1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. 5. Element

Posts by 5. Element

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• 5. Element
    • September 30, 2021 at 7:54 PM

Otpali svi ko ratkape... :D

Bas me zanima kakav ce biti sastav ekipe kad dodjemo na 1000 kn.

• 5. Element
    • September 30, 2021 at 7:03 PM

Meni fali migra. General buducnosti. I alias.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 30, 2021 at 6:37 PM
    Quote from brajakica

5. Element

Ipak vas je 🇨🇳 partija demantirala.🤭

Znaju oni brzo povuci pravi potez kada dogori do noktiju😩

Imaju najavu od 0% rast bdp u 3q.

Biti ce struje i grijanja ove zime ako ce biti bulkera za prevesti te kolicine jet trebati ce i svi ostali velike kolicine. 😅🤑

Ja sam za to!!

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 30, 2021 at 6:03 PM

A jos kad cijeli svijet krene...

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 29, 2021 at 6:42 PM

Na Yahoo komentiraju da tamo neka ekipa manipulira tim dionicama. Kao nekad famozni sindikat kod nas. Dovoljno su small cap da se to moze. S nekoliko milijuna dolara mozes gurati trziste amo tamo na brodarskim dionicama.

• 5. Element
    • September 29, 2021 at 6:15 PM
    Quote from StatusQuo

Sta se tice ovih novogradnji uprava je kazala da im nije cilj povecati flotu na 16 pa s tim mozemo ocekivat u dogledno vrijeme i prodaju kojeg broda, sta se mene tice ja bih volio ukoliko cijene SH jos porastu sljedecih pola godine da se uprava rijesi malo vise brodova ovih starijih bar 3 komada osim ako vozarine ne budu stvarno jos znacajno porasle pa zarada na njima bude jos drasticnija ili neki duzi TC bas isplativiji, naime u prvom scenariju ako kupe 4 broda i prodaju 3 prosjecna starost za dvije godine bi im bila ispod 8 godina tada, sta bi bilo jako dobro s druge strane prodajom 3 broda po dobrim cijenama boljim nego sada bi mogli samo od toga umanjit postojeci dug i otplatit dobar dio tih 40% placanja novogradnje, s tim da bi i od zarade ovog razdoblja mogli jos dodatno smanjit dug, zapravo da skratim pricu nadam se da ce uprava vise ici prema smanjenju zaduzenja nego prosirenju flote, a ovakav nekakav scenarij bi im i uz smanjenje zaduzenja donio i smanjenje starosti flote jer mislim da mali brodarima jedino sa financijske strane mogu povecat svoju konkurentnost na duzi rok s tim recenim ove novogradnje su dobre ako se prica bude razvijala ovako nekako, a gledajuci cijene tih novogradnji i buducu potraznju za brodovima pogotovo vezanu za novije standarde tesko je ocekivat nekakav veci pad cijena brodova u bliskoj buducnosti, a i rokovi su jako dobri, graf ispod govori nesto o kretanju novogradnji s obzirom na potraznju, naravno tesko je sve ovo modelirat jer je tesko predvidit kretanje SH i vozarina, ali vise bi volio vidit taj put u smanjenju kredita nego rast DWT-a, jer trenutno je kamata mala sta ne mora znacit da ce ostat na srednji rok s obzirom na inflacijske pritiske

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Svakako je bolje smanjiti dug, dugorocno, ali kratkorocno i srednjerocno, trebalo bi podici flotu na 14 brodova, ubrati vrhnje dok ide i onda prodati par brodova i pozatvarati kredite, dok SH trziste bude na vrhuncu.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 29, 2021 at 1:24 PM

Ajooooojjjj... Trazit ce se mjesto na palubi pa makar to bila i stara krama za rezaliste.

Savrsena oluja krece. I to tek krece.

Mogli bi i panamaxi preko 100k.

Pa da vidimo kako se nece raskinuti onaj TC od Atpl.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• 5. Element
    • September 29, 2021 at 11:59 AM

Zanima me koliko mora kostati m2 stana da nasi ljudi odustanu od betona i krenu u dionice. 4000 EUR/m2 u Sigetu? 3000 EUR/m2 u Kozari boku? 11000 EUR/m2 na Trgu?

• 5. Element
    • September 29, 2021 at 10:55 AM

Jos danas i sutra i kvartal je gotov.

Nadam se da ispod 50 mil ne bi smjeli.

A onda jos jedno 60-65 mil u Q4 i to bi bilo nekih 115 kn EPS-a za 2021.

Kao zagrijavanje za 2022 i onda za kulminaciju u 2023.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 29, 2021 at 6:21 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from 5. Element

A citava ta njihova debilnost i kretenizam proizlazi iz oholog uvjerenja da oni ne samo da moraju nego da i imaju pravo sve kontrolirati. Maltretirati i muciti ljude samo da bi zadrzali kontrolu nad ljudima i trzistem kod sebe. E pa nemeže!!

Mozes probati, ali posljedice su tu.

Bas bih volio da milijarda pobjesnjelih ljudi bez struje podigne revoluciju i zbaci s vlasti tu zgadiju.

I da uvedu liberalnu demokraciju zapadnjackog tipa.

stari moj, ne poznaješ ti kineze, njima je režim u kostima, prvo kina i partija pa onda pare, po mogučnosti keš i onda duuugo ništa i onda sve ostalo...njima te restrikcije ne znače ništa, mora se i oni će to iztrpiti ali svima onima koji ovise o kineskoj proizvodnji i te kako znači i prije će kina izregulirati "tržište" nego tržište kinu

Ako su im Kina i partija vazniji od struje eto im, neka im. :D

Ja ne dijelim taj vrijednosni sustav i smatram ga duboko inferiornim.

Najvaznije je da je nama dobro, da imamo sve sto nam treba, a kako ce otadzbina i partija e za to me zabole djon.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 28, 2021 at 9:15 PM

A citava ta njihova debilnost i kretenizam proizlazi iz oholog uvjerenja da oni ne samo da moraju nego da i imaju pravo sve kontrolirati. Maltretirati i muciti ljude samo da bi zadrzali kontrolu nad ljudima i trzistem kod sebe. E pa nemeže!!

Mozes probati, ali posljedice su tu.

Bas bih volio da milijarda pobjesnjelih ljudi bez struje podigne revoluciju i zbaci s vlasti tu zgadiju.

I da uvedu liberalnu demokraciju zapadnjackog tipa.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 28, 2021 at 9:09 PM
    Quote from BudFox
    Quote from 5. Element

Pa evo krenuli su s redukcijama struje.

Jednostavno nema. Oni misle da je bolje da nema nego da skupo placaju. A ne kuze danza svaki ustedjeni dolar na ugljenu gube dva na struji i jos puuuuno vise na proizvodnji dobara.

Lijepo sam vam govorio da su kineski komunisti skupina debila. Niste vjerovali. Evo dokaza.

Ovo je eskaliralo, kazu da im se ne isplati proizvoditi i distribuirati struju zbog preskupog ugljena i plina, pa rade restrikcije struje. Mislim da je ovo sa smanjenom emisijom CO2 tek sporedni razlog. Nesto slicno kao kada je Petrokemija ugasila proizvodnju prosli tjedan zbog previsoke cijene plina.

"..da će Kina morati uspostaviti više opskrbnih linija kako bi odgovorila na potražnju za ugljenom te da bi više zaliha te sirovine trebala naručiti od Rusije, Mongolije i Indonezije"

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…svjeta-15105859

Display More

I to da se elektranama ne isplati proizvoditi struju je tocno jer im kineski partijasi ne daju da povise cijene struje za gradjane i privredu. Rezultat?? Nema struje.

Kineski partijasi su debili, kazem vam.

Pitajte kineske gradjane da li bi radije platili struju trostruko, ali da ju imaju, ili koliko je sada, ali ju nemaju.

Isto pitanje postavite i direktoru tvornice iPhone-a. Ili automobila.

Deeeeebiiiliiii.

Trziste, potpuno slobodno trziste, je apsolutni Bog i zakon kojemu se svi moraju pokloniti. I kineski partijasi. Ako ne zele platiti brutalnu cijenu.

Trziste vs. CCP = 5:0.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 28, 2021 at 8:40 PM
    Quote from Milo

https://www.facebook.com/133205716542/p…59747405011543/ opet nemaju ugljena, nema struje? Kako ćemo to riješiti?🤔

Pa evo krenuli su s redukcijama struje.

Jednostavno nema. Oni misle da je bolje da nema nego da skupo placaju. A ne kuze danza svaki ustedjeni dolar na ugljenu gube dva na struji i jos puuuuno vise na proizvodnji dobara.

Lijepo sam vam govorio da su kineski komunisti skupina debila. Niste vjerovali. Evo dokaza.

• 5. Element
    • September 27, 2021 at 9:41 PM

Kad dodju u more u 2023 ti brodovi ce zaradjivati mnogo vise nego sada i cijena ce im biti 50 mil ili znatno vise.

To je logika commodity superciklusa.

Milijarde tona su se pokrenule. Nema stajanja. Do preokreta. A on nije nigdje blizu jer je tek krenulo.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 27, 2021 at 9:38 PM

S visokim cijenama celika ujedno ce i scrap biti jako dobar. Sto se vise trazi to je cijena veca. A ponuda jedva slijedi. Tako da ovo je fakat commodity supercycle, sto god netko trubio da nije.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 27, 2021 at 7:05 PM

Nema majci, ili ce se loziti ugljen i trositi rudaca ili se ide u siromastvo. Nema nikakve sanse da se zelena tranzicija provede upotrebom sadasnje tehnologije kroz par desetljeca bez strahovitih ekonomskih i socijalnih lomova.

Apsolutno nikakve.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 27, 2021 at 11:53 AM

Jesam li lijepo rekao da su to potpuni i apsolutni debili? Kao da zemlju vode njemacki zeleni. Majko moja...

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• 5. Element
    • September 26, 2021 at 8:39 PM

Ima ovdje kvalitetnih upisa, mudrih, pametnih, opreznih, cjelovitih, pa evo i ja da nesto napisem o svom stilu ulaganja, tj. angazmanu na burzi...

Uglavnom, zanimaju me kao i mitkka samo jako veliki povrati. Barem 200%. Ako dionica nema potencijala barem toliko odraditi u recimo 6 mjeseci do max 2 godine niti ne razmatram ulazak. Iz jednostavnog razloga jer se cesto ostvari neka dobit, mozda 20-40%, a koja onda lako moze biti ponistena ili cak otjerana u minus nekim black swan dogadjajem. To mi se desilo nekoliko puta kod ulaganja u blue chip dionice na nasoj burzi. Agrokor, korona, you name it...

Stoga dolazimo do kljucnog pitanja: koje su to dionice koje odgovaraju trazenom profilu? Povrat od barem 200%. Koje...?

Ima ih vise vrsta, od nekih ranoprepoznatih tech prilika pa sve do klasicnih ciklickih. Ali je bitno pogoditi preokret trenda. Kupiti na dnu prije pocetka uptrenda.

Jedna vrsta dionica se pogotovo uklapa u taj opis: stecajuse koje nece u stecaj, a nece biti ni razvodnjenja. S tim da je ovo drugo jako bitan uvjet. Dzaba sve ako te razvodne.

Meni su se dionice poput Peveca, Optime pa cak i Atpl (blokiran racun prosle godine!!) pokazale kao bas takve, stecajne bez stecaja, bez razvodnjenja, i ultralukrativne. Vjerujem kod Pevexa i Atpl i u daljnji rast povrata.

• DRY BULK

• 5. Element
    • September 23, 2021 at 9:47 AM

Brečmar šumom, a mi drumom.

Vani rast, mi stagnacija, cak i pad se ceka.

Neka, neka. Dobro je to.

Sto je jaca pracka visi ce biti let.

• 5. Element
    • September 22, 2021 at 9:06 PM
    Quote from Junak
    Quote from tizian1

Nitko ni ne sumnja da ste ozbiljan dioničar s obzirom da imate jako puno dionica.

Isto se vidi odmah po poruci koju ste komunicirali.

Danas je bilo sasvim realno očekivati da dionica prijeđe 500 kn tako da mi se to podsmjehivanje s Vaše strane učinilo blago rečeno...nepotrebno...ali ipak svojstveno hrvatskom puku.

Bez brige i samo strpljivo...

Lijepo sroceno kolega. Ali kao sto je podsmjehivanje svojstveno hrvatskom puku, tako je pretjerivanje na n-tu jos svojstvenije. Ismijavanje toga i ridikulacija takvih debelo nerealnih ocekivanja je jedini nacin kako se boriti protiv te anomalije, najsvojstvenije hrvatskom puku.

Ne postoji niti jedna grupa ljudi na svijetu koja se nada uspjehu od danas do sutra vise nego prosjecni Hrvat, sa vjecnom ''to je taj dan''. Mi ne poznajemo dugogodisnji trud i ne postujemo dugogodisnje znanje/istrazivanje/ulaganje.... Samo od danas do sutra

Toliko smjesno a toliko svojstveno nama, pa kako da se stim ne sprdam?! Kako ^^ :D

Display More

Kolega, ovo je dry bulk. Nakon kriptovaluta mozda najvolatilnije trziste koje postoji. A krenulo je u uptrend. Tako da je i ono sto mozda smatrate nerealnim pretjerivanjem zapravo samo rezultat nelinearnih efekata koji se rolaju. Apsolutno je moguce da se nadmase vozarine iz 2008 iz prostog razloga sto je sad baza mnogo sira. Onda je uglavnom sve visilo na kineskoj Olimpijadi, sad vuku svi kapilarno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt