Display MoreOdlican clanak - pregled situacije na trzistu.
https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2021/…-whats-going-on
Znaci imamo sto? Kineski komunisticki retardi su ugasili proizvodnju celika i spustili cijenu rudace. Vauuuu!!! Koja inteligencija. To moze i moja baba.
A uspjeli su i postici da ugljena imaju za nekoliko dana pred zestoku zimu. Isto sjajno.
Stednja je jako dobra stvar, kao sto vidimo. Pa umjesto cumur po 50 usd kupuju po 150 do 200. Neka, neka.
Mogu oni srusiti cijenu cega god zele, nema spora, ali ne ceteris paribus, da sve ostane isto, odnosno bez troskova po sebe.
I jos nesto? To sve radi cistog neba za Olimpijadu? Koja tastina!?! Eeee, to je kao da je Kerum narucio snijeg u Splitu za Bozic. Vrhunski.
Izgleda da na kraju ipak nije bilo oportuno kladiti se protiv Kine.
Ja sam svoju okladu stavio na 200ak kuna, tako da je zasad savrseno isplativo bilo uci u Atpl. Zasad. Mozda bude i vise. A mozda i ne.
Ono sto meni nije jasno je zasto smatrate da sam se kladio "protiv Kine". Ja sam se kladio na zdravu pamet. Da nisu valjda toliki retardi da idu rusiti cijene sirovina pucajuci sebi u nogu. Promasaj. Zapravo su ozbiljno veci debili od onog sto sam mislio.
Jos jednom: nitko, ali nitko ne moze raditi sto hoce bez da plati cijenu. Sto se i pokazalo.
Prigasili su veliku industriju. Ili ce ju pokrenuti uz porast rudace preko 200 usd ili ce trzisni udio otici drugdje.
I jedno i drugo ce rezultirati porastom vozarina.
A ja nisam trejder. Vec sam rekao da izlazim kad dodje period za izlazak. Jos nije dosao.