Ekipa, ne valja dry bulk nista.
Sve prodavajte i kupujte Teslu. To je buducnost. Stecajna, ali buducnost.
Kakve divke, kave zarade, kakvi bakraci, snovi su vazni. Snovi daju vrijednost dionici.
Ekipa, ne valja dry bulk nista.
Sve prodavajte i kupujte Teslu. To je buducnost. Stecajna, ali buducnost.
Kakve divke, kave zarade, kakvi bakraci, snovi su vazni. Snovi daju vrijednost dionici.
ovo je predobro!
znači zadnji kvartal ove godine još više vozarine, praktički zaključane na 80% vožnji, a cijena GOGL pada cijelo vrijeme
luda vremena!
Reklo bi se no brainer kupiti ovo ali no braineri su i ostali pa ih je dobro izraketiralo zadnjih tjedana. Najjače je kad ih dignu na izvješće (posebno u premarketu) a onda par dana zaredom torpediranje
Očito je strah od tog lošeg Q1 prevelik
Tesla koja ne da nista i preskupa je je ipak puno bolja opcija.
Joj kako ce to dnempr jednom...
Ma novinari vani isto briju.
Cisto neprovjerena informacija i eto.
Mislim da je opcija bila da ako ju uzmu da je isporuka krajem 2023, ne 2024.
Molim ispravak ako sam nesto krivo shvatio...
Naravno.
Pa od nepotrosnje nema love.
Kako mozete ocekivati od pharme i lijecnika koje ista podmicuje da pricaju kako ne trebaju cjepiva, maske, mjere, kako korona nije nesto strasno itd. kad im milijarde ovise o tome?
Pa vidite da se ide prema obveznom testiranju i cijepljenih!!! Dvaput tjedno je 100 puta godisnje!! Puta 3.5 miliona ljudi je 350 miliona testova, puta 50 kn u nabavi i eto preko milijarde eura na testovima. Divota.
Ogromna para, da, jako skupo, i to je zasad jedina prepreka. Ali cekajte malo, nece se nasi junaci samo tako predati. Sto je to za nase zdravlje, sigurnost, eeeejjj??
Samo polako, ide sve to kako treba.
Pranje mozga ide dalje.
Za decembar su i panamaxi i supre tu negdje, fjucersi i spot, a kejpovima je spot znacajno veci, nekih 10%.
Ovo prvo dvoje je ohrabrujuce jer sugerira dobru zaradu za Atpl u Q4.
O kejpovima kako ce se odvrtiti ovisi pak cijeli BDI. Kejpovi sad vuku na spotu prema gore, tako da je pitanje da li ce fjucersi slijediti spot ili ce spot kolabirati prema fjucersima. Jedan scenarij mi se cini nesto vjerovatnijim od drugog.
Cal22 i Q1 su daleko i manje relevantni. Poravnat ce se dok dodju blize.
Sigurno se pitate kakve ovo ima veze s Atpl...
Biden je progurao ogromni infrastrukturni plan, a cementa, tj. kapaciteta za to u Americi naprosto nema.
Jedini izlaz je uvoz iz Kine.
To je netko svojedobno pisao pa eto samo osvjezavam...
Mensečini da smo dotakli dno.............
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
I Kinezima se cini.
To se poklapa s ovom vijesti da su veliki rudari svi na spotu.
Izgleda da se ogreblo dno, tj. da i u tzv. mrtvoj sezoni imamo relativno visoke razine vozarina.
Cekam GOGL rezultate i divku sutra.
Vidjet cemo dokle ce Reddit ignorirati sadasnjost.
Kad se prodaje, zasto skuplje kad moze jeftinije, i kad se kupuje, zasto jeftinije kad moze skuplje?
Ogromnom vecinom upravlja strah.
A zasto su onda na burzi?
Kakvo izuvanje na 340-350, kakvi jeleni...
Strava!
Nije fora u tome. Nego u tome da se takve vrste kupnji i prodaja, stavljanje fiktivnih velikih naloga daleko od "linije fronte" i slicne umotvorine smatraju manipulacijom trzistem. I molim vas, ne prodavajte bureke tipa sta koga briga, moja je stvar ako cu ja prodati jednu dionicu po bidu... Nije. Upravo je to pokusaj utjecaja na sentiment, manipulacija. To sto kod nas to nitko ne istrazuje nema veze.
meni je ta priča malo nategnuta, prije će biti da se ipak želi malo potjerati gore radi iskrcavanja, prosjek je za sada ostao na 368 što po meni znači da danas nećemo probiti prijeko potrebnih 375 osim ako baš netko ne upne momački, ali dobro, mnogi ovdje budu s vremena na vrijeme nategnuti, pa može i ta priča o nasilnom rušenju
Jel mi gledamo istu sliku?
Jedna dionica po bidu?
To je cimanje prema dolje. Provizija na tu transakciju je barem 19 kn.
I jedno i drugo igra.
Najbolje je kad se spoji tight supply and increased demand.
trenutno to nemamo?.......ovo danas je one day event zbog nečega?........ili nešto što ima čvrste temelje da izraste u ovo o čemu govorite?......
Pa bilo je vec. Nedavno.
I mislim da bi se uskoro moglo i ponoviti.
Najdalje nakon kineske olimpijade.
Kad se maknu restrikcije na celik. Ako bi one pak potrajale Indija bi dugorocno preuzela trzisni udio.
Display MoreToday: 29,938 +2,905
MTD avg 29,531
YTD avg 33,479 vs 2020 YTD 13,087
Nov+Dec 30,000
A classic Cape-week with mixed directions. Ends on a happy note and looking forward to next week with positive indicators on supply. Enjoy the weekend
hm.......i ova je rečenica mixed kao i tržište u zadnje vrijeme......ne bi li za pozitivan nastavak trenda pozitivni indikatori trebali biti na demand strani?.......
I jedno i drugo igra.
Najbolje je kad se spoji tight supply and increased demand.
Problem je taj sto je najveci broj znanstvenika koji su eksponirani u ovoj prici izravno korumpiran cinjenicom da im prihodi ovise o kolicini mjera, cjepiva i histerije opcenito. Naprosto su placenici kojima odgovara ovo stanje.
Mogu oni tehnicki gledano biti u pravu oko ove ili one tvrdnje, ali njihov osnovni polozaj je koruptivan i samim time nevjerodostojan.
Šangaj je zelen. Bit ce i BDI.
A brečmar je trava zelena samo tako.
Da se razumijemo, ja ne trejdam samo zato jer sam los u tome. Dokazano.
Pa se onda radije drzim nekih dugorocnijih strategija koje mi dokazano idu. Barem vecinom svih pokusaja.
Ni ja ne trejdam kolega, bez obzira sto me prozivaju tu na forumu za to, vec obicno kupim i drzim, ali problem u toj strategiji je sto ponekad dodje black swan event kao kolaps brane u Brazilu prije dvije godine ili ovaj Evergrande sada u Kini i izgubis 20% u jednom danu ili 30% u dva dana da se ne snadjes. A dobro su ga zakucali sa 550 na 350kn u dva dana, pa tko je snalazljiv moze nesto zaraditi, ali vecina ili izgubi ili im se nenadano smanji ocekivana dobit. Ti brodari su investitorski kruh sa 7 kora i kod nas i vani, dok su brodarski indeksi uglavnom nepredvidljivi, a vama svaka cast na predvidjanju rasta BDI-a prosle godine i investiranju zadnjih par godina, te znate da sam iskren kada to kazem za vas, jer vas dosta cijenim
.
Hvala, kolega, iskreni ste kao i uvijek.
Jest, kruh sa sedma kora, ali sta ces, takav je kakav je, bar je hrskav!
Da se razumijemo, ja ne trejdam samo zato jer sam los u tome. Dokazano.
Pa se onda radije drzim nekih dugorocnijih strategija koje mi dokazano idu. Barem vecinom svih pokusaja.
vidim da nam tema poprima elemente hibridnog ratovanja, puno podataka i izračuna, a cijena ni blizu predviđanja, zna li se što kada je moguće očekivati četiri znamenke,
osobno većinu upisa gledam po onoj, veliki savjeti nikakva pomoć, držeći se istovremeno svoga kljuseta, kao pijan plota, kročeći slavodobitno po tko zna koji puta svome zasluženom bureku
A dobro ako vam je burek dobar.
Mene zanima kapitalan dobitak za kapitalan ulaz. Zasad dobro. Ali hocu mnoooogo vise.
Tu se uzima penzija, tko bude strpljiv.
Ostali neka zvacu burek.
Hitler je bio sto? Bosanac? Nijemac?
Nece biti...
Tocno se vidi kako mali novovjeki adolfici uzivaju u novoj moci koju su si uzeli.
To treba jasno i glasno reci.
I zato, Milanovicu, fasistima i nacistima jasno u facu saspi sto ih ide! Svaka cast.