Display MoreNema nažalost nikakvog cuda ako je članak istinit odnosno vjerodostojan. Nedostaje kapitala, a onome tko drži dug to ide kao naručeno.
Još nisam čuo logičan odgovor na pitanje zašto su mirovinci prodavali ako će kasnije navodno u konzorciju sudjelovati u preuzimanju firme?
Znaci netko može kupiti i preuzeti Konsolidator, al nakon toga se cini da će ići dokap, pa je jasno da trenutna cijena dionice odrazava vrijednost kapitala sa dokapom ili da se trenutno barem nastoji s tom namjerom kontrolirati cijena.
Barem ja tako shvaćam to sto je napisala novinarka Poslovnog.
A zanimljivo je i da novinarka nije htjela imenovati tu neku našu navodno zainteresiranu kompaniju.
Pa zato jer planiraju poslije jeftinije kupiti to sto su skuplje prodali?
Ne. Nego ja mislim da će vjerojatno pokusati ovladati drustvom kroz dokap. Ili će najprije ovladati postojećim kapitalom pa napraviti dokap. To su sad varijacije na temu. A sad da li to znaci pro rata dokap, gdje svi mogu sudjelovati (najprije postojeći dionicari) ili defacto samo vodeći to ćemo tek vidjeti. Ako se ide na dokap po pro rata načelu onda se mora napraviti prospekt.
Jer inače zašto bi mirovinci prodavali, pa njima bi bilo u interesu da cijena raste. Zato sam prethodno i napisao da se traže odgovori na pitanja: Koliko? Tko? I kakav je plan?