1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • January 28, 2021 at 4:29 PM

Nikome se ovdje ne zuri, ali prodaju nadzire AZTN s posebnim naglaskom da sve bude u propisanim rokovima. Za sada je sve u propisanim rokovima i očito je to bitan dio regulatornog odobrenja. I kupac i prodavatelj imaju interes u rokovima zatvoriti transkaciju. Prodavatelj da ne probije rokove i provede transakciju dok jos ima regulatorno odobrenu kontrolu nad firmom i transakcijom, a kupac da bas on kupi firmu, pod uvjetom da ima vise zainteresiranih. Ako ima vise zainteresiranih, onda kupcu nije svejedno pod kojim uvjetima zatvara transakciju. A ti uvjeti ukljucuju i trenutak prodaje. Pored toga kupac takodjer treba regulatorno odobrenje, tako da ni njemu nije svejedno da zatvara transakciju i bude siguran da je dopuštena, još mjesecima.

Ja osobno radije bih pričekao još koji mjesec odgovarajućeg kupca nego bih firmu prodao budzasto. Za ovo se zna već godinama tako da se ne radi o ‘firesale’ sto se ovdje nerijetko pokusava insinuirati.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • January 28, 2021 at 1:33 PM

Ne nego pd 5 do 50 tisuća kuna pa nek prodaje opet. Al taj je prodao. Problem su ovi sto kao prodaju, a ne prodaju nego zajebavaju narod i sve ostale.

I još brokera recimo od 10 pa do 100 tisuća kuna. Da vidiš kako bi sve odma bilo po ps-u.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • January 28, 2021 at 1:00 PM

Ne treba završiti u reštu, al takve treba prekršajno goniti i dobro opaliti po džepu.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • January 28, 2021 at 12:50 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Flight

A gdje ti gledaš taj BCTI?

http://www.anicazna.com/BrodarskiIndeksi

Pretpostavio sam, ali prije komentara što se događalo s indeksom u posljednja tri mjeseca, treba svakako pogledati što se događalo u posljednjih godinu, dvije i pet godina. Čisto da se stekne dojam gdje se indeks trenutno nalazi i gdje se povijesno gledano znao naći, pa u tom smislu bi trebalo gledati i njegov relativni položaj danas u odnosu na prethodne položaje i trendove.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Flight
    • January 28, 2021 at 12:38 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tin

http://www.anicazna.com/BrodarskiIndeksi

BCTI index u zadnjih mjesec dana + 32 %....nastavi li tako uskoro bi mogli imati nove dugoročne ugovore ovdje....

BCTI u 3 mjeseca +65%, posluju pozitivno i čekamo izvješće za prošlu godinu.

Cijena je po meni neopravdano pala sa 60kn, najviše uslijed nelikvidnosti, ali

to je ujedno i prilika, a sad tko voli nek izvoli.

A gdje ti gledaš taj BCTI?

• Flight
    • January 28, 2021 at 12:16 PM

Sve opcije su otvorene, pogotovo ako netko pokuša dogovoriti ispod stola odnosno nekome pogodovati. Onda je teško prodati nekome "ispod cijene" i uvjeta koje nudi konkurencija. Al, to bi ipak bilo neočekivano, a obzirom da je proces napravljen tako da postoji više krugova i slijedova pregovora i vjerujem da svi mogu na istim osnovama pristupiti i razgovarati o uvjetima prodaje i cijeni. Druga je stvar, što se regulacijom i nalaganjem prodaje od strane AZTN željelo postići i kako bi se taj neki novi vlasnik, uklopio u matricu lokalnog tržišnog natjecanja i na koji bi je način, da se tako izrazim, "oplemenio".

Generalno, kad imaš jednog zainteresiranog i potencijalnog kupca onda je moguće svašta dogovarati, ali ako imaš dva ili više, e onda se igra otvara i nije baš lako iskontrolirati želje, a kamoli uspjeti ih dovesti do konačnog ostvarenja. Ja osobno mislim da je onaj prvi krug do početka kolovoza prošle godine bio krug recimo to tako "upoznavanja" i traženja nekog zajedničkog jezika, sagledavanja brojeva i interesa. Tek kasnije su vjerojatno počele "želje, pozdravi i poruke" daleko od očiju javnosti i burze. Jer do tada, ruku na srce, tržište je bilo hirovito i kontroliralo cijenu i uvjete, a sada se to možda može efikasnije i mnogo tiše rješavati uz bilateralne pregovore odnosno preko Agenta i Savjetnika. I svakako treba imati na umu faktor Corone koji je utjecao na planove i vrednovanje u sferi M&A aktivnosti. Pa je čak i bez nekakvog dišpeta HT-a, prilično jasno da dulje trajanje procesa može pomoći u pronalaženju zajedničkih interesa kupca i prodavatelja i postizanju boljih uvjeta kupoprodaje.

• Flight
    • January 28, 2021 at 12:06 PM

Moguće je da je Zaba imala kupca odnosno interesenta iz kruga svojih komitenata i interesne sfere, a da HT nije htio dozvoliti dok traje njegovo upravljanje da prihvati taj Zabin prijedlog. Pa se sad još oteže koliko se može, do trenutka, kada se to više neće moći. Ne znam, al "smrdi" da su neki već neke stvari dogovorili ili pokušali dogovoriti sa Zabom, pa su se u HT "malo naljutili" i pokazali tko je trenutno "jači". Sad zajedno nastupaju prema trećima preko CS, a Zaba svoje članove NO drži dalje od Optime dok se cijela stvar konačno ne riješi odnosno izaberu novi članovi NO. Tako se meni čini.

• Flight
    • January 28, 2021 at 11:28 AM
    Quote from abc1

Malo se spominje Zaba, a stalno HT.

Sigurno je da Zaba i HT međusobno dobro komuniciraju.

Što se Zabe tiče, ako se ne varam, ona je Optimu već morala knjigovodstveno otpisati, pa jedino tu vidim ponešto opasnosti.

Uostalom ne odlučuje Zaba nego gazde, a tamo se "ponekada" nešto ispod stola.

Varaš se. Morala ju je uskladiti. Optima uredno vraća zajmove Zabi pa ne vidim razlog za otpis. Osim toga Zaba može Optimu voditi ili mark to market ili prema procjeni koju je btw. za potrebe prodaje trebao napraviti odnosno naručiti njezin partner u prodaji, HT.

I ne da oni komuniciraju, oni zajedno prodaju objedinjeni paket dionica i zajedno su u prodaji tog paketa angažirali njemački ogranak Credit Suisse kao agenta i savjetnika prodaje.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ba42f7f860f.pdf

• Flight
    • January 27, 2021 at 11:54 PM
    Quote from dionicar

kolege .. može netko komentirati ?

https://www.google.com/url?sa=t&sourc…v99Y-QINRn5ZNn8

Pa nema se tu sto posebno komentirati.Report se bavi američkim teleoperaterima, podatkovnim centrima i kompanijama koje se bave ulaganjem u telco infrastrukturu preko bare. Valuacije su različite, a najviše u spektru podatkovnih centara sto je očekivano obzirom na globalne potrebe za pohranom podataka. A i u ostalim djelatnostima nisu niske ili barem nisu niže nego u Europi s time da se naglašava da od slučaja do slučaja mogu značajno varirati. Ne bih ovaj Report dovodio u nikakvu vezu s prodajom Optime i njezinom valuacijom. Optima nije State-of-the-Art kompanija, al ima jedan zanimljiv polozaj na trzistu kojim nekom od manjih operatera poput Telemacaha i/ili A1 može otovoriti perspektivu u duljem roku za brzi rast korisničke baze, dijela infrastrukture i poslovnih rezultata. Moguće Optima može biti i solidna baza nekom trećem, fondu ili kompaniji da joj poveća vrijednost kroz investicije i jačanje korisničke baze, te u nekom trenutku kad se valuacije dodatno poboljšaju, na njoj zaradi u daljnjem krugu konsolidacije lokalnog i/ili šireg regionalnog tržišta. Kombinacije i mogućnosti postoje, a koja ili koje će se na kraju realizirati ovisit će o promjenama u regulatornom, zakonodavnom i investicijskom okruzenju. Corona je dosta toga pošemerila i zeznula te otezala prodaju, ali sto je tu je. Nadajmo se da će se sve realizirati u duhu postizanja korektne odnosno zadovoljavajuće cijene i u okviru planiranih rokova.

• Flight
    • January 25, 2021 at 11:02 PM

Pretpostavka je majka svih zaheba.... tako kažu.

Svaka dionica može potonuti. I HT je pred koji mjesec pao u nekoliko dana za gotovo 25%. A i pitanje je neke prosjecne cijene ulaza i onoga sto neki nazivaju marža sigurnosti. Ako je ta margina dovoljno niska, a procjena vrijednosti dovoljno visoka, onda zaista svi ili gotovo svi mogu zaraditi na takvoj dionici. Da li će to tako biti i sa OPTE, pokazat će vrijeme.

• Flight
    • January 25, 2021 at 10:45 PM

Ne kuzim?!

A odakle ti znaš koliko je netko izložen u odnosu na ukupnu imovinu?

A sto bi onda rekli ovi u Ingri ili DDJH?

Sve je to relativno. Nitko pametan i iskusan ne stavlja sva jaja u jednu košaru. A i neki vrag moraš znati o ulaganju u koje ulažeš i dublje se pozabaviti slicnim transakcijama i svime ostalim sto ima veze sa investiranjem i investicijom. To bi bilo očekivano i logično.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Flight
    • January 25, 2021 at 10:37 PM

Ovo se dobro sasulo.... https://www.rast.hr/hr/trziste/zse/vrijednosnica/arnt-r-a

• Flight
    • January 25, 2021 at 10:31 PM

Pa lik ima manje od 1% firme. A prvih 10 dionicara drži vise od 70% firme. To su sve zanemarive količine u usporedbi sa dioničarima u vecim i profitabilnjnim kompanijama.

Nedavno sam gledao knjigu dionicara HT-a, tamo ima dosta dionicara fizickih osoba koji drze i nekoliko desetaka milijuna kuna vrijedne udjele. A imaju manje od pola posto firme.

• Flight
    • January 25, 2021 at 10:03 PM

Ja ne kupujem niti imam namjeru kupovati. Sto se davno kupilo to će valjda dostajati do kraja ove price.

• CORONA virus

• Flight
    • January 25, 2021 at 9:33 PM

Kad smo već off-topic...:

Bit će dobro ako ovo cjepivo od AstraZenece bude uspješno i kvalitetno odnosno konkurentno Pfizrovom i Moderninom. Jer kako vrijeme odmiče bojim se da će na kraju biti ćorak odnosno da će dati dosta slabije rezultate od konkurencije. Pasteurov institut je danas odustao od daljenjeg razvoja cjepiva, a Sanofi najavio svoje tek za kraj 2021. jer navodno značajno zaostaje za rezultatima vodećih cjepiva koja su već na trzistu.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Flight
    • January 25, 2021 at 4:26 PM
    Quote from kvart99

Ako čekate ponudu, onda bi trebali znati kako to kod nas često zna ići u tim slučajevima.

Evo, ja čekam jednu sličnu ponudu već skoro 4 mjeseca od kada je obaveza objave nastupila.

Nitko ne sljivi rokove.

Ako nesto od dokumentacije fali, salju se dopisi amo / tamo dok Hanfa ne bude zadovoljna i ima sve sto joj treba.

Tek onda moze ići odobrenje ponude.

A koju ti to ponudu čekaš?

Za Javnu ponudu su strogo propisani rokovi, za delist, squeez i slično cini mi se da to nije tako.

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Flight
    • January 25, 2021 at 4:24 PM
    Quote from KAMA3

Poslao sam sve papire i sad samo moram pričekati par dana da Lukšić skupi lovu da me isplati 😁

Ja sam preko Agram brokera to odradio i naknada je 0,8% ako nekog zanima.

Eto sto konkurencija uradi.... 😁

• Flight
    • January 25, 2021 at 4:20 PM

E ne može prodavati kako hoće nego u interesu onih koji su je angazirali. A angazirali su je i HT i Zaba zajedno.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ba42f7f860f.pdf

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • January 24, 2021 at 9:03 PM

Za to moraš imati insajdersku informaciju. Po meni je važnije identificirati za početak radi li se o dokapu kojim se unosi novi kapital na postojeći ili se postojeći dugovi ili dio njih pretvara u kapital. Ili neka kombinacija ovih modaliteta.

Al ja ne bih o tome sad spekulirao dok god iz Dalekovoda ne obavijeste javnost sto se sprema. Do tada su ovo sve obicne spekulacije. Uključujući spekulacije u medijima.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Flight
    • January 24, 2021 at 6:55 PM
    Quote from D_artagnan

Ovdje je bas zanimljivo sa raznim bajkama i konstrukcijama 😀,

znaci sad ce netko pokusati ovladati dalekovodom kroz dokapitalizaciju, a kad je bila u predstacaju dokapitalizacijom po 10, mogli su svi postojeci sudjelovati u omjeru postojecih dionica, drugi krug koliko si imao $$$ ... i ovi iz konsolidatora koji su najvise upucali tada $$$, su u biti najvise i ispusili 😂

Heh, a ti pišeš o Konsolidatoru kao da je iza njega neki poseban investitor. Pa iza Konsolidatora su isti ovi koji će ga dokapitalizirati (mirovinci), država i “novi strateški partneri”. Ovo ie ustvari Deja vu nakon sto priča nije uspjela iz prve. Slično je bilo sa PTKM ako me sjećanje ne vara.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt