1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Flight
    • January 31, 2021 at 7:59 AM

Da, ne smiješ se prethodno udružiti a to su mali napravili preko zajedničke platforme. A ovi igraju “po pravilima” jer im to isto ne možeš dokazati.

Ove soc-real pizdarije tipa oni nas tlače i zarađuju na nama su obicno politikantstvo i cicijasenje. Ta tko brani ekipi s Reddita da osnuju vlastiti hedge fond i rade s licencom sve sto rade ovi koji nisu omiljeni? Ne bi me iznenadilo da je netko od jačih igrača iz te industrije ili vise njih to napravilo i poduprlo ne bi li pazi sad.... zaradili na short squeezu na isti onaj način na koji su ovi u shortu nastojali prethodno završiti igru. To je “kanibalizam po pravilima”.

• Flight
    • January 31, 2021 at 4:38 AM
    Quote from emil
    Quote from LadyM

Ovi bearsi ako su dovoljno financijski moćni (što je sve dosad bio slučaj i zbog čega su oni upravljali cijenama dionica na tržištu) kad počnu prodavati dionicu po određenoj cijeni onda poguraju i ostale manje financijski moćne vlasnike neke dionice pa i oni također prodaju i zato npr. cijena neke dionice padne ispod njene realne vrijednosti.Eh i onda po toj cijeni short selleri kupuju posuđene dionice. Ta razlika je njihova zarada Prodaš npr. po 50$ i kupiš po npr. 20$.

to je jos dobro al ovdje na GME oni se nisu zadovoljili s nizom cijenom nego su htjeli da gme propadne i proglasi stecaj-bankrot jer onda ne moraju kupit nista i ne moraju vratit nista.

To stoji i kao ispada da je to bilo slučajno, iako su imali sličan ili isti interes. S druge strane, ovi s Reddita su se defacto udružili, a to je zabranjeno.

• Flight
    • January 31, 2021 at 4:32 AM

I opet ne kuzim glede izlozenosti shortu većoj od 100%. Sintetički short i Naked se ionako ne prijavljuje i defacto taj broj je onda samo procjena. A procjena može biti potpuno pogrešna i navoditi na krivi put.

Želim reci, nekad namjerna laz se može iskorisiti da se poberu novci. Jer da je pisalo 40 ili 60% većina kasnije koji su zauzimali long poziciju se ne bi odlučila na to.

• Flight
    • January 30, 2021 at 9:49 PM
    Quote from hrcika

Mislim da nisu ovdje više samo mali u igri - sigurno su se i malo veći igrači uključili u priču i vide priliku za zaradom.

Ne vjerujem da će ukinuti platforme, a realno nije ni problem u platformama, problem je što je GME bio shortan 140% floata. Fondovi se kladili u jedno, malo pretjerali, skupina ljudi vidjela priliku i krenula gurati, gurati, gurati...i eto nagurali :)

Definitivno zanimljivo vrijeme nam je stiglo - što će biti ne znam, ali pozorno pratim.

AMC sam kupio nešto dionica, odmah se pozdravio s tim novcem pa što bude.

A GME razmišljam da kupim simbolično 1 dionicu i podržim ekipu jer ono što se događalo u četvrtak nikako nije bilo u redu.

Kako je moguće shortati 140% floata?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • January 30, 2021 at 9:41 PM

Ne, može ga promijeniti vladajuća većina ako se tako uspije izlobirati. Da, ja mislim da nacrt prijedloga zakona ne mora biti istovjetan konačnom zakonu i nadam se da neće biti.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Flight
    • January 30, 2021 at 8:29 PM

Ma Jako to prodaje, nema sumnje. A tko će kupiti i /ili upravljati to ćemo tek vidjeti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • January 30, 2021 at 8:22 PM
    Quote from Jubito
    Quote from Headhunter

Koliko shvacam ta verzija koja se čita još nije ugledala svjetlo dana?

Nitko ne zna sto je sve prihvaćeno u savjetovanju?

Tu ti je prijedlog koji ide na Sabor:

https://vlada.gov.hr/sjednice/19-sj…ske-30800/30800

I ostala je odredba koja je kamen smutnje:

Članak 68.

Operator koji obavlja djelatnost prijenosa audiovizualnog i/ili radijskog programa ne može biti nakladnik televizije i/ili radija te pružatelj medijskih usluga iz članka 92. ovoga Zakona i obrnuto.

Što se prije s time pomirite to bolje.

Display More

A s čime bi se to trebali pomiriti?

Pa procitaj i taj članak 92. i sto u njemu piše.

To je tek nacrt prijedloga zakona koji ide u redovitu proceduru i do konacnog prijedloga zakona još ćemo se načekati. To je ono o čemu smo već diskutirali prethodno i sto će se tek razmatrati. A i ovo sto si ti objavio je iz mjeseca studenog prošle godine. Staro već vise od dva mjeseca.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Flight
    • January 30, 2021 at 3:48 PM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

“Što se babi htilo, to se babi snilo...”.

https://prev.zse.hr/userdocsimages…1Y-REV-K-HR.pdf

The content cannot be displayed because it is no longer available.

• Flight
    • January 30, 2021 at 12:53 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from Manu

https://www.nacional.hr/pregovori-u-za…merickom-fondu/

Naime, sva tri izvora koji su Nacionalu potvrdili da je Andabak blizu prodaje svoje tvrtke američkom fondu, istovremeno su potvrdili da bi nakon finalizacije cijelog posla s američkim fondom upravljanje Sunce hotelima preuzeo porečki Valamar. To bi značilo da bi ta tvrtka još više učvrstila svoju poziciju kao najveća hrvatska hotelijerska kompanija jer bi pod upravljanje uz trenutnih šezdesetak vlastitih hotela dobila još dodatnih 12 hotela i jedan kamp, koliko ih trenutno u svojem portfelju imaju Sunce hoteli

Ovo je propalo... Bilo je aktualno do prije par tjedana.

A sutra ako prodaju i RIVP upravlja firmom onda ćeš reci da je bilo slučajno?

Quote from goldfinger
    Quote from Flight

A ti imaš insajderske kad to tvrdiš? Mislim razumijes o čemu pišeš?

Nemam insajderske informacije.

Ovako mi se slio talog od kave iz šalice.

I onda to nece biti pokusaj manipualcije putem javnog medija?

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Flight
    • January 30, 2021 at 10:54 AM
    Quote from Marielena

Ja tu rijetko nesto napisem, a kada napisem onda hocu kupiti. Onda se pise da sam ja u minusu, valjda da me se diskreditira, a oni koji to pisu su u debelom minusu ovdje samo to ne napisu.

A da se nikada ne udje u meritum teme.

I ljutnja na one koji pisu, umjesto na one koji su firmu doveli u ovo stanje.

Ne vidim zasto bih sada kupila Viro jer nije niti za trejd. Dnevni promet je tu par tisuca kuna.

Ja ne vidim sto se tu moze dogoditi. Najbolja opcija je da netko to kupi, dokapitalizira, rastjera uhljebe te uspostavi neku normalnu proizvodnju.

Naravno, prvo bi se postojeci dionicari morali razvodniti jer nitko nece preuzeti dugove bivse uprave. Meni je ova firma trenutno nesto kao Djuro Djakovic.

A drzanje novaca ovdje i cekanja mozda necega nekada ima ogromni oportunitetni trosak. Taj novac se u medjuvremenu moze negdje drugdje oploditi pa se vratiti u Viro ako se stanje promijeni. Nece Viro nikamo pobjeci.

Display More

Pa Djuru barem netko želi recimo to tako “preuzeti” odnosno restrukturirati i zadržati nešto od poslovanja, a nešto drugo vjerojatno unaprijediti Itd.

Viro? Ima li tu da se netko spominje u tom kontekstu ili da je bilo tko izrazio do sada neku namjeru?

• Flight
    • January 30, 2021 at 10:27 AM

Super. Ok, bas mi je drago... pa nek ostane zabiljezeno.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • January 30, 2021 at 10:25 AM

A sto se to regulira?

Regulira se samo harač. A isto bi bilo da zaradiš na lukovicama od tulipana. Da porezna ima c/b da se porez mora platiti pa da ne bi bilo.... “nigdje nije pisalo”.

A i svakako bi savjetovao da pročitaš te clanke koje oni spominju jer je ostvarivanje dobiti kao poduzetnika “malo skuplje” od klasičnog oporezivanja kapitalne dobiti.

Al nije ti tu problem Hrvatska, nego USA. Nek ona zaključi po nečemu da je ta dobit oporeziva i da ima po mjestu nastanka neke veze s njima, a mi nemamo s njima ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja onda bi oni mogli krenuti u naplatu. A to je kod njih malo zeznutije.

• Flight
    • January 30, 2021 at 10:23 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from Flight

Sto je propalo?

To da će Valamar upravljati kapacitetima Sunca ili da su hoteli prodani?

Ta kombinacija, cijela.

Jako traži dalje, osim u slučaju malo vjerojatnog preokreta.

A ti imaš insajderske kad to tvrdiš? Mislim razumijes o čemu pišeš?

• Flight
    • January 30, 2021 at 10:20 AM

Oni iz poslovanja i novčanog toka dug nikada neće vratiti. Svi povrati duga su uglavnom bili zbog toga sto su vjerovnici svjesni ovog sto pišem prihvatili kolateral umjesto love. Još tu ima imovine, al bome ima i duga.

• Flight
    • January 30, 2021 at 10:10 AM

Sto je propalo?

To da će Valamar upravljati kapacitetima Sunca ili da su hoteli prodani?

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • January 30, 2021 at 8:22 AM

https://www.rrif.hr/porezni_tretma…3543-misljenje/

Meni je ovo zapelo za oko....

Međutim, potrebno je napomenuti i da ako porezni obveznik „rudarenje“ obavlja kontinuirano i s namjerom stjecanja dohotka u dužem vremenskom razdoblju te mu je to „osnovno zanimanje“, po toj osnovi obvezan je registrirati samostalnu djelatnost i dohodak utvrditi sukladno člancima 30. do 35. Zakona (a može to učiniti i dobrovoljno ako samo povremeno ostvaruje dohodak po toj osnovi).

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Flight
    • January 30, 2021 at 7:59 AM
    Quote from Marielena
    Quote from alias

ali opet, sta ce se promjeniti da se i izvuku s predstecajem? opet secera i secerana ima viška. o tome se radi. naravno, mozda se i nesto spasi ili dode na neki minimalan minus s dionicom, ovisno kad si krenuo kupovati, ali za to ce trebati godine. drugdje se moglo bolje zaraditi. o tome se radi

Nije to pitanje bilo.

Moguce da ce u Hrvatskoj ostati jedna tvornica secera koja ce raditi koliko toliko profitabilno.

Ja pitam sto ce biti da dionicarima Vira, ako ce dionice biti delistirane?

Pa dioničari će i dalje biti vlasnici dionica. Neće sa njima ništa posebno dogoditi. A što će se dogoditi s njihovim ulozima, e to je drugi par rukava. Nisam pratio kako je prošla nagodba, al vjerojatno će dobiti nove "frendove" iz različitih skupina vjerovnika. Nisam siguran da li je kasnije moguće pripajati Viro HIŠ-u pa u tom nekom procesu dionice Vira budu zamijenjene dionicama HIŠ-a. Dakle, dioničari Vira će i dalje biti vlasnici Vira, a Viro dioničar u HIŠ-u. Obzirom da će i vjerovnici dobiti dionice vjerojatno ih neće delistati, al to bi mogao postati mrtav papir obzirom da je Viro tek protočni bojler prema HIŠ-u. Treba otići na skupštinu Vira pa tamo pitati.

• Flight
    • January 29, 2021 at 10:54 PM
    Quote from trial

Sve će to doći na svoje, jer ova godina bi prema svim poslovnim okolnostima zaista mogla i trebala biti prijelomna.

Usto, naprosto sam ganut brižnošću za nas dioničare onih koji nemaju dionice niti ih zanimaju.

A ti isti su veličali dugove i kad je dionica bila 70 kuna i proricali joj 50 kuna i niže, umjesto da su tada kupovali. X/

Tak će pisati i kad bude duplo viša od današnje. To znači ne imati nikakav sentiment za kupnju dionica na tržištu buljeći isključivo i jedino u nekakve dugove.

Bude li baš nužno, može se napraviti reprogram kredita novim kreditom jer je novac na tržištu kapitala sada vrlo jeftin. S obzirom da se to ne radi, izvjesno je da nigdje ne gori i da je sve u prihvatljivim okvirima i IGH i vjerovnika.

Da oni mogu reprogramirati kredite davno bi to napravili. To su stari dugovi i tu nema reprograma ako vjerovnici ne pristanu na to. A vjerovnici su uglavnom osigurani. Pitanje je kako uopće konkuriraju na tekućim poslovima i sto sve moraju dati bankama kao kolateral za financiranje redovitog poslovanja?

Moguće im je i dio tražbina od strane banaka prethodno prodan nekim drugim vlasnicima uz diskont pa ih moguće ti novi sad reketare.

• Flight
    • January 29, 2021 at 10:48 PM
    Quote from verdi

ništa što već ni smo znali. vratili 170mkn i sad bi trebali propasti za manje od 1/3 toga. moš misliti. a i ovima kamata od 4,5% paše. svi sretni i zadovoljni.

A ne znam hoće li ili neće propasti firma, al dionicari se ovakvim ponašanjem neće usrećiti. Glavninu tog duga je zatvorena zamjenom tražbina za imovinu, jer njihovo poslovanje i novčani tok, nikad ne bi vratili taj dug. I opet kasne s otplatom senior duga. To nikako ne može biti dobro.

• PODR (Podravka d.d.)

• Flight
    • January 29, 2021 at 5:59 PM

Heh, koji je to tamo “kurvarluk”....

https://danica.hr/sindikalistica…-opasne-izjave/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt