1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Flight
    • May 19, 2021 at 6:30 PM

Usporedba ulaganja dionica i Crypta je potpuno deplasirana. Gledajuci isključivo iz perspektive volatilnosti da li možete zamisliti da tržište dionica padne 15 ili 20% u danu? Ili da se u deset trgovinskih sessiona index prepolovi? Mislim, sve je moguće, al to do sada nismo bas gledali.

Meni je sama činjenica da se uloga i svrha Bitcoina iz godine u godinu mijenjala i da je najprije bio novac/valuta, pa sredstvo ulaganja i monetizacije vrijednosti blockchain tehnologije, a nakon toga digitalni zlatni standard govori da se argumenti iznose po potrebi. I na kraju ispada da je Bitcoin sve to i nije ništa. Ja ne mislim da je ništa, al mislim da funedamentapno gledano njegova cijena ne opravdava njegovu vrijednost. Sa trejderske strane.... tu je stvar jasna. To je “vozilo” kao i svako drugo vozilo za trejdanje i zaradu.

• Flight
    • May 19, 2021 at 6:25 PM
    Quote from emil
    Quote from barbosa 2.0

je kolega emil ali iza dolara stoji jedan hebeni monetarni regulatorni sustav, također, u kockarnici ti bar sama kockarnica stoji iza svog žetona a što stoji iza cripto coina...možda cripto luft...

MA ok. ja sam samo malo uvelicao. Biden je izvukao milijarde odakle? na osnovu cega. Kako je preko noci odjednom naraslo americko gospodarstvo da pokrije te silne milijarde koje je nastampao? odakle? sve ce t ona kraju platit mali cojek kroz inflaciju a veliki ce imat u svom posjedu firme-zemljista itd koje su platili s tim nastampanim dolarima.

Sto se regulacija tice. Pa coinbase je pod strogom regulacijom kao i sve oko dionica. ja ne gledam shitcoinove nego btc kao sto nisam rekao nista o nekoj nikad cuo valutu iz neke niakd cuo africke drzave nego sam spomenuo dolar. Znaci najveci u kriptu i najveci u fiatu.

Sta ima itko stajat iza icega. Tko stoji iza zlata? srebra? silicija? helija? nafte? danas je ima sutra je nema - Dans je traze sutra je nitko nece i placaju da je uzmes.....

PS ja nisam zatrejdao 700%-

tih 700% dolazi iz rudarenja i nagrada a ne trgovanja i trejdanja-Nikakve veze jedno s drugim nema. al sto se se prebacivanja kapitala iz kripta u dionice i obrnuto tice- potpuno ste u pravu. to i radim. Nikad sva jaja u isti kos. To me moja/naša zlocka naucila :)

Display More

Ja mislim da ti pojednostavljeno gledaš na mehanizme funkcioniranja gospodarstva. I čak mislim da to namjerno banaliziras ne bi li opravdao svjesnost o “pussy smoke-u” u kojem rudaris i u koji ulažeš.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • May 19, 2021 at 6:15 PM
    Quote from crnispot

Iskreno, nije mi baš jasan ovaj sentiment ovdje. Ne vidim da se išta suštinski promijenilo. Jedina stvar koja vidim da je drugačija je da su pojedinci shvatili nešto na što su trebali biti spremni od početka, a to je da HT neće ovo pustiti sve dok zakonski ne mora. Glupi nisu pa da naprave drugačije.

S te strane, ni od tog rok u srpnju ne očekujem neko rješenje. Ne bi me iznenadilo da izađe neka obavijest HT-a u smislu 'evo, mi smo probali, nije prošlo pa nek prodaje tko hoće'. Na taj način će jačanje drugog ili možebitnog trećeg operatera odgoditi za još neki period. A ovdje će nastupiti kolektivna šizofrenija. :D

Ja uopće ne mislim tako. Jer mi se cini da je Zaba sve pripremila da riješi i bez HT-a. A isto tako ne mislim da će se čekati zadnji dan za neke objave.

• Flight
    • May 19, 2021 at 5:58 PM
    Quote from renchi

Sorry, nadzor, a ne uprava. Budite pametni, a neka ovaj sam sebi prodaje i dalje. Nemojte i vi prodavati. Ostavku su dale tete iz zabe, koliko se sjecam. Digli ruke od svega. Zasto ?

To ne mora značiti da su digli ruke nego je Zaba moguće odabrala svog favorita. One sigurno nisu dale ostavku na svoju ruku.

• Flight
    • May 19, 2021 at 5:47 PM
    Quote from Ledica

Kolega Jubito, pa zar teta Silvija i Rozana nisu bile članice NO Optime izabrane od strane Zagrebačke banke, a ne HT-a ?

Quote from Jubito
    Quote from Ledica

Kolega Jubito, pa zar teta Silvija i Rozana nisu bile članice NO Optime izabrane od strane Zagrebačke banke, a ne HT-a ?

Uf, moguće, ne sjećam se više, mislim da mi se ista greška potkrala i prije par mjeseci. :P

Ali u bitnom ne igra ulogu jesu li predstavnice HT-a ili ZABA-e, htio sam reći da su i one dale ostavku koja stupa na snagu izborom novih članova NO kao i A. Hanžeković K.

Bilo je prije par tjedana. I to je vrlo bitno čiji su predstavnici u NO dali ostavke.

• Flight
    • May 19, 2021 at 5:21 PM
    Quote from barbosa 2.0

ma to kripto tržište sve je super i divno i krasno dok se pare mjenjaju u coine i vrte tamo, mene samo zanima što bi bilo ili što će biti kada će se pojaviti pritisci da se te coine malo žešće počne vračati, tj. kapitalizirati natrag u real pare...do toga će svakako i neizbježno kad tad morati doći i veliko je pitanje, pošto je sve ovo jedna ponzijeva shema koja funkcionira sve dok je pritoka novih korisnika i njihovih novaca, ima li uopće još tih novaca, u stvari, koliko ima tj. da li ima dovoljno da svi sretni i zadovoljni iz žetona izađu u keš poziciju :?: :/

A nema. Al ne izlaze bas svi u isti čas iz kockarnice, tako ni iz Crypta. Upravo ta famozna mogućnost taljenja jednog crypta u drugi omogućila je kontinuitet rasta. Kad se ploča okrene naopačke, to će biti i jest katalizator pada.

Ma Crypto je postao Asset, al tu vise nema onog stofa kao prije koju godinu.... al obzirom na volatilnost u njemu ne treba drzati vise od par posto imovine. Sve ostalo je iz moje perspektive preriskantno. Za trejdere i zanesenjake.

• Flight
    • May 19, 2021 at 5:05 PM

Zaboravio si na Caspera i Internet Computer

Super su ti altcoini, oni su nerijetko još volatilniji od crypta.

I još vise podložni inženjerstvu od samih purecoina.

• Flight
    • May 19, 2021 at 4:53 PM
    Quote from emil
    Quote from Flight

Au.... zvuci kao raspad sustava. Ne zvuci to dobro. Bez obzira sto se može dogoditi neki oporavak.

meni zvuci kao raspad NY burze kad je GME ludilo bilo. Takodjer je bio raspad sustava. i dogodilo se nista.

Je, al ako je GME bio financijski inženjering, onda to nije bio ostatak tržišta. Vidiš, Crypto je zapravo jedna vrsta široko prihvaćenog inženjeringa gdje su svi oduševljeni dok raste, a “malo manje” dok ne raste. Al i kada raste i kada pada nitko ne zna zašto se to zapravo događa i sto je to u danom trenutku utjecalo na cijenu i vrijednost. Jel da većina zaista misli da je Crypto “rock solid” ne bi nikad postojala ovakva volatilnost. U dugom i u kratkom roku.

• Flight
    • May 19, 2021 at 4:36 PM
    Quote from renchi

Postoji li kakva cijenovno osjetljiva informacija koja je zadrzana od suvlasnika i javnosti a koja je dovela do.pada cijene na 5,7 kuna nakon sto je bivsa clanica uprave netom prije nego je dala ostavku u upravi prodala dionice po 6,7 kuna ?

Ne. Barem ne službena.

• Flight
    • May 19, 2021 at 4:10 PM
    Quote from mitkko

Mjenjacnice su blokirane, serveri pali pa su zato toliki skokovi. Navodno samo FTX normalno radi. Ja sam pokusao kupovati na Binanceu, ali je i on u banani. Stavis nalog na 30k, on kupi po 32k, limit nalog stavim x komada na kupnju, on prihvati samo trecinu, i tako. Nakon sto sam kupio mi pokaze da na racunu imam jednako novaca kao i prije kupnje. Kupovao sam onda sa market nalozima, ni sam ne znam sta je sve proslo i kakvo mi je stanje na racunu, saznat cu kada se serveri vrate u normalu.

Mislim da je ovo bila super prilika za kupnju. Imali smo FUD koji je pokrenuo lavinu, a onda kada su se mjenjacnice blokirale je nastao jos veci nered. Imate kaskadni efekt unaprijed zadanih stop naloga koji se automatski izvrsuju i izazivaju lavinu, bid ostane prazan jer su serveri pali i nitko ne moze zadati novi nalog... i eto sranja.

https://www.reuters.com/technology/chi…ess-2021-05-18/

Au.... zvuci kao raspad sustava. Ne zvuci to dobro. Bez obzira sto se može dogoditi neki oporavak.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Flight
    • May 19, 2021 at 3:59 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Flight

Ja se nadam da ćeš ti kupiti po toj cijeni.

Novac mi je vezan drugdje tako da i ako padne ne mogu kupiti, zato ne misli da ja tu iman neke skrivene namjere i da radi toga komentiram niti zbog tebe, ali da slucaj optima i njezina prodaja nije zanimljiva je i sigurno je svi prate kao i ja.

ja uopće ne mislim o tebi i ti me uopće ne zanimaš.... al gle, ako imaš neki problem imaš prajvat pa se javi.... ne kuzim ovo konstantno trolanje po temi i bavljenje sa mnom. Ja sam upozorio i indirektno opisao u čemu je potencijalni problem sa OPTE. Javno ga ne mogu i neću raspravljati. Tko je shvatio, shvatio je. Tko nije nek piše o prihodima, strategiji i svemirskim brodovima.

Quote from gta1

kupnja je izuzetno slaba . ne bi čudilo da tresne do 5

Mislim da bi i ovi koji prodaju na 5 sve pokupovali (natrag) pa i mnogo vise.

• Flight
    • May 19, 2021 at 3:48 PM

Ovdje se previše ljudi bavi mojom malenkošću, a ne sustinom i onim na sto pojedinci ukazuju. Al jebiga.... tko s djecom liježe.... ujutro se budi....

• Flight
    • May 19, 2021 at 3:21 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Flight

Da, opet si dobro informiran vidim.... kao i na DLKV. Cijena se namješta i to treba prijaviti i pokusati natjerati odgovorne na reakciju.

Da, da treba prijaviti sta netko ima prodavati ispod cijene koja tebi ne odgovara za vidjeti sigurno je manipulacija jednostavno je ponuda i potraznja da je jeftino i sigurno bilo bi vise kupaca, inside info sigurno neman ti si taj blize pool-u pa ocito da bolje infomacije imas samo je problem komuniciranja tih informacija na nacin koji ti radis, da se drzis vrlo jednostavnog nacina prezentiranja informacija to bi imalo vise tezine, ovako to radis na nacin da tu informaciju plasiras s nekim cinjenicama o kompaniji koje su krive, a tu je cili problem jedno tocno, drugo netocno gubi se na vjerodostojnosti drugi put se drzi onoga sta sigurno znas, a ne lova u mutnom pogotovo radi inata drugome, dobronamjeran savjet, koji naravno neces svatiti tako jer to ne bi bilo to jel da.

Ne razumiješ. Al od tebe to nisam ni očekivao. Sve sto si napisao napisao si o sebi. Crtao sam ti na DLKV, ovdje ti neću crtati. Al vjeruj mi, sve skupa to vise nije bitno.... lipa gore dolje.... kraj se bliži. Lova stiže. Tko je jamio, jamio je

• Flight
    • May 19, 2021 at 3:10 PM
    Quote from stariigrac
    Quote from Flight

Da, opet si dobro informiran vidim.... kao i na DLKV. Cijena se namješta i to treba prijaviti i pokusati natjerati odgovorne na reakciju.

Kolega, jedan ste od zadnjih koji bi trebali govoriti o informiranosti na Optimi. Od samouvjerenosti i dociranju svima na Optimi u zadnjih godinu dana, došli ste do toga da vam svaki komentar sadrži riječi manipulacija, namještanje, kazneni progon i sl.

A kad sam ja upozoravao o toj mogućnosti, onda sam bio zlonamjeran.

Ja ne znam o čemu i komu ti pišeš. Sigurno si me s nekim zamijenio. Toliko o kolegijalnosti. I nemoj me konstantno tagirati. Ja radim u svoje ime i za svoj račun i nisam placen da odgovoram na kojekakve gluposti i provokacije. Toliko.

• Flight
    • May 19, 2021 at 2:40 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from slovojed12

Uh, ova rasprava je duboko zastranila od osnovne teme :|

Prevladavajuće raspoloženje je dosta nisko, no to je posljedica isključivo odsustva informacija, a ne nekog konkretnog razloga.

Strpljen - spašen.

Ako ne prije, 10.07. se bude više znalo.

Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.

Za raspoloženje si u pravu. Za ostalo ćemo vidjeti. 👍

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • May 19, 2021 at 1:52 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from slovojed12

Uh, ova rasprava je duboko zastranila od osnovne teme :|

Prevladavajuće raspoloženje je dosta nisko, no to je posljedica isključivo odsustva informacija, a ne nekog konkretnog razloga.

Strpljen - spašen.

Ako ne prije, 10.07. se bude više znalo.

Prevladavajuce raspolozenje je jednako kretanju cijene dionice cista psihologija, da vam danas skoci na 7 prevladavajuce raspolozenje bi bilo ohohoo pozitivno u roku odma.

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• Flight
    • May 19, 2021 at 9:54 AM

Pa koliko ja vidim na Excl nisu prešli 95%, a na Atln jesu rako da to nisu trenutno usporedive situacije.

• Birtija

• Flight
    • May 19, 2021 at 9:02 AM
    Quote from renchi
    Quote from Laudator

Nema nervoze kolega. Nisam prodao ništa u ovoj godini samo nadokupio još cca 50tak tisuća. Mislim da ako nas maZe vrebaju radi treniranja strogoće onda im barem moramo dati do znanja da nismo ofce. Zašto bi se ljude strašilo i izbijalo im se novce sad u 5 do 12 ako mogu nešto zaraditi. Pa kako će ova burza naprijed ako iz opte izađe 90% nezadovoljnih???

Imovinu treba polako iseliti iz Rvacke.

Je po mogućnosti u Crypto i ostale novovjekovna izmišljotine.... svugdje se treba brinuti za imovinu. Hrvatska po tom pitanju nije izuzetak. Iako briga mora biti pojačana.

• Flight
    • May 19, 2021 at 8:43 AM
    Quote from renchi
    Quote from Laudator

Ja sam morao odgovarati na nebulozna pitanja Hanfi pa bi shodno tome tebalo bi svakodnevno pratiti trgovanje optom i konkretne primjere svakodnevno prijavljivati Hanfi. Pa ako im dođe desetak prijava dnevno možda nešto i naprave iako se ovdje radi o velikoj ribi pa sumnjam. Da vidimo hoće li onda biti strašila.

Nebulozna pitanja ? Da nam država nešto vrijedi, vrijedila bi i Hanfa. Ova je Rvacka društvo koje nema koheziju niti ikakav zajednički interes njenih građana, osim krađe. To može ići dok se sve ne pokrade. Tako da HANFI treba prijaviti, a što će ista napraviti to je pitanje jer ne zaboravite da ste u Rvackoj. Ovdje se imovinsko pravne stvari rješavaju na alternativne načine.

Čuj, daj se ti pozabavi Optimom i manipulacijom a ne državom. To njakanje da je država kriva je otprilike na razini da je za tvoj karijes i bolni zub kriv odnosno nadlezan ministar zdravstva, a ne lokalni stomatolog. Ne zoveš ministarstvo kad te boli zub u pomoć, nego svog stomatologa. Dakle, konkretne akcije za rješavanje konkretnih problema, a ne apriorna analiza o “besmislenosti ljudskog postojanja”....

Quote from JoSko111

Zašto ovoliko nervoze ujutro? Ovo ne može loše završiti. Malo se love još prestrašeni i to je to. Prometi su nikakvi.

Nema straha.

Ma to je cini mi se gotova stvar, al pitanje je usuglašavanja cijena jednih i drugih. Ne vidim razlog da o konačnoj cijeni za manjinske ne odlučuju oni sami.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Flight
    • May 19, 2021 at 7:27 AM

Ja se ne bih ovdje puno koncentrirao na korisnička iskustva pojedinaca jer neki imaju problema s razumijevanjem sintakse i semantike. Gledao bih širu sliku i prihvatio činjenicu da “stalna na tom svijetu, samo mijena jest”. I svakako pokusavao procijeniti na koji način i u kojoj mjeri divergencije broad marketa mogu utjecati na nastavak uptrenda brodara.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt