Pa za početak bi trebalo obavijestiti redakciju i nekog.od novinara/komentatora da uopće postoji namjera i pojasniti im i približiti cijeli slucaj. Novci tu nisu vidi mi se problem, već upućenost u problematiku i kvalitetna sugestija sa strane.
Posts by Flight
-
-
Ja osobno mislim da će se zakon mijenjati. I da Zakon kao Zakon jest (u trenutnom modalitetu) prepreka, ali mislim da nije nepremostiva prepreka, čak niti za tog jednog kandidata oko kojeg smo najčešće špekulirali da pokazuje interes.
Nadam se da ste u pravu. Inace sam dobro popusio ovdje
Ja stvarno ne znam sto će se dalje događati. Mislim da je neizvjesnost pojačana i da možda treba stati na loptu, smanjiti i prilagoditi ocekivanja, uskladiti ih za tu neizvjesnost i potencijalne i prisutne rizike. Al sto ćemo dobiti da zadržimo postojeći zakon? UG kontrolira već dosta televizijskog etera u RH s namjerom da ovlada i značajnim udjelom na trzistu fiksnih telekomunikacija, a navodno se ide i prema povećanju udjela u tiskanim i internetskim medijima. HT i A1 mogu cementirati postojeći oligopol još neko vrijeme, al ne mogu svo vrijeme. Ja mislim da će se u sljedećih mjesec ili dva nešto izdogađati al sto, kako i koliko će to biti za koga, to vjerujem ne zna nitko “sa strane”.
-
OIL INDUSTRY: “We see a shift from stigmatization toward criminalization of investing in higher oil production,” said Bob McNally, president of consultant Rapidan Energy Group and a former White House official
more than 260 African and international organisations sent an open letter to 25 commercial banks urging them not to finance the construction of the EACOP.
Jel nam možeš pojasniti sto nam točno želiš poručiti ovakvim postovima?
-
Ja osobno mislim da će se zakon mijenjati. I da Zakon kao Zakon jest (u trenutnom modalitetu) prepreka, ali mislim da nije nepremostiva prepreka, čak niti za tog jednog kandidata oko kojeg smo najčešće špekulirali da pokazuje interes.
Naravno, prihvaćam i druga(čija) razmišljanja. Samo mislim da regulatorni okvir jest prepreka, ali da se to uvjetno da rijesit/rješavati.
-
A sto bi po vama nimimada trebao biti uspjeh?
Objava dan prije da je prodano po 20 kuna?
Ja mislim da Telemach će jedino odustati odnosno neće sad kupiti ako mu to ostane regulatorno zapriječeno. A da A1 uvijek može kupiti ako se tako dogovori. A sad druga je stvar koliko će netko biti spreman platiti i u kojoj varijanti. Ljudi su frustrirani, svime u Lijepoj naši. Lijepo je biti entuzijastican i pozitivac, al kad postoji neizvjesnost uz pozitivne misli, jedno oko uvijek mora gledati i rizik.
Znam da vas ovdje ima sa svakakvim očekivanjima a što se mene tiče što više dobijete to bolje. Da je sve baš tako sigurno cijena ne bila tu gdje je. Ako je netko 100% uvjeren u značajnu dobit tko mu brani da je 100% unutra. Mjesec ili godina, nije važno zar ne?
Ljudi imaju i druge stvari u zivotu i investicije. Kojekakve.... od zivotnih pa do financijskih. Ne mogu svi bas (do)čekati kraj ili neku novu rundu necega.
-
malo o telemach i10 gbit/s optike
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/telemac…a---653579.html
Nova optička mreža trenutno je dostupna na području Novog Zagreba za oko 7000 kućanstava, a do kraja godine taj bi se broj trebao povećati na 70 tisuća.
Dostupnost ne znači per se korisnike. Većina novih zgrada, ali i starijih ima dostupnu vlastitiu infrastrukturu za vise providera. A samo jedan nudi uslugu korisniku. Od dostupnosti do korisničkog iskustva može biti dosta dalek put.
-
A sto bi po vama nimimada trebao biti uspjeh?
Objava dan prije da je prodano po 20 kuna?
Ja mislim da Telemach će jedino odustati odnosno neće sad kupiti ako mu to ostane regulatorno zapriječeno. A da A1 uvijek može kupiti ako se tako dogovori. A sad druga je stvar koliko će netko biti spreman platiti i u kojoj varijanti. Ljudi su frustrirani, svime u Lijepoj naši. Lijepo je biti entuzijastican i pozitivac, al kad postoji neizvjesnost uz pozitivne misli, jedno oko uvijek mora gledati i rizik.
-
Moje je neko misljenje da su svi u igri do samog kraja (kada postoji vise zainteresiranih). Mislim uobičajeno je da je tome tako. Samo svi štite svoj interes i izbirljivi su, dok se ne dogodi situacija da konkurencija daje “pfennig” vise. Tada obicno krene ozbiljan interes i od onih koji su se do tada pravili slabo zainteresirani. Pored biznisa i love, igra tu nerijetko i psihologija.
-
Slažem se...a zasada nekog ozbiljnijeg kupca i nema...male je isti prodavač dobro natovario u prvom valu prodaje...da se razumijemo ja sam TPNG davno prodao...ali svim srcem se nadam u oporavak u Q3 i želim svim dioničarima TPNG dobru zaradu...samo sam na vrijeme upozoravao da tu nema brzog oporavka i da je bolje kupiti ATPL na 190 kn nego čekati oporavak TPNG u Q3....nadam se da sam nekome tim savjetom učinio dobro.
Nažalost nisam čitao taj post, tpng mi čini najveći dio portfelja i sada zarobljeno.
Zašto zarobljeno?
Brodari su ugkavnom momentum stockovi. Odradit će. A ako postoji potreba za novcem. Malo spustiš ljestvicu i uvijek ili gotovo uvijek se pojavi neki interes.
-
https://www.jutarnji.hr/video/news/hrv…strofa-15076784
Nije od TPNG nego TNPL. Zanimljivo....
-
Ovo liči na stečaj mi se vidi! Ako nema kupaca a netko na vrijeme saznao lijepo čisti!
Kakav mrtvi stečaj?
Dajte nemojte pisati gluposti. Neizvjesnost je sve veća jer nam se svašta događa na trzistu. Tipa DLKV i slično.... a i ljudi vide neke druge prilike i idu dalje. Optima će se vjerojatno prodati, no nitko očito ne zna kada niti po kojoj cijeni.
-
Tebe niti bilo kog drugog nitko ne prijeci i raspolaganju tvojom imovinom. Vidjeli smo da su neki prodavali dionice i uz premiju u odnosu na početku cijenu/procjenu pa ako se potrudiš možda i ti uspiješ u toj nakani.
Puno dioničkih društava nije na burzi ili je privat. Ne vidim u tome problem ako su odluke o delistu donesene zakonito i prema pravilima burze. Nisam nikad vidio da je netko pokrenuo parnicu ili pravni slucaj radi toga sto uprava društva nije na vrijeme dostavila LEI oznaku izdavatelja. Cini se da ste svi bili suglasni sa takvim potezom. A oni koji nisu ti su valjda prodali. Želim reci.... od ekipe koja je iskoristila svaku sitnicu da zezne manjinske ne možeš očekivati promjenu mindseta ni ponašanja preko noći (ili možeš?!). Lovrincevic bi sad prijateljevao, a do “jučer” je manjinskim dioničarima redovito pokazivao srednji prst. Licemjerno.
-
ma ima štete,jer smo spriječeni u raspolaganju svojom imovinom radi dvojice koji imaju neki svoj osobni interes koji je u suprotnosti sa interesima svih ostalih dioničara.
postavlja se i posljedično legitimno pitanje dali se tu nešto zamračuje ako se ne želi transparentnost(uvrštenje)?
neka daju jednog procjenitelja oni,jednog mi neka se dogovori fer cijena i neka isplate manjinske dioničare a ne da nam nanose štetu.
da smo uređena,poštena transparetna,bolja država to nebi bilo moguće.
možemo i biti ćemo jer alternativa je mračna budućnost.
DA,7600 nije za baciti,još ako se množi puta x
valjda če i trezor ići u kupovinu
srestva su rezervirana i strogo za to namjenjena.
cijena po komadu, sve ispod 1000kn je neprimjerena i neozbiljna.
Ne kuzim na koju foru ste spriječeni u raspolaganju imovinom? Zato sto dionica nije na burzi?
Stetu vam jedino mogu nanijeti losim upravljanjem i poslovanjem. Šteta dioničarima proizlazi iz štete društvu, a ne zato sto svaki dionicar ili skupina dionicara ima neku svoju ideju kako bi i zašto htjela imati vecu korist od dionica. Sakupite većinu pa “vladajte”, ako vas druga strana ne sluša.
-
Na ovom forumu. Treba izvrtjeti temu unatrag.
-
HBOR 50%
Fortenova 26%
Mirovinski fondovi 24%
po sudskom registru stanje je drugačije
Stanje čega?
Koje firme odnsono Fonda?
Konsolidator (Daloovod) je u portfelju Fonda kojem su gore navedeni udjelnicari. Firma za upravljanje fondom i sam Fond nemaju istu vlasničku strukturu. Fond nema ni pravnu osobnost.
-
Ima tu koga tko je išao na skupštinu?
Ono čisto da prenese doživljaj i da kaže da li je bilo okretanja naglavačke ili zavrtanja ruke u namjeri da se poštenom čovjeku izbije i zadnja dionica iz džepa
situacija je takva da trojica odlučuju a svi ostali su nebitni radi malog broja glasova.
pa i nema potrebe za bilo kakvim "zavrtanjem"
ovo je bilo nekorektno prema manjinskim dioničarima,braniteljima...
nije prvi put ali ovaj puta su druga vremena,dolazi tektonika,sa njom i posljedice ovakvih odluka.
odlučili su zavući ruku u đep onima koji imaju mnogostruko manje i za čije se interese navodno bore?
koja parodija,toga ima samo u hrvatistanu
možemo već u pon ujutro prokomentirati kako je kvazi domoljublje prošlo na izborima.
to još prolazi samo u pasivnim krajevima a i oni će shvatiti jednog dana...
dok se svojom glavom ne počne misliti dalje od nogometne utakmice i turske sapunice nema bolje,niti se ne zaslužuje,a nebi ni ja dao čak i da mogu
evolucija pa nek nam bude kako zaslužujemo.
p.s.
meni i ovako dobro,da je divka bila i nula kuna za ljeto na moru bi bilo,a ovako biti će dodatnog čašćenja
p.p.s.
svašta smo ovdje doživjeli i strpljivošću pokupili,tko zna di je tome kraj...
znali su oni svakakve vratolomije izvoditi,izvanredna skupština bi bila u skladu sa do sada viđenim,doživljenim?
možda se pokušava još koji komad iscijediti od nestrpljivih prije....?
time will tell
A očito odlučuju dvoje ili dvojica....
Čini se da Jurica htio lockirati ih sa 25% vlasništva odnosno glasova. Mario i Pavao drze natpolovičnu većinu, Moguće je da je Jurica igrao ili pokušao igrati s Marijem dok je potonji već bio u talu sa Pavom. I očito je izvisio. Moguće je bio plan Pavla izbaciti iz sedla, ali se nije ostvarilo. Zato ne očekujem tu neku sreću. Netko će morati “zaključiti priču” i izaći van.... ne nuzno brzo. Ali cini se da je potekla “zla krv”.
-
kol. st-brajo, kako su to fgs, habor, fortenova i mirovinci koji zajedno imaju 60,7% tj 15M dionica plaćenih 200M kuna "mali" dioničari?
samo, meni niti nakon svih kalkulacija nije legla osnova za ovu predloženu svinjariju, ako je dlkv u psn postupku i ima obveze po planu postupka, zašto su u 2020. prestali izvršavati obveze pogotovo jer su imali te pare na računu i kako je tih 41M U 6mj naraslo na 56M, također je interesantno, kako su svih ovih godina uspjeli izvršavati obveze da bi u i to u 2020. kada se poslovalo ko blesavo ali kada je ppd otkupio dio potraživanja to prestali izvršavati, također, kako dioničari znaju koliko je kapital dlkv, kada je zadnji puta napravljena revizija i revalorizacija imovine i koliko vrijedi goodwill, ne bi li te stavke trebalo temeljito utvrditi prije nego se firma proglasi insolventnom a dioničare razvlasti nepotrebnom dokapitalizacijom sa fingiranim izvještajima pogotovo stoga jer je dospjeli a ne isplaćeni dug do 05.05.2021.-55,6Mkn , ne 150 niti 410 miliono nego 56 što se može isplatiti jer su i sami naveli da ima nekih 130M kapitala i rezervi a obveze za 2021. od nekih 70etak m kn. se mogu največim dijelom podmiriti iz dobiti aktualnig razdoblja!
evo, pogledajte sami, Dalekovod, d.d. - Izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja_1Q_2021 a sada kada se radi ko bog, sada se ne može...sve ovo su dioničari iz kapitala platili a sada zbog 56m bi trebali izgubiti sve, u kome je to onda problem u nesposobnoj ili prije, korumpiranoj upravi ili pak u nama dioničarima da izgubimo sve, znate ono, kada u kupleraju posao ne ide, ne mijenjaš krevete nego...
ova dokapitalizacija i sami tijek iste je upravo za USKOK!
Treba razlikovati knjigovodstveni od stvarnog, operativnog kapitala potrebnog za normalno poslovanje. Kao i dostupnost istog u situaciji kada društvo ne istvrsava ni postojeće odnosno dospjele obveze.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Svaki dionicar može dati protuprijedlog i na glavnoj skupštini.
Prijedlozi dioničara
Članak 282.
(1) Prijedlozi dioničara s navođenjem njihova imena i prezimena, obrazloženja i eventualnog stava uprave, odnosno izvršnih direktora moraju biti dostupni osobama navedenim u članku 281. stavku 1. do 3. ovoga Zakona pod tamo navedenim pretpostavkama, ako dioničar najmanje 14 dana prije dana održavanja glavne skupštine dostavi društvu na adresu za to navedenu u pozivu svoj protuprijedlog prijedlogu odluke koji je dala uprava, odnosno izvršni direktori i/ili nadzorni, odnosno upravni odbor o nekoj određenoj točki dnevnog reda s obrazloženjem. Dan prispijeća prijedloga društvu ne uračunava se u taj rok. U društvima dionice kojih su uvrštene na uređeno tržište radi trgovanja prijedlog mora biti dostupan na internetskoj stranici društva. Tu se na odgovarajući način primjenjuje odredba članka 281. stavka 3. ovoga Zakona. Ako se dioničar ne koristi spomenutim pravom, to nema za posljedicu gubitak prava na stavljanje protuprijedloga na glavnoj skupštini društva.
(2) Protuprijedlog i obrazloženje ne moraju se učiniti dostupnima:
1. ako bi se objavom počinilo kazneno djelo ili prekršaj,
2. ako bi protuprijedlog doveo do odluke glavne skupštine koja bi bila protivna zakonu ili statutu,
3. ako obrazloženje protuprijedloga u bitnim pitanjima sadržava očito pogrešne podatke ili podatke koji mogu zavesti dioničare,
4. ako je protuprijedlog dioničara, utemeljen na istome činjeničnome stanju, bio već priopćen glavnoj skupštini,
5. ako je isti protuprijedlog dioničara s bitno istim obrazloženjem u posljednjih pet godina najmanje dva puta bio priopćen glavnoj skupštini i za njega su se izjasnili dioničari čije dionice čine manje od dvadesetine temeljnoga kapitala društva,
6. ako je vidljivo da dioničar neće sudjelovati u glavnoj skupštini niti će ga itko na njoj zastupati,
7. ako u posljednje dvije godine na dvije glavne skupštine dioničar nije sam ni preko zastupnika stavio neki protuprijedlog kojega je priopćio.
(3) Obrazloženje ne treba učiniti dostupnim, ako sadržava ukupno više od 5.000 znakova.
(4) Postavi li više dioničara protuprijedloge o istome pitanju, uprava ih može povezati zajedno s obrazloženjima.
-
Evo jos jedne ideje...
Citam sada da Todoric opet nesto pise na Fejsbuku o Borgu i povezanim temama. Mozda da mu nekako skrenemo paznju na ovu situaciju sa DLKV, da mu netko to spomene, povezanost Borga i ove dokapitalitacije. To bi bio win-win - on bi to sigurno rado priglio i malo ih javno popljuvao jer ide njemu u prilog, da pokaze da se lopovluk ponavlja, a nama dionicarima bi dobro dosla medijska guzva, mozda bi mediji poceli to malo razvlaciti.
Ja bih mu pisao, ali nemam Fejsbuk
Onda ti je bolje obratiti se Goranku Fizulicu. Ako on procjeni da tu “ima štofa”.