1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Flight

Posts by Flight

• MDKA (Medika d.d.)

• Flight
    • June 7, 2021 at 8:38 PM

Tu je jedino bitno da li je nastala šteta društvu. Ako je nastala šteta društvu postoji mogućnost sankcija i pravosudno-regulatornog epiloga price. Ako nije, onda to nažalost nema previše veze sa činjenicom sto o cijeloj stvari misle manjinski dionicari.

Usudio bih se “na prvu loptu” reći da je nastala (ili da je barem imala elemente nastanka), al treba je znati i moći dokazati.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Flight
    • June 7, 2021 at 8:32 PM
    Quote from tollway

nadam se da si u pravu!! za dobrobit svih malih dioničara!! ali nisam nimalo uvjeren!

Pa ja jesam. Opcenito, zazivanje nekakvih kataklizmičkih scenarija je u najmanju ruku deplasirano, pa i maliciozno. Postoji rizik i da Opte izgori u vatri pa nitko to ne navodi kao vjerojatan rizik. Tako da…. Smirite strasti.

• Flight
    • June 7, 2021 at 8:16 PM
    Quote from tollway

ljudi, ajmo se svi otrijezniti i prestati pjevati borbene!!!

ČINJENICA jest da cijena pada već mjesec i pol!!! i to konstantno!!! dakle, nekaj ne valja!!! ne može prodavati KK tako dugo!!?? a mi se tu tješimo i tražimo zilijun razloga i opravdanja zakaj! kaj ako se hipotetski sprema nekakva kaša kak i na dalekovodu!!!??? i masa malih povodljivih prodaje iz tog razloga! ok, moguče.... ali je pitanje tko će nam nakon prestanka raspodaje dizati cijenu???

Sprema se prodaja. Nikakva kaša. Ekipa se poplasila. Puno se vrti neutemeljenih priča, a to je redovito plodno tlo za teorije zavjere. Nitko se ne drži valuacije (tek rijetki), a većina se povodi za sentimentom.

Stvari su prilično jednostavne, nekome je prilika za prodaju, a nekome za kupnju.

• OPTE prodaja - kladionica

• Flight
    • June 7, 2021 at 8:01 PM
    Quote from MickeyM

Napokon su veliki igrači počastili "mali puk" da i oni osjete čari muljanja!

Sve "sitnalež" na bidu jadna bila!!!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

To ti se veliki igraju malenih i peglaju cijenu.

• Flight
    • June 7, 2021 at 5:27 PM
    Quote from Miron

Ovdje na Optimi se vidi sva gadost skrbničkih računa, kako se njima potiče špekulativno trgovanje, odnosno legalni lopovluk širokih razmjera.

Država to odobrava zato što im to odgovara, jer na legalan način štite lopove i kojekakve malverzacije.

Mi smo milijun godina od transparentnosti. Dobro je B. Bušić govorio.

Nisam kupio domaću dionicu već više od 2 godine. Sada državi plaćam samo porez na strane dividende i kapitalnu dobit.

To je sve što će od mene vidjeti. Hvaaaaala!

Nije problem skrbništva nego javne objave. Iako je dotična dala ostavku u NO ona je i dalje član NO do izbora novih članova i prema Zakonu je bila duzna transparentno objaviti sto je točno učinila s dionicama, a ne ovakav način poticati sumnje i nedoumice u javnosti. Tim. vise jer ona navodno prodaje EPH, a sto mislite kome?

• Flight
    • June 7, 2021 at 5:04 PM

Za razliku od dionicara DLKV dionicari Optime neće sigurno biti “ošišani”. Neki će vjerojatno dobro zaraditi, neki neće…. Kao sto je to i uobičajeno u životu.

To je krucijalna razlika između price oko OPTE i price oko DLKV. Toliko

• Flight
    • June 7, 2021 at 4:50 PM
    Quote from stariigrac
    Quote from Flight

Piše da je otupustila, a to može, i ne mora značiti da je prodala.

Ja pretpostavljam da je.

Ista/slična forma priopćenja se koristi i kod kreditiranja putem REPO-a davanjem/stavljanjem u zalog vrijednosnih papira.

A ja sam mislio kolega da imate informaciju da su dionice založene. Da je pravnica i razumna žena, Ana, založila navodno dionice da bi isplatila neke sporove i zaostatke vezane za svoju najpoznatiju firmu. I da imate ideju zašto je ona to učinila.

Sad mislite da je prodala i da nije zalog?

A jel ti stvarno misliš da bih ja podijelio bilo sto s likom zaljubljenim u DLKV koji se javno kleo da je to prilika zivota?

I da ću ja to vidjeti…. Pa znaš i hoću. Al u nekoj novoj rundi u kojoj ti nećeš sudjelovati.

Ja sam javno iznio mogućnosti, a na svakom je ponaosob da procjeni sto je vjerojatno, a sto nije.

• Flight
    • June 7, 2021 at 4:30 PM

REPO i slične poslove možeš ugovoriti kako ugovoris. Stvar je zajmoprimca i zajmodavca kako će ugovoriti posao i s kojim instrumentima osiguranja. Nema regulacije za takav posao.

Nigdje nije navedeno kakav je točno posao posrijedi osim da su dionice otpuštene i kome (a taj se sakrio iza skrb. računa)

• Flight
    • June 7, 2021 at 4:07 PM
    Quote from Meri
    Quote from Flight

Ne znaš. REPO se redovito drugačije ugovara.

Zalog i vlasništvo nije isto. Repo nije zalog nego prodaja s reotkupom. Kako se zna da je repo ugovor i s kim bi ugovorila ovaj aranžman kad je izgledna promjena cijene vrlo skoro zbog očekivane ponude kupca?

Istina, nije zalog. Pa sa svakim može ugovoriti aranžman tko ju je spreman kreditirati na takav način. Ima kandidata. Nečemo o imenima.... ali dosta investicidjskih drušatava se u nas bavi takvim poslovima.

Quote from StatusQuo
    Quote from Flight

Govorio sam za standardni kredit, medjutim ukoliko se radi o repo poprilicno je neubicajeno da bi cijena te transakcije bila s premijom na trzisnu cijenu, nego s diskontom za takav vid posla kako je uobicajeno i praksa s razlogom, s druge strane ukoliko je repo onda postoji i rizik margin calla ukoliko vrijednost kolaterala padne znacajno, meni se cini da se ovdje radi o jednostavnoj prodaji ipak.

Tada je cijena bila u tom rangu. Na toj ili blizu te cijene.

Uvijek i za sve postoji rizik, no mi ne znamo što je u stvari dogovoreno. kažem, moguće je bila i prodaja, ali posstoji mogućnost da je bio i REPO ili neki sličan financijski aranžman.

• Flight
    • June 7, 2021 at 3:39 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Flight

Ne mudruje se. Kad daš nekome u zalog dionice za kredit onda si mu defacto i deiure dao te dionice u vlasništvo dok ne otplatiš kredit. To se zove također otpuštanje u korist treće osobe. REPO j eništa drugo nego kratkoročna pozajmica uz zalog dionica ili nekog drugog vrijednosnog papira.

Koliko ja znam ukoliko su dionice u kreditnom zalogu onda se nad dionicama upisuje teret, a vlasnistvo se ne prenosi i dalje ostaje isto, samo za navedene dionice onda se vise ne bi vodilo kao slobodne dionice nego, zalozene neprenosive kako ih SKDD vodi u tom slucaju, pa onda ne bi bio ni potrebe da se ta transakcija opisuje kao opustanje jer se vlasnistvo nije promijenilo niti ih se opustalo, opustanje bi se desilo da se aktivira zalog zbog neispunjenja uvjeta ugovora pa bi i onda stvarni prijenos-opustanje isto nastupilo.

• Flight
    • June 7, 2021 at 3:22 PM
    Quote from Meri
    Quote from Flight

Ja pretpostavljam da je.

Ista/slična forma priopćenja se koristi i kod kreditiranja putem REPO-a davanjem/stavljanjem u zalog vrijednosnih papira.

stvarno ne znam što tu nije jasno:

...otpustila 2.200.790 dionica oznake
    OPTE-R-A izdavatelja OT-OPTIMA TELEKOM d. d., Bani 75a, Zagreb, OIB
    36004425025, u statusu otplate „otplaćeno“, vrsta pozicije: slobodna pozicija, u
    korist treće osobe na skrbnički račun treće osobe
    .
    Članica Nadzornog odbora Društva Ana Hanžeković Krznarić nakon transakcije
    otpuštanja više nema dionica Društva.

Sad se opet mudruje kao i tada a tko je napravio kao Ana dobro je prošao

Display More

Ne mudruje se. Kad daš nekome u zalog dionice za kredit onda si mu defacto i deiure dao te dionice u vlasništvo dok ne otplatiš kredit. To se zove također otpuštanje u korist treće osobe. REPO nije ništa drugo nego kratkoročna pozajmica uz zalog dionica ili nekog drugog vrijednosnog papira.

ja vjerujem da je ona prodala, al to ne mogu tvrditi niti tvrdim, za razliku od uobičajenih insinuatora koji sve znaju, a zapravo nemaju pojma.

• Flight
    • June 7, 2021 at 2:55 PM

Ja pretpostavljam da je.

• Flight
    • June 7, 2021 at 12:22 PM
    Quote from zlocesti

Ovako.

Da je na Burzi lako, bogat bi bio svatko.

Imamo velikog dioničara koji je odlučio uzeti dio profita

Zašto baš sada, a ne na cijeni od 6,50, ne znamo. Možda mu se negdje ukazala bolja prilika

Imamo potom manje dioničare koji još uvijek imaju prilično papira, i koji su potaknuti primjerom i padom cijene odlučili napraviti isto.

Na drugoj strani su se pojavili sakupljači perja, i sve skupa... Burza.

Ako se danas 4,20 čini jeftino za kupnju, pokušajte zamisliti scenarij da ide odgoda, a ne prodaja

Ako se 4,20 čini povoljnim za prodaju, zamislite ishod prodaja, a ne odgoda.

Pa učinite što mislite da trebate.

Svi danas dakle imamo priliku nešto učiniti.

Burza je okrutna ljubavnica.

Display More

Pa odgoda je lani manje djelovala na cijenu nego ova "neodgoda". Vlada nesigurnost i dosta je nervoznih, koliko ja vidim. Tehnički gledano, ova je zona relativno jake potpore.

• Flight
    • June 7, 2021 at 12:02 PM

Ja mislim da ovo nema veze sa pojedinim dioničarem nego vise njih. Tko je pisao kako tromjesjecni prosjek nije bitan, taj se jako zahebo.

• Flight
    • June 7, 2021 at 10:57 AM

Ja stvarno ne znam, al netko se ili ozbiljno prepao ili su mu pukli živci.... ili margin! :)

• Flight
    • June 7, 2021 at 10:34 AM

A odakle znate da on uopće prodaje?

• Flight
    • June 7, 2021 at 10:09 AM

To su sad igre i igrice. Tko će koga... formiranje prosjeka na djelu. Začinjeno s bespotrebnom panikom.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Flight
    • June 6, 2021 at 2:36 PM

Netko pokusava čuvati prosjek pod egidom da će time utjecati na kupoprodajnu cijenu. Naravno da je to prilično iluzorno. Iako, potencijalnom akvizitoru taj FF ne predstavlja prepreku ni u financijskom smislu obzirom da je u odnosu na udjel strateških vlasnika. zanemariv.

• Flight
    • June 6, 2021 at 2:33 PM

To je kamilica za UG. Treba pogledati kakvi se ratovi vode u Srbiji s Vucicem. Plenkovic tu ne može gotovo ništa osim natjerati UG da bude “blag” prema njemu i njegovim apartčicima. On je “malo” nezadovoljan al objektivno UG kuca na vrata sa vise strana. Nisu samo Optima i ZEM u igri, već i novinski mediji i internetski portali. Navodno je provladin novinski list pred prodajom i defacto on i njegovi simpatizeri uskoro ostaju bez podrške s te strane. On se boji gubitka dosadašnje medijske podrške koju će neminovno izgubiti. Sad je samo stvar hoće li po tom pitanju zaživjeti tiha kohabitacija ili ćemo imati otovoreni rat u kojem UG tesko da može izgubiti. UG će sigurno nadživjeti Plenkovića i njegove pulene u RH.

• Flight
    • June 3, 2021 at 6:06 AM

sivana

Legitimno je postavljati svakakva pitanja. Al čak i da su razlozi prodaje prozaicni jer je potrebna likivdnost za nešto drugo ili naprosto postoji bilo kakva potreba (vidi se da je prodavao i druge pozicije), ljudi će uglavnom tražiti odgovore iz skupa teorija zavjere. Investitori se mogu kladiti na vrijednost, al teze je to učiniti na okolnosti. Ja osobno vidim tu prodaju kao kombinaciju potrebe i mogućeg uzimanja dijela profita. (re)balansiranja pozicije. Cini se da cjenovno nije tu bilo napadanja i urušavanja ispod 5 kuna niti bijega iz dionice. Vjerojatno je uz jednog investitora bilo i ostalih drhtavaca koji na svaki pokret cijene ispituju ekstreme. Meni ovo vise njegovo djelovanje izgleda kao smanjivanje rizika pred konačan ishod bez jačeg utjecaja na cijenu. Drugi je par rukava kako to tumače ostali ulagaci. Tu može biti svakojakih teorija, čak i vise nego pojedinacnih ulagaca.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt