Pa možda su prodali nešto sa zaliha ili su prethodno obračunali, a nisu naplatili neke prihode... mislim moguće je, a jel jest, to ja ne znam.
Posts by Flight
-
-
Provjereno. A ti ako si zainteresiran istrazi
Iz sluzbenih dokumenata to se ne vidi tj. bilance na zadnji datum izvjesca, a dokap jos ne mrda da bi na njega racunao kao cash jos.
Pa prodali su bili brod još početkom godine. A nešto su dosad valjda i generirali iz poslovanja....
-
Pa očito su se našli i opozvali upravu. Al nisu još opozvali dokap odnosno dionice su koliko je prethodna uprava izvjestila alocirane.
-
A jel netko pronašao informaciju kako se uopće 30% dionica SPAN-a našlo u "trezoru"?
Osim što su isplatili Sanju Bogunović Krnetić, a pripustili Kramara iz HT-a.
I zašto ih HT nije htio nekoć preuzeti?
-
Kupuju se dionice u IPO a nitko da bar malo napiše koju riječ obrazloženja i pojašnjenja, da pojasni neke fundamente. Bio je IPO MRUL 2 puta ali nema trgovine na ZSE. CIAK se slabo trguje. Tako če biti i ovdje.
CIAK je defacto dostributivno-trgovački biznis s nešto lohn proizvodnje: Meritus je zanimljiviji, Meritus je IPO koji je pokazao za naše uvjete dosad neviđeni akviuzicijsko-organski rast u sektoru BPO - Business Process Outsourcing. Kod Meritusa nema trgovine jer su u prvom valu isključivo ulazili mirovinici i nešto malo fondova. A i ne postoji baš razumijevanje u široj javnosti cijele te priče, koliko sam ja shvatio..... To je zanimljiv sektor u kojem ima preuzimanja i gdje ja mislim da će se u nekom trenutku firma prodati i postati moguće dio neke veće, slične grupacije. A možda i neće, pa će biti regionalni ili čak i globalni lider (u redu najvećih takvih firmi). Tu su multiple u takeoveru dobre, al sektor u kojem radi SPAN se isto porpilično vrednuje, iako ne znam kako stoji njihova specifična "niša". SPAN ima lijepi rast, al nema za sada onaj iskorak koji bi ga prometnuo u potentniju priču. Nažalost, postojeći vlasnici nam nisu dali mnogo (ili uopće) informacija o namjerama i planovima za budućnost, A i oni su na strani prodaje, pa mi to nekako baš nije najjači argument za dugoročno vezanje uz papir. Iako, skupo, ne skupo.... ne znam. Nije uglavnom preskupo da bi ga odmah u stratu (i konačno) škartali u nepoželjne.
-
Nije mi jasno spominje se neka e-mail adresa da li je moguće sve odraditi online ili ne. Moje mjesto nije na popisu poslovnica.
Nazovi na donji kontakt i pitaj sve sto te zanima.
-
Ma bit će dionica za sve. Agenti alociraju apriori za sve zainteresirane skupine. A svima je u interesu da bude i kvota manjinskih fizikalaca i slično.
Ako je bilo na Meritusu zadnji put, bit će i ovdje gotovo je sigurno.
-
Nemam pojma jel ima. Al poanta je kupiti povoljno, a ne platiti fer cijenu i onda se ufati u to da će netko drugi "potegnuti". Mislim moguće je da netko popegla priču da učvrsti vlasničku nakon dokapa, al ja ne vidim tu neki značajan upside u kraćem roku. Možda on i postoji i ja ne razumijem biznis i njegovu valuaciju pa zato ne vidim. Fali tu profitabilnosti koliko ja vidim na prvi pogled.
-
mali investitori ne nude cijenu nego samo koliko bi novaca htjeli uloziti.
Ja sam danas bio i ljudi prije mene su dosli bez tog papira, samo sa osobnom i koliko novaca zele uloziti. Ionako oni ponovo printaju taj formular u nekoliko primjeraka.
SKDD iban vam je IBAN koji ste registrirali u SKDD za isplatu dividendi. Meni je to jednako kao i iban na koji da mi vrate novce.
Na kraju dobijete uputstva za placanje.
Puno hvala na pomoći, ali samo molim potvrdu da idem u ZABU
Znam da nitko ne zna, ali da li bi moglo biti dosta uložiti 30 tis. kn da bi se dobilo dionica za 10 tis. kn
Pretpostavljam ako bude velika navala da dionice idu po najvećoj cijeni isto tako pretpostavljam ako bude velika navala, da će ljudi poslije biti na burzi spremi kupiti i po većoj cijeni.
Dividenda mi dolazi na žiro račun ne vidim zbog čega je to bitno, skdd zna taj podatak ako u budućnosti bude neke dividenda.
Velika navala?
Radi koga, čega?
-
Jasno je da ne razumijes i bezveze nabadaš jer ti očito JDPL predstavlja “kamenčić u cipeli”. Nije sramota ne razumijeti…. al je sramota piskarati gluposti. A vidi se i da ti kućni odgoj nije bio na razini i primjeren.
Fokusiraj se ubuduće na temu i suštinu rasprave.
-
Cijela priča ima smisla samo ako je ponuda Tankerske bila značajno veća od izabrane. A ima indicija da je tako i bilo i da su neki znali koliko iznosi jer samo tako mogu objasniti onu gravitacijsku cijenu od 50kn.
Međutim u onoj ponudi barem se znalo do koliko razrjeđivanje u konačnici može ići.
Sad se priča vraća na početak a prema važećoj odluci skupštine može se ići i na 4m novih dionica što bi bila velika voda na mlin novom vlasniku. Drugim riječima već kad se raspiše novi dokap znat će se što se može očekivati. A možda i prije ako se odrazi na cijenu dionice.
Gravitacijska odnosno Anti-gravitacijska cijena je prema navodima NO na razini pola nav-a. Jedino sto tu njje jasno je da tebi nije jasno zašto je to toliko? A pitaj njih ili naruči službenu procjenu.
A vidiš ja mislim da ako se namješta Tankerskoj da onda dokap ni ne treba. Neka država proda svoje po procjeni, a ostali će se ili javiti na ponudu ili neće. Pa nakon toga nek rade sto hoće.
Vidiš, ovaj Brane kojeg nisu još smijenili (osim preko novina) je samim sklapanjem ugovora sa Kinezima već zaradio taj dokap i dodao vrijednost JDPL otprilike na razini tog dokapa. Bit će tu još svašta, al sad kad su već usmjerili oci javnosti i svjetla reflektora na cijeli slucaj, neće niti bas tako jednostavno (kako su zamislili) prodati i preuzeti firmu za 25-30 kn po dionici.
-
Doveli su ga zato što znaju da će vezati konja gdje mu gazda kaže. A onaj tko mu je rekao gdje da veže konja, kroz njega u intervjuu progovara da želi diverzificirati flotu.
Slozio bih se. Vjerojatno misli na diverzifikaciju prema tankerima, pa ce onda biti bas zgodno kada se Tankerska javi na taj drugi dokap, jer su upravo oni eto bas odlican strateski partner koji se sasvim slucajno i upravo idealno uklapa u planove Uprave i pricu sa diverzifikacijom.
Ima Tankerska i bulkere….
-
Njega su tu dovukli jer im novi menadžer treba samo privremeno, dok se ne odradi dokap. Poslije toga će Zadrani svakako postaviti svoju Upravu i NO. Ovakvi kadrovi su idealni za takav posao. Ne znam koji bi drugi ozbiljan menadžer htio ostaviti svoj trenutni posao i doći sada pod ovakvim uvjetima u ovu firmu.
Doveli su ga zato što znaju da će vezati konja gdje mu gazda kaže. A onaj tko mu je rekao gdje da veže konja, kroz njega u intervjuu progovara da želi diverzificirati flotu.
Je, al to se može tumačiti dvojako. Da želi diverzifikaciju na razini Jadroplova, ali i da želi da Jadroplov bude handy/supra divizija neke vece grupe. U nas je sve moguće pa ne treba isključiti niti relativno male vjerojatnosti pojavnosti nekog događaja.
-
Pa evo mittko da lupim kontru:
* proces dokapitalizacije je propao* smijenjena je uprava društva
* firmu će voditi dedica kojeg su izvukli iz mirovine, a referenca mu je vođenje Luke Ploče (ajde, barem zna šta je brod)
* državi će trebati najmanje šest mjeseci da napravi novi natječaj za dokap, ako ne i više
* pitanje je hoće li i taj sljedeći dokap napraviti
* pitanje je hoće li taj dokap biti po cijeni koja je niža od burzovne
Ne dvojim u tvoj izračun NAV-a, ali jako, jako dvojim u pamet i namjere vlasnika
.
dodao bi, taj dedica iz lkpc je usko povezan sa ENA grupom tj PPD vujnovac koji su nulovali sve dioničare dlkv uključujući i HABOR ali tu se iz drž institucija nikome NIJE "pojavila sumnja kako je vjerodostojnost procesa dokapitalizacije doveden u pitanje. i " zaštititi nacionalne interese te interese poreznih obveznika" pa niti u samom HABOR-u koji su upravo suprotno, svojom odlukom ulog od 75 miliona kuna spalili 100 puta na 7,5M kn u režiji predsjednika NO dinka novoselca a u korist ppd lešinara
sve vam je to ista ekipa hoštaplera a sada su im odjednom puna usta "zaštite nacionalnih interesa"
Pavo je dedu torpeditao iz LKPC. Nije on vidi mi se njegov igrač. Iako…. k’o ce ga znat tko je čiji lešinar…. JDPL se mislim ipak namješta “Zakladi”.
-
Ja sam mislio da će ovo biti tranzitna uprava koja će samo provesti dokap a on već razmišlja dugoročno. Kao da je u cvijetu mladosti.
"U tom smislu, Pavlović razmišlja o disperziji splitske flote koju danas čine brodovi za prijevoz sipkih tereta."
Pa dedi je životna misija da se ustoliči na čelo JDPL. Pa on je imao prije nekoliko godina namjeru dokapitalizirati JDPL lovom LKPC. Toliko se zaljubio u vlastitiu sliku na provi splitskog brodara., da je k’o feder odskočio kad je čuo sudbonosan “zov” poglavara i njegovih podanika.
-
Pa evo mittko da lupim kontru:
* proces dokapitalizacije je propao* smijenjena je uprava društva
* firmu će voditi dedica kojeg su izvukli iz mirovine, a referenca mu je vođenje Luke Ploče (ajde, barem zna šta je brod)
* državi će trebati najmanje šest mjeseci da napravi novi natječaj za dokap, ako ne i više
* pitanje je hoće li i taj sljedeći dokap napraviti
* pitanje je hoće li taj dokap biti po cijeni koja je niža od burzovne
Ne dvojim u tvoj izračun NAV-a, ali jako, jako dvojim u pamet i namjere vlasnik.
Sve ovo sto si naveo su cinjenice, ali one da bi imale ikakav znacaj mora ih se pravilno interpretirati tj. staviti u kontekst. Ovako kada samo njih citas te navode na krivi trag.
- Proces dokapa je propao ne zato sto nije bilo interesa, vec zato sto je bio preveliki interes i drzava zbog toga nije uspjela gurnuti firmu u ruke svom igracu pa je ponistila dokap.
- Uprava drustva je smijenjena jer nisu htjeli sudjelovati u namjestanju natjecaja. To bi u nekim drugim drzavama cijenili, dok se u banana drzavama zbog toga uprava smjenjuje.
- Firmu ce voditi dedica... Ova cinjenica uopce trenutno nije bitna. On je tu samo kratkorocno kako bi osigurao da u novom dokapu firma ode onome kome ju je drzava namjerila. Novi vlasnik ce postaviti svoju upravu.
- Drzavi ne treba 6 mjeseci za raspis novog natjecaja. Zasto to mislis? Vjerujem da ga mogu ponoviti, ako to zele, vec za mjesec dana, i da ce to sigurno u nekom kratkom roku i napraviti. Njima mora biti u cilju da se to odradi cim prije jer vrijednost imovine i dalje snazno raste, doci ce FI za Q3 i Q4, firma ce iskazivati veliku dobit i samo povecavati svoju vrijednost, a onda ce Zadrani morati to skuplje platiti. Vrijeme im ne ide u korist.
- Sljedeci dokap moraju napraviti jer ih na to EU tjera, isto kao i ovaj prvi. Tj. firmu moraju privatizirati, mogu to kroz dokap, ali isto tako mogu svoje dionice i direktno prodati Tankerskoj.
- Cijena u dokapu ce biti sigurno niza od burzovne. U dokapu je u pravilu tako, bitno je samo da ta razlika nije prevelika. Buduci da je drzava ovaj dokap ponistila upravo uz obrazlozenje da je cijena preniska obzirom na vrijednost imovine (i jos su i tocno naveli vrijednost te imovine), vjerujem da ce ta razlika biti razumna.
Ovdje s milijun dva kuna držiš priču iznad ljestvice od 100 kuna ako je NAV 110-120. Pa neka onda dokapitaliziraju. Želim reci, ubaci se neki hedge fondić pa me bas zanima da li bi im prošla cijena od 27,60 ili 30 kuna?
-
Zašto bi burza objavila? Pa ne smjenjuje se uprava preko novina. To su gluposti. Upravu može smijeniti samo NO koji se nije još sastao. To su sve politicki pritisci da se odustane od dokapa i svi akteri koji nisu “iz Zadra” uvjere da odustanu od procesa i da puno ne propituju. Al ja mislim da to tako neće proći…. I da se varaždinski đilkoš u fotelji ministra, može slikati sa svojim novinskim smjenama i imenovanjima.
Smanji doživljaj i pažljivo pročitaj što piše prije nego komentiraš. Nije riječ o današnjoj smjeni nego o navodnom zahtjevu CERP-a poslanom burzi da se obustavi trgovanje dionicom još u četvrtak. Burza je dužna objaviti ono što dobije kao dopis bez obzira je li od CERP-a ili koga već a odnosi se na trgovanje.
Ne može CERP obavještavati ikoga preko burze jer bi onda svaki vlasnik bilo koje firme mogao slati obavijesti kako to njemu paše. Svaka informacija burzi, tip i sadržaj, su propisani i ne mogu se objavljivati kako to kome padne napamet. Burza dobija obavijesti od uvrštenih društava, a ne vlasnika.
-
"CERP je nakon obavijesti NO-a o povlačenju suglasnosti poslao obavijest Zagrebačkoj burzi i Hanfi da se obustavi trgovanje dionicama, što je i učinjeno. Naime, kako su kazali iz CERP-a, pojavila se sumnja kako je Uprava članove NO-a dovela u zabludu i kako je vjerodostojnost procesa dokapitalizacije dovedena u pitanje."
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2301727
Zašto burza nije objavila i obavijesti CERP-a kao što je objavljivala one uprave? Pozivaju se na transparentnost a ni sami nisu transparentni. Dosta je tu još pojedinosti ostalo skriveno od očiju javnosti.
Zašto bi burza objavila? Pa ne smjenjuje se uprava preko novina. To su gluposti. Upravu može smijeniti samo NO koji se nije još sastao. To su sve politicki pritisci da se odustane od dokapa i svi akteri koji nisu “iz Zadra” uvjere da odustanu od procesa i da puno ne propituju. Al ja mislim da to tako neće proći…. I da se ovaj lik u fotelji ministra, može slikati sa svojim novinskim smjenama i imenovanjima.
-
Super, sad su izvukli dedu iz penzije da im drži kajlu. Samo u Hrvatskoj se ovako, preko novina smijenjuju uprave i investitori rade budalama.
-
Ja samo kažem da to žele zadrani ali i ova ekipa. Zašto to predbacuješ zadranima a ovoj ekipi ne?
Zadužio kuću za kredit firmi, vjerojatno je mislio da će to bit njegova firma. Inače je i neracionalnost koja pokazuje da je nesposoban
Zato sto su očito igrali protiv pravila. Ne bi uprava odbila njihovu ponudu da je bila u skladu sa javno obznanjenom pravilima. Oni koji su poštovali pravila nisu odbijeni.
I zašto bi uprava dopustila jednom ponuđaču da na ovakav način preuzme firmu. Sa vise ponuda firma nije i neće biti preuzeta. Tko hoće preuzeti firmu neka da javnu ponudu.