1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • July 23, 2021 at 10:39 AM
    Quote from Moller
    Quote from maratonac

Ovu burzu treba ugasiti. Likvidnost je takva da ovo nema smisla. Al nitko se zbog toga ne crveni.

mislim da je prvo red pokušati prodati, nekome tko u tim poslovima ima više iskustva od kumica s Dolca, iako su i one fiskalizacijom pokazale da su spremne za napredak i cjeloživotno učenje

Netko bi ovim našima treba objasniti osnove trgovine, a to je ako nešto ne možeš prodati smanji cijenu, jer svaka roba je kvarljiva, pa bude plakanja poslin.

Također bi trebali znati da na burzi nema akcija četvrtkom, pa da mogu kupovati do 30% jeftinije.

Ukratko, prestanimo se ciganiti, pa će burza živnuti.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marin83
    • July 22, 2021 at 11:41 PM
    Quote from mitkko
    Quote from user35

Jesam gospon mitko.

Ako pogledas i svoju procjenu long kako velis, isto ti daje samo joj podignes vrijednost za procjenu vrijednosti broda i HQ...

to su kratkorocni efekti, spekulativni... opet risk reward kako sam velis je veci ali

nekako mi spekulativno i dugorocno investiranje nejde u istu recenicu...

Pa jel ti cujes sebe sta ti pricas? Dakle, ako u vrijednost firme ukljucim vrijednost brodova onda sam spekulant? Jel ti kada procjenjujes dionicu nekog turista, npr. RIVP, ukljucis i vrijednost njene imovine ili samo gledas prihod od operacija? O cemu ti pobogu pricas?

Ne može se uspoređivati turizam i brodove...turizam je naša komparativna prednost, blizina emitivnih tržišta, razvedena obala, te kulturološki friendly zemlja za sve Zapadnjake. To su zadane vrijedosti koje su nepromijenjive.

Dok kod brodara Kinez naštanca ako treba 1000 brodova i vozi dampinški, dok ne uhebe svi konkurenciju, jer ne mora zaradit na vozarinama, dovoljno mu je da zaradi na raspačavnju kineske robe po svijetu.. Dok je malo teže proizvesti nove otoke i obalu, pogotovo u Europi da bi itko mogao našu poziciju u turizmu ugroziti.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • July 22, 2021 at 7:44 PM
    Quote from looserst

Kakvi smo za kladionicu kome je namjesten dokap?

Nominirani su (zasada):

- Atlantska

- Tankerska

- Skver

- Neki fondovi

- ...

Pobjedniku pripada pravo izbora iduce dionice na zse koju ce neki cerp, fgs i slicni sje..ti

Display More

Kolega jel se vi sjećate prije dvadesetak dana kako se drukalo?! "tuuu, tuuu, ćuuu, ćuuu ide vlakić, ukrcajite se. Tko zadnji magarac." I uvik na iste fore padate,ajd ovaj put nije velika šteta, samo su vam uzeli 1.5 miljuna kuna na +35 kuna razinama. Ove koji su danas kupovali ne žalim.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marin83
    • July 22, 2021 at 4:56 PM
    Quote from tento
    Quote from Marin83

Čim sam došao na ovaj forum shvatio sam da je ovde više kockara, nego ulagača ili trejdera. ZSE je kockarnica za bogatije, spičkaš lovu, a nitko ti ne govori iza leđa da si raspikuća, već te gledaju sa divljenjem jer ulažeš u pazi sad dionice. Valjda iz američkih filmova to je nešto cool, al na rubu zakona. Lova, droga i prostituke.

Vidi kolega Marine, ne mislim da sam kockar niti se bavim ikakvom vrstom kocke. Ovo na forumu sam napisao iz razloga što me asociralo na kocku jer se za jdpl predviđao dobar rast sve do jučer, a danas - 20 posto.

Oprostite kolega ulaganje u JDPL je čista kocka. A stvaranje hajpa oko JDPL zadnjih par tjedna od strane određenih forumaša je imalo očito prikrivene motive, lijepo su vam uvalili preplaćene dionice, te sada mudro šute ili umanjuju ozbiljnost situacije. Toliko o mene na ovoj temi.

• Marin83
    • July 22, 2021 at 4:45 PM

Ministrica turizma danas: Kada govorimo o smještaju, riječ je kućama za odmor, kampovima i ponudama u nautičkom turizmu. Pri tome je važno istaknuti kako je hotelijerski sektor zaista poduzimao sve mjere kako bi se naši gosti osjećali sigurno, a što je rezultiralo time da danas imamo i u tom smještajnom segmentu odlične rezultate. Naime, u ovoj godini hotelski sektor ima rast noćenja od više od 90 posto.

Cijene hotelskog smještaja veće 27% nego 2019 godine:

U Hrvatskoj, ovog kolovoza u prosjeku ćete platiti 173 eura (hotel) i 153 eura (apartman) za jedno noćenje 27 i 61 posto više nego 2019. godine, navodi njemački portal Check24.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ajmo sad matematika, hoteli imaju 90% više noćenja ,nego lani, a cijene noćenja 27% veće , nego 2019.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Marin83
    • July 22, 2021 at 4:19 PM
    Quote from tento

Ovo mi sve više liči na kocku crno i crveno. Pa ti pogađaj evo ja promašio pa prodao s minusom debelim.

Isto tako ovi jučer na ulpl pogodili s dobrim plusom. Već sam rekao da neću posla imati s tvrtkama koje nemaju dobre fund. ali nešto stalno vuče.

Čim sam došao na ovaj forum shvatio sam da je ovde više kockara, nego ulagača ili trejdera. ZSE je kockarnica za bogatije, spičkaš lovu, a nitko ti ne govori iza leđa da si raspikuća, već te gledaju sa divljenjem jer ulažeš u pazi sad dionice. Valjda iz američkih filmova to je nešto cool, al na rubu zakona. Lova, droga i prostituke.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • July 22, 2021 at 3:55 PM
    Quote from looserst
    Quote from maratonac

Nije li se ovdje navijalo opako na rast JDPL? Tobože, TA pokazivala rast do 63 kn dok je u isto vrijeme grah pokazivao na pad ATPL.

Sad više ništa ne razumijem.

Rugas se ti, a? Kakav TA kad doleti vijest o dokapu?

Nije vijest doletila, nego je polako migrirala iz Afrike do Europe.

• Marin83
    • July 21, 2021 at 2:47 PM
    Quote from Marielena

Je, to je i bilo kada smo zavrsili u narancastom

Pa povijest se ponavlja i to ciklički ,bar na burzi.;)

Otkako smo završili u narančastom cijene turista su pale i još stoje na tim razinama. Jer svi čekaju crveno i daljni pad.

• Marin83
    • July 21, 2021 at 2:43 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Imamo oko 150 zaraženih u zadnja 24h na području Jadranske Hrvatske, ako ovi troznamenkasti brojevi za Jadransku Hrvatsku nastave, sljedeći četvrtaka kada ECDC ažurira mapu idemo u crvenu zonu, mislim da smo kod sutrašnjeg ažuriranje mape još sigurni,...čisto da znate da pri kupovini turista pričekate desetak dana.

Kakav je to savjet? Turiste kupujte kada zavrsimo u crvenom?

Jedini racionalan. Ako završimo u crveno biti će 3-4 radna dana panika i turisti će se zaronit, kada ljudi svate da nije kraj svijeta i sezone, cijene će ići opet gore.

• Marin83
    • July 21, 2021 at 12:41 PM

Imamo oko 150 zaraženih u zadnja 24h na području Jadranske Hrvatske, ako ovi troznamenkasti brojevi za Jadransku Hrvatsku nastave, sljedeći četvrtaka kada ECDC ažurira mapu idemo u crvenu zonu, mislim da smo kod sutrašnjeg ažuriranje mape još sigurni,...čisto da znate da pri kupovini turista pričekate desetak dana.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • July 20, 2021 at 10:52 PM
    Quote from maratonac
    Quote from Neo

Ja nista ne razumijem kolegu Tina.

Prvo mu Tpng vrijedi 100 pa sad ne vrijedi ni 40kn.

Atpl mu na 150kn nije vrijedila ni toliko, a sad na 400kn vrijedi tisuce...

Budimo realni, Tpng je 100 puta bolji izbor od Atpl. Zasto? Jer vrijedi knjigovodstveno duplo vise, jer slijede bolje vozarine, jer Opec odvrce pipu na nafti, jer imaju likvidnost i jer su smanjili i dug podosta, a ostatak refinancirali po malim kamatama.

Atpl? Tko zna..mozda i ode kratkotrajno na 550kn, al dugorocno i dalje tvrdim vratit ce se na 150-170kn..bas kako se i Tpng vratila sa 60 na 39kn.

Možda i bude nekad opet po 150-170 kn, ali će prije toga na 4 znamenke.

Display More

Stavite decimalni zarez, pa može to i na 5,6 znamenki.:)

Quote from Marielena

Cerp prodaje dionice i Rivp i Atpl.

Ali nema to veze sa fundamentima. I onda neki mali misle da to prodaje netko tko zna pa i oni prospu po bidu.

Prodaje ili dijeli? ili oboje?

• Marin83
    • July 20, 2021 at 10:28 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

CERP je samo 15 i 16.7 prodao 3128 dionica ATPL. ^^

Samo se vi smijte, ali CERP dijeli dionice šakom i kapom, a kada krene prodaja tih đabe dodijeljenih dionica više vam neće biti smiješno :).

Evo današnje stanje od petka:

1.ATPL-R-A2.2.down.gif CERP/REPUBLIKA HRVATSKA-2.246-0,16%-0,95M116.510421,0016.07.2149,058,35%

Jel su samo dijeli ili i prodaju?? Znači da na 350 kn čekam???

• Marin83
    • July 20, 2021 at 10:22 PM
    Quote from Neo
    Quote from tin

Ajde Neo drukaj na TPNG tamo toga treba da se cijena održi na 40 kn...za ATPL ne brini.

Nemam dionice Atpl niti me zanimaju..imate podatke na mojedionice da je Cerp prodao cak 1200 kom. Prema tome to nikako nije druk vec izbosenje cinjenica.

A glede Tpng uopce me ne zanima cijena. Osim ako padne na 35kn da se dobro nakrcam.

80% sam u cashu.

CERP je samo 15 i 16.7 prodao 3128 dionica ATPL.

• Marin83
    • July 20, 2021 at 4:20 PM

Na koliko cijenite da će sutra na ex divedenda day ADPL okinuti?? Ja stavio omanji nalog na 181kn...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • July 20, 2021 at 1:09 PM
    Quote from Neo

Dakle 40kn je presmijesna cijena jer dogodine bi se usudio pa rekao vrijedit ce barem 80-100kn. I isto ce biti realno.

hmmm trebate uzeti u obzir i faktor PBZ skrbnički, taj će se prosipat čim cijena naraste između 47 i 50kn, bar je to do sada radio.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • July 20, 2021 at 1:03 PM
    Quote from Philidor

Sve to stoji, međutim ja svoj keš za dokup držim u džepu dok ne vidim reakciju tržišta na FI. Ne vjerujem da će cijena rasti po objavi

Normalno, dokup se radi isključivo ispod 40kn.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • July 20, 2021 at 12:22 PM
    Quote from Nevera

Nepresušna prodaja po 540, Poštovani kupci ako ne znate šta kupujete i mislite da ćete ovdje trejdati, varate se.

Ma kupuje isti lik, prodaje drugi lik...zašto ovako prodaju, pitaj boga...Vjerovatno prodaje koji investitor u PROSPERUS FOND ZA GOSPODARSKU SURADNJU OIF RK PP, nakon likvidacije fonda prošli mjesec.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • July 19, 2021 at 8:17 PM

Kolege previše crnjačite, Adris očekuje dobar 2Q, te kao sredstvo kontrole cijene imaju program otkupa dionica+ market makera. Panika od Covida ne može trajat puno, zapravo market maker je proizveo propadanje cijene, jer je očekivao veliku navalu na bid, pa se preventivno povukao na dole, navale na bid koja se nije desila (mali volumeni trgovanja).

Ovako ste paničarili kada je i zadnji put cijena otiša blizu 400kn,.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • July 19, 2021 at 8:12 PM
    Quote from Neo

Adris ima potencijalni double top i prijeti daljni pad. Iskreno mislim se upucati 100k minimalno al i dalje promatram.

Kolega previše crnjačite, Adris očekuje dobar 2Q, te kao sredstvo kontrole cijene imaju program otkupa dionica+ market makera. Panika od Covid ane može trajat puno.

Ovako ste paničarili(ne vi) kada je i zadnji put cijena otiša blizu 400kn,.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • July 19, 2021 at 3:59 PM
    Quote from zlocesti

Ne znam.

Kad se trguje na graf, a ne na fundamente, onda se čeka potvrda da je dno iza nas. Ne kupuje se u padu.

Fundamentalno neće propasti, a para na računu imaju ko' salate

Al' ja jedino Opte i Mediku pretplatim . Drugo se ciganim, uglavnom uspješno :S

Kolegice vaše kupnje i prodaje su skroz konfuzne, niti znaš tko pije, niti tko plaća. :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt