Danas prodao HIMR po 835kn, kupljen po 705kn..zaradila se lipa,lipa lova...
Posts by Marin83
-
-
Imate crno na bijelo, excel mi ne radi pa ne mogu priheftat. dobit 29 milijuna za kvartal. Nekonsolidirano fkors.
vidio, ok
sve je dobro kako kažeš, samo da turčini napadnu
Samo ja ne znam što ono znači ostali troškovi:23 milijuna kuna prihoda...jesu to kakvi novci iz EU fondova?
-
Onda sam ja čorav.
-
izvješće iznad svakog očekivanja.
To si se vratio iz budućnosti?
-
Na PBZ još ništa.
Na ZABI Adris ima račun, ništa čudno da tamo sjedne odmah po uplati.
-
Sjela dividenda na zabi
Meni na Erste još nije...
-
Igleda da se je opet probudija PBZ skrbnički...svaki put kad cijena dotakne 46kn eto njega na ASK-u...
-
. Nisam odgovarala na pitanja jel cerp dijeli ili prodaje jer smo to prosli u nekoliko navrata. Svatko tko je pratio temu to je znao. Parica je strpljiv i ima krasne osobine pa mu nije problem ponoviti i nekoliko puta i to je lijepo od njega.
Ja samo povremeno čitam temu i primjetio sam da ljudi stalno postavljaju jedno te isto pitanje oko CERP-a. Također bi vama svima trebalo biti u interesu da se te neke nesigurnosti i upitnici kod manje upućenih dioničara razriješe, ali kako svi šute zaključujem kako svima odgovara ta "panika" oko CERP-a, da na bidu pokupite još koju dionicu ispod 400kn.
-
Izvješće ocekivano i već je kao i iduće u cijeni. Zaro inate svaki dan Cerp za prodaju..potrajat ce
Al ovdje su pametni ljudi koji znaju da cerp ne prodaje i koji su odavno IZRACUNALI koliko prinosa po dionici nosi dobit svakog buduceg kvartala te koliko posljedicno raste NAV s porastom vrijednosti brodova.
Misec dana nitko nije imao blage veze jel CERP prodaje ,dijeli ili oboje(kad god dođem na temu, vidim da ljudi postavljaju isto pitanje)...da nije jutros to Parica razriješio, još bi mjesec dana o tome pričali.
Također Neo je iznio svoje mišljenje o trenutnoj cijeni ATPL, nekako sam siguran da to ne bi napisao da nismo slušali na TPNG 4 mjeseca ispiranje mozga od 20 milijuna kuna gubitka u 2Q, kako je to nepobitna istina, stručni izračun, pa nagovaranje ljudi da prodaju prije FI i odu u ATPL itd...
Zanimljivo na ATPL su ti isti znali pogodit dobit u milijun kuna razlike, a na TPNG su "fulali" čak 25 milijuna kuna, iako su im 4 od 6 brodova pod ugovorom, ma hajde, neke je poštenje odavno napustilo.
-
Na dan 28.7. za RH:
-49,79% odraslog stanovništa je primilo makar jednu dozu cjepiva
-43,29% odraslog stanovništa je potpuno cijepljeno.
-----------------------------------------------------------------
U jedan i drugi postotak je uračunato i 48000 doza Jannsena.
-
RIVP unosi vlasnički kapital u vidu zemljišta, to će smanjiti BVPS dionice RIVP za 2,79kn...to je poanta koju pokušavam objasniti.
Neće zato što će dobivene dionice HIMR biti knjižene u istoj vrijednosti u aktivu kao financijska imovina, tako da se BVPS ne mijenja.
Da u pravu ste tu...to sam predvidio.
-
Ima vremena do 9 mjeseca...
-
Prijedlog dokapitalizacije Imperial Riviere...Valmara prebacuje nekretnine vrijedne 352 milijuna kuna na HIMR, te mirovinci ovo prate sa 336 milijuna kuna keša....o čemu se ovde radi, imovina odlazi u HIMR, a dugovi ostaju u RIVP?!
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39013
Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu, priopćili su iz Valamar Rivijere.
Meni ovo za manjinske dioničare RIVP nikako nije dobra stvar...
Mogli ste proučiti i koje nekretnine prelaze.
Neiskorišteno / poluiskorišteno zemljište oko hotela Tirena i Valamar Club i neobnovljeni kamp. Piše da će ići nova izgradnja i rekonstrukcije, tako da će vjerojatno biti slična priča kao u Poreču prije dvije godine - Valamar će im vjerojatno prodati Tirenu i/ili Valamar club koji trebaju obnovu za koju nema kreditnog kapaciteta, smanjiti svoj dug, a kada se ovi hoteli obnove i nešto novo izgradi će više zarađivati od naknade za upravljanje nego što sada zarađuje dok su njihovi. Zemljište je dobar dio njihovog dijela Babinog Kuka, čini mi se skoro sve što nije dio Lacrome, Argosy-a i Presidenta. Plus su još skoro 50% vlasnici tako da im iz dobiti ide dividenda.
Kolega planira se dokapitalizacija u vidu unosa nekretnina u HIMR od strane RIVP. Nema nikakve prodaje ni smanjivanja duga.
Brzinski sam izračunao trenutni BVSP po dionici HIMR je 729kn, nakon dokapitalizacije će biti 781kn. don't shoot the messenger kolega.
-
Prijedlog dokapitalizacije Imperial Riviere...Valmara prebacuje nekretnine vrijedne 352 milijuna kuna na HIMR, te mirovinci ovo prate sa 336 milijuna kuna keša....o čemu se ovde radi, imovina odlazi u HIMR, a dugovi ostaju u RIVP?!
Novo povećanje kapitala namijenjeno je daljnjem razvoju turističkog portfelja uključujući rekonstrukciju dvaju postojećih hotela te izgradnju dva nova hotela visoke kategorije u Dubrovniku, Makarskoj i na otoku Rabu, priopćili su iz Valamar Rivijere.
Meni ovo za manjinske dioničare RIVP nikako nije dobra stvar...
-
Decki, imali ste tu danima mogucnosti kupovati po 9 kuna. Sto je preskupo?
Istina sica se mogla ugrabiti😂
Pa sad pred FI ovakvi smijesni postovi jer se na +35 ne vari.
Od kada je to u brodogradilištu problem zavarivat (varenje je nešto drugo!!!) na +35?
Varenju ne smeta temperatura, ali smeta ljudima koji pod maskama vare, vidio bi tebe koliko bi stajao na +60,70 stupnjeva...
-
Al nema tu iznenađenja nažalost. Sve je ovo manje vise u granicama očekivanog. Sve je sad opet na indeksu i FFA.
Čak i da te dobiti budu vise do kraja godine i da na godišnjoj razini budi cca 120-140 milijuna kuna, neto. To je opet 4-5 forward PE i to je u skladu s vrednovanjem inozemnih bulkera. Ima jeftinijih, ima skupljih.
Hvala ti Bože što je u skladu s očekivanjima ...bude li u skladu s očekivanjima za 2021 i 2022 to bi bilo 450 do 500 mil kn ebitda...stim mogu smanjiti dug za 60% i još isplatit i divku.
Pomalo, tek ste pokrili prošlogodišnji gubitak u poslovanju.
-
Ja danas prodao ATPL, cekam je poslije izvjesca, za koje ocekujem da ce biti tak tak. Cijena je ipak vec porasla 250% od dna, pa i poslovanje treba opravdati tu cijenu.
Hoces sljedecih dana trcat po skupljoj unutra + broker ulaz/izlaz, sta nije pametnije bit na miru i uzivati u razdoblju pred nama u pomorstvu 😀
Evo ja nisam slušao ove što su mantrali da izađemo van iz TPNG prije objave FI za 2Q.
-
Koliko se sjecam prije godinu dana kada su vozarine bile jako visoke oni su uglavnom potpisivali dugogodisnje ugovore. Tada su to mnogi kritizirali, ali se pokazala ispravnom odlukom.
Tpng je kvalitetna i konzervativno vođena firma.
I Atpl barem pola brodova ima u dugogodisnjim ugovorima. U doba visokih vozarina to se moze ciniti lose jer ne zaradjuju koliko bi mogli, ali to je po meni mudro vodjenje ovog rizicnog sektora.
To je normalno, kad imaš troškove koji su uglavnom fiksni, moraš imati i veći dio prihoda fiksne(pod ugovorom), nema tu kockanja i zajebancije.
Uostalom kad imaš sigurne prihode, banke to najviše vole, vole nerizične plasmane i sigurne kamatne prohode (menađeri banaka ne vole rezervacije, jer im tope bonuse)...pa prilikom refinaciranja dugova, TPNG dobije za nagradnu manju kamatu, a i to je zarada jel?!
-
Wau...najvece iznenadjenje do sada...carobnjaci...s ovakvim spot vozarinama ostvarit dobit...ode sutra tankerska u nebo...bravo tankerasi, cestitam...
Ništa čudno:
-Prosječne TCE neto dnevne vozarine u prvom kvartalu 2021. godine iznose 10.600 USD,
-Prosječne TCE neto dnevne vozarine brodova drugog tromjesečja ove godine iznose 14.219 USD.
Uz to su pali i operativni/dnevni troškovi brodova za oko 10%. A na spotu im je 2.5 broda u 2Q.
-
Evo ugodnog đenja.
Neto dobit za q2 4.4m
Hhaah kako mi je drago ,radi svih onih koji su predviđali veliki minus...
Kako sam pisao zadnjih 6 mjeseci strpljivost se nagrađuje.
U H1 2021 se trgovalo TPNG koliko se trgovalo zbirno 2017, 2018 i 2019 godine. Prosječna cijena s kojom se trgovalo TPNG u H1 je 42,84kn...