1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • September 14, 2021 at 8:20 PM

HNB predlaže ukidanje odluke o privremenom ograničenju isplate dividendi banaka

Možda ovi u HPB napokon odluče isplatiti dividendu...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • September 14, 2021 at 3:13 PM
    Quote from Moller

evo jedna zanimljivost, informatički i financijski nepismena, a ima milijune, pa od kuda majku mu, ovi članci isto su sumnjivi

https://www.poslovni.hr/hrvatska/nezap…ovalute-4305220

Kako došlo, tako ošlo....obično to tako ide. Uostalom zato među bogatašima i ne dominiraju oni koji su bogatstvo nasljedili, već oni koji su ga sami stekli.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • September 14, 2021 at 2:51 PM

Čemu nervoza??? Jer se prodalo nekoliko tisuća dionica i cijena pala 3-4%???

• Marin83
    • September 13, 2021 at 6:37 PM

Pardon mali lapsus, ne 500 već 600kn. :D

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • September 13, 2021 at 4:58 PM

Trebate uzesti u obzir da će i OTP indeksni od 20.9 početi kupovati dionice TPNG, neće to biti neki veliki iznosi (20-30k dionica), jer TPNG ima vrlo malu trž. kapitalizaciju free float dionica, ali ipak imamo jedan fond koji će udarati po asku, a koji je poznat da kupuje skupo, a prodaje jeftino.

• Marin83
    • September 13, 2021 at 4:47 PM

HPB od 20.9 ulazi u sastav Crobexa što znači da će ga početi kupovat OTP indeksni, e sad ne znam koliki će to biti iznosi, vjerovatno 2-3 milijuna kuna dionica, jer je trž. kapitalizacija free flota dionica omanja, pa će i težina HPB-a u sastavu indeksa biti mala, cca 2%...ali smatram da bi OTP od 20.9 pa nadalje mogao pogurati HPB preko 500kn, što bi opet moglo pogurati i ostale investitore na kupnju. Jer realno ovde ekipa poludi sa kupnjom kada cijena krene rasti.

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • September 13, 2021 at 2:09 PM

Pogotovo, jer je rujan iznenadio iznad najluđih očekivanja, svi su računali ako bude do kraja kolovoza turista je uspjeh. Ja mislim da će mnoge iznenaditi Fi za 3Q, zato sam na drugoj temi i napisao krajem listopada će biti kasno za povoljnu kupovinu. Treutno ne samo da cijene turista stagniraju ili padaju, već i mjesecima nema nekog ozbiljnijeg prometa.

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • September 13, 2021 at 2:03 PM

Od svih devet zračnih luka u Hrvatskoj, s najviše putnika u srpnju ističe se zračna luka Split, kroz koju je prošlo nešto malo više od 394 tisuće putnika ili 106,3 posto više nego u srpnju 2020. Sa gotovo dvostruko manje putnika, 187,6 tisuća, na drugom je mjestu zračna luka Dubrovnik, koja je time zabilježila i porast od 223,5 posto u odnosu na lanjski srpanj, dok je treća zračna luka Zagreb sa gotovo 152,7 tisuća putnika ili 98,2 posto više, što je i 'najskromniji' rast u srpnju među većim zračnim lukama u Hrvatskoj.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/sve-zra…putnika-1522337 - http://www.vecernji.hr

• Marin83
    • September 12, 2021 at 5:00 PM
    Quote from brajakica

Tpng ce isto povuci gore kada se posloze zvijezde.

Ako vam 1g cekanja nije problem a vi cekajte.

U isto vrijeme raketa atpl ce voziti na mjesec mozda i na mars.

Posaljemo vam razglednicu kad stignemo😁.

.

i što kad se pokvari motor u međuplanetarnom prostoru, ostat će te plutat godinama ili???

• Marin83
    • September 12, 2021 at 4:58 PM
    Quote from tin

Postoji prag kad čovjek izgubi svaki kredibilitet i nitko ga više ne doživljava.

Ah ta vječita čovjekova potreba da bude prihvaćen, makar na vlastitu financijsku štetu. Nekako sam uvjeren da veliki dio ljudi ovde ne misli, ni ne piše ono što stvarno rade,a to malo govori o klimi na forumu i sitnom kokošarenju.

• Marin83
    • September 12, 2021 at 4:40 PM
    Quote from tollway

bravo marine, biti će nešto od tebe! ako i nisi.... duša boli, a srce plače!

kada sam prije 5-6 mj napisao da sam izašao iz tpng sa min minusom, i max ful ušao u atpl bilo je drvljem i kamenjem.

Zar niste na SPAN-u napisali , da je većina uvik u krivu...?! Malo ste kontradiktorni...a u ATPL ne ulažem(pokoji sitni trejd i to je to), jer ne volim sektaška ulaganja, tu razum kaže pa-pa.

• Marin83
    • September 12, 2021 at 1:50 PM
    Quote from Hrx84

Zanimalo bi me koliki postotak svoje imovine držite u nečem toliko rizičnom kao drybulk/containership?

145% imovine na ZSE držim u ATPL, te još 157% imovine vani držim u stranim brodarima..mislim još da sam poprilično konzervativan, u pon ću to još pojačati, ATPL ide sigurno barem do 5000kn dionica.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• Marin83
    • September 10, 2021 at 3:08 PM
    Quote from Neo
    Quote from D_artagnan

A jbga nekom je dosta bilo i 250 tada, makar poslje ulazio opet po 400-500... :) reći će da nije izgubio

Meni je Atpl donijela odlicnu zaradu...zena upravo vozi istu zaradu po gradu....a da je moglo i vise..moglo je..al ja nisam megaloman.

Trebalo bi to potrošit za sebe ili u štek stavit, a ne za ženu...pogotovo ovde, gdje nitko ne zna koliko zaradiš...ako su doma svi siti i na toplome, neka rade ako im je malo... ^^

• Marin83
    • September 10, 2021 at 1:18 AM

U sastav indeksa CROBEX i CROBEXtr uključuju se dionice sljedećih društava:

• TANKERSKA NEXT GENERATION d.d. (trgovinski simbol TPNG, ISIN HRTPNGRA0000),

Evo nam i Tankerska ulazi u sastav CROBEX-a...

• Marin83
    • September 10, 2021 at 1:17 AM

U sastav indeksa CROBEX i CROBEXtr uključuju se dionice sljedećih društava:

• HPB d.d. (trgovinski simbol HPB, ISIN HRHPB0RA0002),

Eto nam i HPB ulazi u sastav CROBEX-a, nadam se da će to malo pogurati dionicu prema gore, a i OTP indeksni. ^^

• Marin83
    • September 9, 2021 at 9:55 PM

- Turistički rezultati u dosadašnjem dijelu rujna pokazuju kako je sezona u Hrvatskoj i dalje u tijeku. Naime, u zemlji trenutačno boravi više od 550 tisuća turista, dok ih je rekordne 2019. godine u ovo vrijeme u zemlji boravilo oko 470.000.

Još vam je vrime za kupit turiste jeftino, krajem listopada će biti kasno...

• Marin83
    • September 8, 2021 at 4:31 PM
    Quote from Ivan1902

Koliko sam shvatio, gospodin koji je tužio HPB, želi se jednim dijelom naplatiti preuzimanjem HPB Investa, što je veoma pametno, jer ukoliko izgubi reviziju, mora samo vratiti HPB Invest, sa novcima je kompliciranije, jer HPB može tražiti kamatu...

A u međuvremenu će koristiti kapital imatelja udjela u fondovima HPB Investa, kako bi određene dionice na ZSE pogurao sebi u korist, a na štetu imatelja udjela. Gospodin kažeš?!

• Marin83
    • September 7, 2021 at 9:05 PM

Tako je Općinski građanski sud u Zagrebu 1. rujna donio prijedlog u kojem navodi da je rok za dobrovoljno namirenje tražbine protekao te da je ovrhovitelj prisiljen na prisilno ostvarenje tražbine "ovrhom na poslovnom udjelu ovršenika u društvu HPB Invest" u iznosu od 5 milijuna kuna koje HPB u njemu ima.

Gospon Puharić bi HPB Invest... ^^ ^^

• Marin83
    • September 7, 2021 at 8:51 PM
    Quote from Philidor

Ovdje sigurno ima još neka priča. Nema smisla da se odvjetnik po portalima zali sto je morao ici u ovrsni postupak, a sastav prijedloga za ovrhu od par stranica ce naplatiti nekoliko stotina tisuca kuna po vps-u. Dakle ili mu se gadi zarada ili postoji nekakva pozadina...

Čuješ, da si siguran da si dobio spor bolilo bi te uvo što HPB radi, još bi ti i pasalo da ovi što duže odugovlače ,jer bi ti išle kamate...

• Marin83
    • September 7, 2021 at 8:33 PM

Kada je riječ o rezervacijama, banka navodi da ih provodi za sve svoje sporove. HPB je izdvojio novac za potencijalni gubitak spora, ali, očito, još vjeruje da ima prostora za pravnu borbu.

Ajmo završit sa ovim dramljenjem, jer u bilanci je trošak već ukalkuliran. Također zanimljivo je kako je vrijednost spora sa kamata sa 30 milja kuna(index), završila na 13 milijuna kuna(novac.hr), u samo dva članka. :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt