Koliko znam od toga se odustalo, to je bilo aktualno pod uvjetom da propadne i ova sezona.
Posts by Marin83
-
-
Ova neka napola dogovorena prodaja na HPB-u...
-
ako tako gledamo onda da, točno, diram
Uzmi LIFO. Tako ja kad dolazim na posao.
Trebalo bi definitivno na prodajnom nalogu stati izbor FIFO ili LIFO.
-
evo prodao kupljeno po 520,522, 524... naravno glavnicu ne diram. Idemo dalje. A može i po bidu ako ima još koji heroj od jutros.
FIFO kaže da diraš.:)
-
A na bivšem forumu piše netko da kupuje par jačih igrača...
Budemo provjerili navode .
Eto im naloga po mjeri na 575 kn ako ih ima pa neka se pokažu jesu li jaki u ovoj poziciji
Očito se očekuje veća dividenda, netko to koristi za ulazak, a neki za malo veći izlazak.
-
Zanimljivo kako je sad PODR interesantna svima na 650 kn a na 590 kn ili 600 kn nitko nije htio....
Vidjela žaba gdje se konji potkivaju pa i ona digla nogu.
-
Ne sviđa mi se ovaj ask na VLEN-u, mogli bi ovi nervozni srušit cijenu prije FI.
-
Pa moraju i brokeri zivjet od necega 😀, da je od mog trejdanja odavno bi gace na stapu nosili 😂😂
Što mislite kolega( i svi ostali) koliki bi godišnji promet u milijunima trebalo imati, da tražiš privilegirane brokerske naknade??? 5,10 ili 15 milijuna kuna???
-
Evo mi je došao obračun za 2020, nekih 7000kn brokerskih naknada sam platio za tu godinu, sa brokerskom provizijom od 0,35% to bi bilo 2,5 milijuna kuna prometa lani...ja sam mislio da će biti puno više...
-
Pivcima je podravka strateško ulaganje.Znaju oni kako se radi.U ppk. su uložili 450mk od kad su pruzeli.Garantiram da bi i Podravka imala puno veće prihode da su oni vlasnici.Pošto imaju trenutno 300 trgovina, i svakim danom jednu više...prešli su na trgovačku robu,davno.Samo povećavaju, i traže veće prostore.Vjrovatno bi njhovo meso završilo u pdravkinim proizvodima, to bi im išlo na ruku.
Uglavnom, u Atlanskoj su bili i izašli, uzeli desetke milijuna...tako se neće desti s podravkom u to sam siguran.Uzimali su oni i ht, na tisuće paketa, luka ploče, itd. Profitirali i izišli...
Nema to, ako želiš zaraditi trebaš cijeli lanac držat u rukama, od proizvodnje primarne sirovine mesa, pa do maloprodaje finalnog proizvoda.
-
Pretenciozno je bio napisan clanak a osobito dio u kojem spominju "vas novac" u kontekstu da se banka kockala "vasim" novcem. Ili dio di veli da na racunu imaju samo 900milja (!!) A ne 3mlrd jer to nije cash na racunu sve. Halo? Pa valjda postoje racunovodstveni standardi koje banka zadovoljava takve izjave su cista insinuacija po meni. Dno dna od clanka.
Ako su napravili 100% rezervacija troška ovog spora, te time umanjili vlastiti BV, kako će onda našim novcima platiti??? Novinara se tuži za namjerno širenje laži(klevetu) i ćao(ali tek kad spor završi)!
-
ronino li sutra ili je placeno članak da netko kupi jeftinije ?
Objasni zašto bi ronili??? Zato jer se 50 puta isti plaćeni članak pojavljuje u medijima??
Uostalom odeš na obavjesti na ZSE za HPB, pa pročitaš što je banka službeno izjavila:Banka je formirala rezerviranje za ovaj spor u cjelokupnoj vrijednosti predmeta spora, što iznosi 12.677.296,29 kuna zajedno sa pripadajućom zakonskom zateznom kamatom te troškovima parničnog postupka. Prethodno spomenuto rezerviranje iskazano je u financijskim izvještajima za prvo polugodište 2021. godinu.
-
Mene je najviše sram što nisam ušao u ATPL. Gledam stalno kako raste, ali kako se još ne kužim u brodare, strah me ući.
Muči, ja samo imao 450 dionica ATPL na početku godine, sa prosjekom ulaza od nekih 160kn...jedna nova auta izgubljena. idemo dalje.
-
Auuu je zakucalo Petrokemiju...
a tek je počelo...ima tu prostora još oho...još uvijek je tržišna kapitalizacija 3 bv
Slažem se, ali se smiš to napisat tako očito, razapet će te:)....al jesu je bili napucali na +84kn.
a tek je počelo...ima tu prostora još oho...još uvijek je tržišna kapitalizacija 3 bv
Baš sam napisao post na tu temu, cijena plina je porasla otprilike 7x
Sve je dobro dok ekipa ne odluči izaći, jer više ne može tolerirati gubitke, dok sve oko njih raste. Tek tađa ćemo imati prave padove,do tada se treba zanosit sa Turcima.
-
Auuu je zakucalo Petrokemiju...
-
Pa većina turista je precijenjenja i/ili prezadužnja, možda zato? Svega 2 dionice po meni imaju značajniji potencijal za rast, ovisino kakvi budu rezultati ,a to su ADRS i JDRN, eventualno još ARNT.
Moje mišljenje je da su slijedeći na kojima slijedi bull turisti, pa vi izaberite jedan broj, sigurno (ne)ćete progriješiti
Ja ADRIS u ovom kontekstu gledma kao turista, jer će mu turisti donit veliku većinu prihoda u 3Q.
Pogledajte koje su cijene pojedinih turista danas, a koje su bile 2019, pa pogledajte bilance iz 2019 ,pa usporedite to sa narušenom bilancom zadnjh 18 mjeseci.
Većina dionica je gotovo doegnule razine iz 2019 kao MAIS-a, HIMR itd, a neke su na ATH kao TUHO ili SUKC i to bez ikakve podloge u bilanci.
-
Je li još nekome neobična ova nezainteresiranost za turističke kompanije nakon ovakve sezone? Mislim ne igra mi neku ulogu jer nisam unutra, ali čisto kao neki kuriozitet očekivao bi čovjek da će tržište reagirati na pozitivne pokazatelje koji se vrlo često ponavljaju po svim novinama i portalima...
Pa većina turista je precijenjenja i/ili prezadužnja, možda zato? Svega 2 dionice po meni imaju značajniji potencijal za rast, ovisino kakvi budu rezultati ,a to su ADRS i JDRN, eventualno još ARNT.
-
Ima stvarno nmogo izdanja sa velikim potencijalom. U ponedjeljak prebacujem još keša na brokerski.
Sve je lako kad imaš keša:)
-
Dok su sve oči uprte u kokošinjac, kupila sam Atlantsku
Joooooj, kako je mene lako nagovoriti
Pričekaj ovaj put bar do 600 prije prodaje
Ma hoće...kolegica je već obukla prsluk za spašavanje, neka samo nešto šušne, ta odmah skače u more...
-
Objasni mi kako će zaraditi?! Kupiš 2-3% dionica firme cijena skoči u nebo...ideš izaći sa 2-3% dionica firme cijena padne u ambis.
ti moraš biti ovaj obrnuti
Hebemu kolega, na ZSE-u kada nekome iz takujina ispade 10 lipa, Đuri cijena skoči 30%:)