1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • October 10, 2021 at 6:16 PM

Također u 2Q Velebit im je bio na remontu, tako da će napokon nakon par kvartala remonta brodova , 3Q biti prvi kvartal gdje će operativni biti svih 6 brodova , a uposlenost flote sa 90-95% se vratiti na preko 99%, kao i u kvartalima prije remonta.

• Marin83
    • October 10, 2021 at 5:19 PM

Nemojte se kolege ljutiti...identično ste govorili i za 2Q,pa ste fulali, sa time da će u ovom kvartalu konzervativno imati gubitak do 5 milja kuna u neto dobiti, ali zato će sveobuhvatna neto dobit biti u plusu nekih 15 milja kuna.

Osobno očekujem 0-5 milja kuna neto dobiti i 25-30 milja kuna sveobuhvatne. Uostalom 3 broda su im pod ugovorom, nema tu puno nepoznanica. Uz to povećane operativne troškove koje su im izazivale covid restrikcije( i koji su bili milijunski), u treće 3Q ih neće biti (ili će biti minimalni), prvenstveno zbog cijepljenja i ukidanja restrikcija.

• Marin83
    • October 9, 2021 at 10:51 PM

Srednji tečaj USD HRK:

-30.06.21 6,29kn

-30.09.21 6,426kn

dakle, ukupna imovina firme u kunskoj protuvridnosti raste u FI za 3Q, a rast dolara će pozitino djelovati i na sveobuhvatnu dobit.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • October 8, 2021 at 10:16 PM

I još se zna da je ADRS jako dobro zaradio u 3Q ^^

• Marin83
    • October 8, 2021 at 7:39 PM
    Quote from Sinner99

Kakvo zapomaganje? Ako verujes kupi, ako ne, prodaj, zato volim burzu :P . Idemo dalje

Ma kad vidiš tržišnu cijenu PTKM i DLKV te njihov BV, onda znaš da burza nema veze sa realnošću. Hebemu P/E Petrokemije je 29 ^^

• Marin83
    • October 8, 2021 at 7:37 PM

Tekst od 1.9.2021

Prema navodima članice uprave ovog brodogradilišta, Sandre Uzelac, u sljedećih nešto više od mjesec dana u najavi je dolazak deset brodova na remonte, a u brodogradilištu se nadaju da će ovaj dobar trend uspjeti zadržati tijekom cijele jeseni, odnosno do kraja godine, piše Novi list.

Ljetno zatišje u dokovima u Viktoru Lencu iskoristili su za veći remont »Doka 11« u sklopu kojih je zamijenjeno, doznajemo, oko 500 tona čelične strukture pontonima »jedanaestice«. Radovi su u tijeku, ali za desetak dana bi ovaj njihov najveći dok trebao biti spreman za prihvat brodova.

Prošli tjedan, skupština »Lenca« na izvanrednoj je sjednici izdala formalnu suglasnost za kupnju čelične konstrukcije, odnosno dijela plutajućeg doka, za koji su u »Lencu« razradili projekt rekonstrukcije i nadogradnje, u cilju najpovoljnije opcije novog doka kojim bi supstituirali Dok 11.

Ipak, Uzelac apostrofira da je riječ samo o potrebnoj suglasnosti, ali da je odluka o tome hoće li »Viktor Lenac« ući ili ne u taj projekt još uvijek – na čekanju.

Glavni razlog mirovanja ovog projekta jest eksplozija cijena sirovina, pa tako i čelika što onda bitno poskupljuje cijelu investiciju, tim više što bi nadogradnja i rekonstrukcija dijela postojeće dokovske konstrukcije obuhvaćala obradu više od 9.000 tona čelika. Ljetno zatišje u dokovima ne bi trebalo biti razlog većoj zabrinutosti, s obzirom na činjenicu da je ovo brodogradilište prvo polugodište ove godine zaključilo s 24 milijuna kuna neto dobiti.

• Marin83
    • October 8, 2021 at 7:17 PM

Problem je što je u RH opći dojam, da je cijeli brodograđevinski sektor predodređen za sigurnu propast. I onda imaš dionicu koja sa trguje na pola BV, sa gotovo nepostojećim dugom, te odličnim ROE.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • October 8, 2021 at 6:44 PM
    Quote from maratonac
    Quote from Marin83

Sritan sam ko malo dite, napokon rješena tužba za utvriđivanje prava vlasništa, izvađen je vlasnički list, sada treba uskladit katastaR i zemljišnu knjigu. Radi se o građevnoj parceli 150 metara od mora između Splita i Omiša sa pristupnom cestom, na 100 metara od državne ceste DC8.

Nemam kad prije ovo prodat i prebacit na brokerski. :love:

Kolko para?

Nije velika parcela (600 metara), nekih 100k eura pitam...

• Marin83
    • October 8, 2021 at 4:37 PM

Sritan sam ko malo dite, napokon rješena tužba za utvriđivanje prava vlasništa, izvađen je vlasnički list, sada treba uskladit katastaR i zemljišnu knjigu. Radi se o građevnoj parceli 150 metara od mora između Splita i Omiša sa pristupnom cestom, na 100 metara od državne ceste DC8.

Nemam kad prije ovo prodat i prebacit na brokerski. :love:

• Marin83
    • October 8, 2021 at 3:51 PM

Jel ovo na PODR imamo market maker-a 400 dionica na bidu, 400 na asku i sa spreadom od 2%

• Marin83
    • October 8, 2021 at 2:15 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Sinner99

Nekako mislim da ce izvjestaj za Q3 bit sasvim ok, mozda se varam, ali tesko. Pomozimo ljudima da izađu.

Ako se dobro sjećam u izvješću za Q2 su govorili o tome da je rezultat nešto lošiji jer plaćanje za izvršene radove na dva ili tri broda dospijeva tek u trećem tromjesečju pa bi to moglo pozitivno utjecati na FI za Q3

Da na FI stoji da su 3 broda započeta u lipnju, a da su prihodi obračunati za 2Q temeljem stupnja završenosti.

• Marin83
    • October 8, 2021 at 1:56 PM
    Quote from accountant

ono što je fakturirano, završava na potraživanjima od kupaca i prihodima, kad se naplati novac stiže na račun (umanjenje potraživanja od kupaca u stavci novčanog toka) i umanjuje se također stavka potraživanja od kupaca u bilanci

jedino što može biti zbunjujuće su ta tzv. vremenska razgraničenja koja gore navodim: ako se fakturira tek po svršetku posla, uprava je svejedno dužna prikazati onih 30% svršenih poslova u prihodima 2020.-te i za njih rasporediti i rashode, ostatak prihoda će prikazati tek u prvom kv. 2021.

no uprava (ako čitate izvješća) redovito kod većih poslova navodi koliko je takvih poslova razgraničeno u dvije godine i koliko prihoda 'priznato' u kojoj godini

nadam se da je pomoglo?

Prvo, zahvaljujem na iscrpnom objašnjenju!

Postavio sam ovo pitanje jer sam između 1Q i 2Q 2021 vidio veliki rast potraživanja od kupaca sa 28 na 64 milijuna kuna...dakle radi o djelomično završenim(fakturiranim) poslovima, ako sam vas dobro shvatio? To bi se trebalo reflektirati(pozitivno) i na 3Q???

• Marin83
    • October 8, 2021 at 1:26 PM

Jednu pitanje, neka mi netko odgovori?! Stavka bilance Potraživanja od kupaca, ona ulaze u prihode od prodaje tek nakon što se naplate, da ili ne?

• Marin83
    • October 8, 2021 at 12:33 PM

Ovaj VLEN se trenutno trži za točno pola BV....a ROE za prvih pola godine je 9%,a dug nikakav, niđe veze...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • October 7, 2021 at 10:18 PM

Bogami iz ovde dionice neću izaći dok ne odradi pošteni rast, nabavija sam opet nešto keša od prodaje InterCapital bond fonda, mislim uvalit sve ovde ili samo dio, to je jedina dilema za mene.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • October 7, 2021 at 5:07 PM
    Quote from tizian1
    Quote from tizian1

A na bivšem forumu piše netko da kupuje par jačih igrača...

Budemo provjerili navode . ;)

Da, tako je...provjerio.

Budemo vidjeli... :)

Dakle sprema se raketa??? Mislim pitam za druga, ima neki novac pa da uloži:)

• Otvoreni fondovi

• Marin83
    • October 6, 2021 at 7:56 PM

Evo sam likvidirao zadnji obveznički fond koji sam imao, moram pohvalit ove iz InterCapitala, od zahtjeva za otkup udjela pa dok lova nije sila na račun, prošlo je manje od 24h, a sve obavio premo maila.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • October 6, 2021 at 3:43 PM
    Quote from NaBiduAsku

LKPC odlična dionica, kratio po malo iznad 550 kupljeno po 510... ostatak ne diram do izvješća.

Da al za manje iznose od nekoliko desetaka tisuća kuna, da se ubost 5-10% u tjedan, dva...

• Marin83
    • October 6, 2021 at 2:12 PM

Ja sam osobno lajik za sve povezano za naftu...ali pojedini "stručnjaci" ovde koji sebe prestavljau kao autoritete, ne razumiju da nije svaki rasti ili pad proizvodnje nafte poguban za tankere...

Recimo SAD I Rusija svoju naftu uglavno tjeraju naftovodima, te tankeri nemaju nikakvih dodirnih točaka sa tom naftom. Kod nekih zemalja koje su neto uvoznice nafte(SAD,Kina,Indija,Brazil, Indonezija itd), je čak i poželjno za tenkere da im prizvodnja nafte padne, jer to znači da će manjak nafte morati nadomjestiti uvozom preko tankera.

Ukratko povećanje proizvodnje nafte u neto uvoznicima nafte ide na štetu tankera, te vice versa. I apropo Rusije za tankere je bolje da Rusija ne povećava proizvodnju, jer onda tu naftu šalje naftovodima u Europu, te uzima dio kolača tankerašima, koji su tu naftu dovlačili u Europu iz Azije ili Afrike.

• JDRN (Jadran d.d.)

• Marin83
    • October 6, 2021 at 12:29 PM

Jadran: Hoteli International i Kaštel nisu na prodaju, ali Zagreb jest

Jadran: Hoteli International i Kaštel nisu na prodaju, ali Zagreb jest
    Jadran je u prvom polugodištu ostvario ukupno 29,2 milijuna kuna prihoda, što je samo 3 posto manje od prihoda ostvarenog u istom razdoblju 2019. godine.
    tockanai.hr

Crikvenički hoteli International i Kaštel ne idu u prodaju, odlučila je u petak Glavna skupština društva Jadrana Crikvenica.

“International bi išao u kompletnu rekonstrukciju, no to treba dogovoriti s Gradom koji je suvlasnik u jednom segmentu. Kad je u pitanju hotel Kaštel, bitan je dogovor s konzervatorima, s obzirom na to da je riječ o zaštićenom kulturnom dobru”, pojasnio je Fabris. Dodao je da, s druge strane, ostaje odluka da treba prodati hotel Zagreb koji se ne uklapa u viziju razvoja zbog premalog broja soba. Fabris je pojasnio da je cijena koju se traži za ovaj hotel definirana i objavljena u javnom natječaju te se hotel neće pošto-poto prodavati ispod te cijene.

Hotel Zagreb, koji se nalazi na Strossmayerovom šetalištu, na atraktivnoj lokaciju uz glavnu gradsku plažu, prodaje se za 12,5 milijuna kuna.

Jedno od važnijih pitanja na Glavnoj skupštini jest i pitanje ulaganja Jad

1. Privacy Policy
  2. Kontakt