1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • October 20, 2021 at 11:42 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Znam kolega koliko je nelikvidna dionica, uzeo samo nekih 300 dionica, da ih prodam nakon FI-a za +10-15%...

mislio sam da ima neki potencijalni kupac za HTPK i HTPO, lijep je to kraj dolje

Laguna Novigrad ih je preuzela po 66kn početkom godine...samo velika većina malih nije prodala, očito vrednuju firmu dosta više, što nije ni čudno jer je BVPS 75kn,a poslije 3Q će vjerovatno ići i na 82-83kn.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • October 20, 2021 at 11:37 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Kupio danas i jučer malo HTPK po 50,50 kn ovo izlazi CERP agresivno pa je cijena opala...

a tko će vam to kupiti ? nije provokacija, mirišete li kupca

Znam kolega koliko je nelikvidna dionica, uzeo samo nekih 300 dionica, da ih prodam nakon FI-a za +10-15%...da se ima za buerk i jogurt mjesec,dva:)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • October 20, 2021 at 11:24 AM

Kupio danas i jučer malo HTPK po 50,50 kn ovo izlazi CERP agresivno pa je cijena opala...sad kome CERP dijeli pa oni prodaju nemam pojma...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • October 19, 2021 at 5:10 PM

Bogami +2,1%

• Marin83
    • October 19, 2021 at 3:17 PM
    Quote from Moller

bikovi vam ne postavljaju tako stvari, osim ako nisu baš mladi junci

Treba čekati sutra da vidimo jel PBZ skrbnički izašao iz TOP 10, te jel OTP indeksni ušao u top 10., jer oni trebaju nekih 2,5 milja kuna uložit da bi imitirali sastavnicu CROBEX-a, ato znači da trebaju nekih cca 55-60k dionica kupiti pri ovim cijenama, a jučer im je bila prilika koja se više ponoviti neće u dogledno vrime (što po pitanju potrebne količine ,što po pitanju cijene).

• Marin83
    • October 18, 2021 at 11:23 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Zato što pišete maliciozno, ostvarite određeni gubitak vlastitom odluku o kupnji ili prodaji, a onda krivite druge osobe za vlastite odluke(to se da pročitat između redaka), jeste li vidjeli da sam koga krivio za Petrokemiju, ne, već sam transparentno napisao koliko sam izgubio i kako je do toga došlo, nikakve ljutnje ,niti srdžbe nije bilo kod mene radi toga.

Isto sam upozoravao nedavno i na Lencu kad je Mirko bio pri samom kraju izlaska da koji vrag kupuju u rasponu 9.30-9.70kn, neka čekaju ispod 9kn, onda su mi rekli da šutim i da ne kvarim zabavu, poslin je dionica završila vrlo brzo na 8,65kn...sigurno će i tu biti onhi koji će me optužiti za druk, jer sam pisao da VLEN ima izvrsnu bilancu, što realno i ima.

Nikakve komplekse ja ne lijecim. Prodala sam Tpng i kupila Atpl po 180 kuna i uopce se ne zalim.

Na Tpng vec odavno ne pisem jer ne pisem na dionicama koje nemam.

Prodala i Vlen na skoro 10 kuna i kupila Atpl na 400 i opet se ne zalim.

Reagiram rijetko i to obicno kada se najavljuje nekakav rally pa pitam zasto?

I obicno ne dobijem nikakav odgovor.

Namjerno ne pitam relevantna pitanja.

Npr kolika bi morala biti godisnja dobit da opravdava cijenu od 48, 50, 55 kuna.

Pa ja ljudima na pp stalno pisem da kupuju Tpng na 39-40 kuna. Samo ne najavljujem nikakve rallye, proboj na 48 kuna i sl. Eto, zlocestoca.

Display More

BVPS je 67kn, dug prema bankama nije velik, nekih 480 milja kuna i sa kamatom do 4%, svi krediti koji dospijevaju u ovoj godini refinancirani, tankeri su relativno novi 7,5 godina prosjek, na 5 od 6 tankera je proveden remont, mislim da na svih 6 su postavljeni filteri, dva tankera su pod profitabilnih ugovorima do sljedeće godine, naftno tržište se drastično oporavilo, kao i globalna ekonomija, pogotovo ako gledamo početak godine...

Tako da dionica ne mora imati nikakvu dobit da bi se suvereno kretala u rasponu od 39-48kn,jer je izostanak dobiti,pa i potencijalni gubitak na godišnjoj razini već u cijeni. Očekivani rast do 48kn(tu je i linija otpora) je bio tu da ovaj danas nije prosuo 52000 dionica, ne zato jer netko druka, već zato jer je BCTI porastao 15-20% u nekoliko dana.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 10:42 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Hhaha koja zloća, nepatvorena...ni jednom nisam nikome ,ali baš nikome sugerirao da kupuje, kamoli po 45kn, uostalom da si dobronamjerna onda bi vidila da sam se čudio svima koji kupuju iznad43-44kn,pa znaju potegnuti i do 48kn....jedina stvar koju sam napisao je da se ne prodaju dionice džabe, odnosno manje od 48kn, danas ili sutra da vidimo kamo će BCTI, u jednom postu i to je to!

Uostalo danas sam i sam dokupljivao po 42kn.

A kako ste se vi prepoznali u mom postu?

Nisam nikoga imenovala niti se ne sjecam tko je sto pisao. Bilo je u subotu par optimista koji su najavljivali neki rally. Uglavnom sam brzo odustala od pisanja da me se ne optuzi za crnjacenje.

Kakva zloca? Da sam zlocesta bih pitala kolika godisnja dobit ce ovdje ocekuje za 2021 godinu.

Zato što pišete maliciozno, ostvarite određeni gubitak vlastitom odluku o kupnji ili prodaji, a onda krivite druge osobe za vlastite odluke(to se da pročitat između redaka), jeste li vidjeli da sam koga krivio za Petrokemiju, ne, već sam transparentno napisao koliko sam izgubio i kako je do toga došlo, nikakve ljutnje ,niti srdžbe nije bilo kod mene radi toga.

Isto sam upozoravao nedavno i na Lencu kad je Mirko bio pri samom kraju izlaska da koji vrag kupuju u rasponu 9.30-9.70kn, neka čekaju ispod 9kn, onda su mi rekli da šutim i da ne kvarim zabavu, poslin je dionica završila vrlo brzo na 8,65kn...sigurno će i tu biti onhi koji će me optužiti za druk, jer sam pisao da VLEN ima izvrsnu bilancu, što realno i ima.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 10:22 PM
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

Hhaha koja zloća, nepatvorena...ni jednom nisam nikome ,ali baš nikome sugerirao da kupuje, kamoli po 45kn...jedina svar koju sam napisao je da se ne prodaju dionice džabe, odnosno manje od 48kn, danas ili sutra da vidimo kamo će BCTI.

Kakav je game plan ako se oporavak prolongira na još godinu dana npr. a dionica shodno tome nastavi prema razinama s kojih je prije godnu dvije krenuo oporavak?......

Imam 6 dionica u portfelju, sve su u plusu, jedino je TPNG na nuli, oni mi je jedini rizik po pitanju FI-a. TPNG gledam kao malo volatilniji HPB,a i slično se ponaša.. 20% TPNG prodam na 45-48 razinama, isti broj dionica opet dokupim na niže 39-43 razinama. slično što radi kolega Juraj..zarada je stalna, nekome je to malo, meni dovoljno, a i iskreno, zabavno mi je.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 10:01 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Oprosti što će naučit??? Ne razumijem, kakve veze ima 11.1 sa današnjim danom???Na ovoj dionici se moglo 2-3 puta ove godine zaradi po 15-20%. Osim par nestrpljivih ujutro koji su kupovili po 43,50-45kn, svi ostali su kupovali danas po 42kn...PBZ skrbnički je pri kraju prosipanja, ako se on prosipao danas, a s obzirom na velike skrivene naloge na asku po 42kn, rekao bi da je....također OTP indeksni je danas sigurno kupovao, jer mora ući u dionicu, današnja prilika mu se neće više ponoviti,tj. ovolike količine po 42kn. S obzirom da su prolazili kupovni nalozi po 5000 dionica, opravdano sumnjam na OTP.

Također i danas je BCTI rastao i to je jedino bitno.

I u sijecnju je bio veliki kupac na 42 kuna danas.

Nakon toga prosipanje do 39.

Pa ti nestrpljivi ujutro su citali za vikend da u ponedjeljak najkasnije utorak ide raketa na 48 kuna. To je na 44 kune lijepi plus pa ljudi kupili.

I ja sam u sijecnju kupila lijepu kolicinu na 44 kune pa 2 mjeseca cekala rast a ono jos smo na 42 kune.

Display More

Hhaha koja zloća, nepatvorena...ni jednom nisam nikome ,ali baš nikome sugerirao da kupuje, kamoli po 45kn, uostalom da si dobronamjerna onda bi vidila da sam se čudio svima koji kupuju iznad43-44kn,pa znaju potegnuti i do 48kn....jedina stvar koju sam napisao je da se ne prodaju dionice džabe, odnosno manje od 48kn, danas ili sutra da vidimo kamo će BCTI, u jednom postu i to je to!

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • October 18, 2021 at 9:13 PM
    Quote from 5. Element

Ponavljam, nema target cijene, samo target razdoblje. A to target razdoblje jos nije ni blizu. Ocekujem tek 2023.

Možda bi bilo dobro da imaš, pa si odrediš par targeta, gdje izlaziš sa 10%, 20% ili 33% iznosa po targetu...bar odrediš targete da izvučeš početni ulog,sa darovanim kockaj.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 8:57 PM
    Quote from hugh
    Quote from Mrcash

za one koji imaju slabije pamćenje, isto se desilo prije nekih 7-8 mjeseci. Prvo rast cijene sa 45 na skoro 50 kn, i onda je počela agonija.... iskrcaj po 45, pa 44 pa 43 pa 40 ... a ja samo kupujem mislim si pa nemoze više, bila je na 50 nekidan.... još su rane svježe, al lijepih 10ak tis sam izdimio u nadi da će stati iskrcaj . Ovo danas me podsjetilo na te dane, deja vu pravi

Ma uzalud ti je pisati svoja iskustva......najbolje će naučit na vlastitoj koži.......a jednom će i ovo narasti i cijela četa Nostradamusa će ti se javit da kažu kao su znali to......

Oprosti što će naučit??? Ne razumijem, kakve veze ima 11.1 sa današnjim danom???Na ovoj dionici se moglo 2-3 puta ove godine zaradi po 15-20%. Osim par nestrpljivih ujutro koji su kupovili po 43,50-45kn, svi ostali su kupovali danas po 42kn...PBZ skrbnički je pri kraju prosipanja, ako se on prosipao danas, a s obzirom na velike skrivene naloge na asku po 42kn, rekao bi da je....također OTP indeksni je danas sigurno kupovao, jer mora ući u dionicu, današnja prilika mu se neće više ponoviti,tj. ovolike količine po 42kn. S obzirom da su prolazili kupovni nalozi po 5000 dionica, opravdano sumnjam na OTP.

Također i danas je BCTI rastao i to je jedino bitno.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 3:22 PM
    Quote from zlocesti

Tresla se brda, rodio se miš.

Pedeset i nešto tisuća komada, respect... i valjda je to to.

Ovo nisu pokupali mali ulagači, I hope so. jer tko će za mene stati na bid :S

Sve skupa, boring

Osim što se čini da se trend preokreće

A prosječna cijena veća nego u petak....koja bi dionica ovog Cap-a izdržala ovoliko prosipanje bez da padne jako u cijeni, a dobit firme trenutno nepostojeća...

• Marin83
    • October 18, 2021 at 1:23 PM
    Quote from KicanCRO

Ne, bila su dva prometa sa preko 2 miliona, 2,5 ako me pamcenje sluzi. Ali jos stignu prebaciti.

Da ,2,5 milijuna kuna je najveći promet na dan 11.1.21 ovo je drugi najbolji rezulat u povijesti (provjerio graf na ZSE). Inače promet za cijelu 2018g bio je 1,5 milijuna kuna...ali eto neki ne mogu podnijeti, kada kažem da je dionica postala drastično likvidnija.

Zanimljivo da je danas veća prosječna cijena prodaje, nego u petak..uz ovako enorman promet ,to je po meni izvrsna vijest. Bdw imamo novi skriveni nalog na 42kn.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 1:08 PM

Jel ovo dan sa najvećim prometom ikad???

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • October 18, 2021 at 12:54 PM

Obratiti pažnju diončar br.5 Klačić Elivo je dokupio cca 6k dionica...a i danas se kupnja nastavlja...pozitivan kvartal možda???

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • October 18, 2021 at 12:48 PM

OTP indeksni nema tko...jeftinije od 42 kune neće nikad nakupit veće količine, cca dva milja kuna dionica , koliko mu treba da imitira sastavnicu CROBEX-a

• Marin83
    • October 18, 2021 at 12:44 PM
    Quote from Nevera

Upravo stavio nalog 1000 km po 42, odmah ga poklopilo

Veliki prodaje, veliki ulazi...mislim da se switch-aju PBZ skrbnički i OTP indeksni, moja teorija,

Inače obaožavam ove okrugle kupnje, 1000, 2000, 5000 dionica, znači ima se, može se.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 12:39 PM

Kako roka ovaj TPNG...izgleda da se radi o poludogovorenoj prodaji danas,po principu pola pijem, pola šarcu dajem... samo jedan nalog je iznosio 5000 dionica...jedna osoba je tih 5000 dionica prodala i jedna osoba je tih 5000 donica kupila.

Kako bilo netko veći ulazi u TPNG...možda OTP indeksni?! ovo mu je sada prilika.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 11:54 AM
    Quote from Sheki

Kad vidim ove na 45 i 45,60 dođe mi da i ja dodam malo svojih

Čovjek se nakupovao na 42kn, sad to treba i prodat,,,što je najbolje, ako i danas BCTI poraste i hoće. Iako realno nalozi su mu tu da plaše, pametnom dosta.

• Marin83
    • October 18, 2021 at 11:43 AM
    Quote from NaBiduAsku

da, vikend druk ju je naćerao do 45... u Americi bi je dotjerali do 90 i onda iskrcaj na početne postavke...

Prije će biti da je rast BCTI-a u 48 sati sa 480 na 550 oživo dionicu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt