1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • October 26, 2021 at 7:17 PM
    Quote from tento
    Quote from Marielena

Ljudi ne kuze cinizam :)

Možda, samo ne vole uspješne žene. 😉

Npr. Zloćka bi bila bolji desantni padobranac, nego ijedan muškarac, kako ta iskoči iz dionice čim nešto šušne..divim joj se 8)

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • October 25, 2021 at 10:56 PM

BCTI/TPNG:

-8.10.21., 473/41.82 kn

-25.10.21., 575/42,35 kn

-----------------------------

+21,6%/1,26%

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • October 25, 2021 at 7:20 PM
    Quote from maratonac

21.10.2020. u 11.52 h cijelih 25 komada.

28.10.2020. u 9.43 h cijelih 26 komada.

Ostalo mi se neda tražit.

Mogu vam stavit sve kupnje od 135 do 175kn, ukupno 460 dionica ,da se ne mučite brojati i tražiti(trebate samo pitati), te još nekih 60-tak dionica između 190-200kn.

Kupovalo se koliko se imalo hrabrosti,dakle usitno pri tim niskim cijenama, jer tada baš situacija nije bila vesela, blokada računa i svašta nešto...

Tih 500-njak dionica vridit danas onome tko ih je zadržao nekih +200000 kuna, to vam je prosječna dvo i pol godišnja plaća u RH, ali eto to je vama sića, jeste li to vi gospon Todorić??

• Marin83
    • October 25, 2021 at 6:46 PM
    Quote from hugh

ako još uvijek imaš te dionice onda post ima smisla......čisto sumnjam da itko "ima na skladištu" dionice kupljene po 135 kn.....

forum-1.jpg

Screenshot-20211025-182635.jpg

Screenshot-20211025-182616.jpg

Screenshot-20211025-182601.jpg

Poanta je da sam dno pogodija,kad nitko nije htio dionicu ni štapom taknuti, ali me također strašno smeta atmosfera hejtanja koja vlada ovdje, gdje ne možeš postaviti nijedno pitanje koje propitkuje situaciju, osim glupasit upadica ide raketa i tu pobrat 120 lajkova. Odmah kreće pljuvanje i ad hominem, zbog toga jako rijetko i pišem ovde.

• Marin83
    • October 25, 2021 at 6:19 PM
    Quote from tizian1

Ha ha ha.

Kupovati će puno takvih stručnjaka kao ti, kad sve bude CnB.

Kladim se da će takvi kupovati na 1000 i biti sretni što su kupili povoljno.

Sada im je naravno skupo.

Mada dry bulk i veći postotak zarade nije za svakoga, netko je s 10% happy.

Ma ja ti nemam blage veze, ja ću kupovat na 1000kn ;)

forum-1.jpg

• Marin83
    • October 25, 2021 at 5:17 PM
    Quote from Burza2021

količine prolaze zato što neki dionicu vide na četri znamenke

Pametan kapital

Quote from BabaLuji

Kad krenu izvjestaji i novinari pocmu kopati i uspoređivati cijene krenut ce superciklus za nas koji smo unutra 🙃 u tisini lagano kupovati a na 4 znamenke iskipat se isto lagano🤑🙄🤭🙃

Sve ste to vi dobro zamislili do prodaje, samo kad budete vrijeme za izaći, tko će vam kupovati na 4 znamenke? I ovo nije provokacija, nego me zanima kako ste vi ovo zamislili???

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • October 25, 2021 at 4:00 PM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Neš ti problema sa tablicom, niti minutu vremena kad si jednom sve fino podesiš

svakodnevno ih koristim, ali ne za evidenciju svoga "života",

jer je onda samo pitanje vremena kada bi se u njoj pojavila i svaka kupljena i ispijena boca vina

Kad sam vidio koliko trošim na alkohol u godinu dana, to me je zabrinilo, ne za novac,već za zdravlje...tako da ima 7 mjeseci kod mene ni kapi alkohola...

• Marin83
    • October 25, 2021 at 12:39 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).

Ah kolega , pa te od 26 razmišljaju o filerima za čube, umjetnim noktima,i trepavicama, nacrtanim debelim obrvama, ekstenzijama, povećanju sisa Itd, one malo pametnije misle na budućnost, ali ni jedna u toj dobi ne razmišlja o tuđoj mirovini .😀

Ah, znam i tetovaže isto...zato i imamo toliko socijale među 3 dobi...jer se ne razmišlja o ničemu, nego dok dur,dur.

• Marin83
    • October 25, 2021 at 12:32 PM
    Quote from darac11
    Quote from Marin83

Neš ti savjeta...bilo bolje da si joj savjetovala da se uda za desetak godina starijeg lika koji radi dobro plaćeni posao, pa da nasljedi njegovu dobru mirovinu (dobro 75% nje).

Misliš dvadesetak godina starijeg lika😁

I to što kažeš, i kod nasljeđivanja mirovine, žena ako ne radi, može je početi primati sa 50 godina života i 3 godine braka/partnerstva. Pa ti sad vidi što se više isplati...

Koga zanima evo mu sve ovdehttps://ec.europa.eu/social/main.js…&intPageId=4463

Quote from dionicar
    Quote from Marin83

70% bruto iznosa ;) . Uz napomenu radio on za 200k kn mjesečno neto ili 30k neto mirovina mu ne bi veća od 10k neto. Pričam o ovom trenutku bez 3. Stupa ..

Da, pardon 70%, taman skontao grešku ,ali bilo je kasno za ispraviti.

• Marin83
    • October 25, 2021 at 12:18 PM
    Quote from zlocesti

Nije to baš tako.

Moj susjed nije nikada uložio ni kunu na ZSE, al' je uredno ulagao u vanjske ETF

Ljudi iz računalne podrške na poslu odavno trguju preko Binance. ZSE ni virnuli

Pa i sa foruma je otišlo van trgovati barem milijun kuna.

A da smo financijski nepismeni , kao nacija u cjelini.. jesmo. Moja se nećakinja u dobi od 26 godina boji uložiti u treći mirovinski fond. Jer što ako fond propadne :/ . Njen je strah iracionalan, jer niti jedan racionalni argument ne pomaže.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • October 25, 2021 at 12:05 PM
    Quote from Moller

gosn. Marin, jeste li danas već na kuli, izgleda će opet biti napada, cerpovi napadači se približavaju, koga li oni hoće pogoditi ?

Grad Korčula

Ma koliko su napadi sporadični i mlaki, pustili me da spavam u kuli sve do sada...žene sa vilama potjerale same napadače...

• Marin83
    • October 25, 2021 at 12:00 PM

Izgleda da na HPB-u ima dosta dioničara koji misle da će banka propasti radi 30 milijuna kuna spora, ludilo :)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • October 25, 2021 at 12:13 AM
    Quote from barbosa 2.0

ne ide to tako kako ti to prezentiraš ili možda malo drukaš ?(

Ja sam samo ponekad zabrinuti doničar HPB, koji voli kupiti jeftinije HPB dionicu, to priznajem. A druk je malo preteška riječ, jer implicira da je to nešto negativno. Ako neki mali dioničar misli da će banka propasti zbog 30 milijuna kuna vridnog sudskog spora uz to 100% rezerviranog i to pred FI za 3Q, neka misli.

Uostalom, nečija istina ovisi o interpetaciji pojedinih događaja i činjenica.

• Marin83
    • October 24, 2021 at 11:47 PM
    Quote from barbosa 2.0

he, bogteposro...kockar odjednom evoluirao u makarskog poduzetnika ^^ a vidim da piše da je "agencija" dala izjavu, dakle i pritisak je evoluirao kada je angažirao pr agenciju koja ima ulaznicu za večernji i jutarnji X/

a kol. Marin83, od tebe fakat nisam očekivao, kak da kažem, "pucanj u prazno"...kakvo pikiranje, kakav hpb invest, kakvo upravljanje 900miliona...ne ide to tako kako ti to prezentiraš ili možda malo drukaš ?(

,...ovrha je postupak, procedura i ne idu ti poslovni udjeli nekim automatizmom na vjerovnika nego sud vrši ovrhu nad imovinom dužnika koja se zatim prodaje na javnoj dražbi i iz tako prikupljenih novčanih sredstava namiruje vjerovnika ali vjerujem da je svima jasno da do toga neće doći jer dužnik uvjiek može do početka javne dražbe pa i na samoj dražbi sudskom ovršitelju na više načina se obvezati da će isplatiti vjerovnika i dražba se prekida...ne ide to samo tako kako ste si vi tu neki zamislili, ovrha je postupak koji kada je sud vodi kao što je to ovdje slučaj, koji može trajati godinama...i upravo zato je lik angažirao agenciju da izvrši medijski pritisak jer je svjestan da treba neko vrijeme da se pokrene postupak revizije a kada sud prihvati reviziju onda mu je gotovo, sve kreće iz početka i opet godine mrcvarenja...

Pa jesam ja rekao da će mu proći...poanta je da nešto pokušava..banka ima keša na računu nekoliko milijardi, skine joj se novac sa računa i ćao, na isti način kako je Grad Dubrovnik skinio lovu sa računa Atlantskoj za komunalnu naknadu. Kako bilo banka tj. HPB Invest trpi štetu, spominjanjem ovrhe nad njih i dio ljudi je sigurno povukao svoj novac od tamo.

Iz trenutne situacije se može zaključiti:

1.da mu nije do keša i da ima neke skrive namjere ili

2.da mu potraživanje nije ni približno u statusu da je spor dobiven, pa ovakvim drukanjima pokušava napraviti štetu HPB Investu, te tako prisiliti HPB da pristane na isplatu njegovog potraživanja.

Ispada ipak da je ovo drugo i pokušava napravit štetu HPB Investu:

Nastavno na spor koji protiv Banke vodi g. Jušte Puharić, Banka dostavlja ovu informaciju kako bi transparentno izvijestila investicijsku javnost i otklonila moguće negativne učinke i špekulacije koje imaju objave nepotpunih i netočnih informacija, kao i njihova interpretacija, što za isključivi cilj ima narušavanje reputacije i ugleda Banke. Glede medijskih objava o pokretanju ovrhe nad imovinom Banke nastavno na donesenu presudu protiv HPB u predmetnom sporu, Banka ističe da navedeno nema nikakav utjecaj na poslovanje Banke te nema materijalno značajan utjecaj na vrijednost njene imovine, kapitaliziranost i financijski položaj u cjelini. Također, imovina fondova u potpunosti je zaštićena u odnosu na ovaj i sve potencijalne ostale sudske postupke HPB Investa i Banke.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • October 24, 2021 at 7:38 PM

Ne razumim, da ne možeš razumit, što sam napisao.

• Marin83
    • October 24, 2021 at 7:29 PM
    Quote from whiteking
    Quote from Marin83

Lik želi HPB Invest....malo mučnite glavom šta možeš sa nekoliko stotina miljuna kuna kapitala HPB Investa raditi na ZSE.

?? Pa neće zbog 20milja kuna dobit vlasništvo nad hpb investom

Zašto ne?? Ukupni kapital i rezerve banke u HPB investu iznose krajem 2020 6,5milja kuna, a dobije 900 milijuna kuna imovine na raspolaganje...

Pa ne puca on na ovo bez veze, da je njemu do naplate potraživanja prema banci, tražio bi namirenje u kešu sa računa banke.

• Marin83
    • October 24, 2021 at 6:41 PM
    Quote from mikromakrto

Svi razumni bi trebali navijati za to da ovakve nelogičnosti potraju, kako bi što povoljnije zauzeli pozicije. A kad dostignemo razine svemirskih gospodarstava Poljske ili Mađarske, pa se taj odnos poveća 5-10 puta, sve prodati i pobjeći glavom bez obzira.

Eto, u svakom zlu neko dobro :)

Ove godine će promet dionicama biti 3 puta manji ,nego 2010 godine. Brojna nova izdanja dionica ove godine nisu ništa promjenila na stvari.

• Marin83
    • October 24, 2021 at 6:27 PM

Lik želi HPB Invest....malo mučnite glavom šta možeš sa nekoliko stotina miljuna kuna kapitala HPB Investa raditi na ZSE.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • October 23, 2021 at 5:15 PM

Jel vodite evidencije o kupnjama prodajama dionica, obračunu poreza, uplata isplati na brokerski i tako tim stvarima??

Ja to sve lipo vodim i ažuriram na dnevnoj bazi(ne radi mi print scren)..https://i.postimg.cc/CxQwz3Vk/IMAG0751.jpg

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • October 22, 2021 at 8:54 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tollway

da, ali je u ponedjeljak bilo skoro 3!! pa opet ništa.

U ponedjeljak je iz top 10 izasao PBZ skrbnicki koji je kocio rast zadnjih mjeseci, a usao racun od TPNG-a za trezorske dionice.

Sada vidim da na mojedionice nisu azurirali promjenu i novo stanje u top 10 TPNG, ali imate tocno i azurno stanje na SKDD top 10.

https://www.skdd.hr/portal/f?p=100:52:0::NO:RP::

Nikakvih promjena u TOP 10 nije bilo ni u sridu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt