1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • October 28, 2021 at 4:45 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Marin83

I ove drukare što što pričaju od 30kn po dionici(po principu što se babi tilo, to se babi snilo) ,a na ATPL drukaju o 4 znamenke također po principu(što se babi snilo, to se babi tilo), neka se ostave čorava posla, jer ih nitko ne uzima za ozbiljno više.

Na sličnom BDI kao danas sam kupovao dionice TPNG pred cca dve i pol godine u vrlo niskim 30icama. Mislim da neće doći tako nisko, ali nije posve nemoguće

A kolika je tada bila likvidnost dionice, imali su su godišinji promet od 6 milijuna kuna 2019, a 2018 godišnji promet od 1,5 milja kuna, ove godine u prvih 9 mjeseci 17 milijuna kuna prometa, to je totalno druga dionica danas.

Ta cijena je bila jer nitko nije htio kupovati dionicu,a ne radi ne znam čega...

EDIT: također najniža prosječna godišnja cijena TPNG je bila 2019 godine i iznosila je 39,98 kn.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • October 28, 2021 at 4:33 PM

Danas:

The Baltic Exchange Dry Index extended losses to a sixth straight session, falling 4.7% to 3,630

• Marin83
    • October 28, 2021 at 4:31 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

I ove drukare što što pričaju od 30kn po dionici(po principu što se babi tilo, to se babi snilo) ,a na ATPL drukaju o 4 znamenke također po principu(što se babi snilo, to se babi tilo), neka se ostave čorava posla, jer ih nitko ne uzima za ozbiljno više.

Pa eto svatko ima pravo na svoje mišljenje....na 45 kn kad je ekipa masovno kupovala napisao sam da treba pametno s količinom...jer je bilo za očekivati da ova godina ne će biti dobra....moglo se danas kupiti po 39 i 40 kn lijepa količina.

Tu se slažem i sam sam pisao da se ne kupuje preko 44kn(za sada)...Bdw BDI i dalje pada danas za 4.7%, trenutno je na 3630.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • October 28, 2021 at 4:24 PM
    Quote from Kivi

dosta mlitava reakcija burze na odlično izvješće.. ali dobra stara likvidnost je mala i tu nema pomoći

kada dionica nije u fokusu, a ADRS trenutno nije, treba proći i po 5-15 radnih dana da cijena isprati dobar FI.

• Marin83
    • October 28, 2021 at 4:21 PM

• Marin83
    • October 28, 2021 at 4:12 PM

Ne znam što se tresete ukupna sveobuhvata dobit za kvartal je cca +4 milijuna kuna( dakle BVPS je porastao), ništa se nije dogodilo ,što se nije očekivalo...Zadnjih tjedan,dva BTCI je porastao preko 20%, zadnjih 2-3 tjedna se protrgovalo preko 100k dionica za oko 42kn, ovaj kvartal je već uračunat u cijenu, drhtave ručice su prosule pola milje kuna i napravile sebi financijsku štetu,ekipa to zna pa se uredno povuče sa bida na niže...isto se dogodilo jučer i na ADPL koje je u jednom trenu pao na 148kn, da bi već danas bio na 166kn, neki nikako da nauče...

Također sljedeći mjesec OPEC+ povećaje proizvodnju za 400k barela/dan( a možda i više), također treba promatrati kako Iran obanavlja svoju proizvodnju, nevezano za kvote...

• Marin83
    • October 28, 2021 at 12:40 PM

Zarada po dionici u 3Q 30,81kn....

• Marin83
    • October 28, 2021 at 12:22 PM

Iznad svih očekivanja....

• Marin83
    • October 28, 2021 at 12:18 PM

Inače Maistra u 3Q rasturala, neto dobit od 449 milijuna kuna...

• Marin83
    • October 28, 2021 at 12:13 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Marin83

Na koliko vrednujete kolega da će dionica poletiti...

Mislim da bi mogla na 460-480 kuna, međutim ja je osobno ne namjeravam ni kupovati ni prodavati na ovim razinama. Adris je izvukao maksimum iz trenutnih okolnosti i jako sam zadovoljan rezultatom, međutim ostaje ta briga Covid-19 pandemije i stvarno ne znamo što će biti dogodine. Zato sam osobno na HOLD.

Skidam kapu što su turistički ponovili rezultat iz 2019. Čini se da je dobit bez manjinskih interesa 488 milijuna kuna neto, izašlo je izvješće. Dobit grupe s manjinskim interesima je 604 milijuna kuna.

Neto dobit za prvih devet mjeseci 2021. godine iznosi 605 milijuna kuna dok je prošle godine ostvarenje bilo 141 milijun kuna.

Izvaredno...

• Marin83
    • October 28, 2021 at 12:02 PM

Na koliko vrednujete kolega da će dionica poletiti...i još ako Croatia u pokrije Adrisu gubitak turista u 4Q...iako su trenutni rezultati za listopad sasvm oko, imamo preko 2 milijuna noćenja i rast istih za nekih 160% naspram lani.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • October 27, 2021 at 4:35 PM

The Baltic Exchange Dry Index extended losses to a fifth straight session, falling 6.1% to 3,808 on Wednesday, its lowest since September 9th and posting its biggest daily decline since January,

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • October 27, 2021 at 1:28 PM
    Quote from hugh

baš nam je pravi bombončić bila ova naša burzica.......sve dok nisu krenula izvješča jel s njima je krenio i kuku lele party.......daj nek završi više i taj period izvješća da možemo dalje živjet u iluzijama.......

Misliš na ADPL, ma ljudi su upozoravani mjesecima unazad sa stanjem u ADPL, imali su dovoljno vremena za prodati,,,čak su dobijali infnormacije direkt iz proizvodnih pogona u RH da se dijele otkazi i radi na minimumu.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • October 27, 2021 at 1:09 PM
    Quote from Laudator

-opte

+atpl

-opte

+atpl

-opte

+atpl

-opte

+atpl

- ...... ajde dosta više

Display More

Je brokeru sline cure, danas ne jede parizer ,već kavijar.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • October 27, 2021 at 11:59 AM
    Quote from goldfinger

Nešto slabo komentara danas.

Trejderi punih ruku posla, ne stignu pisati ^^

Evo podne, sad vjerovatno okrene smjer u plus.....klasika

• Marin83
    • October 27, 2021 at 11:54 AM

Reaktivirao se PBZ skribnički i pokušava prodati preostale dionice opet po 42kn?!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • October 27, 2021 at 11:26 AM
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

gdje se uopće i postaviti kada je 10-ti nalog na bidu danas (mislim) bio na 65 kn?........mudro bi bilo barem izvješće pričekati makar bi još bolje bilo što bolje procijeniti sljedeća 2-3 kvartala.....

Da imam keša postavio bi prvi nalog na 160kn....I onda bi svaki sljedeći naloga povećao za 25% i stavljao po 6-8 kn niže, jer su to cijene koje su no brainer.

Evo je na 160 kn, prepredvidljiva dionica.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • October 26, 2021 at 11:49 PM
    Quote from hugh
    Quote from ZoD

AD Plastik ima ogromnu prednost, jer nije vezan za jednog naručitelja, a osim ako ne počnu proizvoditi dijelove od konoplje, za plastiku će uvijek biti budućnosti..

Kupiti dip i čekati.

gdje se uopće i postaviti kada je 10-ti nalog na bidu danas (mislim) bio na 65 kn?........mudro bi bilo barem izvješće pričekati makar bi još bolje bilo što bolje procijeniti sljedeća 2-3 kvartala.....

Da imam keša postavio bi prvi nalog na 160kn....I onda bi svaki sljedeći naloga povećao za 25% i stavljao po 6-8 kn niže, jer su to cijene koje su no brainer.

• Marin83
    • October 26, 2021 at 7:58 PM

OPEC+ u studenom povećaje proizvodnju za 400k barela na dan.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • October 26, 2021 at 7:35 PM

Skupština u ovaj petak, FI vjerovatno poslije 16h, tako da ljudi mogu na miru preko vikenda proučiti FI, ovako bi svi trebali radit...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt