1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • November 23, 2021 at 9:09 PM
    Quote from KicanCRO

TC2 je 6700 dolara, nama je potreban spot od 11 500.

Pričaš bedastoće... BCTI iznad 600 je iznad prosjeka indeksa zadnjih 5 godina, dakle radi se o profitabinim vrijednostima.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • November 23, 2021 at 7:14 PM

BTCI danas 618, a cijena TPNG 15% manja nego kada je BTCI bio 468. ^^

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • November 23, 2021 at 3:28 PM

Je na ovoj petrokemiji ekipa na silu održava 3mjesečni prosjek što većim u nadi da će Turci kupiti firmu...a cijena je odavno trebali otići ispod 20kn...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • November 22, 2021 at 3:07 PM
    Quote from plavi05

Nakon dvije godine pandemije, 50 umrlih dnevno, da li mislite da je bojkot cijepljenja odgovorno ponašanje puno ljetnog građanina RH.

Zanimljivo kako je otpor cijepljenu najveći(globalo) u postsocijalističkim razvalinama od Dersdena do Valdivostoka.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 22, 2021 at 1:34 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marin83

+LPLH po 129 kn

-LPLH po 138 kn( šteta što je samo sitno kupljeno)

+LPLH po 131 kn (vratio odmah nazad)

+VLEN po 8 kn

+TPNG po 39,20kn (dosta za danas)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 22, 2021 at 12:58 PM
    Quote from Marin83

+LPLH po 129 kn

-LPLH po 138 kn( šteta što je samo sitno kupljeno)

+LPLH po 131 kn (vratio odmah nazad)

+VLEN po 8 kn

• Marin83
    • November 22, 2021 at 12:05 PM
    Quote from sonda
    Quote from jasko

Prava katastrofa dogodila se na Bečkoj burzi nakon što je austrijska vlada jučer najavila uvođenje lockdowna https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20211120

Znači, opet diskontne cijene idući tjedan. Štednju na brokerski i u šoping. Što se mora, nije teško. 😁

Hoće vam doteći štednje na brokerskom??? ^^

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • November 21, 2021 at 12:01 PM
    Quote from sonda
    Quote from Headhunter

Ne očekujem veliki pad turističkih dionica na Hr burzi, jer mi nemamo skijaški turizam a Korona se pokazala kao zimska bolest koja se ljeti povuče i pusti nas da odradimo dobru ljetnu sezonu😀

Slažem se što ste napisali za koronu, a i da, nema previše smisla da cijene padnu. A sad, hoće li pasti, ne znam... inercijom, tipujem da hoće.

Sad već možemo s velikom sigurnošću reći da će iduća tur. sezona biti odlična. Ono što me malo brine su ovi razni prosvjedi i neredi za koje se ne zna kako će završiti.

Više bi te trebalo brinuti usporavanje rasta BDP u 3Q globalno, usprkos upucanih tisuća milijardi dolara i eura u ekonomiji, tako mršavi rast...mi ćemo biti dobri u 3Q, ali mi uvik kvartal dva kasnije dobijemo po gubici...a naši turisti ne vidim zašto bi opleli, listopad je bio super, tako da će minusi u 4Q biti minimalni.

U Hrvatskoj u listopadu 200 posto više turista nego lani, u odnosu na 2019. smo na 60 posto

• Marin83
    • November 19, 2021 at 6:12 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Mislim da me niste razumijeli, prošle godine i ove pad BDI-a je posljedica političke odluke KPK, a to je jedan enormno jaki eksterni utjecaj, koji u TA ne možete vidjeti, dok ne bude kasno...

Bojim se da ti mene nisi razumio.

Ljudi su stvarno cudne biljke. U pravilu bude vazno samo tko je nesto rekao, umjesto sto je rekao. Potpuno naopako. Ti recimo sada uopce nisi procitao ono sto sam ja gore napisao, samo si ponovio svoju tvrdnju, a upravo tu tvrdnju ovaj moj citat gore opisuje. To bi ti bilo jasno da si se potrudio taj citat shvatiti ili prouciti sto je netko time htio reci. Ali ne, ti si isprovociran sto sam te jucer malo bocnuo u onom jednom postu pa mi sada pokusavas spustiti, a uopce ne razumijes da takvim postupanjem zapravo najvise ti gubis. I jos gore, vjerojatno se nikada ni neces upustati u to da mozda jednog dana pokusas shvatiti poantu na kojoj se TA zasniva zato sto se nekada davno na nekom forumu onaj debil mitkko time bavio, a kako je mitkko debil, onda je sigurno i TA za debile. Kuzis? Bezveze. Puno tako propustas. Nije tu sada bitna ni TA, ista stvar vrijedi i za bilo sta drugo sto je rekao netko tko ti se zamjerio.

Ja nemam ništa protiv vas, dapače. Ne znam zašto se shvatili toliko osobno.

• Marin83
    • November 19, 2021 at 5:30 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Kolega Mittko biti će vam lakše ako proučite što je KPK odlučila na 6 plenumu prije par dana. Jer tamo se određuju trendovi, ne treba gatati u šalicu kafe. ;)

Ima jedna izreka:

"Show Me The Charts and I‘ll Tell You the News."

Kazem, tesko je o tome diskutirati sa nekim tko nema makar osnovno znanje o TA.

Evo i jedan edukativni video koji vrlo jednostavno objasnjava osnovni postulat trejdanja. Video je kratak, a matematika jednostavna, pa tko voli...

Display More

Mislim da me niste razumijeli, prošle godine i ove pad BDI-a je posljedica političke odluke KPK, a to je jedan enormno jaki eksterni utjecaj, koji u TA ne možete vidjeti, dok ne bude kasno...

Usput čitam ja što više manje svi pišu, upijam informacije svaki dan, nemam ja sa time problema. Ego mene ne muči! ;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • November 19, 2021 at 2:29 PM
    Quote from Meri

provizija također nije svugdje ista, odnosno negdje je niti nema.

Ja ne poznam brokera na ZSE koji u redovnoj ponudi ima usluge kupnje/prodaje bez minimalne provizije ili da ima neki ekstra paket koji omogućava trgovat bez min provizije, bez da imaš milijune kuna prometa na mjesečnoj i/ili kvartalnoj bazi...

Molim vas navedite koji je to broker:)

• Marin83
    • November 19, 2021 at 2:01 PM
    Quote from 5. Element

To je cimanje prema dolje. Provizija na tu transakciju je barem 19 kn.

Ne mora značiti, ako mu je prošao dio naloga, samo ga izmjeni i "rokne" po bidu sa jednom dionicom. Te ga izađe provizija 1,5kn

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • November 19, 2021 at 1:21 PM

- ATPL po 379 kn

-HPB po 610 kn

+LPLH po 129 kn(samo mrvu)

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • November 19, 2021 at 1:11 PM

Kolega Mittko biti će vam lakše ako proučite što je KPK odlučila na 6 plenumu prije par dana. Jer tamo se određuju trendovi, ne treba gatati u šalicu kafe. ;)

• Marin83
    • November 19, 2021 at 12:53 PM

Riješio se ATPL po 379, pošto uša,po toliko izaša...previše stresno da držim preko vikenda...

• Marin83
    • November 18, 2021 at 2:50 PM
    Quote from brajakica
    Quote from Marin83

Ne treba mi nikakvo predznanje da vidim da vaše forumske objave na temelju TA budu točne u pola slučajeva, u pola ne budu...dakle ne radi se tu da ste faili target pa bude 430kn ,umjesto 470kn, već dionica okrene u totalno suprotnom smjeru i to jako....ja na filing i neko osnovno poznavanje bilance i praćenje neke dionice ubodem pravi smjer 2 od 3 puta,a dno ili vrh pogodim jednom u tri pokušaja...

Tako da bi bilo bolje da ne koristite TA kao smokvin list, nego da otvoreno kažete to je moje osobno mišljenje, pa ko voli nek izvoli...Kažem nemam ništa protiv vas, samo pratim vaše prognoze i na temelju toga donosim zaključak.

Bila je i ona teh analiza koja je sugerirala prodaju na 250 pa je umjesto na 200 otisla na 385 u par dana.

I opet ce se dogadati iste stvari.

A nekad se i pogodi.

Ali presucivanje promasaja i isticanje pogodaka nije objektivna slika.

Atpl zaraduje kako nije 13 godina.

Zarada po dionici u 2021 je takva da je ovih 350 teska brijacina, biti ce suza.

Za godinu dana provjera ove moje teze.

Display More

Pa jučer sam napisao ROE će na kraju godine biti nekih cca 20%, a market cap je trenutno jedva 0,8 BV-a, niđe veze.......Također me nerivra da su pojedinici totalno ignorirali jaki pad BDI kada je izašlo FI za 3Q, te se pričalo da cijena ide preko 600kn, a sad im je i 350kn puno, a ništa se prominilo nije, kažem petlja se ovdje i to jako.

Bdw BDI je danas okrenuo u +0.99%

• Marin83
    • November 18, 2021 at 2:29 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Prošli tjedan ste pričali o targetu od 470kn i 100k kuna zarade kad cijena prošeta od 350kn do 470kn....vidim ovaj tjedan nova priča...

Tesko cu to moci pojasniti ako nemate nekakvo osnovno predznanje o TA. Nije to nikakva nova prica, to su samo druga poglavlja iste price.

Ne treba mi nikakvo predznanje da vidim da vaše forumske objave na temelju TA budu točne u pola slučajeva, u pola ne budu...dakle ne radi se tu da ste faili target pa bude 430kn ,umjesto 470kn, već dionica okrene u totalno suprotnom smjeru i to jako....ja na filing i neko osnovno poznavanje bilance i praćenje neke dionice ubodem pravi smjer 2 od 3 puta,a dno ili vrh pogodim jednom u tri pokušaja...

Tako da bi bilo bolje da ne koristite TA kao smokvin list, nego da otvoreno kažete to je moje osobno mišljenje, pa ko voli nek izvoli...Kažem nemam ništa protiv vas, samo pratim vaše prognoze i na temelju toga donosim zaključak.

• Marin83
    • November 18, 2021 at 11:52 AM
    Quote from mitkko
    Quote from 5. Element

Totalna dezinformacija. :D

Jugokomunisticka obmana.

Kolega, i ja sam dosta skeptican, ali mozda ipak ima nesto u tome jer "se ta teza pokazala tocnom do sada". Idem malo vidjeti sta je uopce taj BDI.

Prošli tjedan ste pričali o targetu od 470kn i 100k kuna zarade kad cijena prošeta od 350kn do 470kn....vidim ovaj tjedan nova priča...

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Marin83
    • November 17, 2021 at 10:24 PM

nema ništa od dividende:

IMAG0760.jpg

bar mogu glasati, iako sam dionicu imao svega 72h ^^

IMAG0759.jpg

• Marin83
    • November 17, 2021 at 4:55 PM
    Quote from hugh
    Quote from 5. Element

To je dokaz teskog debiliteta na ovoj burekstinici od burze.

Ne bi se štel mješat......ali ako se ne varam, tada je rast dionice ovisio samo o jednom gospodinu i prometi, niti u rastu niti u padu nisu bili tako konstantno veliki.......

Znači ROE za ovu godinu će biti 20%, a market cap jedva 0,8 BV..aj dobro...,:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt