1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • December 8, 2021 at 9:18 PM
    Quote from tollway

znalci su nekad davno napisali da sa 620-630 plove u plusu. dakle čekamo q1. godišnje .... ne znam, po meni još uvijek minus. dugoročni, spot.... kad bi mi sve znali, gdje bi nam bio kraj.

Quote from zlocesti

Danas je BCTI 716

To je valjda dovoljno konačno za plus?

Kako su onda kolege u 2Q ostvarili dobit sa BCTI od cca 500 za taj kvartal...jest da su bila samo 3(mislim) broda na SPOT-u tada, ali opet...

Nego,kad bi mogli staviti koji tanker sa SPOT-a na ugovor, na BCTI 750 ili još više???

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • December 8, 2021 at 8:59 PM

Hoće li ova naša tankerska sutra reagirati, samo danas je BCTI narastao za 40 poena...

• BCTI @ BDTI tankerske vozarine

• Marin83
    • December 8, 2021 at 8:57 PM
    Quote from pinball

716 bcti 🥳

Opaaaaa 40 poena u jedna dan , bome....

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • December 8, 2021 at 3:54 PM

Nešto sitno ATPL-a po 385 kn...

• Marin83
    • December 8, 2021 at 12:15 PM

Forum totalno prnija u čabar zadnjih 2-3 tjedna..izgleda da je pad ATPL mnoge zavija u crno...

• Marin83
    • December 8, 2021 at 10:36 AM
    Quote from tizian1
    Quote from Marin83

BCTI danas 676

Kaj sad zarađuju USD napokon?

Početkom 10 miseca BCTI je bio 473, pa sad vidi jel zarađuju...

• Marin83
    • December 8, 2021 at 9:50 AM
    Quote from Marin83

Na TPNG vam nude 5000 dionica do 43kn, to pokupite dok je još jeftino...kasnije će te trčat za askom, a dionica neće biti dovoljno ni za lijek.

Jesam vam rekao, sada vam je ostalo samo 230 dionica na 43kn...

• Marin83
    • December 7, 2021 at 6:15 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marin83

I danas BCTI raste 646...TPNG u WC šolji... BCTI iznad prosjeka od osnivanja Tankerske...

BCTI danas 651..ide to....

BCTI danas 676

• Marin83
    • December 7, 2021 at 12:46 PM

Na TPNG vam nude 5000 dionica do 43kn, to pokupite dok je još jeftino...kasnije će te trčat za askom, a dionica neće biti dovoljno ni za lijek.

• Marin83
    • December 7, 2021 at 12:19 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Marin83

do 50kn kažeš??? ovde su ti se više manje svi forumaši iskrcali na oko 40kn...:) Po meni ako cijena prebaci 45kn, onda će ekipica početi kupovati..samo da završi ovo mrcvarenje između 39-45kn...

A nekaj se trza...

Kako bilo prihodi TPNG ovaj kvartal rastu i to znatno, remonti napokon završili, a jednoktratnog troška za zatvarnje kredita od 5 milja kuna koji je bio u 3Q više nema,a mogla bi i vrijednost brodova na kraju godine porasti(ako je korigiraju).

• Marin83
    • December 7, 2021 at 11:33 AM
    Quote from Brunos

imate li neke targete cijena s obzirom na poraste vozarina ? Ima li sanse stici do 50 do kraja godine? Sto kazu nasi tehnicari/strucnjaci?

do 50kn kažeš??? ovde su ti se više manje svi forumaši iskrcali na oko 40kn...:) Po meni ako cijena prebaci 45kn, onda će ekipica početi kupovati..samo da završi ovo mrcvarenje između 39-45kn...

• Marin83
    • December 7, 2021 at 11:11 AM
    Quote from zlocesti

Već sam izgubila i pojam o vremenu, koliko se već vremena ne dešava ništa, letargija

Da li je itko zaradio makar za sol i papar ?

Jučer se vani ni kriv ni dužan moglo dignuti 5% u jednom danu, na normalnim papirima, tankeri, brodari i kontejneri... njih sam pogledala.

Iz jednog sam brokeraja čula da žive od naknada za trgovanje vani....

Pinklec na rame.

Čini se da fondovi drže ruke u džepu, da mi je znati kuda idu doprinosi koji se slijevaju svaki mjesec

Van, u obveznice ?

A mali su ulagači do nosa valjda u papirima, naša uobičajena boljka.

Sve skupa, ništa

Display More

To se obično dogodi kad puno ulaziš, izlaziš..propustiš gotovo sav rast, te na kraju godine se upitaš na što si godinu potrošio..doduše neki za to krive makret :)

• Marin83
    • December 3, 2021 at 10:58 PM

To da, šta da se lažemo.... ^^

• Marin83
    • December 3, 2021 at 10:55 PM
    Quote from Marin83

I danas BCTI raste 646...TPNG u WC šolji... BCTI iznad prosjeka od osnivanja Tankerske...

BCTI danas 651..ide to....

• Marin83
    • December 2, 2021 at 5:42 PM

• Marin83
    • December 1, 2021 at 7:13 PM

BCTI i danas raste te je na 644, trebala bi i cijena TPNG reagirati...U zadnjih 8 radnih dana, index samo jedan dan nije rastao.

• JDRN (Jadran d.d.)

• Marin83
    • December 1, 2021 at 6:59 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Marin83

Jel se ovo mirovinac makao sa BID-a, jer je VIX index prešao određeni broj??? slično se bio makao i lani kad je korona udarila...

Je.Već par dana ga nema. Tko želi sad prodat mora dobro srušit cijenu.

Na stranicama fonda nema nikakvih obavijesti o promjeni strategije ulaganja u JDRN...https://www.pbzco-fond.hr/fondovi/fond-b/znacajna-ulaganja/

• JDRN (Jadran d.d.)

• Marin83
    • December 1, 2021 at 6:22 PM

Jel se ovo mirovinac makao sa BID-a, jer je VIX index prešao određeni broj??? slično se bio makao i lani kad je korona udarila...

• Birtija

• Marin83
    • December 1, 2021 at 12:45 AM
    Quote from StatusQuo

O kojoj poljskoj trgovini se radi da bacim oko

Kad smo vec kod anegdota s trgovcima, kao jucer se sjecam pukla mi plastika na kljucu od auta peugeot, uglavnom kupio preko aliexpressa onda prije 6-7 godina tu plastiku za bit ce 2-3 dolara, sad jel sam prije tu kupio ili pitao u ovlastenog ne sjecam se uglavnom u ovlastenog pitam za tu plastiku on kaze cijena negdi oko 900kn ne znam jel isla u kompletu s kljucem koji se btw samo izvadi i preseli u novu plastiku, ugl ja liku kazem da je tamo to 3 dolara, a on meni mrtav ladan da je ali da to nije orginal, ne sjecam se kad sam dozivio od nekoga takvo vrijedjanje inteligencije htio sam ga u momentu obisit koliko glup mora biti, doslovno komad plastike bez dodataka.

https://moto-dynamic.com/ Radi se o trgovini isključivo za Renault auta(vidim da ima nešto sitno dijelova i za citroen)...kupovao sam već masu orginalnih dijelova, od zadnjih diskova sa ležajevima, disk pločica, kućišta termostata, nosača auspuha, pazi imaš i orginalne svićice, orginalni filter zraka, orginalni filter kabine, orginalni filter ulja, orginalnu kočionu tekućinu, orginalni antifiriz...

Pazi sad ovo kupio set zupčastog remena, kanalni remen, pumpu vode,3 l antifriza+ dostava iz Poljske za 1000kn, recimo ponuda servisa za orginalne dijelove i ruke ti je 5500kn, a ja na tih 1000kn ,dodam još 400kn za ruke čoviku od povjerenja. Pa sad ti vidi.

Prije pola godina u Furlana naručio online 4 mišelnike, i to mi žena bez beda rekla koji su DOT gume(dok drugi ne žele to reći), naručio popodne oko 3ure, došle sutradanan u podne. Te iste gume 30% skuplje u autoantonia, najvećeg vulkanizera u SDŽ.

Kod auto kreše uberem orginalne metlice brisača i orgigigi ulje kad su cijene skoro upola i tako, snalazim se...:)

• Birtija

• Marin83
    • November 30, 2021 at 11:45 PM
    Quote from StatusQuo

Ma da tako i ja razmisljam prebrzo se to mjenja i padaju cijene da se ne isplati kupovat novi model pogotovo kad ces ionako za par godina opet mjenjat ajde da oces da traje duze ali nema smisla, eto jedino kod monitora ne gledam tako i kod maticne kad kupujem pc jer mi ona poslie dozvoljava upgrade godinama poslje.

Ja sam isto ovi elitebook 840 onda platio oko 4500kn duplo jeftnije nego u ducanu kod nas preko britanije, steta sta se od njih vise ne moze narucivat ali HP kod njih je stalno dosta jeftinije nego kod nas ili njemackoj.

Eto ja sam se za vikend pocastio televizijom oledom cekam da mi dodje pa cu onda imat neki dojam o oledima

Totalno se slažem, ovo je kao i trgovanje dionicama, strpljivo čekaš da bude jeftinije (a znaš da će biti),a onaj ko je nestrpljiv i hoće sve odmah, taj je debelo preplati..inače blaženi internet, cila EU je postala jedna velika trgovina, a jesu nas prije lokalni trgovci guzili što sa nikakvim izborom, što sa bolesno visokim cijenama.

Naručim orginalni adapter za lapotop iz UK za 350 kn(sa dostavom) platio preko Revoluta u 3-4 klika, ovde u Splitu za za nekakvi zamjenski adapter( neko kinesko sranje) pitao me lik 550kn, pitam ga koliko bi me došao orginalni, on čekaj da vidim, vrati se i kaže mi 1000kn hahaha a vata zjake po servisu, jer nema prometa.

Ima par godina kupujem sve orginalne dijelove za automobili iz neke int. trgovine u Poljskoj, ti orginalni dijelovi budu jeftini od njalošijih aftermarket dijelova u lokalnim trgovinama autodijelova...zgadilo mi se sve kad sam skontao da su im marže 100-200%, i sad bi ih kao trebalo žaliti što radi svoje pohlepe propadaju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt