1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • December 23, 2021 at 11:14 AM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

2500 dionica HPB protrgovano u jednoj transakciji po 650kn...hmmm, hmmm

Upravo sam vidio i mislio komentirati kako bi sve to trebalo ići ipak malo sporije... da duže uživamo u rastu. 8o

Što je rekao jedan putopisac - it's about the journey, not the destination... :) ... jer znamo kud ovo vodi.

Kakav SpaceX, Elone, gledaj i uči.. :D

Trebalo bi tu dokupit do kraja dana, ali definitivno prvo pričekat ove šta popodne da dođu sa posla pa se prospu po BID-u, pa lipo kupit jefinije.

• Marin83
    • December 23, 2021 at 10:26 AM

2500 dionica HPB protrgovano u jednoj transakciji po 650kn...hmmm, hmmm

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • December 22, 2021 at 4:45 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Srušite cijenu, pa neko kresne po asku na 13-13,20 da povrati cijenu...ja vam dišem za vratom i na asku i na bidu Jadrana...:)

gosn.Marin, a da probamo ponovno pročitati, ako sam kupijo, onda nisam ja prodao i zbog toga se odričem svake krivnje za veliki pad na nikakvom prometu :)

Kanimo se semantike. Gospon Moller, ostavite i meni koju tranšu dionica. Uslugu vratim drugdje.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • December 22, 2021 at 4:09 PM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

pa Podr. možeš bit pun samo kao konzerva, a ne kao brod.........samo brodara moš' bit pun ko brod.......

i tu sam neloš, ali ništa ozbiljnije dok se malo ne razbistri voda,

inače se netko pitao neki dan zašto se ruši Jdrn sa 28,80kn e pa i te dvije su kod mene ne mojom krivnjom ^^

Srušite cijenu, pa neko kresne po asku na 13-13,20 da povrati cijenu...ja vam dišem za vratom i na asku i na bidu Jadrana...:)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • December 22, 2021 at 3:18 PM

Nemojte zaboravit u petak burza ne radi!

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • December 22, 2021 at 12:17 PM
    Quote from Marin83

Evo dokupija ATPL po 343 kn...sada mi je prosjek 365kn :D

Riješio se danas ATPL po 368kn...čekamo na niže...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • December 22, 2021 at 12:14 PM
    Quote from Zlatek

plavi05

malovitra

Jel baš ovo mjesto za raspravu o političkim stavovima?

Ma relano to i nisu politički stavovi, već filovanja NGO-a... ||

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • December 21, 2021 at 1:15 PM
    Quote from tenchi0110

Nit ja vidim velikog prodavača niti asam vidio neko skupljanje po bidu...

Trebate razmišljati glavom strpljivog kupca, koji kupi tjednima , pa čak i mjesecima.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • December 21, 2021 at 12:58 PM
    Quote from Marielena

Koji je to sada veliki prodavac na asku?

Nije prodavač, već kočioničar...kupi dionice na BID-u pa da mu cijena ne poleti puno.

• Marin83
    • December 21, 2021 at 9:34 AM

Erste broker..jel vam radi gledalica trgovanja???

EDIT:proradila!

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • December 20, 2021 at 4:05 PM
    Quote from Hrx84

Nešto lakša situacija kao kod generala usred rata prije neke ključne bitke. I oni su imali ženu i djecu, kao i oni na fronti.

Ovdje može poginuti naša imovina, tamo ginu ljudi. Ovo je naš imovinski rat. Ako ga izgubimo krepat ćemo u blijedi, ako ga dobijemo postati ćemo bogati

Vjerovatno ni jedno ni drugo...al da, krepat ćemo zasigurno:) Da, nema ništa gore od "brižne" žene koja vrši pritisak na tvoje investicijske odluke. Svoje posle treba zadržati za sebe, te nikome dopuštati da se miša u njih.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • December 20, 2021 at 3:26 PM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

meni je žao što nemam keša za dokupit, a ne prodaje mi se drugo sa diskontom da bi kupio HPB.

Meni je s druge strane krivo što, kad se vidjelo da će malo zaroniti, nisam prodao pa kupio jeftinije. Doduše, bio sam stavio sve na prodaju na 655 kn, ali se nitko nije zaletio.

Baš sam jutros razmišljao o dokupu, ali ipak ništa od toga, imam ih dovoljno, ne želim pretjerivati.

Pomalo biti će prilika, ne treba se zaletati, sada će se cijena vrtiti oko 625-635kn, barem znamo da je tu nova linija potpore i da tu čekao sa kupovinom, dalje treba ustanoviti gjde je linija otpora i tu postaviti prodajne naloge...

• Marin83
    • December 20, 2021 at 12:34 PM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

Evo su lijepo HPB unakazili nestrpljivi, vraćena na 620kn...i opet se ponavlja obrazac, poleti, pa padne...

Dobro je još i izdržalo. Pad je i bio očekivan.

Kako god, ovo je jedna od rijetkih dionica za koju se ne brinem niti najmanje u kojem će smjeru.

meni je žao što nemam keša za dokupit, a ne prodaje mi se drugo sa diskontom da bi kupio HPB.

• Marin83
    • December 20, 2021 at 10:00 AM

Evo su lijepo HPB unakazili nestrpljivi, vraćena na 620kn...i opet se ponavlja obrazac, poleti, pa padne...

• CORONA virus

• Marin83
    • December 19, 2021 at 3:33 PM
    Quote from barbosa 2.0

199 austrijskih liječnika o cijepljenju: "To je najveći skandal svih vremena"

Sönnichsen je u srijedu održao konferenciju za novinare na kojoj je kazao da je cijepljenje "najveći medicinski skandal svih vremena".

"To je najveći medicinski skandal svih vremena. Program cijepljenja, koji su svi hvalili, nije uspio. U Velikoj Britaniji se već sada otvoreno govori o onome što ovdje zataškavaju: 'Četvrti val je val cijepljenih. U bolnicama i na jedinicama intenzivne njege nalaze se pretežno cijepljeni pacijenti'", kazao je Sönnichsen.

"Nakon što se pokazalo da dvije doze nisu efikasne, sada nas uvjeravaju da nam je potrebna booster doza", dodao je.

Pedijatrica Gabriela Thalhammer ističe kako je posebno zabrinuta zbog cijepljenja djece i adolescenata.

"Ove godine su mnoga djeca, uključujući i onu malu, dobila covid. No, imala su blage simptome i obično su se oporavila nakon jednog do tri dana. Stoga nema smisla cijepiti djecu", smatra Thalhammer.

Medicinski tehničar Werner Möllera, koji već 30 godina radi u Njemačkoj, kazao je da je u kontaktu s mnogim bolnicama te da se sada događa "pandemija cijepljenih".

"U kontaktu sam s mnogim klinikama. U Njemačkoj imamo značajan porast cijepljenih osoba s teškim simptomima covida. Stoga imamo pandemiju cijepljenih, jednostavno zato što su oni uvjereni da su sigurni, da ne mogu dobiti teške oblike bolesti te se ni ne testiraju. Nasuprot tome, necijepljene osobe su obično mnogo opreznije, vode računa o higijeni i moraju se češće testirati", rekao je Möller.

Medicinsko sveučilište u Beču je prije nekoliko dana priopćilo da je pokrenulo postupak raskidanja radnog odnosa s Andreasom Sönnichsenom te da će raskid stupiti na snagu 1. ožujka.

Sveučilište MedUni Wien već se nekoliko puta ranije ogradilo od Sönnichsenovih izjava, a kao razlog raskida radnog odnosa navodi i činjenicu da je Sönnichsen više puta prekršio interna pravila i upute ustanove u sklopu mjera zaštite protiv covida-19. Sönnichsen je to zanijekao, odnosno kazao je da nije prekršio odredbe povezane s covidom.

Display More

Kako ti se da ove gluposti prenosit??? Čuj cjepivo ne djeluje, nakon 6-9 mjeseci zasigurno jer jako oslabi, kao i kod cjepiva za gripu(zato se i daje buster doza).....kod mene u ulici muž i žena 80+godina oboje umrli u par dana razlike,nisu cijepljenji, mehaničar u ulici kod kojeg sam vodio auto 68 godina, mrtav, također necijepljen.

Žena od nekih 50-tak godina, teški onkološki bolesnik već godinama, cijepljenja, imala temperaturu od ,dan,dva.

Ajmo dalje , ljudi brali masline, žena od 90 godina cijepljenja,jedva dva dana temperatura između 37 i 38 stupnjeva i to je to, inficirana 7 mjeseci nakon cijepljenja, čovik sa njoj brao masline 71 godina, necijepljen i mrtav.

Druga žena cijepljenja, 78 godina, otišla u liječnika radi nečeg drugoga, ustanovili joj da je pozitivna, nikakvi simptomi...jedna baba u staračkom domu 83 godine necijepljena, mrtva.

Dakle, ovo je što ja znam iz bliže okoline.

• CORONA virus

• Marin83
    • December 17, 2021 at 7:51 PM

Evo sam primio danas treću dozu i to je to od mene što se tiče cijepljenja.

Screenshot-20211217-193843.jpg

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • December 17, 2021 at 2:05 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Marin83

Ima masa elektrana na naftu diljem planeta koje stoje u hladnom pogonu(zlu ne tribalo)...ako postane profitabilo one će početiti paliti naftu,a ove na plin će biti ugašene.

Može točan podatak te "mase elektrana"? Barem neka brojka, tipa instalirana snaga?

Ti kao kolega energetičar bi to trebao naći za tili čas...evo ti koliko se % TWh proizvede iz nafte po zemljama. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c…city_production

Imaš ukratko nekih 420000 MW instalirane snage u elektranama na naftuhttps://www.iea.org/data-and-stati…nario-2000-2040

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • December 17, 2021 at 1:55 PM

Evo dokupija ATPL po 343 kn...sada mi je prosjek 365kn :D

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • December 17, 2021 at 1:38 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from brajakica

:)

....

Ugljen se kuri rekordno radi skupog plina, nafta je najjeftinija.

Cekamo da netko skonta 2+2 :)

Za ugljen je najvljivano jos 2013 da je to peak i da ce sljediti pad demanda a imamo nove rekorde i ne vidi se kraj pri cijeni ostalih energenata.

Hoce li vecina i na nafti biti iznenadena rekordnim demandima u godinama pred nama?

Oprosti, daj mi pojasni tko šta treba zbrojiti da krene "kuriti" na naftu?

Ti bi elektrane sa ugljena prebacila na naftu?? Moram ti reći da me kao energetičara jako zanima tvoj odgovor...

Display More

Ima masa elektrana na naftu diljem planeta koje stoje u hladnom pogonu(zlu ne tribalo)...ako postane profitabilo one će početiti paliti naftu,a ove na plin će biti ugašene.

• SKDD-CCP - Zbirni/omnibus račun

• Marin83
    • December 17, 2021 at 12:07 PM
    Quote from st-brajo

ovo boldano jedino može biti scenarij ako netko može ići u short selling ili mu pukne margin.

meni se još nije uspjelo dogoditi da zadam nalog, a nemam dovoljno sredstava na računu za zadavanje naloga.

rekao bih da su ovo pripreme za uvođenje shorta.

a što se tiče one garancije od 150.000 kn, to se odnosi isključivo na novčana sredstva na brokerskom računu koja tu stoje pasivno.

znači, ako pri izvršenju naloga platiš više, a dobiješ manje i ne vrati ti se višak cash-a i za to postoji rješenje, a to je tužba za naknadu štete.

za promašeno ulaganje i rupu u portfelju ti nitko ništa ne garantira.

Display More

Meni jednom je, i da nisam ja kontaktirao brokera( ja pošten jbg) prošli bi svi nalozi...dobio sam nazad poziv od brokera za sekundu, bila je panika samo takva.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt