1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • December 30, 2021 at 3:39 PM

Evo se ovaj što je imao nalog na 394kn na ATPL, prosuo po BID-u...što je sigurno, sigurno je, a 3.1.22 je daleko... ^^

• Marin83
    • December 30, 2021 at 11:41 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Inače šta onaj izvodi na 380kn na ATPL....

zameće kavgu ili kad već nema rallya ide na skijanje

A i to što kažete, bolje imati i za Kupres, nego sanjariti St. Moritz-u

• Marin83
    • December 30, 2021 at 11:13 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ne znam, meni je normalno da pričekaju zadnjih sat,dva rada burze pa da potroše par milijuna kuna da korigiraju cijene, bar onde gdje smatraju da im je to profitabilno.

ima logike, onda im više nitko ne može kvariti rezulatat ^^

Inače šta onaj izvodi na 380kn na ATPL....

• Marin83
    • December 30, 2021 at 11:09 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ništa čudno kolega da danas ide korekcija na plus, po današnjem danu će se gledati godišnji prinos.

sve je to slabo, izostao je već božićni rally, a ni novogodišnji nema baš neku šansu obzirom da imamo još na raspolaganju samo 5 sati, a nismo još ni do miljon dotjerali, čini mi se da ćemo sve odvoziti bez ulaska u box i zamjene guma, osim ako na podnevnoj stanci ne padne kakav fondovski dogovor da se potroše neke zalihe na računima, mislim da i europski indeksi malo šepkaju, ali od tolikog skakanja, za njih nije ni čudo, a mi smo i tako i tako sami po sebi čudo

Ne znam, meni je normalno da pričekaju zadnjih sat,dva rada burze pa da potroše par milijuna kuna da korigiraju cijene, bar onde gdje smatraju da im je to profitabilno.

• Marin83
    • December 30, 2021 at 10:33 AM

Ništa čudno kolega da danas ide korekcija na plus, po današnjem danu će se gledati godišnji prinos.

• Marin83
    • December 30, 2021 at 10:01 AM

netko jutros uz kavu udara po Tankerskoj...hmmmm

• Marin83
    • December 29, 2021 at 6:55 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Šta izvodi ovaj na asku ATPL-a cilo jutro se igra skrivača sa ovih 900 dionica, čas ga ima, čas nema.

inače se za vrijeme pred trgovanja, pauze u 12 i uravnoteženja u 15.55 uvijek kod svih dionica vide sve skrivene količine,

i da vas izvijestim on je upravo svoj obol dao, ako je to mislio izvoditi

šteta da nismo zamolili moderatora za vaše pomilovanje da nešto danas ranije izađete iz rešta, možda bi i vas zanimao kakav dio kolača :)

premjestio se na 370 sada

Poklopilo mi danas ATPL na 364kn, nenadano:( (mršavih 2.5% za šest dana držanja)...ovih dana mi je pažnju zaokupio HPB koji mi je u plusu preko 50%, a čini mi nekih cca 30% portfelja. Također već pomalo danima kupim LPLH po 127kn...

JDRN me iznenadio i poklopilo mi je jedan omanji nalog na 13,50 kn, jel vi znate tko kupuje na JDRN (jer vidim da mirovinac nije) ovde mi je nekih 15% portelja i imam dojam da bi ovo moglo lako poletiti nekih 30-40% i to bez nekog posebnog razloga...

I ovaj Lenac mi je zanimljiv I JAKO podcijenjen, a bilanca izvrsna, jedostavno ga moram imati u portfelju. HTPK je također zanimljiv (usitno) pri cijeni od 46kn(prije corone trgovalo se sa njim na +80kn)

TPNG I ADRS2 su mi razočarenja, ali ih držim jer su mi na pozitivnoj nuli.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • December 28, 2021 at 4:43 PM
    Quote from sonda

Ne kontam se u sve to previše, jel fondovi peglaju svoje portfelje pred kraj godine, ili što se događa, ali bilo je zanimljivih transakcija danas. Kupovalo se kao da je džabe.

Zašto ovo pišem? - zbog bojazni da sve to ne bi početkom iduće godine prizemljilo.

Ovo tvoje je klasičan self-fulfilling prophecy, postane problematičan kad veliki broj dioničara krene tako rasmišljati pa počnu prodavat i zakoče rast dionice.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • December 28, 2021 at 3:12 PM
    Quote from zlocesti

Nikada od 1. ožujka ove godine i povijesnog "otvaranja", kada je Covid - 19 u pitanju, u Splitsko-dalmatinskoj županiji nije bilo u jednom danu više pozitivnih testova. Isto tako, nikad nije zabilježen niti veći postotak pozitivnih u ukupnoj brojci dan prije testiranih.

Jutrošnja neslužbena brojka pozitivnih je 1005 i to je prvi puta u posljednjih, gotovo 10 mjeseci, da je brojka pozitivnih u jednom danu prešla tisuću.

Nima Splita do Splita..................

Ništa čudno u Vlaškoj se niko cijepija nije.

• Marin83
    • December 28, 2021 at 2:57 PM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

Evo nam Saponijica isprobava teren na 690 kn.... :) Hoćemo li prebaciti 700kn do kraja godine :?: :!:

Joj, što ne volim taj pesimizam. ^^

Koliko vidim, 700 kn je plitka voda. Ak ne dođemo do 750 do petka, bolje da nije ni raslo.

Uglavnom... nadam se da imamo predstavu zvanu "pametni znaju čemu služi pojas". :D

Evo je kolega 700kn....živija ti meni :thumbup: 8) :saint:

EDIT: pregazilo ovoga na 700kn ko plitak potok:))))

• Marin83
    • December 28, 2021 at 10:59 AM
    Quote from tizian1

Mala Saponija u smislu otključavanja vrijednosti.

Ovdje je ok i x2.... :) :)

Evo nam Saponijica isprobava teren na 690 kn.... :) Hoćemo li prebaciti 700kn do kraja godine :?: :!:

• Marin83
    • December 27, 2021 at 3:57 PM

Šta izvodi ovaj na asku ATPL-a cilo jutro se igra skrivača sa ovih 900 dionica, čas ga ima, čas nema.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • December 26, 2021 at 10:49 PM

Ali čime se SD bavi screenshotovima bog te pitaj čijih razgovora... :rolleyes: Sad vidim razlog zašto ne čitam tiskovine Hanza Media ex EPH.

• Birtija

• Marin83
    • December 25, 2021 at 11:19 AM

Tko želi može gledati lansiranje...https://www.youtube.com/watch?v=d8Skc-JqWLE

• JDRN (Jadran d.d.)

• Marin83
    • December 24, 2021 at 3:29 PM

Imam dojam da se je ovo jučer mirovinac vratio na bid, te je počistio ask sve do 14kn...očito je kraj godine i ide se u napucavanje cijene JDRN. Sad gdje mu je target na 14-15-16 kn , BOG će ga znati...kako bilo znat ćemo tko je u pon, odnosno u utorak.

Ovo se je mijenjala banka koja je držala skrbnički račun, prije je bila adiko, sada je erste, vjerovatno se zato mirovinac i povukao sa bida jedno vrijeme.

• Birtija

• Marin83
    • December 23, 2021 at 4:11 PM
    Quote from zm1
    Quote from Marin83

Sutra lansiranje James Webb Space Telescope-a. Bdw ovaj će teleskop biti 100 puta jači od Hubblea, putovat će mjesec dana do L2 orbite , udaljen će biti 1.5 miljuna kilometara od zemlje. I tu dolazimo do problema, jer se teleskop mora rastvoriti poput origamija, a ljudske posade je nemoguće poslati na tu udaljenost za popravke, kao što je bio slučaj kod Hubble-a.

Sam teleskop je toliko jak, da će navodno moći vidit umjetna svjetla u atmosferama planeta od obližnjih zvijezda, naravno ukoliko ista postoje...

l2.2.jpg

Drzimo figevda se otvori ,jer ovo je vec ozbiljna stvar za istrazivanje dubina svemira . A mozda i registrira koje umjetno svjetlo ko zna ,mozda nam kažu a možda i ne

Da, 10 milijardi dolara vrijedan projekt, projekt koji traje od 1996 godine...kad bi preračunali ovaj iznos u današnje dolare, to je protuvridnost jednog američkog nosača zrakoplova ili recimo 150 F-35A po flayaway cijeni.

Ukratko, ako sve prođe ok, sve što do sada znamo o svemiru van sunčeva sustava, možemo baciti u smeće.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • December 23, 2021 at 4:04 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marin83

Evo dokupija ATPL po 343 kn...sada mi je prosjek 365kn :D

Riješio se danas ATPL po 368kn...čekamo na niže...

Vratio nazad dio ATPL po 352 i 353kn.

Poklopio mi JDRN na 13.50kn, nisam stiga uteknit na više.

• CORONA virus

• Marin83
    • December 23, 2021 at 3:50 PM
    Quote from zm1
    Quote from zlocesti

https://www.bbc.com/news/health-59758784

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ndex_tid=175309

Englezi imaju 100 000 oboljelih u jednom danu. Na cca 67 milijuna stanovnika.. Pa bi to odgovaralo broju cca 6000 oboljelih kod nas. I mada je omikron " blaža " varijanta, tresu im se gaće pred respektabilnim brojkama.

Ovo je već sve toliko jako dojadilo...............

Čekajte ,jeli imaju 100000 zaraženih u danu ili baš oboljelih ,jer velika je razlika između ta dva stanja ?

Čuj,ako je netko pozitivan na testu, to samo znači da ima virus u sluznici nosa ili grla, ne znači da je virus u njemu. Baš je nedavno jedan imunulog pričao da imunitet ne može ubiti virus na sluznici, već da mora ući u organizam. Što je i logično.

• Birtija

• Marin83
    • December 23, 2021 at 1:35 PM

Sutra lansiranje James Webb Space Telescope-a. Bdw ovaj će teleskop biti 100 puta jači od Hubblea, putovat će mjesec dana do L2 orbite , udaljen će biti 1.5 miljuna kilometara od zemlje. I tu dolazimo do problema, jer se teleskop mora rastvoriti poput origamija, a ljudske posade je nemoguće poslati na tu udaljenost za popravke, kao što je bio slučaj kod Hubble-a.

Sam teleskop je toliko jak, da će navodno moći vidit umjetna svjetla u atmosferama planeta od obližnjih zvijezda, naravno ukoliko ista postoje...

l2.2.jpg

• Marin83
    • December 23, 2021 at 12:54 PM

Evo se na JDRN vratio mirovinac samo više nije na 13.20, već na 13.50kn...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt