1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • February 8, 2022 at 3:22 PM
    Quote from barbosa 2.0

10,5k kom do sada, pad 23%, ...fgs ima za riješiti još bar 10 X toliko a ubacio u veću brzinu na ovim nižim vrijednostima...neka žurba :/

Svaki moj upis na ovoj temi zadnjih pola godine je bio da ne kupujete ništa iznad 15kn. Čisto dobronamjeran savjet, nemam ni jednu dionicu, niti sam imao.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • February 8, 2022 at 3:01 PM
    Quote from Marielena

Ovo ce biti 2022 lijepa prica na ZSE, ali treba cekati da se cijena oslobodi.

Prije toga jedan zaron ispod 12kn, da još malo dokupim:)

• Marin83
    • February 8, 2022 at 1:58 PM
    Quote from tenchi0110

Zadnji kvartal nebi trebao biti odličan, bit će dobro ako bude pozitivan.

Ne pričajte napamet, da nije bilo pojačane amortizacije od 5 miljuna kuna i 3Q bi završio u plusu, a kamoli neće 4Q.

• Porez na kapitalnu dobit

• Marin83
    • February 7, 2022 at 6:22 PM

Što je pravi brokeraj, dostave ti besplatno sve potrebne podatke da bi što lakše napravio prijavu poreza...

Bez-naslova.png

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • February 3, 2022 at 9:37 PM
    Quote from tollway

ovaj popić mario stvarno zanimljiv lik kao investitor!

Niste to mogli pristojnije napisati.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 3, 2022 at 3:40 PM

TPNG toliko ne valja da je lik stavio 11000 dionica na 41 kn...

Šta ne stavi na 40kn, ako mu se toliko prodaje :D :D

EDIT: Problem je što ga nitko ne doživljava hahah

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 2, 2022 at 9:14 PM
    Quote from Marin83

+JDRN po 13kn........

I danas +JDRN po 13kn...mirovinac se vratio na bid i kupuje svaki dan,koliko god se baci po bidu-u. Samo nije više fiksno na 13,20kn, već kupuje u rasponu 12,90-13,10kn.

Volim ove visoko podcijenjene dionice sa potencijalom za rast do 50%, uz to mirovinac ti podmetne leđa na bidu i brani cijenu. Kada se makne ovaj sa 17000 dionica sa aska, cijena se vrati do 15kn preko noći...mislim da nije lola zakočija rast cijene već bi bili na 15-17kn, točno se osjetilo da je dionica sprema za korak naprijed.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • February 2, 2022 at 6:54 PM
    Quote from Sheki

Nekome dojadilo čekati?

Izgleda, a izgleda da je i BCTI okrenio smjer...ovde se čeka FI za 4Q, ako bude sa ok dobiti (što je vrlo vjerovatno), to će pogurati dionicu, uz to za sveobuhvatnu dobit, već znamo kolika će biti(jer je dolar ojačao u promatranom razdoblju), bar onaj dio bez neto dobiti.

Imamo tri nepoznanice:

1. Jesu li koji tanker u prosincu sa SPOT-a stavili na ugovor(kada je BCTI bio na oko 800)

2. Jesi li radili opet procjenu vridnosti imovine(tankera) na kraju godine.

3. koliki će biti manji izdaci za kamate u 4Q, nakon zavaranja velikog kredita u 3Q

• Marin83
    • February 2, 2022 at 6:21 PM

Pozdravljam gospon Mirka i gospođu Ivanu koji su nas napunili dionicama na 9kn, a i onoga N.N. gospodina koji mi je šušnija 2000 dionica na 8kn(te su posebno slatke sa 50% dobiti) bez njih ova saga ne bih bila tolika epska. Trenutno stanje +38%:)

Još kad se sitim da sam kupova prošli tjedan u rasponu 10-10.20kn :D :D

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • February 2, 2022 at 6:03 PM

Na kraju će se sve svesti jeli i koliko tankera sa SPOT-a Tankerska u prosincu prebacila na ugovor, u doba kada je BCTI poletio na preko 800... :/

• Porez na kapitalnu dobit

• Marin83
    • February 2, 2022 at 3:37 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from vecoki

Poštovani kolege!

Unaprijed se ispričavam za ovaj post što ne pripada temi, međutim nigdje ne mogu saznati jednu stvar.

Moj primjer; ostvario sam u ovoj kalendarskoj godini poveći gubitak na kriptovalutama, i realizirao ga, u smislu da sam prodao i povukao na svoj bankovni račun. Taj minus je ostvaren trgovanjem isključivo u 2022., znači sve transakcije su bile u ovoj godini.

Moje pitanje glasi; dali taj realizirani minus od kriptovaluta, može mi umanjiti poreznu osnovicu za plačanje poreza na kapitalnu dobit u veljači sljedeće godine, ukoliko ostvarim i realiziram dobit od dionica isto ovoj kalendarskoj godini? Jer imam nešto sitno čak sad realizirane dobiti na ZSE u ovoj godini, i da, još jedno podpitanje ukoliko će biti potvrdan Vaš odgovor na ovo prethodno, dali se to odnosi na sva financijska ulaganja pored ZSE (strana dionička tržišta, zlato, srebro, nafta itd.)

Bilo koja dobit i gubitak u ovoj kalendarskoj godini ostvarena od fin. imovine (strana,domaca,cfd, cripto) koja je prodana i drzana manje od dvije godine ulazi u obracun tj. sve to se lijepo zbroji pa koliko ispadne, za cripto je bitno da je prodana za realan novac ne za drugu cripto izvedenicu.

emil

Pogledat cu kad stignem znam kako za domace podnit ali s ovim stranima jos ne znam, mislim znam da se kapitalna dobit sva sumira i prijavljuje kroz joppd, ali ne znam kako se dividenda prijavluje i placa porez isto kroz joppd ili. i ne znam da li treba mozda na zasebni formular prijavit primitak inozemnog dohodka tipa na Rpo obrazac da te zavedu u registar ili ino-doh kao primitak. Ima par stranica koji to spominju, samo sve je to izmisano kako tko interpretira

Display More

Da sve se zbroji, sa time da imaš tri odvojene kategorije, koje moraš stavit odvojeno u 3 retka na istom obrazcu.

1. domaći kapitalni dobici

2. strani kap.dobici bez sporazuma o dvostrukom oporezivanju

3.strani kap.dobici sa zemlja s kojima imamo sporazum

a odredi se koja je kategorije po zemlji u kojoj je burza na kojoj kupuješ dionice.

EDIT: kamata i dividenda se prijavljuju u roku od 8 dana od primitka.

• Marin83
    • February 2, 2022 at 3:28 PM
    Quote from accountant

novi dok lako pojede svu dobit

Ne znam kako to vi rezonirate, ali krivo rezonirate.

• Marin83
    • February 2, 2022 at 3:24 PM
    Quote from Vule

lako kupit sad ali kome prodat po 15 ili 18kn? ko ce onda kupovat?? toga se bojim kod ovakvih dionica

Gledate kratkoročno..a što ako bude ovu godinu 50-60 milja kuna dobiti??? Ode dionica duplo od sadašnje razine....lanjska godina je vjerovatno na 30-35 milja kuna dobiti.

• Marin83
    • February 2, 2022 at 2:29 PM
    Quote from ZoD
    Quote from plavi05

Politika od kojeg bježi HDZova vlast, svaka kuća je proizvođač električne energije kroz vrlo učinkovite solare građani proizvode i troše je i sa vojno sigurnosnog aspekta fantastična. Mirovinskim fondovima i građanima omogućiti investicije u vjetroparkove i geotermalnu energiju.

Za geotermalnu nismo Island, za solarnu nismo Nevada ili Nefud.

Imamo skoro 200 INA buština( uglavnom podravina) gdje je pronađena termalna voda u ekonomski isplativim količinama...ma da samo 10% tih bušotina pretvorim u geotermalne elektrane ,možemo bez beda barem 10% svojim potreba za električnom energijom zadovoljiti i pitaj koliko još potreba za toplinskom energijom.

Također osim Gorskom Kotara i Like imamo brutalni solarni poetncijal na razini Europe.

OIP.jYH03ccQBIBDY4p-tw1ajgHaGy?pid=ImgDet&rs=1

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Marin83
    • February 2, 2022 at 2:25 PM
    Quote from plavi01

Ima li kakve šanse da dionica pređe u kontinuiranu trgovinu

Pa počnite trgovat sa njom, ja vam radim barem petinu prometa zadnja dva miseca sa stalnim ulascima na 127kn i izlascima na 134-137kn..

• Marin83
    • February 2, 2022 at 12:57 PM

Kolege uživajte i ne prodajite bezveze na ovim cijenama. Zapamtite ovo vridi najmanje 16kn.

Quote from D_artagnan

Di će oni sve to ugurati :D

Za te pare će se napravit mista :D

• Marin83
    • February 2, 2022 at 12:36 PM

Nekome je dodijalo igranje mačke i miša pa je počistija sve do 11,50kn :)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 2, 2022 at 11:39 AM

Ovi u Konsolidatoru danas skaču od sreće, jer iako se saznalo da prodaju 150k dionica Dalekovoda i dalje mogu utopit dionice po 4.5 puta većoj cijeni od BVPS. Bili bi ludi propustit zaradu koja im je pala sa neba. Šta ti je naš svit, kasnije im kriv ADZ i Vranjo. :D

• Marin83
    • February 2, 2022 at 9:18 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Marin83

To ti je vršna hidroelektrana, dakle vrtiti će isključivo za vršnih opterećenja ili kad stane puvat vitar...proizvodit će neki 350 GWh električne energije godišnje, niti 2% naše potrošnje.

iz kojeg izvora si to procitao? To i nije nesto puno.

Tamo na velebitu su potencijalno bas velike kolicine vode, po tome ispada da sve ostale nase hidrocentrale imaju daleko vise vode i snagu? A za kosinj mi se cini da su pricali da ce biti najvece akumulaciono jezero i HE kad se izgradi.

Hidroenergetski sustav Senj 2
    Kontakt kosinj_senj@hep.hr   Karta
    www.hep.hr
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • February 1, 2022 at 11:11 PM
    Quote from harpun

bitna je samo ukupna vrijednost koju imate u nekoj dionici

prije 7 mjeseci konsolidator je imao 15 mil. dionica a cijena je bila 6 kn - ukupna vrijednost 90 mil.

sada ima 150 000 dionica a cijena je 50 kn - ukupna vrijednost 7.5 mil.

da prodaju po 100 kn i dalje su u debelom minusu

a koliko će cijena biti sutra to će ovisiti o prihodima i dobiti

Niste u pravu,do trenutka dokapa BVPS je bio 362kn, BV je bio 89 milijuna kuna....u trenutku dokapa su vam uzeli 85 milijuna kuna BV te to podijelili sa novim dioničarima, te je svaki dobio još 2 kn po dionici odmah u startu na uloženih 10kn , vama ostavili nekih 4 milijuna kuna, ali sad im ni to nije dosta, već vam prodaju te okrljaštene dionice po cijeni većoj 6 puta po BVPS koji je sada 12kn.

EDIT: Ukratko Konsolidator nije izgubio ništa, već je 97% BV svoji i vaših dionica samo prebacio na "nove" dioničare.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt