Jel se danas trguje bez dividende kad dionica pada?
Još danas dividenda...ja se sa tim ne bih zamarao, meni su više misli gdje će cijena biti sutra, tu je po meni zarada...
Jel se danas trguje bez dividende kad dionica pada?
Još danas dividenda...ja se sa tim ne bih zamarao, meni su više misli gdje će cijena biti sutra, tu je po meni zarada...
Znači kolega hugh vi smatrate da dionica koje dnevno zaradi 60 lipa po dionici i koja se trži po smiješnim valuacijama, čak i za ZSE, bi trebala i dalje padati??? Na temelju čega imate to mišljenje???
Ma ovaj ZSE van svih okvira.
Očekivano sam jači pad ali za sada ne ide, šteta.
Dođemo na forum u 9.30h, pružimo si podršku i istrpimo do 16.00h. I tako već pola godine.
Šalu na stranu, ZSE je plitka burza i trejderi podmetnu leđa kada cijena treba jače pasti, također i prodaju kada treba cijena jače porasti. Ukratko, reduciraju volatilnost koliko god mogu, zato i imamo cjenovno stabilnu burzu, još da ste prestane ulagat u predstečajuše, di bi nam bio kraj.
uhhh, uhhhh jutros:
-ADRS po 456 kn (trebao sam se ovoga riješit prije za 4-8kn po dionici više)
+ATPL po 508 kn
+ARNT po 266 kn
Kraljica po 506. Čekam još na nižoj skalini.
ako ode još niže biti će to Pepeljuga
Sutra nam treba zelenilo, kao ribi voda...čisto da malo zraka uvatimo...
Ja ništa ne sporim, samo kažem da tome razlog nije sporo knjiženje banke...jer banka jednako sporo knjiži kartične transakcije, kao i ove na platnim nalozima. Kad platim karticom na netu, dođe mi popup obavijest od banke tek nakon cca dva dana, nekad i tri.
Jedina razlika je što ti kod kartičnih transakcija, kartičarske kuće odmah plate za tebe (zato se odmah i dobije knjiga dioničara)..mislim nije ni čudo s obzirom kolike provizije uzimaju po transakciji. VIS-a kartice tuku u prosjeku 1.45%, Maestro 0,82%, a MasterCard 0.97%.https://www.aztn.hr/naknade-za-pla…rosjecnih-u-eu/
PAZI!!!
Nemoj placat mobilnim bankarstvom jer cekas 48h da ti proknjize uplatu i isporuce knjigu...plati karticom i odmah dobijes knjigu...
Hmmm ovo uopće nije točno...i kad platiš karticom treba im da proknjiže cca 48h, a knjigu dobijem odmah ...problem kod platnog naloga je druge naravi, a to je ako ga zadaš poslije 16h, on će se provest tek sljedeće jutro ili ako je vikend tek u ponediljak ujutro.
Ovo je zato jer kartičarske kuće rade int. transakcije 24/7,a banke samo pon-pet 8-16h, naravno ako ti je račun u istoj banci kao i SKDD onda se internet plaćanje provodi trenutno. Druga solucija je "instant SEPA plaćanje" platnim nalogom, ali ovu uslugu zasada podržavaju samo 3 banke, PBZ, HPB i Partner banka, ne znam što drugi čekaju. Šteta s obzirom da se radi o usluzi koja je aktiva 24/7/365, a novac sjeda na račun primatelja u par sekunda.
EDIT: Datum kojeg izabereš za knjigu dionice je stanje od dva dana prije, dakle knjiga od 08.06.22, prikazuje stanje u 16h na dan 06.06.22.
Pričate kao da se svaki dan prometuje par milijuna kuna na Atlantskoj pa eto netko "štopa" da bi se "nakrcao"...
Firma svaka 24h po dionici ugrubo zaradi cca 60 lipa...imam dojam da su svi u grču i strepe da dionica opet ne zaroni 100-150kn...
Jedno pitanje za imatelje KODT(povlaštene i redovne), s obzirom da dionica nije porasla od objave isplate dividende, dapače i pala je nešto sitno, u utorak hoćemo li viditi pad u iznosu dividende ili će biti cjenovno neutralan događaj?????
Uđi u stavku "porez" i izaberi od do datum i stisni OK, potom pritisni print i dobiješ obračun...
Bio sam tamo al STISNI PRINT nikad nebi stisnuo.
Nemam printer
Nemam ni ja, ali to ne mijenja suštinu koliko je operacija jednostavna...
Mirovinac prodajom na KODT Ii KODT2 totalno uništija rast cijene do ex divdenda dana...šteta...
Taman me pustilo na slobodan vikend iz zatvora, a tamo nema interneta pa da iskoristim priliku, kupovalo i prodavalo se svaša ovaj tjedan:
+JDPL
+VIRO
+ARNT
-VIRO
-ATGR
-CIAK
-JDPL
--------------------------------------
Zaradilo se lijepo...
Dobro se trejdalo ovaj misec, ovaj mali gubitak za one koji tvrde da se ne može trejdat bez gubitka, pa da im srce bude na mistu...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ukupno 28 prodajnih naloga, od toga samo jedan gubitak(TPNG) i to greškom, umjesto kupi, stiskao prodaj( i to mi smanjilo realiziranu dobit cca 1000kn). Inače sam sam sve strašno brzo preprodavao( moglo se puno više +20-30% na istim transakcijama zaradit).
koj je to broker?
izgleda kao erste al ja nemmre mnac tu opciju poreza za jesec dana kako to vama prikazuje
Uđi u stavku "porez" i izaberi od do datum i stisni OK, potom pritisni print i dobiješ obračun...
Ozbiljno razmišljam da zatražim, čim steknem uvjete, isplatu da se više ne muče sa mojim penezima.
Dobro, kolegici je potreban netko tko nije plašljiv da joj vrti novce i da ona ne može povlačit novac kad god burza zacrveni...uopće ne znam zašto VI uplaćujete te dobrovoljne fondove, kad ionako ste sami na marketu 24/7, nema smisla...zaradit ćete nekoliko puta više, bez parazita koji vam se nakače na novac i sisaju, ostvarili dobit ili ne.
Nema mi ništa besmislenije ,nego štedit i ulagat za mirovinu...to treba radit za sadašnjost, ako danas i sutra dobro zarađuješ imat ćeš i po stare dane. Smisao života je da ga živiš SADA i da imaš novca SADA, i to više nego ti treba, a ne razbijat glavu što će biti za 30 godina.
Dobro se trejdalo ovaj misec, ovaj mali gubitak za one koji tvrde da se ne može trejdat bez gubitka, pa da im srce bude na mistu...
Ukupno 28 prodajnih naloga, od toga samo jedan gubitak(TPNG) i to greškom, umjesto kupi, stiskao prodaj( i to mi smanjilo realiziranu dobit cca 1000kn). Inače sam sam sve strašno brzo preprodavao( moglo se puno više +20-30% na istim transakcijama zaradit).
+ARNT po 268kn (pripremam se za sezonu)
https://www.seebiz.eu/kolumne/na-trz…ionicama/276520
Ne okrecite leđa dionicama.
Povijest je pokazala da su upravo neizvjesnost i strah pravo vrijeme za ulazak na tržište.
Neizvjesnost i strah su pravo vrijeme za ulazak na tržište kad su dionice podcijenjene što sada nije slučaj, baš nasuprot, strahovito su precijenjene, pogotovo vani.
S obzirom da insinuirate da su ZSE dionice precijenjene, ne bi vam bilo teško da napišete i koje su to..ja unutar CROBEX-a vidim 7-8 dionica za koje mogu reći da su precjenje za cca do 20% od trenutne cijene.... ovo sve ostalo, jad i tuga od podcijenjenosti...
EDIT:Ne vidim razlog da cijene naših dionica padaju, pogotovo ulaskom u eurozonu, kad postajemo zanimljivi mnogim ulagačima iz EU, a bogami i spajanje za slovenskom burzom , koje omogućuje uvođenje eura će pozitivno djelovat na cijene dionica( jer ćemo i prema njima djelovat podcijenjeno). Također i sami manji nominalni iznosi cijene dionice u eurima će djelovat psihološki prema ulagačima, pa će misliti da su dionice masu pojeftinile...
A što se tiče lipnja imamo 14 ex dividenda dana u tom mjesecu i to bi trebao biti vrlo živahan mjesec po prometima radi toga, pa tko bude spretan može lijepo profitirati.
Krajem mjeseca idu vjerojatno neke korekcije da se ne uđe u medvjeđe tržište.
Ako je i neki oporavak može biti kratkog daha. Tehničari izgleda spavaju medvjeđe san
Imamo izvaredan rast BDP-a u 1Q diljem zapada, usprkos inflaciji...jedna Poljska i Rumunjska su snaženo rasle iako su prvi susjedi Ukrajine...
I Hrvatska je snažno povukla u 1Q:
Croatia’s gross domestic product advanced by 7 percent year-on-year in the first quarter of 2022
EDIT:Tako da ne vidim razlog zašto bi market reagirao daljnim padom...šok ratom u Ukrajini je prošao, tržište se prilagodilo i idemo dalje...
Mi ostali odmah do oftalmologa.
Džabe vam sve to, do ex dividenda dana u nekoliko dionica tokom lipnja( ukupno 14 dionica), onda će se lova selit u ATPL između ostalog...
+CIAK po 45,60 kn