1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 3:54 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Samo kažeš malo opreza ništa više..isto sam pisao kada je dionica bila na +500kn...želim da nas bude što više na ZSE, sa što većim kapitalom...

U redu je kolega drago mi je što ste kapitalizirali dobit!

Meni je ova dionica stresna da držati je ....samo uđem/izađem kada vidim priliku za brzinsku zaradu, nešto poput seksa. ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 3:19 PM
    Quote from Marin83

+VLEN na 11,20kn Pad od vrha od 15% je sasvim dobra podloga za dokup.

Vratio sam pola jutrašnje kupnje nazad narodu po 12kn.... ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 3:13 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Naše dionice ne možete uspoređivati sa zapadnima...jer kad bi tako gledali gotova sva izdanja na ZSE bi trebala biti barem duplo skuplja.

Znači dionice ATPL su podcijenjene ili precijenjene???

Samo kažeš malo opreza ništa više..isto sam pisao kada je dionica bila na +500kn...želim da nas bude što više na ZSE, sa što većim kapitalom...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 3:07 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Samo kažem dionica je odradila već jako fini rast (od 30%),a da se fundamentalno nije promilno ništa posebno, što bi takav rast opravdalo....

A što je fundamentalno opravdalo pad sa 570 kn na 345kn ili GOGL sa 12 na 7,7 usd...jeste li probali izračunati koliko trenutno vrijedi dionica kad već govorimo o fundamentima???

Naše dionice ne možete uspoređivati sa zapadnima...jer kad bi tako gledali gotova sva izdanja na ZSE bi trebala biti barem duplo skuplja.

• Porez na kapitalnu dobit

• Marin83
    • February 10, 2022 at 3:04 PM
    Quote from looserst
    Quote from Marin83

svugdje u svitu isplatitelj dividende automatikom plati porez...

OK, idem u triple check kolega, vjerujem vama više nego samome sebi 8)

Nema potrebe kolega sa zajedljivošću....

Nonresident aliens are subject to a dividend tax rate of 30% on dividends paid out by U.S. companies. If you are a resident alien and hold a green card—or satisfy resident rules—you are subject to the same tax rules as a U.S. citizen

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 2:59 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Samo kažem dionica je odradila već jako fini rast (od 30%),a da se fundamentalno nije promilno ništa posebno, što bi takav rast opravdalo....

A što je fundamentalno opravdalo pad sa 570 kn na 345kn?

Osim što se je BDI bio smanjio 4 puta, ništa drugo...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 2:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Nemojte se kolega malo zaigrat previše..

malo moram, zanimljivo je

• Marin83
    • February 10, 2022 at 2:47 PM
    Quote from looserst

Evo provjerio sam i stvarno nikakav porez meni nije skinut na USA dividende (osim u mom slučaju ZIM koji ima tax withold proceduru).

Strejndž :/

Poslao mail brokerima pa da vidimo...

svugdje u svitu isplatitelj dividende automatikom plati porez...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 10, 2022 at 2:46 PM

Ovaj na HPB shvatio da ne može srušiti cijenu dionice, niti ikoga prisilit da prodaje ispod svog naloga, pa reko pustimo je onda da raste.....

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 2:35 PM
    Quote from Moller

+atpl još malo, bolje ove nego po 500

Nemojte se kolega malo zaigrat previše..

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 10, 2022 at 10:00 AM

+VLEN na 11,20kn Pad od vrha od 15% je sasvim dobra podloga za dokup.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • February 9, 2022 at 8:59 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marin83

Ja vas čekam sa nalogom tamo na 11 i nešto kuna... ^^ :)

samo čekaj kolega! bojim se da ćeš se i načekati. poučen vlastitim iskustvom, papire u kojima većinski ili sa njima povezani imaju više od 75% vlasništva zaobilazim u širokom luku. mada nije rečeno da tamo nema kruha.

Već sam danas privatija dio dionica od ostalih kolega, budem i sutra, vjerovao sam u ovu dionicu i na 8kn i kupovao, jednostavno bilanca je zakon, a cijena prije ili kasnije to poprati...iako cijena ni ne bi pala ispod 10kn, da gospon Mirko i Ivana nisu prodavali po principu, daj koliko daš...i kako sam već tipkao, cijena ima sve preduvjete i to konzervativno već sada za 16kn, i to po BVPS, po dobiti i po malom dugu, to je neki moj stav...

I jednostavno VLEN(potencijalni rast 100%) i HPB(potencijalni rast 50%) su dionice koje će 2022 biti pobjednici burze, naravno pod uvjetom da ne dođe do nekog burzovnog sloma.

• Marin83
    • February 9, 2022 at 8:48 PM
    Quote from tollway
    Quote from looserst

Platio nisam nista na dividende. Ako nisu sami uzeli. Provjerit cu da li su.

Neznam kako vama ostalima ali meni se gade ovi zakoni,citam ih sam na 5 nacina ovisno da li puse jugo ili bura <X

porez na dividendu ti sami poberu bilo gdje da trguješ, tako da sa time nemaš brige.

I opet si dužan prijavit u roku 8 dana od primitka dividende...i bez priloženog dokaza da si platio porez u dotičnoj državi, opet si dužan platiti 10%, to je ono što kaže papir, kako je u praksi nemam pojma.

Gle za par tisuća dolara dobiti, koga briga, ali ako su ozbiljni igrač i zarađuješ ozbiljne pare, onda ćeš sve radit po p.s. jer ćeš sigurno najebati, prije ili kasnije, ako se ne držiš do sitnih detalja slova zakona.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • February 9, 2022 at 8:44 PM
    Quote from Shogun

Kolega zlocesti da, vidjet cemo. Ali evo moje oklade, kupio sam oko 2400 dionica ATPL u 2019/2020 godini, prosjek oko 200 kuna, vi kupite kad vi mislite da "ciklus" pocinje i obrnite par puta pa cemo vidjeti tko ima veci prinos, recimo 2026.....Mislim da je to fer?

Iskustvo koje se stekne, kada u trejdu u par godina napraviš promet nekoliko desetaka milijuna kuna je neprocijenjivo, i kako vrijeme ide sve si bolji i bolji u tome što radiš, počneš osječat tržište i dionice, jednostavno počneš disat kako i tržište diše, a strah je sve manji i sve si sigurniji u to što radiš...

Holdat na ZSE nema smisla, tako nećeš ništa naučit, niti išta zaradit, džabe sve knjige i črčkarije, ako ne stekneš praksu. Negdje sam pročitao da je na američkim burzama od ww2 do danas ostalo cijelo vrijeme prisutno samo 23 dionice, od tisuća koje su prošetale američkim TK-a.

Stoga aktivno upravljanjem porfeljem i i ulaganje shodno trendovima je pod morati. Pa šta ako propustiš dio rasta, ima stalno drugih prilika, nadoknadit ćeš, ali kad ljosne cijelo tržište, a ti pasivno promatraš, a u dionicama si, nema ti spasa.

• Marin83
    • February 9, 2022 at 3:37 PM
    Quote from Marsovac

dok je cijena dionice još niska.

Vidiš da nekima nije niska, danas se bacaju po bidu ko ovaj lik na Sustipanu u Splitu...ili kao ovaj.....

• Marin83
    • February 9, 2022 at 3:03 PM

Puno mudrujete, tko je danas dokupio..ja jesam i ček još na niže...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • February 9, 2022 at 2:03 PM

Evo privatija sam od kolega nešto VLEN dionica na 11,60kn...hvala vam:)

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • February 8, 2022 at 9:25 PM

I u petak ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B kupio nekih 130 dionica, ako ovo nije buy signal, ne znam što bi bio...

U zadnjih misec dana su kupili 673 dionice...

• Marin83
    • February 8, 2022 at 8:06 PM
    Quote from tollway

delistiranje i/ili skvizanje!!??? nemojte mi opet to raditi!

imaju više od 75% glasova. dakle, mogu sve osim skviza. a onda im IC proda ostatak i to je to.

Ja vas čekam sa nalogom tamo na 11 i nešto kuna... ^^ :)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • February 8, 2022 at 3:42 PM
    Quote from Parica

Turisti će razvalit ovu godinu...ovo nije normalno...

Upravo zvao za rezervirat hotel Amarin (Maistra) ovaj vikend...nema prazne sobe, sve puno, minimalna cijena noćenja (ovisno o sobi) 300EUR...sve puno...ne mogu sebi doći

Hotel Lišanj (JDRN) ovaj vikend nude po 185 EUR/noć...brutalno

Na Black friday sam rezervirao hotel Vespera (Jadranka) ovo ljeto, uz sve popuste dobio sam 290 EUR/noć...prošle godine istu Vesperu rezervirao u svibnju za 200 EUR/noć...trenutno nude identične sobe kao moju za 350 EUR/noć

Ne pišem ovo isključivo zbog dionica nego samo želim naglasit da će ova sezona bit daleko bolja od 2019. i razvalit će nam i sezona i BDP i skupa s njima i dionice :) :) :) .

Baš pričam sa starim nekidan, kaže da će dignit i ove godine cijene najma za dodatnih 20%...uopće nema straha za popunjenost od 15.6 do 15.9.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt