Kolega ja i ovde vidim zaradu i amplitude u cijeni do -/+ 20% više puta tokom prošle godine...sve se to da iskoristit dok čekaš preokret...uostalo ako nisi optimističan unutar realnih parametara bilance , ni ne možeš zaraditi...
Posts by Marin83
-
-
Eno počeo prodavat netko sa ZABA skrbničkog....
-
Marine cekamo jos sluzbenu potvrdu prije ispaljivanja raketa😁I očekivao sam da maknu makar jedan brod sa SPOT-a u prosincu...RE: TPNG (tankerska plovidba next generation)
još sam krajem prosinca u jedno privatnoj konverzaciji prognozirao:
Lako moguće da su u 4Q poslovali sa ok dobiti, još ako bi nekim čudnom napravili novu procjenu vridnosti tankera, bude to lijepa dobit...
Još je dolar ojačao u razdoblju od 30.9 do 31.12 za 3.1%, tako da povrh neto dobiti imat ćemo sveobuhvatnu dobit ,koja iznosi 3.1% aktive firme, a to je dodatnih 31 milijun kuna, povrh neto dobiti.
Sad zamisli, nema onih 5 milja jednokratnog kamatnog troška iz 3Q, BCTI je eksplodirao 40% u 4Q naspram 3Q, neto dobit bi lako mogla biti 10-15 milijuna i to konzervativno, još ako naprave novu procjenu brodova nekih 30-40 milja, plus zbog rasta vrijednosti dolara ide još 31 milja kuna u sveobuhvatnu dobit.
Dakle, mogao bi biti izvaredan 4Q kvartal, potencijalno 50 do 100 milja sveobuhvatne dobiti u jednom kvartalu, treba ovo čuvati do kraja 2 miseca. Glupo je izlazit bez lipe dobiti.
EDIT: samo ova tri broda što imaju sad pod ugovorom će im godišnje donit cca trideset mila kuna čiste dobiti i nema više gubitaka dana prihoda na beskonačne remonte
-
4k iznad Breakevena
Idemo dalje promatrati ...😁
Dalmacija MR 50000 SPP 2015 Hartree Partners LP 4 yrs USD 16000
To je koliko uprihode ova ostala dva broda pod ugovorom šta imaju...jel ovo znači da su Dalmaciju stavili pod 4 godišnji ugovor Brajkice??
-
Crkla mi grafička na laptopu danas.
Za trejdera je ekran latpopa definitvno hendikep, pola stvari ne uočiš na vrime zbog malog ekrana.
-
Inače prosječan BCTI za 4Q je ugrubo oko 675, oko 40% veći nego u 3Q, a 2/3 flote na spotu....pa sad ekstrapolirajte iz ovoga hoće li biti neto dobiti ili neće u zadnjem kvartalu i kolika će biti.
-
Evo i danas baš jaki rast BCTI od 6,09%...BCTI 645. Ovo je definitvno okrenilo smjer, baš sam danas kupio nešto dionica po 39kn,mislio se oću, neću, oću neću,,,,izgleda da u pon ih više neće biti...
-
-
Malo +ATPL po 433kn čisto da se malo zabavim u petak i zaradim dnevnicu
Ipak izašao po 434kn...vani se burze crvene....čekam na niže, danas crveni dan pa se treba kupovati po BID-u i to što nižem.
Ipak sam bio u pravu nije mi nešto mirisalo jutros..eto me nazad po 423kn
-
zapad tjera u plus, ali mi smo dosljedni, ne mrdaj do ponedjeljka nikuda
haha pa pola dionica koje su mi zanimljive imaju brane na asku da ne bi slučajno porasle...npr na JDRN naprdili su na ask jedno milijun dionica, a mirovinac na bidu kupi korpom špare za juhu,a špari sami uskaču u košaru...
-
što inače mislite, gdje će najviše ulagati Optimalci kada dobiju konačno te milijune
Ovako na prvu DLKV....tu imamo potencijal od barem 1000kn po dionici:)
-
Sjajan dil nema šta....al za brokera😉.
Bolje dat malo i brokeru( više će se oko tebe vrtit kad treba), nego da ti kosa otpada ili nedaj bože čir na želucu...
-
Mislim da je RH podijelila oko cca 4k dionica nedavno, pa prodaju ti što su dobili...ista stvar na HTPK i na HTPO....
-
Moram se još danas UVJERIT hoće li BCTI rasti, pa da dokupim u pon....Nisam još siguran jel prekret trenda i u cijeni...
-
Od svih izdanja izlistanih na ZSE, jutros se trgovalo samo sa njih četrnaest
Nije dobro.
pa naša burza i ima dvadesetak izdanja koje uopće vrijedi trgovati
Ostalo je oročena štednja sa kamatom po 5-6%, koju možeš dignit 2-3 puta u godini:)
-
Ipak izašao po 434kn...vani se burze crvene....čekam na niže, danas crveni dan pa se treba kupovati po BID-u i to što nižem.
-
-
Džabe to sve kolegice kad onaj blokira rast na 41kn, pa nitko ni ne pomišlja stavljat ozbiljnije kupovne veće od 39kn.
-
!! a ovako i liježeš i budiš se u dobrom društvu!! svakodnevno... dok traje!
"Dok traje", a poslin plaćeš(doslovno) di ti je pamet bila...a poslin jeb... nema kajanja....
-
BCTI 608...napokon opet preko 600....a vidim i na TPNG blokada na 41kn i lagano se kupi na 39-40kn...