Hmmmm ništa nije palo dovoljno da bi se reklo sigurna je kupnja...ne volim ovaj osjećaj ni na nebu ni na zemlji...Jedino pokoji turist tipa ARNT, ADRS2, te LRHC i SLRS ..sve drugo skupo....
Posts by Marin83
-
-
U svibnju 2022 smo na 87% noćenja iz svibnja 2019. Isti postotak je i za travanjj. Po financijskih prihodima smo na ATH, bez ikakve dvojbe, govorim za 2Q22.
Evo koga zanima imate podatke za sve godine po mjesecima pa čačkajte...
-
Izvanredni podaci o noćenjima po županijama za travanj i svibanj, ne bi trebao nijedan turist završiti u minusu u 2Q...RIVP, ARNT, Mais i Adris posredno bi trebali razvaliti u 2Q, jer lipanj je već gotova stvar.
Obratiti pozornost na dubrovačku županiju, HTPO i HTPK bi mogli biti iznenađenje...
Neki dan sam gledao dolaske po aerodromima u odnosu na 2019 koliko se sjecam jedino je istra bolje ostali su i dalje bili jos u minusu u odnosu na 2019
Treba još uzeti u obzir da cijene smještaja su u pravilu do 30% veće ,nego 2019...lako moguće da za većinu turista ova godina po dobiti bude ATH, uz to turisti će i ovu godinu brati benefite izrazito niskih kamatnih stopa na dug, a i nešto se smještajnih kapaciteta od 2019 renoviralo, proširilo, podigla koja zvjezdica, provela racionalizacija, dosta se uloženih sredstava amortiziralo. Kako bilo, sigurno nisu sidili ove tri godine.
A da ne govorim da noćenja u hotelima i kampovima su u ovoj godini eksplodirala, a to je ono što je nama bitno.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Izvanredni podaci o noćenjima po županijama za travanj i svibanj, ne bi trebao nijedan turist završiti u minusu u 2Q...RIVP, ARNT, Mais i Adris posredno bi trebali razvaliti u 2Q, jer lipanj je već gotova stvar.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Obratiti pozornost na dubrovačku županiju, HTPO i HTPK bi mogli biti iznenađenje...
-
[…]
Ma ni to...ja sam likvidirao danas ADRS., kakva dividenda...još mi je u memoriji prošlogodišnji zaron ADRS2 nakon ex dividenda dana, koji je bio x2 od vrijednosti divke.
Oprez kolega Marine, ako je prošle godine pala cijena za iznos dividende puta 2 to je onda na današnju cijenu minus 31 kuna. Stavite vi nalog za svaki slučaj na 385,tako ću i ja. 😉LedicaJune 13, 2022 at 6:01 PM Da bila je pala sa 435 kn na 403kn, što je najbolje trebalo joj je 6 trgovinskih dana da dođe do najniže cijene. Dakle pad je bio još veći i iznosio je 2.7 puta od iznosa divke.
-
Nerazumjem ovo pod 1 sigurnost na brokerskoj računu, zar moja sredstva i dionice nisu sigurne na Hita vrijednosnicama
Koliko je brokeraja propalo zadnjih 20 godina??? Brokerski odjel banke ne odgovara svojom imovinom, već cijelom imovinom banke. Razlika je nebo i zemlja.
Ukratko loše poslovanje i marčapija brokeraja ne može ugroziti tvoje novce na brokerskom, jer će banka to pokriti sredstvima iz primarne djelatnosti...dok kod firme kojoj je primarna djelatnost brokeraj, ravnoteža je vrlo tanka.
-
Znači samo se plaćaju provizije?
Da, kao da je to malo haha
-
Kolega koliko sam ukapirao vi imate račun kod Erste brokera. Jel se nešto posebno naplaćuije ovaj periodični obračun dobiti ili je to u sklopu nekog paketa - tekući+kartice+žiro+broker???
To imaš u sklopu aplikacije, besplatno je.
-
Trgovalo se nešto danas(trebao sam ovo odradit u petak), nekih 180k kuna prometa:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ajde dobar je i ovaj mjesec, moglo je biti puno gore, opet se zaradila plaća za 13 dana lipnja(na ovaj iznos nadodati nekih 2k kuna dividende):
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. EDIT: Sutra fokus na kupnju ADRS2 i ADRS, target cca 400kn/435kn...grizem se što nisam prodao prošli tjedan četvrtinu ATPL, kako sam planirao.
-
Auuu evo krenio crvenilo i pomor i na obveznicama, jaki pad H403E:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Kad raste strah te prodati da ne propustiš dobit, kad pada nije te strah u početku, ako nastavit padati, onda prodaš u strahu da ne nastavi padati...psiha...
Da, zato 90% ljudi gubi na burzi.
A meni se rugate kad kažem krati malo (ako si u ok plusu)..meni je samo žao što nisam uspio prodat po 526kn 1/4 ATPL u petak...
-
Ne razumijem nikada te koji prodaju sto jeftinije.
Inflacija i recesija su tu vec 2 mjeseca. Mogli ste prodati Atpl po 550 kuna ako mislite da je to peak, a ne po daj sto das principu. Ne razumijem eto koliko god da sam na burzi.
Kad raste strah te prodati da ne propustiš dobit, kad pada nije te strah u početku, ako nastavit padati, onda prodaš u strahu da ne nastavi padati...psiha...
-
Šta je ovo, Kina napala Tajvan ?
Prošli cili tjedan smo ignorirali pad vani, sada su si ljudi dali oduška....ja sam likvidirao većinu onoga sa plusom ili malim minusom...
EDIT: danas otišlo Bogu na istinu -3% portfelja.
-
Treba pametno odigrati ovaj tjedan, može se lipo zaradit!
-
Koji masakr.....Ništa, idem minjati eure...
-
Također onoga trenutka kada krene recesija u ekonomiji, tada je recesija na burzi već završila...
-
samo dividendnne i to one najteže, nije vrijeme od igre
Ma ni to...ja sam likvidirao danas ADRS., kakva dividenda...još mi je u memoriji prošlogodišnji zaron ADRS2 nakon ex dividenda dana, koji je bio x2 od vrijednosti divke.
-
uglavnom dionica pada kako sam i očekivao i meni je bitno da sam dobro procijenio "na kraju dana" i nisam se gurao na kupnju ni danas,ni prošli tjedan, ni tjedan prije a ni tjedan prije tjedna prije.......
Vidite kolega kada sam ja pisao da je dionica svoj rast trenutno odradila(pa su mi se smijali):
PostRE: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
Keš na računu je najbolje iskoristiti da se zatvore najskuplje kreditne linije, vrijeme jeftinih kredita je pri kraju... Ljudi niste maštoviti, osim ATPL ima i šijaset drugih dionica za ulaganje, ova je trenutno svoje odradila.Marin83May 11, 2022 at 1:32 PM Ali to ne znači da ista mora zaronit, jer jednostavno ovde je već uglavljena u cijeni velika premija na rizik. A crvenilo će za koji dan završiti, jednostavno mora...
-
60 lipa dnevno po dionici je 10 lipa po dionici više nego da svaka dionica skupi jednu plastičnu bocu dnevno ........respektabili skupljači su to.....ali može i bolje, dosta bolje........
Kad to tako napišete izgleda deboto da su teška socijala(a zapravo jedino je cijena socijalna), ali kad se stavi u godišnji kontekst, onda je to zarada od 220 kn po dionici koja se trenutno trži ispod 500kn...hmmmm
EDIT: danas mi je skinilo 1.85% ukupnog portfelja, gasim internet i motam kablove...
-
Trziste vani je nazalost lose i tek slijedi jaci zaron, pa ni ZSE ne moze ostati zauvijek imuna na to stanje vani. Pogledajte samo danasnji harakiri na kriptovalutama.
meni komentari pod dojmom općeg crvenila nisu baš objektivni...