1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 3, 2022 at 11:01 AM
    Quote from Roki
    Quote from Marin83

Moli boga da ne da, jer ako da, to će biti povlačimo se iz Rusije...

Marine vi ste, barem prije, dobro poznavali situaciju u ADPLu. Možda imate nekakav inside info?

Više ti ne komuniciram sa ex ,tako da nemam pojma kakva je situacija tamo...ali znam da strana autoindustrija obustavlja proizvodnju u Rusiji ili su najavili obustavu.

Nadam se da je ADPL barem povukao keš sa računa iz svoje firme u Rusiji na vrime....sad je jedino pitanje na kome se vodi dug firme???

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 3, 2022 at 10:55 AM
    Quote from Paulie

Uprava bi mogla dati nekakvo priopćenje.

Moli boga da ne da, jer ako da, to će biti povlačimo se iz Rusije...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • March 3, 2022 at 9:55 AM
    Quote from Dr.Kalica
    Quote from Roki

Vjerojatno će im se povećati opseg posla ali je tečaj pravi problem, vidjet ćemo u kojem iznosu.

Kako će im se povećati obim posla??

Hahahahahahahahaha

Čudio sam se tko se uopče stavlja na bid ADPL ali kad vidim ove teorije, sve ima smisla.

Rusije nema više ovdje. Adio. Novi auti se ne kupuju. Adio.

Sad će i ovde krenit priče kao i na Dalekovodu, gdje su govorili da dionica vrijedi 1000kn. Dobronamjerno ljudima govorim ništa kupovati prije nego ADPL objavi da se povlače iz Rusije...ako se povlači cjelokupna strana autoindustrija iz Rusije, što mislite da će ADPL ostati za sjeme???

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 2, 2022 at 9:40 PM
    Quote from renchi
    Quote from Marin83

Putinu je cilj obnova SSSR, odnosno granica koje je SSSR imao, to je mali milijun puta otvoreno rekao...

Znaci slijedeci na redu bi bili Litva, Latvija i Estonija.

Vjerovatno Moldavija, Gruzija te Azerbajdžan , po njemu odmetnute gubernije Ruskog Carstva. Toliko se osilija da sada šeta sa svojim trupama diljem afričkog kontinenta. A da ne govorim da je planirao sa Vučićem da izazove kaos na Balkanu, kako bi destabilizirao NATO i EU. Doslovno su 2 godine pripremali akcije po Balkanu.

Samo očito Zapad nije spavao, već ih je preduhitrija i u brzoj kontri eliminirao u sedmicu dana cjelokupni ruski utjecaj zapadno od granica Rusije i Bjelorusije...

• Marin83
    • March 2, 2022 at 9:34 PM
    Quote from renchi

Kako su uopce zamislili da bi Rusija iz ovoga izasla jaca ?

Lik je krajem prošle godine uletio sa vojskom u Bjelorusiju ugušio ustanak i nitko na Zapadu nije reagirao, lik je u siječnju ove godine uletio u Kazahstan sa vojskom i ugušio ustanak, opet nitko sa Zapada nije reagirao....mislio je na isti način uletit sa vojskom i u Ukrajinu, srušit trenutnu vlast i instalirat prorusku vlast, ovaj put se zajebao, jer je dobio OGROMAN odgovor Zapada + otpor Ukrajinaca koji ni u snu nije sanjao.

Lik je najobičniji blefer, blefira zadnjih 20 godina i prolazilo mu je, jer je Merkelicu bilo lako smantat, sada je doslovno nahebao...

• Marin83
    • March 2, 2022 at 9:25 PM

Putinu je cilj obnova SSSR, odnosno granica koje je SSSR imao, to je mali milijun puta otvoreno rekao...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 2, 2022 at 8:51 PM
    Quote from sonda

Gledam vijesti... znači 'ladno su danas nagovarali klijente da ne dižu depozite i kažu da su u tome uspjeli.

Normalno trebaš ljude smirit i objasnit im da nema straha....ja cijelo jutro objašnjavam isto i dioničarima HPB, a oni bi kao trebali biti informirani...

• Marin83
    • March 2, 2022 at 8:48 PM
    Quote from renchi

Čitajuci i gledajuci sve cini mi se da je rat razlicitog intenziteta tamo gdje se ljudi " svade sa vojnicima " i tamo gdje se ljudi " bore oruzjem ". Drasticno su razliciti snimci iz pojedinih dijelova Ukrajine...po Kharkivu divlja rat, u Mariopolu divlja rat. A kolona jos ide i svadi se putem s ljudima. Ne poznajem dovoljno geografiju i Ukrajinu i ne mogu si to jednostavno objasniti.Ima li to veze sa nacionalnoscu / rusofilijom / rusofobijom ? One slike raspravljanja s vojnicima na tenkovima su za bilo koga tko je vidio rat izbliza nevjerojatne. Rat izgleda kao Mariopol, Kharkiv... Nasilje je nasilje ali od kuda takva razlika u intenzitetu ? Ako netko zna o cemu se tu radi neka nam pokusa objasniti.

Sigurno je da Rusija nema zelju spasavati ugrozene Ruse u Ukrajini. To je nama vrlo poznati " izgovor ". Teritorija ima dovoljno. Cilj je nesto drugo. Vrlo vjerojatno obala. Kao sto je bila i kod nas.

BTW cini mi se da je best buy zlato.

Zapitajte se zašto je Borovo Naselje palo bez borbe, a Vukovar krvario 2 mjeseca. Ili zašto su Knin, Gračac, Korenica, Lapac, Dvor i drugi bili zauzeti bez borbi 1991. Ista stvar je i sa gradovima na jugu, to područje na jugu se zvalo za Carske Rusije "Novorusija"

New_Russia_on_territory_of_Ukraine.png

• Marin83
    • March 2, 2022 at 8:38 PM
    Quote from sonda

Ja bih ipak rekao da ćemo sutra vidjet hoće li bit odbijanac ili proboj.

To bi nam moglo reći u kom smjeru će cijena idućih dana i tjedana.

Danas smo vidjeli da municije ne fali.

Sutra će svakako bit zanimljivo.

Vidit ćemo u petak jel veliki ulaze...

• Marin83
    • March 2, 2022 at 8:33 PM

Kolega više prestanite trolat, što je previše je previše..HPB je dao 71 miljun kuna i to je to...ostala imovina HPB nije vezana sa Novu hrvatsku banku, te je ničim ne ugrožava.

Ma čak nisu ni dali Rusima 71 miljun kuna, već će samo sredstva biti rezervirana, jer su Rusi u blokadi i pare će im biti isporučene tek jednog dana ,kad se blokade ukine, ako se ukinu.

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • March 2, 2022 at 7:46 PM

Rekli bi neki raketa:)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • March 2, 2022 at 7:46 PM
    Quote from Mrcash

jel ovo joakim prodaje bulkere ? Nije mi jasno što je pjesnik htio reci

I ja bi volija kolega dokupit na 350kn:)

• Marin83
    • March 2, 2022 at 6:37 PM
    Quote from renchi

I sto ima ? Jel' stigla kolona ? Iz Mordora u Međuzemlje.

Da im se nije nesto putem dogodilo ?

Izgleda da je u Kijev kolegice došlo pojačanje:)

Haldir Arrives at Helm's Deep
    Haldir and wooden elves arrival at Helm's Deep scene from The Lord of The Rings "Two Towers"I DO NOT OWN THE VIDEO. IT IS A SCENE FROM "THE LORD OF THE RINGS...
    youtu.be

A ruskoj koloni se dogodilo ovo:

0f52f8835e4d94f1d3bf.jpeg

• Marin83
    • March 2, 2022 at 6:20 PM
    Quote from zlocesti

Pritom je iz RH otišlo 200 milijuna eura ??

Nemojte trolat kolegice...

Radi se o dizanju depozita tzv. bank run.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • March 2, 2022 at 5:54 PM

Da malo proslavimo ^^

Leo on Twitter
    “Our generation wasn't ready for a war. #Ukraine #UkraineRussia #Ucraina https://t.co/6Mo2FP3IDb”
    twitter.com

^^

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• Marin83
    • March 2, 2022 at 5:27 PM

Nije li ova dionica malo puno pala sa 695kn na 484kn danas???? brate cca 40%

Ok ruski ugljen, ako nekome treba ugljen kupiti će ga negdje drugdje, zar ne???

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • March 2, 2022 at 5:19 PM
    Quote from NaBiduAsku

rijetko kad nisam u nekoj poziciji na dionici koja je vruća. i aktivno radim na tome da mi je ulaz što niži. tako da kad se smjer okrene ili se nešto pokrene krenem podebljavati poziciju i tako je gradim... često se desi da kad je smjer već okrenut i počne lupanje po asku, prosjek kojeg imam je 2-3 % niži od cijene po kojoj se udara... i onda dodajem kako cijena raste. To je sva mudrost. Naravno nekad ne funkcionira ali najčešće funkcionira... tako da teško je izbijati trejdere iz pozicija baš skroz :)

Tako je kolega...ljudi misle da moraju izaći/ući iz/u dionice odjednom ili u protivno ne smiju prodavati ili kupovati...

Ovako i ja radim kad sam u nekoj dionici, stalno dokupljujem i stalno prodajem, na vrhu vala prodam dio 10-20-30%, na dnu vala dokupim isto 10-20-30%...ovako ako se i zeznem nisam se zeznija skroz već mali postotak...

Također znam uvijek staviti bolesno visoki nalog na asku i bolesno niski nalog na bidu, jer ti ekstremni proboji bilo u jaki plus ili jaki minus obično traju par minuta ili sat vremena uvrh glave i ako nisi na poziciji nu tom trenu, propustiš priliku...

• Marin83
    • March 2, 2022 at 4:56 PM

Dakle za 71 milijuna kuna HPB je dobila min 700 milja kuna vlasničkog kapitala..ako su prije imali 1,1 milijardu kuna vlasničkog kapitala, stavio sam da su imali 400 milja kuna gubitaka radi svih peripetija (iako čisto sumnjam da su takvi gubici).

Što dolazimo do potencijalnog BVPS-a HPB grupe....trenutni BVPS HPB grupe je 1320kn, sa Novom hrvatskom bankom BVPS se penje za konzervativno procijenjenih 1660 kn po dionici.

Ukratko trenutna tržišna kapitalizacija HPB je samo 0,5 BV. Uživajte. :thumbup:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • March 2, 2022 at 4:00 PM

Vidit ćemo u petak, tko kupuje... danas je dionica zatvorila na 840kn cijelih 60 kuna rasta...uživajte u kešu:)

I kolega Parica mi je u ponediljak govorio to je to loše je, ovo ono i da je izašao na 760 kn....i što je dobio, osim izgubio 80 kn rasta po dionici u 48 sati od prodaje??

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • March 2, 2022 at 3:46 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Mogli bi tako nazvat područje zapadno od Brčkog :) .....naravno šala mala, previše napetosti moramo se malo zezat...

nisam mislio baš da će nas netko osvojiti, nego da će nas prije naši uništiti

Ma znam kolega..nego se malo zezam, a malo ozbiljan...

Quote from barbosa 2.0
    Quote from Marin83

Novo ime Sberbanke je Nova hrvatska banka...

Znate ono kad osvojite novi teritorij pa ga nazovete Nova Engleska, Nova Francuska, Nova Španjolska ili Nova Rusija, e to vam je to...

EDIT: Šta se udara po asku HPB...

heh X/ baš kreativno, još kreativnije bi bilo da su je nazvali HPB+, bar bi asocijacija bila na mjestu

a ovi koji udaraju po asku, ...udara se i po bidu... po 1000kom u komadu... i to već 2 puta danas

Display More

Kolega mirovinci ulaze, to je vidljivo iz aviona...ne znam što se sad bunite, kažete da ste prodali i lijepo zaradili...ispada da ste shvatili da ste se zaletili.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt