1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 5:50 PM
    Quote from Sinner99

Skupljam novcice ako se ponovi epizoda na Kodt i ernt :)

Samo ne mora značit da budu ovaj put odbijanac...već sam pisao prije mjesec kada je ERNT bio na 2000kn da je precijenjen, kao i većina CROBEX 10 dionica...pa ste mi lupali dislajkove...

EDIT: Inače istog sam mišljenja kao i vi, treba skupljat novčiće da bi imali čime kupovati...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 8, 2022 at 4:33 PM
    Quote from barbosa 2.0

adekvatnost kapitala sbera je prije stečaja iznosila 19%, dakle na aktivu 11b to je 2,2b kn...po guverneru hnb, samo prvi dan je otišlo 1,5b(200meur), drugi dan je došlo do sloma, nestalo kapitala, presušilo...dakle kapitala NEMA, banka pred likvidacijom...r

Pa nije otišao vlasnički kapital, otišao je novac na računu banke...nemoj kolega više ,jer ćemo se svadit...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 4:06 PM
    Quote from Marin83

jučer:

+HPB po 790 kn

danas:

-HPB po 820 i 825 kn( isti broj dionica koliko sam jučer kupio) dobit+52%

-ATPL 427 kn( van sa svim, čekam novi val panike na niže). dobit+6%

I još malo:

-VLEN po 11,40 kn dobit 10.50%

• Marin83
    • March 8, 2022 at 1:11 PM

Pa rečeno je odmah da je kupnja na slijepo odatle i ovoliki diskont od -90% :rolleyes: ...dajte ljudi ne lovite se na baketinu, niste grdelini.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 8, 2022 at 1:05 PM
    Quote from toluen

Marin83 Ono je "slikovito" rečeno. Promjena je promjena - prilagodi se ili nestani. Velike dinosaure je uništio nedostatak hrane, preživjeli i evoluirali su oni kojima su preostali resursi bili dovoljni da opstanu. 65 miliona godina kasnije njihovi potomci još su tu. U suvremenom svijetu vrijede identična pravila, svi koji se bave biznisom to osjete na svojoj koži.

Evoluciju zapravo pokreče evolucijski pritisak i to gotovo isključivo iz okolišnih faktora. Zanimljivo kod apex predatora gotovo i nema evolucije ( jer nema utjecaja iz okoliša).

Ptice su zapravo postojale i u doba dionsaura, jedina razlika je što su postale manje, uslijed smanjenja udjela kisika, te uslijed smanjenja CO2 atmosferi. Današnji udio kisika zapravo ne bi mogao podržavati onoliko velike životinje, također i današnji mali udio CO2 ne bi mogao podržavati onako bujnu vegetaciju koja bi mogla hraniti te velike životinje.

Zapravo planet Zemlja umire ( prvenstveno flora), jer je CO2 na povijesnom minimumu.

CO2climateRaeetal20211600px.jpg

• Marin83
    • March 8, 2022 at 12:46 PM
    Quote from rambo_5

Kolega, Rusija ima 6000 nuklearnih bojnih glava spremnih za lansiranje u svakom trenutku

Zapravo nema više od 1500 i to je službena brojka u stvarnosti nemaju ni upola od tog broja. A koliko je Rusija zapravo slaba, govori činjenica da moraju stalno prijetiti nuk. oružjem.

• Marin83
    • March 8, 2022 at 12:30 PM
    Quote from toluen

Dinosauri su nakon propasti njihovog carstva morali "abdicirati" i evoluirati u ptice - samo da prežive.

Koliko ja znam dinosauri su bili izbrisani u svega 36 mjeseci, prije nekih 65 milja godina...nije tu bilo nikakve evolucije, jednostavno su svi pokrepali od gladi.

• Marin83
    • March 8, 2022 at 12:24 PM
    Quote from verdi

doktrina blickriga kaže probiti neprijatelja na oslabljenim bokovima i zatvoriti kliješta duboko u njegovoj pozadini. proširiti koridore i stvorene džepove otpora naknadno uništiti. u prvoj fazi posvetiti se strateškim opkoljavanjma. svašta se tu dalo očekivati ali zatvaranje kliješta zapadno od dnjepra me je stvarno iznenadilo. ako se to desi biti će to najveće opkoljavanje u povjesti ratovanja.

Kolega nemoj širit rusku propagandu, pola tog teritorija što video navodi na mapi Rusi nisu zauzeli.

Template:Russo-Ukrainian War detailed map - Wikipedia

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2022 at 12:14 PM

jučer:

+HPB po 790 kn

danas:

-HPB po 820 i 825 kn( isti broj dionica koliko sam jučer kupio) dobit+52%

-ATPL 427 kn( van sa svim, čekam novi val panike na niže). dobit+6%

• Marin83
    • March 8, 2022 at 12:10 PM
    Quote from Philidor

Rijetko viđen primjerak Kopernikanskog obrata na forumu - dok se nije prodalo je bila najbolja na svijetu, sad je najgora. Još uvijek mi je misteriozno kako i zašto ljudi vjeruju da naša piskaranja na forumu utječu na cijenu...

Mogao je jučer kupiti kao i ja po 790kn. ;)

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • March 7, 2022 at 9:58 PM
    Quote from brajakica

Idemo dalje... 🏔️🚀🌛😁

BCTI 1071

BDTI 1517

BCTI porasto 120 posto u pola godine, red bi bija i da TPNG poraste barem 50%....

• Marin83
    • March 6, 2022 at 6:07 PM
    Quote from tollway

niste odgovorili niti na jedno pitanje iz mog prijašnjeg posta.

Ne mogu vas ja razuvjerit, razuvjerit će vas sljedeći mjeseci....tko sam ja da poništim 20 godina ruske sustavne propagande i 7000 internet trolova iz "ruske tvornice trolova" koji su bili plaćeni od ruske države da šire propagandu.

• Marin83
    • March 6, 2022 at 5:52 PM
    Quote from tollway

kolega

vjerovatno niste pogledali kartu! i svi uništeni vojni iIli civilni strateški ciljevi. da se ne ponavljam više....

i o kakvom faktoru iznenađenja pričate!!?? prije osam g vam otmem krim i dijelove luganske i donjecke oblasti. i tri mjeseca premještam teško naoružanje neposredno uz granicu. i to je iznenađenje!!!??

a gdje to pobjeđuje ukrajinska vojska? na kojem dijelu bojišta? koliko je teritorija do sada vratila?

svi smo podcijenili putina. ali je problem najveći što ga zapad podcjenjuje i dalje.

Rusija je regionalna sila, skinite naočale SSSR-a, nisu oni ni njegova sjena, već ekonomija koja čini minornih 1.7% globalnog BDP-a, sa oružanim snagama koje svoju vojnu moć temelje na kantama i doba SSSR-a, strašenjem ljudi nukleranim oružjem i angažiranjem razbojnika iz Čečenije i Sirije da se bore na njegovoj strani, jer doma nemaju dovoljno svojih vojnika voljnih za borbu...zamisli koliko je to moćna država, koja se stalno trese i prijeti nuk. oružjem...

Izgleda da su one parade godinama po Crvenom Trgu imale odličan PR učinak, sada to sve pada u vodu, što je najgore više nitko neće kupovati rusko oružje, kad vide koliko je neefikasno.

• Marin83
    • March 6, 2022 at 5:23 PM

Tollway evo ti jedna snimka kako su Rusi razvaljeni kod Harkova, a to ti je sama granica sa Rusijom...

https://www.facebook.com/ivan.panchev.963/videos/504926981245668/?t=40

Ili evo kako je jučer Ruse razvalilo kod Nikolajeva:

Aldin 🇧🇦 on Twitter
    “Destroyed Russian Artillery unit somewhere near Mykolaiv. https://t.co/lbtz7NSl6M”
    twitter.com

Jel tako izgleda vojska koja pobjeđuje??

• Marin83
    • March 6, 2022 at 4:56 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marin83

Kolega loše su vam procijene zadnjih tjedana...samo treba primijeniti sirijski poučak. Situacija ide na dalju eskalaciju, pogotovo jer je Rusija pokazala vojnu slabost.

a gdje je to pokazala vojnu slabost??? koje medije pratite?

u deset dana zauzeli područja velika kao hrvatska i slovenija zajedno (ako ne i više), onesposobili gotovo sve ukrajinske strateške vojne objekte, i polovicu civilnih, drže sve velike gradove u okruženju, pomorsku flotu odsjekli....pogledajte malo kartu... prsten je sve veći i veći, a ukrajina sve dalje sve više traži stranu pomoć. ako nekome nije jasno što slijedi....što se više oteže sa pregovorima, rusija u sve boljoj poziciji da ostvari i ono što u početku vjerovatno niti sama nije planirala.

nemojte krivo shvatiti... nisam nikakav rusofil niti zagovornik bilo kakvog rata, jer sam i sam sudjelovao u njemu. samo malo više objektivnosti i realnosti, a ne uzimati zdravo za gotovo zapadnu propagandu.

Mi smo smo u par mjeseci izgubili 40% teritorija i bili pobijeljeni na 4 dijela sa uskim koridorima između svakog, bez oružja, bez vojske i sa međunarodnim embargom na uvoz oružja, bez struje, bez vode, bez nafte i plina.

75% ruskog osvajanja je bilo u prvih 48h, dok su imali korist od faktor iznenađenja...sada je već pola milijuna Ukrajinaca pod oružjem i sve više zapadnog oružja se slijeva u Ukrajinu,a da ne govorim da Ukrajina već ima organiziranu vojsku i masu oružja od prije.

Jučer su Ukrajinci tako dobro razbili RuAF da je izašao čak  članak u The War Zone...ove naše medije ne slušaj, a bogami i rusofile jako zabrinute za Ukrajinu, koji im savjetuju da se predaju.:)

• Marin83
    • March 6, 2022 at 1:42 PM
    Quote from plavi01

Poštovani,

Kad ide pripajanje kad ide i euro 01.01.2023.

Kad ide Izvješće sberbank za razdoblje za prije prodaje za 71 mil.kn.

I kada je moguće očekivati izvješće za prvih 3. I 6. mj. 2022. Sperbank/HPB.

ne brini kolega, BV HPB grupe će u 1Q 21 porasti(jako), ma koliko da gubitaka proveli u bilanci i to je jedino bitno...također ovo što su ljudi dizali depozite, pobogu to nije neto gubitak banke, kako neki insinuiraju...uz to kamatne stope idu gore...

Također ne vidim zašto bi banka imala ikakve gubitke vlastite imovine, nakon preuzima od strane HPB, bilanca banke je 2021 očišćena, jer je išla prodaja banke, sve što je trebalo podvest pod gubitke , je provedeno u 2021.

I napominjem to što je netko digao depozit, ne znači da je banka ostvarila negativnu dobit. A fantaziranje o nekakvim koruptivnim radnjama i imaginarnim lošim kreditima ostavite sa strane, jer je to neozbiljna razina razgovora.

Također lamentiranje od nekakvim lošim kreditima Fortenovi i plašenje ljudi sa babarogom Agrokorom je isto smiješno, jer Sberbank Rusija je vlasnik i kreditor Fortenove, a ne ex Sberbank Hrvatska.

• Marin83
    • March 6, 2022 at 1:40 PM
    Quote from Parica
    Quote from kanabis

Plastici ce vjerojatno sve u rusiji biti oduzeto.

https://m.vecernji.hr/vijesti/rok-od…-rusiji-1568653

Ne razumijem zasto bi Putin oduzimao imovinu od rusa???

Pa nije u ratu s rusima...još nije, nadam se da bude uskoro

Kolega loše su vam procijene zadnjih tjedana...samo treba primijeniti sirijski poučak. Situacija ide na dalju eskalaciju, pogotovo jer je Rusija pokazala vojnu slabost.

• Marin83
    • March 6, 2022 at 11:05 AM
    Quote from ZoD

Kako Hrvatska stoji sa svojim zalihama nafte, plina, zlata, pšenice, itd.?

Nisu imali para za nadopunit jer su kupovali maske i testove...

• Marin83
    • March 5, 2022 at 9:38 PM
    Quote from Mark85

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…regiji-20211105

Oko 500 mil.eur je Kostić htio platiti za Sberbank.

Nakon uspješnog završetka postupka preuzimanja podružnica Sberbanke - banaka u Sloveniji, Sberbank Srbija, Sberbank BH Sarajevo, Sberbank Banja Luka, Sberbank u Hrvatskoj i Sberbank u Mađarskoj

Za svih 6 banka za 500 milja eura. To znači da e za našu banku htio platiti cca 100-150 milja eura.

• Marin83
    • March 5, 2022 at 9:24 PM

Britanci i Izraelci pozivaju svoje državljane da odmah napuste Rusiju...nešto se kuva...verovatno pomorska blokada Rusije...od 8,3 ruske aviokomapnije više ne lete van Rusije.

Imamo daljnu eskalaciju situacije.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt