1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• AGROKOR

• Marin83
    • March 18, 2022 at 11:48 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Marin83

Također bi trebalo otkupiti ruska potraživanja prema Fortenovi(uz debeli diskont također), jer je to način na koji su Rusi izvlačili dobit iz firme, a da nisu platili ni lipu poreza na dobit, te poreza na dividendu.

nema toga, nema ruski sber potraživanja prema fortenovi, možda lokalni sber kojeg više nema ima neku fin liniju prema tvrtkama fortenove ali na razini grupe, fin likvidnost osiguravaju američki fondovi

Naravno da imaju...I opet širiš dezinformacije, a napisao je barem 50 puta po medijima da Sberbank Hrvatska nema kreditne linije prema Frotenovi, već isključivo banka majka iz Rusije.

Konačni vlasnici preko nizozemskog holdinga iz svog su džepa, dakle, uložili u hrvatsku Fortenovu 2,2 milijarde kuna kapitalne ‘supstance’ kako bi ona imala odakle plaćati kamatu za svoje kreditno zaduženje. A kako se može sa sigurnošću pretpostaviti da je barem jedna ruska banka i vlasnik i kreditor, to ispada da ona sama sebi plaća kamatu, odnosno sama sebi ‘nagriza’ vlastitu ‘supstancu’ u Fortenovi.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 18, 2022 at 11:31 AM
    Quote from Lemi
    Quote from Marin83

Na HPB sve manje i manje raspoloživih dionica na asku...90% malih je izašlo...

Jos uvijek cca 500kom do 1000kn, isto kao neki dan ;)

Nema više onog višemiljunskog bacanja po bidu nakon svakog rasta cijene od cca 50-tak kuna...primijeti da se udara po asku, bid skoro nitko ne dira.

Ima svega 80k dionica van top 10, kada oduzemo OTP indeksi koji drži nekih cca 25-30k dionica i još cca 1000 dionica od trezora. A od ovih 80k dionica malih od objave preuzimanja Sberbank 25k dionica je prominilo vlasnika. Svako tko je htio izaći iz HPB-a je izašao.

• AGROKOR

• Marin83
    • March 18, 2022 at 11:26 AM

Također bi trebalo otkupiti ruska potraživanja prema Fortenovi(uz debeli diskont također), jer je to način na koji su Rusi izvlačili dobit iz firme, a da nisu platili ni lipu poreza na dobit, te poreza na dividendu.

Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ruse treba maknit iz Fortenove, naravno uz debeli diskont ako žele prodati mirovincima.

nije to samo iz Fortenove, sada je valjda malo jasnije pisanje o 30000ha polj. zemljišta u Slavoniji i Baranji (Belje, Vupik, Pik VK ), Petrokemiji i njihovom kompleksu, tu strategiju još samo "slučajni predsjednik" ne kuži, izgleda on ipak nije slučajno postao predsjednik, nekako mi se čini da je to mjesto dobio nasljedstvom

Dobro za Milanovića je očito da je ruski čovjek. Svaka njegova izjava vodu vodi na ruski mlin (direktno ili indirektno). Iskreno sada me pomalo sram, što sam ga povremeno gotivija, jer mi je djelovao također na momente državnički.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 18, 2022 at 11:17 AM

Na HPB sve manje i manje raspoloživih dionica na asku...90% malih je izašlo...

• AGROKOR

• Marin83
    • March 18, 2022 at 11:10 AM

Ruse treba maknit iz Fortenove, naravno uz debeli diskont ako žele prodati mirovincima.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Marin83
    • March 16, 2022 at 10:16 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Marin83

Rasturanje ruske baze

https://twitter.com/Archer83Able/status/1504171797717176331

^^ što je ovo, ukrajinski holiwood, tik-tok, poslagali neka vozila i minirali ih naftom ili molotijevim koktelima...nigdje nikoga a dima ko u filmu...inače, artiljerijske granate ne rade ovakav gusti bjeli dim...pogle komentare ispod twita...

Geolokacija kaže da se teren nalazi na liniji fronta kraja Kijeva..tako čisto sumnjam da su filmske kulise...

• Marin83
    • March 16, 2022 at 8:52 PM

Rasturanje ruske baze

Status-6 on Twitter
    “Ukrainian artillery strikes reportedly targeting a command & support post of Russia 35th Combined Arms Army (Eastern Military District) in the Kyiv Oblast…
    twitter.com
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • March 16, 2022 at 3:50 PM

Na HPB više nema aska, samo zrakoprazni prostor, samo nebo je granica:)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 16, 2022 at 3:41 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Marin83

+ADRS2 po 392 kn( vatanje pozicije za izlazak prije ex diviedend day)

-ATPL po 433 kn( ostale mi dvi dionice, nisam ih vidija hehe)

šta 2? pa koliko te provizija dođe samo za te 2? 10% prodaje?

Krivo sam upisa u nalog, prodao sve ostale još dvi...sad neka stoje:)

• Marin83
    • March 16, 2022 at 3:03 PM
    Quote from verdi

nemjerljiv je doprinos žena u pobjedi protiv fašizma u svim aspektima. pozadina bez njih nebi ni postojala. primjer one jadne vezistkinje koju su nacisti strašno mučili pa nije odala šifre, ona snajperiskinja koja je poslije rata išla i u ameriku i bila tamo heroina. itd. i td. svatko tko voli avione zna za noćne vještice.

https://express.24sata.hr/life/sovjetske…m-masinama-9056

Citiram iz teksta: Zapošljavanje ženskih jedinica u sovjetsku vojsku uslijedilo je nakon velikih ljudskih gubitaka na više frontova, pa su se ženska pojačanja činila kao bolja ideja od nikakvih pojačanja.

Pročitajte s.24sata.hr

• GRNL (Granolio d.d.)

• Marin83
    • March 16, 2022 at 2:39 PM
    Quote from Moller

pitanje je što se dogodilo s poljima u Ukrajini,

Na snimkama se vidi da je zemlja na jugu istanjurana , dakle spremna za sjetvu..na sjevernu, gdje je još hladno samo uzorana...

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 16, 2022 at 2:26 PM

+ADRS2 po 392 kn( vatanje pozicije za izlazak prije ex diviedend day)

-ATPL po 433 kn( ostale mi dvi dionice, nisam ih vidija hehe)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 16, 2022 at 1:45 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

Forum mi jako pomaže, jer gotovo odmah dobijem info...dok ja sam to nešto registriram prođe i pol dana, nekad i po dan, dva...

Najbitniji je osjećaj za feeling kako se po naški kaže, a vi ga ove godine očito imate, uz kolegu Mollera koji je već iskusni moreplovac :)

Kod trejdam kupujem kad nešto jače padne i prodajem na 5-10% plusa. Prije nego što kupim, pogledam jel ima kakav neg. obavijest na ZSE i ako nema udaraj po BUY...te uglavnom kupujem iz 2-3 puta, te tako i prodajem.. tko će pogodit dno ili vrh...ako nešto ne ide u 10-15 radnih dana, stavim prodaju svega na 0% dobiti.

Ovo pali u 70% situacija. U 25% situacija kako uša ,tako i izaša, 5% situacija gubici od 5-20%.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 16, 2022 at 1:30 PM
    Quote from sonda
    Quote from Marin83

Tri riječi....aktivno upravljanje portfeljom... neću se hvalit, jer onda obično sutradan jako zaronimo.

Treba imati vremena i znanja za to.

Sva sreća pa postoji forum - u 9:15 pogledam što se piše, pa ovisno o tome taj dan trgujem. Ne žalim se, kao iz onog vica, bitno da se okreće.

Forum mi jako pomaže, jer gotovo odmah dobijem info...dok ja sam to nešto registriram prođe i pol dana, nekad i po dan, dva, a tada obično prođe vlak.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 16, 2022 at 1:24 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marin83

Tri riječi....aktivno upravljanje portfeljom... neću se hvalit, jer onda obično sutradan jako zaronimo.

Kolega, vidim po pisanju da ste vi najuspješniji investitor ove godine, uvijek pravovremeno kupite i prodate, čestitam.

Znam da me zezate...ali, ove godine me krenilo.... lani sam bio dugoročni, pa čorak od samo+18%. Ove godine +30%.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 16, 2022 at 1:19 PM
    Quote from sonda
    Quote from zlocesti

Ako svi zarađujete, a čitam da zarađujete, tko je spušio lovu ?

Burza je minus zero game

Pa gubici od prošle godine su otpisani, sad idemo iz početka. ^^

• Marin83
    • March 16, 2022 at 12:58 PM

Ukupno 13 aligatora je uništeno na aeodromu kod Kersona...je razbijaju Ruse ^^

Eliot Higgins on Twitter
    “March 15th and March 16th satellite imagery via @Planet shows 5 additional destroyed aircraft (marked in red), 3 aircraft that appear absent (green), and a…
    twitter.com

• Marin83
    • March 16, 2022 at 12:26 PM
    Quote from tin

Sažetak tržišta > DAX

14.350,30+433,03 (3,11 %)

danas

Ode DAX izgleda da je dogovor sve bliže....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…strija-15170781

Već sam bio pisao, pusite što netko govori, bitno je što radi...

Najveći energetski koncern u Njemačkoj, E.ON, najavio je prestanak otkupa prirodnog plina od ruskih tvrtki, prenosi ruski Tass.

• Marin83
    • March 16, 2022 at 11:56 AM
    Quote from Marielena

Te bezvezne poslove je izmislila drzava i na ta birokratska mjesta uglavnom zaposlila zene. Diskriminacija ili ne.

Ne slazem se ni sa kakvim feministkinjama pa ni sa Selakicom.

Ja ne vidim da su žene oko mene diskriminirane, dapače. Ja smatram da tu priču o ravnopravnosti treba završiti, ravnopravnost je postignuta, dapače otišla je i jako u borbu za privilegije, svaka daljnja priča o tome unosi samo razdor i pravi štetu u M-Ž odnosima. NGO udruge koje se time bave su sami sebi postale svrha i njima je jedinima u interesu da se stvaraju tenzije i dalje o tome priča.

Poslovi su takvi kolegice, dosadni, realnost je obično dosadna. Ne znam zašto smatrate državne poslovne bezveznim...što je alternativa bauštela, nosit tacnu ili pravit sobe u hotelu???

• Marin83
    • March 16, 2022 at 11:21 AM
    Quote from toluen

Davno je to bilo, ali ni danas se u glavama mnogih nije promijenila činjenica da žene imaju puno pravo biti što god žele i što god vole biti. Ako želi voziti kamion, avion ili ratovati imaju na to puno pravo. I mnoge to rade puno bolje od svojih muških kolega tim više jer se moraju znatno više truditi da dokažu da vrijede.

Nitko nije ni jednu riječ nije rekao da žene mogu ili ne mogu nešto...samo rat je mjesto koje nije za žene. Tko bi žene slao da ginu, nije čist u glavi!

Ova cijela rasprava je započela, jer je netko primijetio da feministice ne traže da se i žene jednako mobiliziraju i šalju na front, dakako kako bi se postigao paritet 50-50, i u pravu je!

1. Privacy Policy
  2. Kontakt