1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Turističke dionice i perspektive

• Marin83
    • April 9, 2022 at 11:03 AM

Rasturanje u turizmu se nastavlja, broj noćenja:

-1Q21., 1.163.556

-2Q22., 2.214.712

-----------------------------------------

Izgleda da rat u Ukrajini nije imao nikakav utjecaj na dolazak stranih turista u ožuljku:

- III 2021., 250.106

- III 2022., 676.603

Porast noćenja stranaca u ožuljku od 170,5% 8)

https://www.htz.hr/sites/default/files/2022-04/Turisti%C4%8Dka%20statistika%20-%20o%C5%BEujak.pdf

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • April 9, 2022 at 10:45 AM
    Quote from Vule

reci sa koliko novca si to napravio i koliko transakcija (mozda 1? a mozda 20??)

4 ili 5 transakcija, od toga 2 ili 3 sa dobiti.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • April 9, 2022 at 10:41 AM

BDP Hrvatske izražen u kunama:

-2019., 412.2 milijarde kuna

-2021.,431.5 milijardi kuna

--------------------------------------------------

Rasturamo....https://www.hnb.hr/statistika/gla…mski-indikatori

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 9:38 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marin83

-TPNG po 42kn samo malo, kupljeno po 38kn.

probam vas razumijeti, ali ne ide baš! iako ste već nekoliko puta pojasnili svoju filozofiju.

ali ja ne razumijem koji je razlog zašto jučer prodavati (taman da je kupljeno po 35 bilo kakvu malu količinu), a danas isti taj papir kupovati skuplje!!!???

RE: Tankerasi strani i domaci

[…]

Poten clean tanker spot rate (VLSFO fuel, non scrubber) update for Thurs 4/7:

- LR1: 13,100 (-1600)

- LR2: 11,400 (-2700)

- MR 37: 8,200 (+500)

- MR 38: 62,000 (+35000)

Disbalansi pokazuju svu svoju raskos, velika je potraznja Europe za derivatima iz meksickog zaljeva. MR 38 brutalan... danas +130% na fantasticnih 62k USD.

BCTI 892
    mitkko
    April 7, 2022 at 6:56 PM

Porasle brodarine duplo preko noći, da sam znao sigurno ne bih...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 9:34 PM
    Quote from tollway
    Quote from plavi01

ovi valjda znaju kaj delaju PBZ CROATIA OSIGURANJE

kupili su samo par stotina kom i time prešli granicu od 5%

To mi ne znamo...

Znači imaju još cca 7k dionica van TOP 10...Ovo u TOP 10 je kategorija B + kategorija A van TOP 10.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 3:19 PM
    Quote from accountant
    Quote from diokidina

Nakon izvjesca ide sigurno 20tak%.

do izvješća što naraste to je to

poslije njega ide sell on news

znate kako to ide ^^

Malo optimizma kolega... :thumbup:

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 3:12 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marin83

Što mislite kolegice , zašto je cijena porasla??? Možda zato što vide da se prelako prodaje???

Lplh je slabije likvidna dionica, a prodaja ide, rekla bih uobičajenim tempom, možda čak malo bolje jer su neki tek sada uvidjeli podcijenjenosti ove dionice.

Slažem se, samo da smo se malo povukli sa bida, mogli smo kupovati recimo po 120kn, a ne sada po 130kn...a dionica dok ne bude imala neku ozbiljniju dobit, biti će i dalje ovako podcijenjena.

Po meni ovde kad bi ostvarili 15-16 miljuna kuna dobiti otišla bi cijena preko noći na 250kn. Po meni se ovde definitivno isplati parkirati do 100k kuna.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 1:49 PM
    Quote from Ledica

Nakon sto je cerp riješio prvih 2000 komada po 128, evo novih 2000, ali cijena je malo porasla, točno tako sam i predviđala osim sto sam novi kontingent očekivala tek u ponedjeljak dok se ask malo nadopuni.

Evo odgovor na vaše pitanje kolega Marine tko su ti koji kupuju i zašto prije rasprodaje iz državnog portfelja.

Što mislite kolegice , zašto je cijena porasla??? Možda zato što vide da se prelako prodaje???

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 12:34 PM
    Quote from Laudator
    Quote from Marin83

????

Fali bitna informacija. Koliko si vrtio?

Ne razumim odakle vam to 4400kn /mjesec, kako ste do toga izračuna došli??? ?( Čisto me to zanima prije ,nego li posivim.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 12:27 PM
    Quote from Laudator

Ufff ufff hm hm ne bi htio ispasti bahat ali prosječno 4.400 kn dobiti/mjesečno za svakodnevno ćoravljenje uz gledalicu :/ :/ :/ .

????

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 12:20 PM
    Quote from mitkko

Pokaži ti meni tu današnju kupnju TPNG po 42,80 i povući ću sve što sam rekao o tebi, duboko ti se nakloniti i ispričati. Pokaži mi da ovo što sam danas rekao o tebi nije točno. Da vidimo tko je taj koji obmanjuje. U suprotnome, ja očekujem od tebe ispriku.

1. Jučer sam bio napisao da sam kupio VLEN po 10,30kn, naknadno samo skontano da mi je nalog bio na 10.20kn i da moj nalog nije prošao, pa sam kupio po 10,40kn samo da ne bi fejk sebi.

2. Jutros sam se probudio u 9.25h, stavio nalog od 250 dionica i na vrijeme naloga 9.30h o TPNG-u pričam, ja sam bio uvjeren da mi je cijeli nalog prošao, nisam ni vidio da nije cijeli prošao, samo iz toga razloga sam napisao 42,60-42.80kn, svoju zabludu sam vidio tek kad si spomenio.

3. Konstanto mi se obraćaš pun prezira i podcjenjivački, a vidim tako se ophodiš prema nekim drugim forumašima/forumašicama koje ne lajkaš. tako da svaka daljnja komunikacija nema smisla, pogotovo jer ti napišete što god hoćeš, a ja ode u ban čim ti repliciram.- Deset puta si mi se obratio, deset puta sam otišao u ban. Imaš me na piku već duže vrijeme, samo zato jer sam prokomentirao da ti TA prognoze nisu u masi slučaja točne.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 11:19 AM

Čisto jer me se optužuje da lažem, da se hvalisam itd...ovogodišnja realizirana dobit(uglavnom trejd). I što je najbolje gotovo uvijek napiše kod k/p napomenu (samo malo), upravo zbog ovakvih ljudi.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ja nemam nekoliko milijuna kuna, niti kupujem naveliko, već usitno i to sam desetak puta napisao.

I na ovo gore se može nadodati i nekih 51k kuna nerealizirane dobiti...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 10:55 AM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Nisam ja bogat kao ti...10k kuna za dokup dosta.

Nije moj komentar išao u smjeru količine koju si kupio. Malo su ti ti hvalisavi postovi o k/p obmanjujući.

S obzirom da me imaš na zubu duže vrijeme, s tobom ne želim komunicirati, jer mi je tvoj podcjenjivački stav prema ljudima ajme. Ionako me se banira čim ti odgovorim na ikakav post (i tako barem desetak puta do sada)! O obmanama koje plasiraš o TPNG zadnjih mjesec dana, neću ni govoriti! Pa sad nek me se banira sa razlog, već kad će me se banirati. Ionako od 10 dana 6 sam pod banom, zbog ničega.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 10:44 AM
    Quote from mitkko
    Quote from Marin83

Zadnji tren pri otvaranju:

+TPNG po 42,60-42,80kn

Mogao si kupiti samo eventualno cijelih 83 kom po 42,60.

Nisam ja bogat kao ti...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 10:29 AM
    Quote from noviulagac

Očekujem okruglih 20 kn

Ako bude tako onda cijena ide najmanje na 450/500kn.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 10:08 AM
    Quote from miljenka5

Što mislite da li će biti dividende i kolika bi mogla biti ove godine?

Nekakve ideje...

Ne znam kolika će biti divka, ali ja očekujem barem 8-10% do ex dividenda dana, doduše ne divke, već prinosa na dionicu.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 8, 2022 at 9:45 AM

Zadnji tren pri otvaranju:

+TPNG po 42,60-42,80kn

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • April 8, 2022 at 9:23 AM
    Quote from plavi01

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ahnuli-15164871

ovi valjda znaju kaj delaju PBZ CROATIA OSIGURANJE

HPB društvo, Zagreb (dalje: Banka) obavještava investicijsku javnost da je dana 07. travnja 2022.
    godine zaprimila obavijest društva PBZ CROATIA OSIGURANJE dd za upravljanje obveznim
    mirovinskim fondovima, Zagreb, Radnička cesta 44 o promjenama u glasačkim pravima,
    odnosno porastu iznad 5% udjela u glasačkim pravima u Banci.
    Primljena obavijest nalazi se u privitku ove informacije.

Znači imaju još cca 7k dionica van TOP 10...Ovo u TOP 10 je kategorija B + kategorija A van TOP 10. Vrlo, vrlo malo dionica je ostalo u rukama malih...

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • April 7, 2022 at 4:52 PM

Početak ovog mjeseca uspješnost u trejdu, tako tako, nekih 3032 kn dobiti na prodajnim transakcijama, to bi značilo u pet radnih dana po danu profit od 606kn...iskreno nisam ovaj tjedna ni bio puno za laptopom.

Bez-naslova.png

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 7, 2022 at 12:54 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Philidor

+VLEN, probati će se skupiti još nešto prije izvješća

Evo ja ga danas malo dokupio po 12,30 kn...

i prodao 10% HPB po 940 kn.

I još dvi stvari:

+ADPL po 99,40kn

-TPNG po 42kn samo malo, kupljeno po 38kn.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt