Opaaaa...jedan dogovoreni trejd na HPB 1160 dionica po 930 kn.
Posts by Marin83
-
-
A što bi Vi "Ivana7" da imate dionice Dalekovoda?
- stvarno pošteno od vas, evo nagovorili ste me da nešto i napišem.
- više nećete na ovoj temi od mene imati palac dolje.
- ne znam kako ste se zvali u za prošlog forumskog života, ali i to je nebitno.
- nego što bi ja učinila da imam dionice Dalekovoda odnosno da sam zaglavila u istim.
- ja bi lijepo zamolila za pomoć gospodu Nabiduiasku, Mollera i Marina da mi svojim pisanjem na temi i naročito što smo tržili napišu nekoliko redaka i pohvale se svojim zaradama za burek, ne bi bilo loše ni zamoliti gospona Mittka da nacrta koji uzlazni graf.
- a ja vam mogu obećati da s moje strane više neće biti negative.
- i ako sve to dobro posložite s još nekim forumašima cijena dionice stvarno ima šanse za neku uzlaznu putanju, jer nije bitna dionica, bitna je priča, jer priča i svijetla budućnost se dobro prodaju.
Sad bi se mi neki trebali uvrijedit ,jer nas je kolegica Ivana navela da trgujemo za burek....ne znam ja se nisam uvrijedio, meni je bitno da kapa stalno...
Inače da citiram kolegicu sa drugog foruma:– u ovom tjednu minus -0.9%, što daje prinos u ovoj godini od +5.0%......znači u u skoro 4 mjeseca jedva jednice ste natukli 5% nereliziranog prinosa, neka vam netko proda jednu dionicu Medike po bidu, otopit će vam sav taj plus u 1 sekundu, toliko o bureku:)
Sad stajem da ne zatrolamo temu!
-
Koje mrtvilo na ovoj našoj burzi...
-
Građani - Nova hrvatska banka d.d.
Sve negativne konotacije sa Sberbankom nestale...
-
Sorry, ali ne vjerujem.
Ovakvi trtaroši prodaju kada samo šušne!
Kažem ja, jaki kontraindikator.
-
Ja sam tu spusila novce.
Smrcko.
zato me i strah što ste ušli u Viro, jel vi te grafove možda okrenete naopako kada crtate
ja kupujem sve što kolegica proda....samo problem je što rijetko kaže na vrijeme da je izašla...kako bilo imamo snažan kontraindikator na forumu kada treba kupovati ...:)
-
I takva skuplja obveznica će opet godišnje uštedit državi cca 100 milijuna kuna kamate ,u odnosu na obveznicu koja se njom refinancira.
Ma trebalo ih je sve refinancirati po smiješnim kamatnim stopama u nekoliko prošlih godina. je da bi onda imali šok kad bi masa njih jednog dana bila refinancirana po vrlo vjerojatno puno većoj kamati, ali naši političari ionako ne gledaju na dulje vrijeme od jednog mandata...
S druge strane, ogroman suficit u proračunu koji će nastati zbog brutalnog skoka BDPa i inflacije se mogao iskoristiti i za vraćanje duga a ne da nam se dug konstantno povećava. U takvim uvjetima korekcija opće stope BDPa na niže bi također bila dobrodošla ali sumnjam da će se išta od toga dogoditi...
Međutim postoji jedan problem, a to je što ti te obveznice sa velikim kamatama prije dospijeća ne možeš kupiti po nominalnoj cijeni, već trebaš platit tržišnu cijenu koja je za takve obveznice 15-25% veća od nominale. A ni tada ti svi neće prodati.
-
-TPNG po 47 kn (samo malo)
Tankerska bye, bye, dosta mi je....
-TPNG po 46,40 kn sve....nekih 18-20% dobiti (kupovine od početka godine pa do prije desetak dana.)
-
Dionica ili šećera???
ma dijonica, sada me već strah za zloćku
Kupio i ja danas nešto po 29,60kn...ne vidim ovde mogućnost Dalekovoda, bilanca je zdrava...vaše mišljenje???
-
https://capital.com/uk-sugar-no-5-spot-commodity
A šećer hiiigh
bitno da ne bude nestašice, ja danas nakupovao punu vreću
Dionica ili šećera???
-
-TPNG po 47 kn (samo malo)
+VLEN po 12,30kn (nenadano)
-
To se Čolaku žuri van? Ako je tako ovim današnjim tempom mu neće puno vremena trebati
Kako bilo poklopilo me na 12,30kn...hvala mu...
-
https://www.poslovni.hr/kompanije/sunc…dionica-4279226
https://lidermedia.hr/poslovna-scena…una-kuna-135970
I kad se pogleda koja je cijena postignuta, dali su turisti jeftini ili skupi ?
https://www.companywall.hr/tvrtka/eagle-h…te-doo/MMLEYx5R
Evo pa se moze javit tvrtci da su preplatili sunce te da se u turizam ne isplati ulagat
Prodaje se čak dvadesetak hotela u srednjoj Dalmaciji, njihove cijene se penju i do 5 milijuna eura, doznajemo zbog čega se vlasnici odlučuju izići iz unosnog biznisa
Zarade ima, ali ROE je premali. Zato se ljudi i rješavaju svojih investicija.
-
Turistička sezona će biti odlična, kupujte dok još je tako jeftino.
samo da Rusi ne navale u rekordnom broju,
izgleda za sada su odlični da bude jedna od najboljih sezona, ali trenutno sve djeluje malo stabilnije od balona sapunice, svaki čas možeš očekivati svašta
Neko moje razmišljanje o turistima, osim MAIS, sve ostalo je trenutno "prolemučaj pa prolij" kako bi mi u Dalmaciji rekli...nešto što radi 3 kvartala godišnje velike gubitke, pa jedan kvartal dobiti, nije nešto u što bi se trebalo ulagati. Turisti su uglavnom puno precijenjeni, a izvedba ajme...
Mislim koji vrag će ti turist koji u 2 i 4 kvartalu ne može biti makar na pozitivnoj nuli.
-
Najskuplji izvođač radova traži 1200 eura za kvadrat po principu ključ u ruke, a onda odeš u oglasnik i vidiš pošto se neizgrađi stanovi prodaju, unaprid. Što je god veći objekat u igri taj iznosi po kvadratu klizi na 1000 eura.
Čovjek se čudi što se ljudi time ne bave, zato jer su komodni, nemaju volje, znanja, kapitala,gotovani su, banka daje kredit samo za gotove stanove, kao što su komodni kod pripreme hrane pa se hrane vani i plaćaju nešto 3-4 puta više, nego bi platili da rade sami.
Inače modus operandi građevinara na jadranu je naprave objekat, pola stanova prodaju unaprid(daju popust od 4-5k eura), drugu polovicu stanova prodaju godinama po bizarno visokim cijenama, jer im se može, jer čekaju ove što kupuju na kredit, pa nemaju izbora. Uostalom zašto i ne bi, kad su uložili o kn vlastitog kapitala u gradnju.
Koliko je građevina lukrativan posao, govori i kartelsko udruživanje građevinara među sobom i sa gradom i općinom na kojoj operiraju, te nitko sa strane ne može graditi masovnije stanove za prodaju osim njih.
-
Nisam ja to mislilo kao da bi se time bavio...već samo ako ti je do posjedovanja nekretnine, onda se to tako radi, jer je masu jeftinije, a i ako se odlučiš prodati, masno ćeš zaraditi. A komod se plaća, u ovom slučaju previše...
-
Inače ako već mislite ulagat u nekretninu, onda je to isključivo u gradnju kuće do 5km od obale...Uložite nekih 1100-1200 eura po kvadratu( uključeni svi troškovi i davanja), gotovo odmah po izgradnji takvu kuću možete preprodati za 1700 do 2000 eura kvadrat, ovisno gdje se nalazite, zemljište košta koliko košta.
Kod kupnje gotove nekretnine takav trenutni povrat na investiciju možete imati samo u snu.
-
Odmaknućem od dionica povećao sam kapital, nemam vremena više pratiti ZSE iako jesam godinama i mučio se investirati. Poklopio sam pred nosom Austrijanca i Slovenaca, te spletom spretnih i vrlo sretnih okolnosti vrijednu nekretninu u neposrednoj blizini Opatije o kojoj sam prije sanjao da je mogu imati. Dio nje nije moj, nego sam posudio od banke. Banka ju je procjenila znatno više nego sam platio i vjerujem da je taj indikator povoljan. Po svemu sudeći izvršio sam transakciju u zadnji čas prije uvođenja eura i više inflacije. Mnogi upućeni tvrde da se za te novce ne može više izgraditi i sa postojećim terenom.
Sretan Uskrs svime želim dobre poslove, kvalitetno življenje, te da se nesebično trude do kraja i ulažu u sebe i svoju djecu.
Moj savjet je: Dobrih prilika će uvijek biti, razboritost, trud i oprez su majka mudrosti. Ako nešto grade izgradnja uvijek isto košta i u Opatiji i u Gaćelezama, bitna je lokacija. Po mogućnosti ona treba biti ako već nije na otoku, uz obalu Jadranskog mora da prometno bude dostupnija bogatim Europljanima. Usporedite sa ZSE imate znanja i iskustva da to možete. Čak smo izgubili sve na tvornicama novca Jamnici, Ledu... ali ja na se sebe i obitelj misliti moram.
Prvo cestitam na uspjesnoj kupnji.
Drugo, malo mi je uvijek cudno kada ekipa dodje na dionicki forum pa nam objasni da treba ulagati u nekretnine, a ne u dionice.
Ulaganje u pravu nekretninu u pravo vrijeme je dobra investicija. To ne znaci da je ulaganje u bilo koju nekretninu dobra investicija kako misli prosjecan Hrvat.
Ulaganje u trenutno precijenjene nekretnine mi se ne cini kao najbolji savjet, ali svakome svoje.
Mislim da se na ZSE moze zaraditi. Oni koji stalno gube lijece frustracije. To je tako uvijek i u svemu.
Ja mislim da se iz svojih gubitaka moze puno nauciti.
Ulaganje u nekretninu mi je je ok, ako ćeš je kasnije preprodat za 20-30% veću cijenu...ali kupovat nekretninu, da bi je rentao mi nije nešto logično...puno mi je draže držat keš na računu i ulaganje u dionice ili neke druge finan. instrumente.
Igrom slučaja sam nasljedstvom, štednjom I ulaganjem skupio pozamašnu svotu kapitala i znaš što mi svi kažu, ili napravi kuću ili kupi stan...a ja si mislim, ajmo mi to poduplat, pa ćemo onda razmišljati o gradnji nove kuće.
Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji skupe neku svotu kapitala i onda odma u stan ili kuću...a od čega ćeš živit??? U suštini ovde se radi o razlici u pogledu kako ste dolazi do novca radnik ili "kapitalist".
-
Ovako to izgleda kad ti utjecaji iz vana ne idu na ruku
https://www.poslovni.hr/trzista/prvo-i…i-posto-4333012
Dok su prinosi bili niski sve zasluge su sebi pripisivali Plenki i Marić a sad kad naglo rastu odjednom su krive isključivo vanjske okolnosti.
I takva skuplja obveznica će opet godišnje uštedit državi cca 100 milijuna kuna kamate ,u odnosu na obveznicu koja se njom refinancira.
-
Radimo danas?
Da bar...