1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Marin83
    • April 28, 2022 at 9:26 AM
    Quote from havi

Kako sam nedavno procijenio opalio ih je jako gubitak na obveznicama .

Pogledajte na 10 stranici ovog izvjesca stavku duznicki instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit i usporedite brojeve iz prvog tromesjecja prosle i ove godine.

Taj gubitak odnosno umanjenje vrijednosti u odnosu na isto razdoblje lani, iznosi cca 250 miliona kuna vise.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…06513ba3984.pdf

Ovo je normalno i ne može se ništa napraviti, kada kamate krenu rasti, trž. vrijednost trenutnih obveznica krene padat i obrnuto. Pogledaj obvezničke fondove kao su masakrirani, zadnjih pola godine.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 8:06 PM
    Quote from tollway

ovo je fakat iznad svih očekivanja, ali bojim se da će q2 biti mnogo ružan. a cijena? tko će ga znati da li je to već pomalo ukalkulirano u cijenu ili reakcija tek slijedi. možda se najmudrije tenutno držati po strani i promatrati. meni sadašnji risk/revard tako sugerira.

Ja bi rekao da je u ovoj cijeni ADPL ukalkuliran i potencijalni totalni gubitak tvornica u Rusiji. Dakle, worst case scenario! Jer kad bi gledali sami FI za 1Q ne bi cijena trebala biti manja od cca 130-140 kn. Tako da zaključujem da je write off tvornica u Rusiji itekako ukalkuliran u cijenu.

Auta će se kupovati, bilo sa ICE ili elektromotorom, jer voziti se mora. Tako da straha nema.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 7:42 PM
    Quote from tollway

a dionica tone!!?? ha.... vidite sad kaj su znalci!

Nikad bolja kvartalna dobit...ja se danas opet nakrca( nakon jutrašnjeg trejda), ovde dionica MORA reagirat pozitivno na ovakav FI.

Ovo definitivno izlaze dividenda burkeđije, vjerovatno po cijeni za koju i ušli. Pomalo za koji dan, tjedan ode ovo gore, MORA.

• Tankerasi strani i domaci

• Marin83
    • April 27, 2022 at 5:50 PM

Budem se ja vratio, ako cijene padne ispod 42kn... ^^

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 5:25 PM
    Quote from Tozci

https://www.novahrvatskabanka.hr/media/5702/sbe…1_hrv-final.pdf

Za one koji zele znati vise… 😎

Znači vlasnički kapital na 31.12.21 je izvarednih 1,2 milijarde kuna, a neto dobit banke lani je bila 33 milijuna kuna....sad se vratite par stranica prije što sam ja tvrdio o Sberbank i općenito o ovoj akviziciji HPB-a, a što su pojedinci/mudraci tvrdili i izvlačili iz rukava nekakve kosture iz ormara i šta ti ja znam. ^^

EDIT: Sutra dokupim HPB.

• Marin83
    • April 27, 2022 at 4:10 PM

Omršavio kolegice bid, sad ako mislite prodavat morate dati ispod 45kn...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 4:02 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Ma i sa ovakvim njonjavim rezultatima očekujem cijenu na 120-125kn...pod uvjetom da nema nekih varednih negativnih događaja.

onda se vidimo na 125 :)

Da nema ovog Kapitalnog fonda, već bi cijena bila tamo. Vidim poslije FI, da su se makli sa aska.;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 3:53 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

To je već sve ukalkulirano u cijenu, cijena je formirana sa očekivanjem značajnih gubitaka u 1Q koja se nisu desila.

osobno bih tu još ukalkulirao da će biti daleko boljih izvješća na nekim izdanjima što bi moglo potaknuti određene transfere dijela kapitala, dobro je da nema velikog gubitka u Q1 ali kompletna autoindustrija mi nekako ne obećava nagli oporavak u bliskoj budućnosti

Ma i sa ovakvim njonjavim rezultatima očekujem cijenu na 120-125kn...pod uvjetom da nema varednih negativnih događaja.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 3:33 PM
    Quote from miljenka5

Nije loše, ali tek ih u Q2 čekaju prave teškoće. Rusija moguće ništa u Q2, a revoz smanjio za još jednu smjenu.

Ako Q2 bude bolje od 10 mil kn minusa možda se vratim nazad u ovu dionicu.

To je već sve ukalkulirano u cijenu, cijena je formirana sa očekivanjem značajnih gubitaka u 1Q koja se nisu desila.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 2:47 PM
    Quote from emil
    Quote from Marin83

Kakvo je ovo kvazi iskrcavanje pred FI na VLEN-u...

50k kn - "iskrcavanje" ??? :LOL:

:D

Zato sam i napisao kvazi iskrcavanje...ne razumijem poantu toga s obzirom na očekivano pozitivan FI. Po meni je izgubio barem 5000 kn.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Marin83
    • April 27, 2022 at 2:24 PM
    Quote from Philidor

Izvješće za Q1 je mnogo bolje od mojih očekivanja, naravno treba to malo detaljnije proučiti prije konkretnijih stavova...

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…43e4cbca050.pdf

Pa super je, ja sam očekivao 10-20 milijuna kuna gubitka...kad ono pozitivna nula. Smanjili jako potraživanja od kupaca i dug. ne vidim zašto je cijena reagirala negativno na FI, kad nije negativan, dapače.

EDIT: Ja dokupio što sam mogao po 97,80kn...

• Marin83
    • April 27, 2022 at 12:29 PM
    Quote from Kadisibil91
    Quote from Marin83

A svuda je isto. Svi su s jednim okom sjeveroistočno .

Tako je jučer bilo na ZABA-i pa sam od jučer do danas prošetao sa skoro 3 kn dobiti po dionici, za manje od 24h i više nego dovoljno. I onda mi kažu da se na ZSE ne može trejdat.

• Marin83
    • April 27, 2022 at 11:47 AM

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 26, 2022 at 12:43 PM

+ZABA 63,40 kn

-HTPK po 48,40 kn (samo malo)

-VIRO po 30,40kn (mrvu me očešalo)

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 25, 2022 at 4:17 PM

-HPB po 945kn (samo malo)

• Marin83
    • April 24, 2022 at 10:46 PM

Da, pardon tri broda na ugovoru. Kako memorija dovodi u zabludu.

Bez-naslova.png

• Marin83
    • April 24, 2022 at 9:48 PM
    Quote from brajakica

BCTI

Zadnja 54 dana

Min 890

Max 1076

Prosjecna 986

Najbolji prosjek za 54 dana u zadnjih 13 godina. 8| ;)

Ako ovaj BCTI prosjek utjece na sve produktase svijeta,na vozarine,na cijene dionica, na profitabilnost i na outlook tada utjece i na sestru tpng koja je na nizim prosjecima BCTI u 2020.skakala do 59kn.

Strani tankerasi/produktasi rastu puno vise u 2022.

Promatrajmo do kada black magic i uroci? 👀 :/ :saint:

Display More

4 od 6 brodova je trenutno na ugovoru, svega 2 na SPOTU. nema tu kruha za TPNG.

• Birtija

• Marin83
    • April 24, 2022 at 3:37 PM
    Quote from tollway
    Quote from brajakica

Cilj im je bio cijela ukrajina ali ce se morati zadovoljiti i sa time.

kako vi ili bilo tko od nas zna koji im je bio cilj i kaj im je dosta? cijela ukrajina sigurno nije jer i sami znaju da nemaju kapaciteta ljudstva toliki teritorij u mogućnosti niti osvojiti, a kamo li zadržati!

Niste u pravu, jer mu je to prošlo sa Kazahstanom i Bjelorusijom koji mjesec ranije, isto je mislio napravit sa Ukrajinom, uletit unutra, uspostavit prorusku vlast i to je to.

• Marin83
    • April 24, 2022 at 3:33 PM
    Quote from Marielena

Sto se tice tankerskih spot vozarina one enormno rastu 10 dana pa 355 dana padaju. Sve ocekivano.

Volatilnost vozarina je puno veca nego u dry bulku, ali volatilnost cijena dionica nije niti priblizno slicna. Tankerasi vecinom plove na duzim ugovorima upravo zbog te volatilnosti. Tako da Tpng vjerojatno nije nista dobio velikim trenutnim povecanjem vozarina niti izgubio njihovim padom.

Firmu treba jako dobro poznavati da znas sto konkretno mozes ocekivati od nekog kvartala.

Zato sam ja i izašao skroz ovaj tjedan...na ovoj dionici zaradiš samo kao među prvima kreneš izlazit. Dionica je masu likvidnija nego je bila 2020, zato ne očekujte PTKM rast cijene na vrlo malim prometima, kao 2020. To su prošla svršena vremena. A i taj ZABA skrbnički može bilo kada krenit prodavat.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • April 22, 2022 at 6:42 PM
    Quote from tollway
    Quote from Marin83

Tankerska bye, bye, dosta mi je....

-TPNG po 46,40 kn sve....nekih 18-20% dobiti (kupovine od početka godine pa do prije desetak dana.)

eto ti ga sad!!! ja taman počeo razmišljati o kupnji, a ti izašao do kraja!

Kolega nisu ovo nepovratne radnje...1Q će opet biti u najmanju ruku njah,njah..uostalom ne znam gdje je kolegama target za početak izlaska, a ne ne želim biti u igri "tko zadnji magarac" , magarac:).

Uostalo, zar ne vidiš da kolegica Brajkica gubi nerve tamo, pomalo sam već i zabrinut za nju...uostalom čekajmo sljedeću korekciju TK, hoće li biti za mjesec, dva ,tri sasvim nebitno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt