1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • March 11, 2021 at 6:47 PM
    Quote from plavi01

Poštovani

Danas neki promet 460/462/460

Može neki komentar i osim prvih dioničara dali ima nekih poznatijih imena.

HPB ima veliki potencijal samo predugo to traje. Dali su rasčišćeni vlasnički odnosi?

Dionica podcijenjena do boli

Ja ovu dionicu imam više od godinu dana, kada cijena padne na 450kn ili manje dokupim, kada poraste do 500kn dio prodam, to radim zadnjih 12 miseci...

što više vrime ide, bliži je trenutak kada će se cijena dionice oslobodit i eksplodirat, tako da ću možda i poduplat poziciju sljedećih mjeseci...nekidan sam kupio po 464kn, ako padne na 455kn opet dokupim.,da napomenem 31% ZSE portfelja mi je u HPB,i nijedom u godinu dana nisam bio nemiran radi ove dionice.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • March 11, 2021 at 9:02 AM
    Quote from DiAbLeRo

Kod nas su institucionalci toliko bahati da nam preko trgovanja crtaju po indeksu i poručuju da je ZSE k***c od burze!

:rolleyes:

Ne znam za druge,ali meni je zabrinjavajuće da ti na najobičnijem grafu vidiš falus ?(

• Marin83
    • March 10, 2021 at 12:41 PM

Danas mi je ZSE masakrirao portfelj :D

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 9, 2021 at 4:02 PM

Malo +HPB pred zatvaranje po 464kn

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • March 8, 2021 at 5:24 PM

Malo +JDRN na 13.30kn, te malo +LPLH na 126 kn jer nisam zna šta bi sa sobom danas:)

• Marin83
    • March 8, 2021 at 3:35 PM
    Quote from Miron
    Quote from Marin83

Trebalo bi doniti zakon koji propisuju min 5 godina boravka na burzi od dan izlistanja, pa onda nakon 5 godina ako ne iskoristiš tu mogućnost, sljedeća je tek za 5 godina. Tako bi imali nekakvu pravnu sigurnost po pitanju ulaganja.

Najmanje 150 godina.

Čemu zajedljivost?! Ovako to nije ulaganje u dionice, već lutrija povlačimo se, ne povlačimo se, ipak se povlačimo, možda ipak ne...gle da mi se kocka igrao bi hravtsku lutriju ili otišao u automat klub.

• Marin83
    • March 8, 2021 at 1:10 PM

Trebalo bi doniti zakon koji propisuju min 5 godina boravka na burzi od dan izlistanja, pa onda nakon 5 godina ako ne iskoristiš tu mogućnost, sljedeća je tek za 5 godina. Tako bi imali nekakvu pravnu sigurnost po pitanju ulaganja.

• Marin83
    • March 8, 2021 at 12:42 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Marin83

here we go again heheheheheh

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36097

i što su dibtno rekli u članku ? :)

Quote from dionicar

evo.. ode pbz....

https://www.poslovni.hr/burze/druga-na…otonula-4276620

Slabo pališ ^^

• Marin83
    • March 8, 2021 at 9:47 AM

Neću čitat umjesto tebe, dokuči sam...klikeri trebaju brzo radit ukoliko ne želiš spušit lovu.:)

• Marin83
    • March 8, 2021 at 9:42 AM

here we go again heheheheheh

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36097

• Marin83
    • March 3, 2021 at 3:58 PM
    Quote from Vule

zasto erste broker ne prikazuje cijenu i trgov. u realnom vremenu

Kako to misliš ne prikazuju?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • March 3, 2021 at 9:39 AM
    Quote from hugh
    Quote from tizian1

Izgleda da OTP više ne prodaje, bar nije u zadnja dva dana.

Ostao je još SZAIF sa nekih cca 15000 komada ili oko 3 mil. kn.

Neš ti fondova, ugodno je trgovati s njima...:/

To je to.....par milja kuna prometa i nastavak rasta vozarina dijeli nas od sreče....

Neću da ti kvarim veselje,ali jel si ustanovio koliki je omjer duga i kapitala na kraju Q4???

• Porez na kapitalnu dobit

• Marin83
    • March 2, 2021 at 7:28 PM
    Quote from tento

Ma kolega Emil, zbunilo me to što je gospođa u poreznoj rekla da sam to trebao predati do kraja siječnja i da taj porez na kapitalnu dobit nema veze s porezom na dohodak koji se predaje do kraja veljače. U tekstu koji sam copy paste se isto spominje kraj siječnja istina tekst je star ali je naglasak na siječnju, onda i sada. Ako sam trebao predati do kraja veljače onda nisam u prekršaju kao što kažete jel je 28 bio nedjelja i zaprimali su prijave i 1. ožujka.

Ja bi ti rekao da prestaneš zbunjivati ljude, jer i kapitalna dobit se smatra dohotkom, i to podvrstom dohodka od kapitala. Dohodaka od kapitala ima nekoliko podvrsta i načina prijave. Kapitalni dobici, (razlika u kupovnoj i prodajnoj cijeni), bilo dionica, obveznica, investicijskih fondova, kripta se prijavljuju do 28.2 sljedeće kalendarske godine, sa iznimkom kamata na obveznice(korporacijske), gdje imaš obvezu prijave dohotka u posebnom JOPPD obrascu u roku 8 dana od primitka.

JOPPD obrazac za dividende i kamate na štednju u banci u tvoje ime ispunjava i plača isplatitelj dividende ili kamate.

Ovo pišem što se tiče JOPPD obrasca, ako ove gornje radnje radiš vani, onda osim JOPPD obrasca imaš diskrecijsko pravo podnositi još neke obrasce, tip INO-izjava i INO-DOH kako bi izbjegao dvostruko oporezivanje.

• Marin83
    • March 2, 2021 at 5:20 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from Marin83

Što, toliko defetizam samo zato, jer TPNG nije ostvarila rast u kratkom roku?! Šaraj malo kolegice...

Brezobraznik jedan, ne vriđaj damu!

Ja sam siguran 100% da kolegica to nije shvatila kao uvredu ;)

• Marin83
    • March 2, 2021 at 3:39 PM
    Quote from Marielena

Nakon godinu dana na ovoj burzi, zakljucujem da se ovdje nema sto investirati. Osim mozda u 3 dobre dividendne dionice, sto ima smisla samo ukoliko imas par milijuna kuna na brokerskom racunu. Ovdje se dobra vijest ili dobar izvjestaj koristi da se fondovi mogu nekoliko iducih tjedana iskrcavati.

Cilj je valjda i zadnjeg malog ulagaca potjerati sa ZSE bez kune.

Ako ima bilo sto smisla, onda je to cekanje iskrcavanja nekog velikog pa uletiti i onda za 2 do 3 dana van sa +10%. Bilo kakvo "investiranje" vodi samo u gubitke.

Ovdje je jedino cash kralj.

Što, toliko defetizam samo zato, jer TPNG nije ostvarila rast u kratkom roku?! Šaraj malo kolegice...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • February 28, 2021 at 11:33 AM
    Quote from chomli

Mislim da nema 0.1% šanse da bi Adris kupio Optimu...

Imaju oni veliko investiranje u ex hotel Marjan,odnosno gradnja iz 0. tamo im ionako leži vezano i neproduktivno preko polja milijarde kuna vrijedna investicija.

• Marin83
    • February 28, 2021 at 11:16 AM

Šteta što preko e-građanin nema za JOPDD obrazac uz obrazac i dostava priloga, pa im lijepo priložiš brokerov obračun kapitalne dobiti i poreza i račun plačenog poreza u pdf formatu.

p.s. meni se nije dalo čekat da mi oni naprave račun na E-građani ,pa sam na svoju ruku napravio uplatu poslin prilaganja Jopdd-a-. Ne pada mi napamet da mi prođe rok od 1.3 za uplatu.

Jedno pitanje vezano za ovaj gore link sa youtube, liku je oznaka izvješća bila na JOPDD obrascu 20366(kao što i treba), a kad je zatražio od e-građani da mu generira kod za uplatu poreza i prireza, onda je taj broj bio 20365(dakle greška)..milsim da će ovome biti nekih komplikacija, jer mu poziv na broj neće biti točan, te neće moći povezati uplatu ,sa dotičnim JOPDD obrascom.

Ne kaže se bez veze, Vrag je u detaljima.

• Marin83
    • February 27, 2021 at 4:16 PM

Nema nikakvog potpisivanja na razini 3 tj. preko tokena banaka,ne znam o čemu govori....a apropo plaćanja, treba vam samo točan IBAN za porez i prirez vaše općine prebivališta, te točan poziv na broj, po njemu vas u tren spoje sa vašim JOPDD obrascom, nema nikakvog prilaganja uplatnica.

• Marin83
    • February 26, 2021 at 9:56 PM

Evo danas prvi put predao Joppd obrazac preko e-porezne....imate opciju provjere obrasca prije slanja, gdje vam odma ukaže na greške ili neispunjena polja, te nakon slanja vam odma dođe obavijest na e-mail da je obrazac ispravan i da je u obradi...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • February 26, 2021 at 10:07 AM

Čula nas je dionica pa je otišla na 482kn :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt