1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 28, 2021 at 12:35 AM
    Quote from dionicar

preuzimanje.. slično Krasu laički objašnjeno. K tome.. BVPS je preko 1000 kn.. a sigurno se neće preuzeti za manje od bvpsa..

Točnije cca 1246 kn na dan 31.3.21

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 27, 2021 at 3:28 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Lavrentije

Isto tako evo i forecasta za dividendu, treba uzeti u obzir da su ove analize jako konzervativne i u pravilu su uvijek podcjenile dividenu, pa cak i kad to uzemete u obzir, estimate je i dalje da će 2023 dividenda biti 18,60kn na razini godine.

za taj scenarij bi ili Rublja trebala gadno ojačati ili Euro gadno oslabiti.

treba još vidjeti i što će biti sa cijenama sirovina, rastu i EU carbon futuresi.

malo oni i previše izvlače para iz firme, obzirom na ove okolnosti.

očito Rusima gadno gori pod nogama.

S obzirom da su smanjili dug, te da su kamate na dug gotovo nepostojeće za firme sa ok bilancom, ne vidim problem...ono što je prije išlo na kamatu, sada ide za dividendu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 27, 2021 at 3:18 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from zlocesti

A da, molim ponovno one u Mediki da pokažu malo suosjećanja i spuste na bid par komada :)

- kod MDKA imamo 30.194 dionica.

- u Top10 28.801 dionica, a Top10 ne prodaje.

- znači slobodnih dionica van Top10 je samo 1.547 dionica ili 4.61%.

- te je stvarno teško kupiti pokoju dionicu MDKA, bez dizanja cijene.

- možda niste znali ali je dosta slična situacija i na VLEN gdje je slobodnih dionica van Top10 samo 9.24%.

- za razliku od MDKA kod VLEN Top10 ponekad prodaje, daje likvidnost te stvarno nema problema kupiti taj VLEN.

- a možda je stvar i u cijeni jer je MDKA 21.000 kn a VLEN 11 kn, pa ovu jeftiniju se više kupuje i prodaje.

- a kad pogledamo fundamentalno stvarno su obje jeftine, jedino što VLEN investira u razvoj pa nemamo dividende, ali stvarno kada gledamo P/E obje se prodaju po bagatelnim cijenama.

Display More

Možda bi bilo dobro da se podupla broj dionica, pa da umjesto jedne imate dvije dionice, mišljenja sam da bi dionica time postala znatno likvidnija.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 27, 2021 at 3:15 PM
    Quote from Lavrentije

Pa nisam usao u ADPL jucer, nego prije 6 mjeseci. Dosta sam pisao o price targetu na ADPL-u od 204 kn i zašto mislim da ce zarade za one koji su usli prije 1. dividende ove godine biti oko 50 kn po dionici do ljeta iduce godine (sa ukljucenim rastom i 4 dividende). Saljem dolje u privitku i predviđanje rasta prihoda i dobiti do 2023.

Samo kolega kažem s obzirom na trenutnu cijenu, da bi možda bilo oportuno prodati dio portfelja ADPL, lako je kasnije opet ući na nižim razinama...Ovako ja sa HPB radim zadnjih 15 mjeseci, ako poraste manji dio prodam, kad padne opet za toliko kupim.

Nemojte se vi obazirati na moje komentare, samo razmišljam na glas. Rado bi i ja imao malo ADPL, ali mi je trenutno preskup.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 27, 2021 at 3:05 PM
    Quote from Lavrentije

ADPL 62,48%

ADRS2 37,52%

Spavam mirno ko bebica, kaplje divka, a dugorocni rast (1-2 godine) je siguran.

Ne kužim za ADPL s obzirom da je odradio junački rast zadnju godinu dana, a i treba uzeti u obzir i trenutne probleme u autoindustriji...također mi moja konkubina priča da su skoro svi zaposleni na određeno dobili otkaz u splitskom ADPL,tj. nisu dobili produženje ugovora, ako laže ona, lažem i ja.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • May 27, 2021 at 3:01 PM

Netko se danas baš junački prosuja po BID-u...ali mi je zanimljvo kako se propsipaju po BID kad cijena malo opadne, a kad cijena poraste, nitko ne želi prodati heheh koja psihologija.

• PVCM (Pevex)

• Marin83
    • May 26, 2021 at 6:38 PM
    Quote from MickeyM

https://www.poslovni.hr/burze/mogu-li-…a-burzu-4289143

Čudo su ti mali dioničari! Sad hoće van sad hoće vnutra! ^^

Kamo sreće da se vrate.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 26, 2021 at 3:43 PM

Također prijavljujem da sam imatelj udjela u InterCapital bond fondu. Te imam 200kn na otvorenoj štednji u Imex banci, otvorio je prije 3 ili 4 godine, kao da sačuvam dobru kamatu pa uplatim veće sume kasnije, niti uplatio, niti ću izgleda ovih 200kn dignit ikad ^^

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 26, 2021 at 3:24 PM
    Quote from deny_09

Po koliko ide zemlja ako nije tajna?

Do sada najveća ponuda 155 eura/kvadrat...taj je odmah nudio i kaparu. Bilo je malo hebade dok se nisu riješili papiri za zemljiše(to kad kažem malo to je 3 godine po sudovima radi utvrđivanja stvarnog prava vlasništva).

Ništa čudo s obzirom da se knjige nisu ažurirale od listopada 1944. :D

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 26, 2021 at 3:18 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Na današnji dan:

-HPB 29.39%

-TPNG 20.53%

-JDRN 18.69%

-ADRS2 10.25%

-PTKM 9.19%

-ADRS 7,64%

-HIMR 4.25%

-Cash 0.06%

Display More

ajde jasno mi je da si s dionicama u minusu, ali kako ti je i cash

- 0,06% , je li to na tekućem il si počeo posuđivati okolo :)

Display More

Teški minus kolega, jedva krpam kraj sa krajem,,tekući taman za 2-3 miseca života.

Jedinom što me drži je ovakva metalna kutija od bajadere koja je puna keša. ^^

Sreća da je pri kraju prodaja zemljišta između Splita i Omiša.

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 26, 2021 at 3:05 PM
    Quote from tento

Evo i moga

Atpl

Opte

Tpng

Viro

cash

Display More

Vi ste kolega malo skloniji riziku ,kao ulagač?! Svaka čast!

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • May 26, 2021 at 3:01 PM

Ovaj ADRS mi izgleda kao dobra investicija sljedećih misec i pol do dva miseca...prvo bi cijenu mogla napumpati pomama za dividendom do ex dividenda dana, pa bi dobar start sezone je mogao još malo napumpati..nekakav mi je filing da bi se ovde moglo izaći čim ostvariš pravo za divd.,te uz to sa dobrom zaradom na dionici.

Što je najbolje onda bi nas opet mogao zahvatiti jedno tjedan,dva val pesimizima(radi Kovida) i opet bi se moglo ući unutra malo poviše sadašnjih razina. ^^

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 26, 2021 at 2:19 PM
    Quote from zlocesti

A , ako ne ode u stečaj, biti će to dobra kupnja :S

Oće, oće, da samo prodaju hotel Marjan(u poluruševnom stanju kakv jest), mogli bi uhvatiti milijardu kuna keša, jer je lokacija boli glava.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • May 26, 2021 at 1:40 PM
    Quote from Sheriff

Prdnuo ADRS, pucaju artiljerjom

Samo se cijena korigira prema redovnoj dionici, a i vidim da dioničar br.5 prodaje ...

• Razotkrivamo portfelje

• Marin83
    • May 26, 2021 at 1:08 PM

Na današnji dan:

-HPB 29.39%

-TPNG 20.53%

-JDRN 18.69%

-ADRS2 10.25%

-PTKM 9.19%

-ADRS 7,64%

-HIMR 4.25%

-Cash 0.06%

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • May 26, 2021 at 1:03 PM
    Quote from zlocesti

Konzerva i nadalje 🙂

Adris povlastenu

Također :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marin83
    • May 26, 2021 at 11:53 AM

Ovi OTP fondovi su čista spalionica novca, učinak im je ajme godinama...

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • May 26, 2021 at 11:29 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

Kako znamo da će ovo ostati na kraju balade s obzirom da je vrag u detaljima. jer ovako to ispada ziher za zaradit lipe pare,a nitko neće da ga pipne.

kako je već uspostavljen Novpros d.o.o. u Osijeku, sada je pitanje što će se ovdje Novoga primijeniti, Hanka bosanka budno prati, jer joj trebaju kocke za kafu

Jedno pitanje, može li vlasnik Vira i u predstečajnom postupku nastaviti prebacivati imovinu na novu firmu, a da ovde na koncu ostanu samo dugovi?!

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Marin83
    • May 26, 2021 at 11:17 AM
    Quote from trial

@ Moller

Cijena šečera na svjetskim tržištima raste od kraja travnja. No, Viro posluje loše, pa mu i cijena pada zadnjih par dana. Ali book mu je deset puta veći od trenutne cijene.

Izračunaš skalinadu od 20 kuna prema dolje i prema gore i kreneš kupovati. X/

Kako znamo da će ovo ostati na kraju balade s obzirom da je vrag u detaljima. jer ovako to ispada ziher za zaradit lipe pare,a nitko neće da ga pipne.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • May 25, 2021 at 7:36 PM
    Quote from MarioPotra

Ako dođe u medije ide dionica preko 100kn.

Kako sreće....da ode i na 65kn ja sam na pozitivnoj nuli.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt