Crvenilo danas opet, za sada pad na prvoj decimali...
Posts by Marin83
-
-
Evo ova obveznica je HPB u 1Q uzrokovala gotovo 40% gubitka na obveznicama... Ovdje je HPB uložio 121,6 milijuna eura, te je imao gubitak od -6.5% u 1Q, odnosno -60 milijuna kuna.
Ništa ovu ću obveznicu probati kupiti 30.6( na kraj 2Q), po šta skupljoj cijeni, da malo bilancu ispeglamo za novi FI.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
VIX je trenutno 29, a samo je 01.03.2020.
Dobro je, lakše se diše napokon je pao ispod 30, ima 9 zadnjih dana je bio iznad 30....ako padne do 25 izvukli smo se za sada...
-
Ovima što bi kupili jeftino pa ruše cijenu sa 1-2 dionice, barem budite uvjerljivi pa rušite cijenu sa poštenom količinom, ne znam tko na ovo može past:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. EDIT: Mora mu se priznat da je brz u kreiranju naloga, treba mu svega 30-tak sekunda....
-
Ovde definitvno ima prilike za veliku i brzu zaradu....5-10k eura zašto ne za uložiti....
-
-HT po 180kn.................. dok smo palamudili zaradilo se za tjedni burek...
-
Koji kmetovski mentalitet, duboko u mozak su nam usadili da ako ne radiš za nekoga i primaš plaću da si onda nezaposlen...ako je ovaj čovjek nezaposlen ,a zaradio pola milje kuna, onda je pola države nezaposleno, jer se također bave trgovinom...
Burza je kao i svaka trgovina, kupiš što jeftinije, prodaš što skuplje, također ponekad organiziraš akcije, jer ti treba keš, na količinu se daje popust itd...
pa, po Eurostatu, pola države i nezaposleno
Ta statistika služi za prosit novce po EU....meni je stari po toj statistici socijala teška sa 1500kn penzije, a to što zaradi još 150k kuna na kući za odmor i još radi bravariju, to ništa
-
Postoje imućni zastupnici, ali nitko kao Zvane nema tako široki portfelj dionica i ne živi od burze. Brumnić nema klasični posao u nekoj tvrtki, ali je u imovinskoj kartici prijavio da je lani uprihodio 256.332 kune. To je prosječno 21.300 kuna mjesečno, što je skoro kao plaća premijera Andreja Plenkovića.
Ukupno je tržišna vrijednost dionica oko četiri milijuna kuna, a u imovinskoj je Brumnić naveo nominalnu, uglavnom nižu vrijednost
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je biće samo od divke...došla bi ovim jalnim fifirčićima muka od zavisti kad bi im napisao i nerealiziranu lanjsku dobit.
Kako god, Zvane mogao si ti ovo puno bolje lani. Mogao si od šuga 100k eura zaradit. Pa da negativna selekcija po ZG crkne od muke.
-
Da je Zvane Brumnic jos u saboru vjerojatno bi njega prvo iznjeli.
Zvane ako ovo čitaš samo ću reći : Respect
Koji kmetovski mentalitet, duboko u mozak su nam usadili da ako ne radiš za nekoga i primaš plaću da si onda nezaposlen...ako je ovaj čovjek nezaposlen ,a zaradio pola milje kuna, onda je pola države nezaposleno, jer se također bave trgovinom...
Burza je kao i svaka trgovina, kupiš što jeftinije, prodaš što skuplje, također ponekad organiziraš akcije, jer ti treba keš, na količinu se daje popust itd...
-
Svi čekaju rasplet situacije...a fondovi promatraju sa strane:)
A za koji sat će biti: mogao sam a nisam!
Bože bilo tako kako kažeš....taman da malo pokratim pozicije...
-
bome se udara, nemoš sve stić pokupovati od navale
Svi čekaju rasplet situacije...a fondovi promatraju sa strane:)
-
Uostalom zašto mislite da Zapadu ne odgovara dvoznamenkasta inflacija, prvenstveno da obezvrijede ogroman javni i privatni dug koji imaju i kojeg mogu riješiti samo na taj način...
pa kak bi odgovarala na long run?......isto kao i USA.......dolazi do kritične faze gdje raja nema para i tko će podizati ekonomiju?......raja izmučena inflacijom i kamatama na kredite koji će se povečavati?.......tko će trošit lovu na sve što treba i netreba kad nema ni za osnovno?......."običan" narod ne trguje na zse pa da je pun love
.....
Običan narod je zadužen do grla....prvenstveno onim studenskih kreditima i to sa kamatama po 7-10%, onda kreditne kartice isto sa brutala kamatama, pa stambene hipoteke....a inflacija je dar sa neba za njih svih...moji su tamo 70-tih digli kredit za gradit kuću, nakon 2-3 godine su ga vratili, inflacija odradila gro posla:)
Ukratko, ako se riješe duga moći će se opet zadužiti i pokrenuti novi potrošački ciklus:)
-
Uostalom zašto mislite da Zapadu ne odgovara dvoznamenkasta inflacija, prvenstveno da obezvrijede ogroman javni i privatni dug koji imaju i kojeg mogu riješiti samo na taj način...
-
Pa rješavaju inflaciju, tako da povećavaju kamatne stope, samo što to ekonomiju gura u recesiju i veće troškove zaduživanja svih. lose-lose situation za dedicu kako god okreneš...krenili su ložit svoju glasačku bazu sa pobačajem (jer nemaju na planu ekonomije što ponudit), a naši trendseteri odma ih imitiraju.
oni trebaju recesiju da bi riješili inflaciju.....ali tko to smije na glas reći......a što ćemo opet mi......možemo samo u večoj ili manjoj mjeri to kopirati.....oni su tržišta iz zadnje recesije izvukli relativno brzo dok je EU kaskala a mi išli puževim korakom......sve mi je jasnije zašto je Britanija pobjegla iz EU ne pitajući za cijenu......nama je EU dobra ali za uvođenje Eura baš i nisam siguran........
ECB ne smije dizati kamate stope, jer bi PIGS zemlje propale preko noći, prvenstveno zbog visokog javnog duga. Ovdje je prvenstveno problem Italija, a cijela EU je njen taoc. Tako da nam ostaje Status Quo i da molimo Boga da sve prođe što bezbolnije.
-
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fond – kategorija B:
-31.12.21., 91.422 dionica
-09.05.22., 101.989 dionica
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fond – kategorija A:
-31.12.21., 1.500 dionica
-09.05.22., 7.800 dionica
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kupuje se kupuje...
-
Pa rješavaju inflaciju, tako da povećavaju kamatne stope, samo što to ekonomiju gura u recesiju i veće troškove zaduživanja svih. lose-lose situation za dedicu kako god okreneš...krenili su ložit svoju glasačku bazu sa pobačajem (jer nemaju na planu ekonomije što ponudit), a naši trendseteri odma ih imitiraju.
-
Svatko tko sad kupuje dobar dio njihovog techa i dalje ga debelo preplaćuje. Ni ne mora doći do nekog naglog pada. Može se polako mrcvariti preko dve godine dok opet trumpisti ne dođu na vlast. Čiči je ionako podrška pala 30%, i to po njemu sklonim anketama. Rasipa milijarde, tiskaju novac ko da nema sutra, zaduženi su preko glave.. Umjesto da se fokusiraju na vraćanje duga, oni idu u proxy war koji će im biti veći fijasko od Vijetnama. Kamatne stope moraju kad tad gore, a kad odu, ljudima će automatski dionice postati manje zanimljive..padne potražnja za njima pa im pada i cijena. Ponavljam - istinsko dno će biti kad investitori odustanu čak i od AAPL. Još smo daleko od toga.. AAPL bi se mogao u budućnosti tržiti na 1/3 sadašnje cijene.
17 smak svijeta od Corone, samo hrabro, jednom "ćete" pogoditi
-
Najteže je kad prodaš nisko pred rast i onda gledaš kako dionica odrađuje rast a ti si vani...to je teško...ali kad jedva čekaš da dionica malo padne pa uživaš u tuđoj nesreći...to je brate dno dna....
Kolega ,mogli ste barem kontekst razgovara upratit. Pa bi vidili da me kolega jučer napao, jer sam napisao da mi izgleda da je dionica trenutno odradila rast. Jučer sam dobio desetak cereka(u prevodu da baljezgam), danas se odjednom veselim tuđoj nesreći, jer nisam u dionici, svašta. Nisam ja kriv što ljudi postanu subjektivni i ne vide točku preokreta...umjesto da smanjite oholost vi je pojačavate.
-
u bolesnika pojavljuje se zelenilo od bijesa
Taman da pokratimo neke pozicije
-
A što to pada 7 %?
Egle?
Pa pad ovoga tjedna.