1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • June 14, 2021 at 1:23 PM
    Quote from brajakica

Što je vaznije dali ce se, nafta koristiti još 100 godina ili koliko ce se koristiti kroz broj tanketa? IEA kaze svake, godine 4.5% manje hoce li biti toliko manje tankera? Kako ce vozarine gore ako tereta ima manje a tankera vise?

Oil demand is expected to bounce back by 5.4m barrels a day this year, one of the fastest climbs on record, and by a further 3.1m in 2022, pushing consumption of crude above 100m for the first time by the end of next year, the IEA said.

Stressing that most of the increase will occur in transport fuels, such as gasoline and jet fuel in India, the US and other large oil consumers, the agency said vaccination campaigns in Europe and North America, which represent 40% of global oil demand, have supported growth.

The IEA said global oil supply increased by 970,000 bpd in May to 94.28 million bpd on the back of higher supply from non-OPEC+ and the monthly OPEC+ adjustment effort.

In June, oil demand is forecast to rise by a significant 2.5 million barrels per day (bpd) month-on-month, one of the largest monthly gains recorded in the past year, it said.

Ukratko imamo snažan porast potražnje u svibnju,te još snažniji u lipnju...ali priči ni tu nije kraj:

Demand is likely to grow by a further 1.2 million bpd month-on-month in July and 1 million bpd month-on-month in August, as the Northern Hemisphere summer holiday season supports increased travel, it added.

https://www.aa.com.tr/en/energy/oil/…gy-agency/32931

• Marin83
    • June 14, 2021 at 1:17 PM

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna porasla 1,1% na 72,69 USD, najvišu razinu od svibnja 2019. godine.

IEA poziva OPEC+ da poveća proizvodnju nafte jer se gospodarstvo oporavlja

• Marin83
    • June 14, 2021 at 1:07 PM
    Quote from tin

Ma sve je ovdje rečeno i napisano....dionica podcijenjena...trend negativan...trezor se igra skrivača....Q2 negativan...veliki prodavač koji ima još 60 000 komada i za kojeg nikad ne znaš kad će poćeti istresati....puno je ljudi zaglavilo sa popriličnim količinama i pomalo gube strpljenje pa se malo malo netko istrese po bidu.....kupnja od 37 do 40 se čini ok kupovina na srednje staze....preokret trenda sljedi tijekom Q3.....razboritije je bilo kupovati ATPL na 180 do 190 nego TPNG na 44 kn.

Zbog ovoga trezor ni ne kupuje, osim simbolički...moje mišljenje

• Marin83
    • June 14, 2021 at 12:53 PM
    Quote from BudFox
    Quote from KicanCRO

A sto ce se desiti, naravno da ce ici dobrano gore, uz to ce i brodovima rasti cijena, porasti bv…

I ja sam mislio kolega na to, ali ljudi gube strpljenje, pogotovo što ATPL stalno raste od Nove Godine.

Nadam se da će i ovdje uskoro početi rasti vozarine, pa da se nagradi stpljenje, ali ne bih se iznenadio

da se to odgodi i za iduću godinu. Sada je Dry bulk i rast cijene željeza u modi, ali neće se nafta prestati

koristiti, bar još par desetljeća, a možda i nikad u potpunosti.

Pa cijelokupni transport se zasniva na nafti, odnosno destilatima nafte kao što su: dizel, benzin, kerozin, lož ulje, LPG itd, a gdje je još plastika ,guma, te bitumen za asfalt.

• Marin83
    • June 14, 2021 at 12:36 PM
    Quote from Mrcash

sa ovakvim vozarinama , o kakvim povoljnom ulazu pričate? Ovde se ozbiljne pare gube na dnevnoj bazi, I to je razlog pada cijene

Neka ti Dundo Maroje kaže, što je rekao jedan pametan gospar zvan Ivan Gundulić, nema veze napišem ja(citat):

Kolo od sreće uokoli

vrteći se ne pristaje:

tko bi gori, eto je doli,

a tko doli gori ustaje.

Sad vrh sablje kruna visi,

sad vrh krune sablja pada,

sad na carstvo rob se uzvisi,

a tko car bi, rob je sada.”

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • June 14, 2021 at 12:11 PM

Quote from chomli

Imam obje ali više kupujem ADRS2(povlaštene) jer je nešto jeftinija a dividenda je ista.

Jeste, ali po meni ADRS je 15kuna jeftini, nego bi trebao biti prema ADRS2.

Gledam ASK ADRS2 do 490kn nema 800k kuna dionica na prodaji...doslovno put otvoren.

• Marin83
    • June 14, 2021 at 12:03 PM
    Quote from zlocesti

Nemam pojma o brodovima, ni Supra ni Panamaxima ni tankerima, al' graf izgleda promising

Cijena može teoretski i do 36 kn, al' u praksi teže, na bidu gužva.

Kupila sam si.

I mogu kupiti i na 36 kn, ako bude prilike, i mogu i čekati , sve nice. :)

Dokupio po 39kn nekih 10% portfelja TPNG-a, smanjio prosječnu cijenu nekih 50lipa i meni ok. :)

• Marin83
    • June 14, 2021 at 11:06 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marin83

TPNG je i ove godine odradila rast sa 39kn na 47kn...a svi su vikali ne kupuju na 39kn, iće to na 36kn...dakle moglo se zaradit 20% sa dva uzastopna negativna FI. tko zna di će ići ovaj put...

to nam i kolega Budfox može posvjedočiti, čekao je prošli puta na 34, pa je ipak morao kupiti iznad 39, sada možda opet čeka na 34, ali ne bih rekao da će se nakupovati, ali barem će se načekati :saint:

Uostalom pogledajte ASK do 42 kn ima svega 3 naloga, ukupno 600 dionica na prodaji( to su ovi što su jutros kupili po 39kn), meni to izgleda kao da nitko ne vjeruje u tih 36kn.

• Marin83
    • June 14, 2021 at 10:54 AM
    Quote from KicanCRO
    Quote from Marin83

Ja bi prije rekao da netko prodaje svoj TPNG portfelj nasilu. Okrugle cifre se prodaju, znači neki malo veći dioničar. Briga me, dokupio na 39kn.

Kolega ici ce to i nize, moja procjena je 36 kuna. Racunao sam Q2 i nece biti dobro, po mojim procjenama gori nego Q1. Pozitivna stvar je sto je preokret iza ugla pa to mozda zaustavi pad.

TPNG je i ove godine odradila rast sa 39kn na 47kn...a svi su vikali ne kupuj na 39kn, iće to na 36kn...dakle moglo se zaradit 20% sa dva uzastopna negativna FI. tko zna di će ići ovaj put...

• Marin83
    • June 14, 2021 at 10:46 AM

Treba uzeti u obzir i dioničare ATPL koji će unovčiti svoju dobit i uči ovde jer im je jeftino...tko zna što nose naredni mjeseci... Samo jutros je iz ATPL izašlo 1.3 milijuna kuna kapitala, pa da trećina toga kapitala završi u TPNG, imat će veliki utjecaj na cijenu dionice.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marin83
    • June 14, 2021 at 10:36 AM
    Quote from KicanCRO

Ukljucila se neka veca glavica u kupnju, ne pita, samo daj.

Izgleda ista glavica koja ni na TPNG ne pita, samo daj...kako bilo silovitost ga košta na jednoj i na drugoj dionici velikih novaca.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • June 14, 2021 at 10:33 AM

Prošli petak je baš bija lipi dan za moj portfelj, danas nisam oči ni otovorio oči, dočeklo me 7% minusa na TPNG ^^

• Marin83
    • June 14, 2021 at 10:24 AM

Ja bi prije rekao da netko prodaje svoj TPNG portfelj nasilu. Okrugle cifre se prodaju, znači neki malo veći dioničar. Briga me, dokupio na 39kn.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marin83
    • June 13, 2021 at 11:28 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Ledica

Kolega @tepra , mislim da je rizik zaražavanja koronom u hotelima nevjerojatno nizak, gotovo da ga nema. Bila sam nedavno u Istri nekoliko dana, doduše u Maistrinom hotelu Lone i epidemiološke mjere su toliko stroge da je gotovo nemoguce pokupiti virus. Vjerujem da je tako i u Rivijerinim hotelima. Maske su obavezne unutar hotela , švedski stol na doručku malo je sad drugačiji , dobiješ konobara s maskom na licu koji ti stavlja na tanjur hranu koju ti također s maskom na licu biraš. Prijave i odjave iz hotela online. Doručak traje do 11 sati, po grupama, moraš se izjasniti unaprijed u kojem terminu ćeš doći na doručak. I još puno sitnica kojima se poštuje distanca, minimaliziraju kontakti.

Uostalom, tko može sigurno tvrditi da se zarazio baš u hotelu, velik broj osoba pojma nema gdje je pokupio virus.

Je, Lone radi po pravilima distance, znam isto i za Amarin, ali recimo neki dan sam bio u Novom Vinodolskom u Lisanju, takodjer ima 4*, nitko se ne pridrzava nikakvih mjera. Svedski stol, svatko se sam posluzuje, fali im konobara pa ni stolove ne stignu raspremiti, a kamoli dezinficirati. Ljudi slabo nose maske, iako su obvezne... Pretpostavljam da je u hotelima sa nizom kategorizacijom situacija i puno losija.

Ne znam zašto se operećujete sa ovim stvarima...ja sam u ovaj ponediljak primio i drugu dozu cjepiva i još desetak dana pa sam si miran, ne pada mi napamet da mi se ponovi 2004 kada mi je neki respiratorni virus bio totalno razorio pluća, uz pljuvanje krvi i uz posljedice koje su trajale još min dvije godine. Vjerovatno se radilo SARS - CoV koji je tada harao, bliski srodnik današnjeg SARS-CoV-2 iliti ga COVID-19.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marin83
    • June 11, 2021 at 8:34 PM

ADRS I ADRS2 Mitkko,ako nije problem???

• Marin83
    • June 11, 2021 at 3:03 PM
    Quote from Sheriff

Idem na google da vidim stanje (zaba ne radi), ukucam zse live i ono, uvjerava me da smo YTD 121 % hahahahah

e moj Zimbabwe, nesmiješ se više ni rugat ikome. Baš smo rupčaga.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Moj šerife u toj državici je lani bila inflacija od cca 700%.

https://tradingeconomics.com/zimbabwe/inflation-cpi

Ja bi rekao da se radi o enormnim gubicima.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • June 11, 2021 at 2:12 PM

Vidim da je ovaj na ASK-u što je držao nekoliko dana nalog od 500 dionica na 60kn izgubio strpljenje i prosuo se na 55,5 kn...sada bi se situacija trebala smiriti.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • June 11, 2021 at 1:31 PM

Odmah je netko složio na asku 3 x 150 dionica, nikad od njih investitora. ^^

• Marin83
    • June 11, 2021 at 1:28 PM

Zašto ne bih brinuo, ima dovoljno dionica za sve nas...

iako ste i sami priznali da ste skloni prevari,tj kažete da nas varate

još da nam kupite papuče i to je to ^^

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marin83
    • June 11, 2021 at 1:02 PM

Što se tiče prelaska granice, izmijenjeni su tehnički detalji. Ulazak u RH osobama iz članica EU, koje su cijepljenje s dvije doze, a koje se koriste u EU, bit će omogućen čim su cijepljeni drugom dozom, nema više čekanja od 14 dana nakon drugog cijepljenja.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-…u-mjera-1499716 - http://www.vecernji.hr

Sa time da dica mlađa od 12 godina mogu u RH bez cijepiva.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt