1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • June 18, 2021 at 2:58 PM
    Quote from dionicar
    Quote from nemo

Radim nesposredno u turizmu, te brojke nista ne znace. Meni je draze kad bi izracunali potrošnju /gostu a ne noćenja, ulasci, gužve na cestama i ostala kakanja

tocno to... koliko ih je u privatim smjestajima?

to onda nema beze sa RIVP i slicno.....

Dobar lipanj je temelj za dobru sezonu, pogotovo ako pokrpa veći dio gubitaka turista u 2Q.

• Marin83
    • June 18, 2021 at 2:38 PM

Prema prvim podacima iz sustava eVisitor, danas je premašena brojka od 200.000 turista u jednom danu. Naime, u Hrvatskoj boravi trenutno 213.000 turista od čega je 183.000 stranih turista, a 30.000 domaćih.

zanimljiv mi je autizam investitora za turističke dionice...

• Marin83
    • June 17, 2021 at 3:40 PM

Kolega treba navest i PTKM -20% :)

• Marin83
    • June 16, 2021 at 9:02 PM
    Quote from Marielena

Kazu da Rimac Automobili 2022 izlazi na ZSE.

A ne na Börse?!

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• Marin83
    • June 16, 2021 at 4:11 PM
    Quote from ebamark

na koji nacin se sada rijesiti dionica PBZa?

Kupim ti ja za 600kn, koliko ih imaš???

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • June 16, 2021 at 3:44 PM
    Quote from Flight
    Quote from Marin83

"od Ine i PPD-a dobilo informaciju kako nikakva poslovna odluka o prodaji njihovih udjela nije donesena”."

Ovo je iz teksta koji je Moler linkao...dakle vlasnici nisu porekli da se vode pregovori, već da nije donesena odluka o prodaji, ovde je semantika vrlo bitna. A članak navodi na prvu na skroz krive zaključke.

Ne prodajite džabe svoje dionice, dok se sitaucija ne istjera na čistac. Sada ordiniraju lovci u mutnom.

Ne kužim?

A ti stvarno misliš da bi kupoprodajna cijena iz ugovora bila viša od tržišne odnosno tromjesječnog prosjeka?

Puno vi toga ne kužite...treba pustiti špekulante da se max. ispucaju, oni smatraju da vrijedi i preko 60kn, tko smo mi da im proturječimo. Nije isto ako prodam po 50kn ili 59kn.

• Marin83
    • June 16, 2021 at 1:20 PM

Bogami su se Adrisove dionice oslobodile, onaj veliki nalog je nestao...i sada imamo polvašteni Adris na 432kn,a redovni na 470 kn.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Marin83
    • June 16, 2021 at 1:11 PM
    Quote from Vergilije

Uprava PTKM nema obvezu slati demantij, ako postoje pregovori njih vode vlasnici direktno sa potencijalnim kupcem.

Segment promatranja trgovanja ništa bitnog ne mijenja...

To je tek da službeno skrenu pažnju. :)

"od Ine i PPD-a dobilo informaciju kako nikakva poslovna odluka o prodaji njihovih udjela nije donesena”."

Ovo je iz teksta koji je Moler linkao...dakle vlasnici nisu porekli da se vode pregovori, već da nije donesena odluka o prodaji, ovde je semantika vrlo bitna. A članak navodi na prvu na skroz krive zaključke.

Ne prodajite džabe svoje dionice, dok se sitaucija ne istjera na čistac. Sada ordiniraju lovci u mutnom.

• Istraživanje utjecaja psiholoških faktora na donošenje investicijskih odluka i performansi - anketa

• Marin83
    • June 15, 2021 at 9:24 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Teta Kata

ispunila sam anketu, pažljivo, koncentrirano i iskreno. Zanimaju me rezultati i veselit će me da ih pročitam. :)

I ja sam uložila veliki napor i trud, međutim stalno sam imala osjećaj da su moji odgovori kontradiktorni. Mora da je za takav dojam odgovoran način na koji su koncipirana pitanja .

Zanimaju me rezultati jer ako će biti kategorija “ psihički nestabilan ulagač” ja sigurno upadam.😂

Odakle vam ideja ,da će vam itko izraditi psihološki profil, te javiti rezultate ^^ ^^

• Best buy

• Marin83
    • June 15, 2021 at 3:29 PM

Ne nabacujem se ciframa već sam naveo recentne prognoze rasta potražnje za naftom koje prognozira IEA.

• Best buy

• Marin83
    • June 15, 2021 at 3:22 PM

Ne trebate se odmah nervirati kolega.

• Marin83
    • June 15, 2021 at 3:21 PM
    Quote from Marin83

Ajmo ADRS da padne više taj nalog na 460kn

Nalog očišćen, put za rast je otvoren.

• Best buy

• Marin83
    • June 15, 2021 at 2:30 PM

Nemoj KicanCRO gatat, niti je obična godina, niti je išta normalno zadnje dvi godine.Taj sezonski karakter porasta vozarina objesi mačku o rep ove godine.

The IEA said global oil supply increased by 970,000 bpd in May to 94.28 million bpd on the back of higher supply from non-OPEC+ and the monthly OPEC+ adjustment effort.

In June, oil demand is forecast to rise by a significant 2.5 million barrels per day (bpd) month-on-month, one of the largest monthly gains recorded in the past year, it said.

Demand is likely to grow by a further 1.2 million bpd month-on-month in July and 1 million bpd month-on-month in August, as the Northern Hemisphere summer holiday season supports increased travel, it added.

Ukratko potražnja za naftom će već u rujnu biti 100 milijuna barela na dan(pred Covid razina). Ako se ovo ostvari, ovakav jaki porast potražnje za naftom će se morati odraziti pozitivno na BCTI već preko ljeta.

• Marin83
    • June 15, 2021 at 2:10 PM

Ajmo ADRS da padne više taj nalog na 460kn

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marin83
    • June 15, 2021 at 1:28 PM

Pari mi se da će se opet načekat ovi što čekaju na 37kn...a možda sam totalno u krivu... :/

• Marin83
    • June 14, 2021 at 10:14 PM
    Quote from bubimir

hvala na komentaru...pari mi se, ako TPNG i ispadne iz sastava Crobexa, znači konačno će postati jako dobra pozicija za ulaz u dugoročno ulaganje :P

btw "pari mi se" znači "čini mi se" u jeziku južnjaka..i nema nikakve veze sa rodnim semaforom :)

TPNG je ispala iz sastava Crobexa u ožuljku, sada pričamo o njenom mogućem povratku...

Kolega ako ne znate što znači "pari mi se",onda kada dođete u Dalmaciju ni ne razumite šta pričamo.

• Što smo danas tržili

• Marin83
    • June 14, 2021 at 4:05 PM

Danas dokupio malo:

+TPNG

i

+HIMR

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marin83
    • June 14, 2021 at 2:58 PM

I ovde treba imati na umu da se HPB vjerovatno vraća u sastav Crobexa u rujnu.

• Marin83
    • June 14, 2021 at 2:54 PM

Ovde treba imati na umu da se TPNG vjerovatno vraća u sastav CROBEX-a u rujnu.

• Marin83
    • June 14, 2021 at 2:23 PM

Oil product tanker demolition on track to break 11-year record

In the first four months of 2021, the amount of oil product tanker capacity that has been sent for demolition has already reached the total amount of demolished capacity in each of 2019 and 2020 due to unfavourable freight rates.

w2021-05-11-demo-tank-and-bulk-sectors.ashx

1. Privacy Policy
  2. Kontakt