1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marin83

Posts by Marin83

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marin83
    • July 11, 2021 at 8:47 PM
    Quote from Headhunter

Mi na forumu sigurno imamo preko 5% vlasništva, kad bi se mogli organizirati i onda čekati bolju ponudu.

Ja imam cca 60 000 komada, ali ne mislim prodati po 5,36 i čekati ću koliko treba dok ne izvučem cijenu koja je po mojoj procjeni fer

Hoćete mi objasniti koja je vaša fer cijena, zanima me jer vidim da je BVPS 15 lipa, dakle više se niti ne radi o kunama, već lipama ?! Znate što većina ljudi radi sa 15 lipa, ostavi ih na pultu.

Također me zanima vaše mišljenje, jel dioničari svojim udjelom odgovaraju za dugove društva ili vlasnici duga odgovaraju vlasnicima dionica za njihovu fer vrijednost?!

• Marin83
    • July 11, 2021 at 7:59 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Marin83

Vrijedi sada kada je prodaju očišćene bilance(bez dugova), ako sam dobro povata?!

Bdw.... Ima li HPB namjeru da proda svojih 6.1% dionica?

Korupciji i lopovluku kod nas nema kraja.

Ne bih se cudio da ne prodaju na javnoj ponudi i onda budu razvodnjeni. I da se naravno tome cude kao pura dreku. A zapravo dobiju lovu u dzep.

Nema milosti prema njima. Svi su lopovi dok se dokaze suprotno.

Mene zanima jedno, ako se firma prodaje bez duga?! Malo su mi nejasni termini, zakukuljeni, zamumuljeni...Što misle trenutačni dioničari tko će srazmjerno udjelu snositi plaćanje duga??? Meni ovo baca na dokapitalizaciju, koja se tako formalno ne zove, da bi je mali dioničari lakše probavili.

• Marin83
    • July 11, 2021 at 7:46 PM

Quote from renchi
    Quote from Marin83

Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.

Narocito je bezvrijedna firma kada vidis da A1 treba samo za grad slavonski brod i postavljanje optike vrijeme od 2020 do 2023. Telemach bi uspio izgradii optiku i bazne stanice po cijeloj dalmaciji i istri - za 10 ili mozda 15 godina. Dobro smo mi i prosli sa cijenom kod takvih razmisljanja :).

Vrijedi sada kada je prodaju očišćene bilance(bez dugova), ako sam dobro povata?! Samo ne razumijem kako mislite da to ostali mali dioničare neće osjetit.

Bdw.... Ima li HPB namjeru da proda svojih 6.1% dionica?

• Marin83
    • July 11, 2021 at 5:58 PM
    Quote from renchi

U Hrvatskoj kada ides u bilo kakav biznis je kao kada izvodis pesa koji je obozavani mucni ljubimac van, a on jede slinavu maramicu. Tako je u Hrvatskoj i sa dionicama i poslovima, sa bilo cim. Necija tuđa slinava maramica.

Neciji su racuni optimalno manje ili vise anemicni :)

Neko moje mišljenje je da Optima kao firma ne vrijedi pišljiva boba, kupac kupuje isključivo udio tržišta koje Optima ima, jer mu je to jednostavnije od postepenog osvajanja tržišnog udjela, sa brojnim akcijama i paketima koje proizvode isključio gubitak, bar sljedeće 2-3 godine. Uostalom desetak dana prije objave ove vijesti iz Optime su agresivno zvali sve redom, produživajući ugovore i bezobrazno pokušavajući uvaliti još barem nešto u paket, da dignu cijenu.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marin83
    • July 11, 2021 at 1:24 PM
    Quote from Ivana7

- ali neš ti zarade od 14% kad se na jednom DDJH i DLKV u kratkom periodu može zaraditi 90%.

- zanimljiv mi je graf od DLKV, planina vrh na 1.800 kuna i pazi sad zarona na 50 lipa mijenja se čak i naziv valute.

- sreća u nesreći je da su investitori s ovoga foruma uglavnom zarađivali na ovom padu jedino su neke sitnije gubitke zabilježili investitori s Poslovnog.

Cijenim dobar sarkazam. ^^

• SPAN (SPAN d.d.)

• Marin83
    • July 9, 2021 at 1:58 PM
    Quote from Marielena

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…godina-20210708

Nova tehnoloska tvrtka na Zagrebackoj burzi.

Ovu stranicu ministarstvaje napravio SPAN.d.d(pri dnu, desno stoji), dakle rade i za državu.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Marin83
    • July 9, 2021 at 1:20 PM
    Quote from BabaLuji

Brzo ce divka.... bar nesto da valja na ovom grobexu.

Ja mislim da bi već dobio divku da si izašao na 444kn.

• Best buy

• Marin83
    • July 9, 2021 at 1:03 PM

U redu, vjeujte što želite. Bio sam u dovoljno kuća za odmor(kućerina) , namjenski građene za tu svrhu, prvi pred do mora, sa vlastitim privatnim mulovima za glisere i svojim plažama pa znam koliko se može zaradit, te lako prepoznam lovačke priče o zaradi u corona godini. Uoće neću spominjati da kad takvih velikih objekata ulaziš u sustav PDV-a, te da oglašivači uzimaju masnu proviziju.

Ovo što vi spomijete u liknu su mini hoteli sa po 3 do 5 apartmana u sebi, a i vidim da nema baš interesa, rezervacije gotovo nepostojeće.

• Best buy

• Marin83
    • July 9, 2021 at 12:27 PM
    Quote from havi
    Quote from tollway

upravo suprotno!! ti sa luxusnom ponudom će biti puni i pobrati će svoje kao i svake godine. ja se više bojim za hotele masovnog turizma manje kategorizacije.

Najvjerojatnije ste u pravu, evo moj prijatelj, renta kucu sa bazenom, prosle godine bio u plusu 32 000 eura , kaze da je zadovoljan sa bukingom za ovu i da vec ima goste , tj zaradjuje

Reci prijatelju da ne izmišlja, toliko je mogao zaradit 2019...lani smo bili otključani od 1.7 do 15.8. Matematički je nemoguće da je toliko uprihodija profita lani.

Pogotovo jer ti je kod luksuznih kuća popunjenost u sezoni u najbolje slučaju nekih 80%, jer ti treba bar 2-3 dana(između gostiju) da cijeli objekat središ tip top, ako želiš zadržat status superhosta, nisu to apartmani da skupiš smeće, namjestiš krevet i staviš novi ručnik. ^^

• Best buy

• Marin83
    • July 9, 2021 at 12:13 PM
    Quote from plavi05

Nitko ne ukazuje da bi slijedeća loša turistička godina mogla doći glave one sa luksuznom ponudom, s obzirom na adaptacije interijera koje se trebaju raditi svakih 6 do 7 godina da se sačuva kategorizacija smještaja.

Ne bih se baš složio, evo meni otac naplaćuje 1560kn/dan i to min 7 dana i sve mu je rezervirano do 9 miseca, kao i lani..jedino što ga može sjebat je ponovno zaključavanje usred ljeta.

• CORONA virus

• Marin83
    • July 9, 2021 at 1:42 AM

Ništa ja odvratno nisam napisao, ako ovisiš o turističkoj djelatnosti , direktno ili indirektno i odbijaš se cijepiti onda si autodestruktivan. Rovinj je primjer kako normalni ljudi rezoniraju.

Imamo dvije odgovornosti, radi kojih se moramo cijepiti:

1. zdravstvenu, prema svojim roditeljima, babama i didama tko ih ima

2. ekonomsku, prvenstveno radi sebe i svoje obitelji, pa onda i društva u cijelini

Tko ovo ne razumije ne bih trebao imati poslovnu sposobnost.

• CORONA virus

• Marin83
    • July 9, 2021 at 1:28 AM
    Quote from looserst

Cijepljeni iz autodestuktivne Dalmacije i pozdrav cijepljenom Rovinju :thumbup:

Ja uopće ne provociram, nego sam samo objektivan, cijepljen(dvaput) i iz Dalmacije(rodom i živim tu),jer vidim da ne kontaš.

Do 1.7., deset kilometara zračne linije od obalne crte trebalo je biti cijepljeno ama baš sve što hoda, uključujući i domaće životinje. Normalne države i normalne populacije tako rezoniraju, kada ovisiš o tako osjetljivoj uslužnoj djelatnosti.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • July 9, 2021 at 1:11 AM
    Quote from looserst
    Quote from Marin83

Trebalo bi barem izbjegavat turiste koji imaju znatne kapacitete u Dalmaciji, jer ako ljosnemo radi Corone, ljosnit ćemo tamo, čisto zbog mizerne procijepljenosti i autodestruktivnog mentaliteta većine Dalmatinaca.

Znam da idem u birtiju ili jos gore ali...gori u paklu!

Pozdrav iz Dalmacije :*

Pozdrav iz glavnog grada Dalmacije. I zato sve napisano ima još veću težinu,a stvari se uvijek trebaju nazvati svojim pravim imenom, pa kome krivo, kome pravo. Pogotovo kad na drugu stranu vidiš jedan Rovinj sa gotovo 100% procijepljenošću odraslih, pa će u zadnju biti "Pozdrav iz Rovinja"^^

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marin83
    • July 9, 2021 at 12:28 AM
    Quote from Parica
    Quote from Marin83

Većina turista je napucana jako od MAIS, PLAG, TUHO, SUKC, RIVP, LRHC, LRH, HTPK druga godina loših rezultata ovakve cijene ne opravdava ni blizu,tu prostora za rast više nema, imamo eventualno par dionica koje su još povoljne i sa ne pretjeranim dugom ARNT, JDRN, HIMR te naravno ADRS.

Sto ne znaci da nece bit i skuplji😉😉😉

Plitko smo trziste i nema se izbora...ako se sezona ne prekine idu turisti bar jos 10%-20% gore...neselektivno...

Vecinu sam prodao prosli tjedan jer su me stresirali svakodnevni clanci o n-tom soju...dobro se zaradilo ove godine i nemam potrebe kockat se...a ide i vruce, mrtvo ljeto...

Ali bi bilo super, za sve, da sezona odradi kako treba...

Trebalo bi barem izbjegavat turiste koji imaju znatne kapacitete u Dalmaciji, jer ako ljosnemo radi Corone, ljosnit ćemo tamo, čisto zbog mizerne procijepljenosti i autodestruktivnog mentaliteta većine Dalmatinaca.

• Best buy

• Marin83
    • July 8, 2021 at 11:12 PM
    Quote from hugh

ja ne kužim kako bi 70% ostvarenja u odnosu na 2019 moglo biti poticaj za veliki rast turista ako za pretpostavku uzmeno da su po cijenama prije korone bili više manje realno vrednovani......i to sve pod očekivanjem da bi tih 70% bio neki maksimum ili realno ostvarivi cilj dok nad glavom svaki dan visi relativno velika mogučnost da završimo na crvenoj listi i sve ode kud več ode da ne kažem gdje.......ta neka "strong buy" preporuka imala bi smisla na recimo 23 kn dok sad ima smisla samo ako u zadradi stoji: kupite i imajte prst na okidaču.....

Većina turista je napucana jako od MAIS, PLAG, TUHO, SUKC, RIVP, LRHC, LRH, HTPK druga godina loših rezultata ovakve cijene ne opravdava ni blizu,tu prostora za rast više nema, imamo eventualno par dionica koje su još povoljne i sa ne pretjeranim dugom ARNT, JDRN, HIMR te naravno ADRS.

• Marin83
    • July 8, 2021 at 10:09 PM

Ja imam dojam da joj nije strano i da ga namlati, ali možda sam totalo u krivu(pa se ograđujem).

• Marin83
    • July 8, 2021 at 9:34 PM
    Quote from zlocesti

Hm :/

A što se dešava ako izdavatelj ne može isplatiti kamatu, ili ne daj Bože glavnicu ?

Ništa onda ćeš je prodat ovima mešetarima koji kupuju DLKV,oni će ti riješit problem, bolji su i od državne agencije za sanaciju banaka ^^

• Marin83
    • July 8, 2021 at 9:20 PM

Od ove srijede na Progress tržištu Zagrebačke burze započinje trgovanje obveznicama ICF Progressa.

Novcem prikupljenim od izdanih obveznica Bajakićev ICF Progress (osnovan u svibnju u koji je krovni ICF uložio 1 milijun kuna temeljnog kapitala) namjerava ulagati u mikro, mala i srednja poduzeća. Ulagateljima u obveznice nudi se 4 posto fiksne kamatne stope uz godišnju isplatu kamata (svakog 18. lipnja) te jednokratno dospijeće glavnice nakon pet godina, odnosno 18. lipnja 2026.

https://www.poslovni.hr/burze/od-srije…ogressa-4295037

Evo vam alternativa bankovnim depozitima,koji vam leže bezposleni.

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• Marin83
    • July 8, 2021 at 9:12 PM

Ministarstvo financija u četvrtak je objavilo da je na domaćem tržištu kapitala izdalo sedmogodišnju obveznicu u nominalnom iznosu od devet milijardi kuna, uz godišnju kamatnu stopu od 0,50 posto te prinos do dospjeća od 0,533 posto.

. Ako se uzme u obzir da će se prikupljena sredstva većim dijelom iskoristiti za refinanciranje postojećeg izdanja obveznice dospijeća 8. srpnja 2021. u ukupnom nominalnom iznosu od šest milijardi kuna, implicirana ušteda na kamatama iznosi više od 135 milijuna kuna, promatrano na godišnjoj razini u odnosu na iznos refinanciranja, izračunali su u resoru financija.

https://www.poslovni.hr/trzista/minist…di-kuna-4294420

Bogami imamo više sreće, nego pameti.

• Marin83
    • July 8, 2021 at 8:45 PM
    Quote from BudFox
    Quote from maratonac

Mi da nismo dio te EU, mi bi bili kruha gladni. A barem je 40% populacije bilo protiv ulaska Hrvatske u EU.

Neki od njih su i Eurozastupnici kao Sinčić i imaju plaću 9000 Eur

Ma on je pobiga iz RH, tj.od one rospije Palfi. Ta bi svadila i sve prste na jednoj ruci.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt