ne zavaravajte se, te količine mesa za trgovinu, ma od kuda bile, je nemoguče pripremiti iz prirodnog uzgoja nego je sve iz industrijskog tova i sve je puno stereoida i kreatinina(to je ono kada staviš meso na vruču tavicu pa počne prskati i skupi se ko čvarak)!
...trgovci kao pivac još i kupuju robne viškove i/ili pred istek roka trajanja ali sve je to po min. polj. "zdravstveno" ispravno meso a o okusu istoga ne treba raspravljati
domaćeg mesa iz prirodnog uzgoja NEMA na policama trgovačkih lanaca nego tek po lokalnim mesnicama i restoranima a niti domaća proizvodnja, pa makar iz tova, niti po cijeni, niti po količini ne može pripremiti te naruđbe koliko trgovački lanci naručuju i jednostavno ne može konkurirati uvoznoj nizozemskoj svinjetini ili poljskoj piletini koji imaju tako organiziran sustav poticaja kojima se u potpunosti zatvaraju troškovi proizvodnje dok je cijena koja se postiže na veleprodajnom tržištu čisti bonus tako da im se isplati prodavati i doslovce po 1kn/kg
također, nemojmo se zavaravati da isto kao pivci i da su dobavni kanali podravke nešto drugačiji, pitanje dali je i sol u podr. vegeti domaća jer za ostale sastojke, pogotovo dehidrirano povrće, znamo da nisu
Nije sve tako crno, bude i lipa mesa...morate imat mesara koji vam javi i tad kupite više