Prepostavljam i ja da je trezor. Super ako je tako.
Posts by KicanCRO
-
-
Zbog corone smo na video konferenciji, rekao sam princu Abdulazizu da me mane konferencija bez svedskog stola.
-
Cini mi se da nam stize dobra vijest iz OPECA-e, povecanje proizvodnje nafte. U 14:00 je sastanak.
-
Možda su i za sekanu nešto dogovorili. Exxon inace nasljednica Rockfellerovog Standard oila, jaka americka firma i brand. Dobro je znati koliko je Pavic blizu oltaru.
-
Netocno, skinuto je sa aska.
-
To je zanemariva kupnje/prodaje količina za RIVP. Cijena se drži fantastično visoko obzirom na račun dobiti i gubitka, te stanje na tržištu i to je odlično za dioničare. Prodao sam po sličnoj cijeni prošle godine nakon velikog rasta sa 18 na 28 kn. Tko je prodao po 32 kn nedavno umočio je sjekiru u med.
Nije zanemariva cinjenica kad prodaje clan nadzornog odbora, a kad prodaje netko takav onda je bitna i kolicina. Dionica kao i firma mi je u fokusu samo ne po ovoj cijeni, prodao sam po 31 kuni.
-
I meni je nejasno zasto su kupili 700 dionica po 45.40 kuna, a imali su ih lijepi broj na 39-42 kune.
Ali zakljucujem da smatraju da je to trenutno fer cijena za Tpng.
Vozarine rastu u zadnje vrijeme i u rastućem su trendu, te vjerojatno nisu kupovali
vlastite dionice dok su vozarine bile nisko, te dok nisu vidjeli pomak prema gore. Sada
kada vide da BCTI vozarine idu prema gore, počeli su kupovati dionice. Meni to više
tako izgleda, jer oni nisu mali špekulant na ZSE, već većinski vlasnik firme i bolje vide
buduće trendove od nas ovdje na forumu. Čini mi se ozbiljna i profesionalna ekipa u
Upravi, što i dosadašnji rezultati poslovanja proteklih godina pokazuju.
Dobro napisano. BCTI preko 600 je tek od prije 7-14 dana, kupuju preko intercapitala, koji je i ranije kupovao ovako manje kolicine za njih. Da nadodam moje misljenje, kupovali su dionice kad cijeli dan nije bilo trgovanja, zele vratiti dionicu u sastavnicu crobexa. Ako pojacaju kupovinu vrlo vjerojatno cemo uskoro dobiti obavijest o potpisivanju ugovora, index nije daleko od toga. Ja bih pricekao, jer ce po meni sa vremenom potraznja biti veca, sa time i ugovor, ali uprava je odlicna pa nek rade sto misle da je najbolje.
-
Ostavljeno je 5 miliona za kupnju dionica, a u zadrzanoj dobiti je 56 miliona. Saznao sam i za vrednovanje brodova da se radi svake godine, i postoji dopusteni iznos koji moze biti gori-doli. Posto procjena ide preko vozarina, a tad su bile niske, sto se desilo samo ove korona godine, jer su inace Q4 i Q1 tradicionalno odlicni, za vjerovati je da ce ove godine procjena biti normalna. Ako ne bude ove prokletinje od korone.
-
Vicko Feric-prodaja 32 000 komada
-
Update vozarina od danas.
Povratak zracnog prometa u SAD-u, nekidan najvisi promet od pocetka pandemije, zracni promet je vazan za product tankere.
-
Koliko god gadis, ne mozes dovoljno sniziti cijenu, previse ti je dionica u top 10, uzalud ti trud sviracu. Usao bi? Plati momak, ionako je podcjenjeno, a cak i trenutno sve je kako triba biti, a bit ce i bolje.
Ne trebam govoriti kakav ce biti Q1, uskoro ce ionako biti objavljen.
-
-
Pošto neki žele prikazati da je to sto je brod zapeo u Suezu negativno za TPNG, nece ici gospodo, samo cinjenice i dokazi.
-
Nazalost za tu firmu, na srecu za sve ostale.
BCTI-675 up up
-
Nadalje, prodavati sad je ludost, ne kažem vam da kupujete, pricekajte, ali ako se ovo ne rijesi u nedjelju(vrh plime), a vjerojatno nece, tesko ce se rijesiti i sljedeci tjedan, vec su na tad maknuli predikcije. Što se vec sad desava, nakon samo 3 dana pogledajte u privitku.
-
Pošto sam bio na prisilnom hlađenju, da nastavimo u istom ritmu.
Dakle, kad postate o troškovima broda, ne trpajte sve tankere u isti koš, postoji nešto što se zove ECO Dizajn product tanker. Vidi vraga, taj brod troši 5-6 tona MANJE pogonskog goriva nego drugi tankeri. Ali sad nekima objašnjavati koje je njihovo pogonsko gorivo, da li ima svrhe? Da li objašnjavati da je na otvorenom jedno gorivo, a u portu drugo? Ne a? Ionako puno njih ni ne zna na što brod ide.
Nadalje, operativni troškovi tog broda su još 500 dolara niži. Ni to nije dosta? A dobro, bit ce ako se nakrcate.
Vjerojatno laže tankerska kad stavi cijenu operativnog troška broda, a da, sve je moguce. Ali nije problem onda pronaci koliko troše eco product tankeri.
-
Moderator, molim da uredujete sa ovim privatnim chatom, spamaju, nece ljudi vidjeti važan naputak od diokidine kako da izađemo.
-
A vidi našeg bageriste, pišu li mu prekovremene? Možda ne misli na izlazak iz dionica, nego izlazak iz mulja?
-
Važnije od trenutne cijene je ovaj brod u Suezu, moje razmišljanje je da ce vozarine jako jako visoko zbog problema sa opskrbom, računali su na dva dana ali po svemu što znam, brod je zapeo sa obe strane, prekrcan je i prijeti mu pucanje u sredini broda ako nešto pođe po krivu, trajat ce barem 4-5 dana. Svakako složena operacija koja ce potrajati. Ne volim zaradu na tuđoj nesreci ali ovo ce nam spojiti ovo razdoblje sa razdobljem povecane potraznje, tamo oko 15.4-1.5. Ovo je samo moje razmisljanje.
-
Prije ce Mamic iz BiH nego ovaj brod iz Sueza.
Ps: je li diokidina u ovoj barci ili?