Neke je i majka u mladosti zvala ŽUČ.
Posts by KicanCRO
-
-
Podignut ce se prodajni nalozi, sutra krecemo od cca 260-265 kn.
-
Ova objava je tim vise vaznija jer i oni vide buducnost onakvom kakvom je se zadnjih mjeseci interpretiralo, ocito je i da je Q1 jako dobar kad vec pricaju o dividendi. Do nekidan smo se rugali kad bi netko to izrekao, iskreno prvom bi meni bilo to nesuvislo drukanje. Nastavili se ovakvo dizanje indexa mislim da je 100 m dobiti pesimisticna prognoza.
-
Raketice raketice kuda li ces u sljedece dvije godine?
-
Ma nema šanse, gledao sam ugovore od TPNG, kad su se tankeri koristili kao plutajuca skladista, raskidali su ugovore i slali ih na SPOT, a TPNG je imala predikciju koliko kratko ce to sve trajati(i uprava je pogodila) pa je opet iskoristila klauzule u ugovoru. Ovdje je uprava svjesna da ce ovaj run trajati po svemu sudeci preko godinu dana. Dobit je oko 15 m, neki predvidaju 20 m plus. Bude li tih 15-20 m to je odlicno, a imajuci u vidu da ce Q2 i Q3 biti jos bolji. Toliko se trguje ovih dana da cisto sumnjan da oni blizi oltaru vec ne znaju koliko je dobro izvjesce. Pametniji cemo biti za samo dva dana.
-
🚀🚀 novi vrhovi
-
Na drugom forumu je netko primjetio da Kiki Cvjeticanin, op.a., prodaje KOEI.
Primjeti se 7500 kom da je skratio.
Aman taman...
Mozda nista ne znaci, ali... Vidjet cemo..
Ako Floro Flores ulaze ne treba mi ni izvjestaj da bi usao, samo mi zao umjetnina ako ih je rasprodao
.
Ps. Ne googlajte Floro Floresa to je bio drugorazredni nogometas.
-
Plenkovicu jeste to vi? Obozavam laja*** koji se obracaju podcjenjivackim tonom. Ni ja ne volim proslost ni vracati se na nju, pogotovo kad si uzimam za pravo pobijati prognoze analiticara koji su puno relevantniji od nas, a falim “cili balun”. Ako koga zanima sto pricam nek pogleda postove iz Atlantske kad je bio Q4.. najmanje je bitna ATPL. Toliko od mene, forum i sluzi da vidimo tuđa misljenja, ili neki koristan sadrzaj kao sto ga dijeli migra npr.
-
Bas sam jucer citao dosta zadnjih stranica atlantske, falili ste sve predikcije indexa i razvoja situacije i potraznje u svijetu. Pobijali ste sve sto je Migra pisao, a trenutna situacija, a i buducnost pokazuju da je bio u pravu. Ne gledajuci zasebno Atlantsku, nego cijeli sektor.
-
Na otp traderu uvik nakon 15.55 ne spoji naloge, sad je bio nalog na 255 kn 500 komada i nije ih spojilo a bilo je i prodajnih na toliko. Zna li netko zasto je to tako?
Zato jer je netko povukao kupovni nalog od 500 komada u zadnji čas prije 16h.
Pa stajao je par minuta, i moglo ih je spojiti u tih par minuta, al da,da je ostavio spojilo bi ih u 16:00.
-
Na otp traderu uvik nakon 15.55 ne spoji naloge, sad je bio nalog na 255 kn 500 komada i nije ih spojilo a bilo je i prodajnih na toliko. Zna li netko zasto je to tako?
-
Netko je rekao da ce do izvjesca biti na 280 kn, ako bude i blizu, 10 kn gori doli ja mu skidam kapu..a zovu kišu pa to ima težinu.
-
https://www.nber.org/papers/w28627
Ako bas nemate boljeg štiva, tu vam je sve to.
-
Gospodo kad su brodovi na spotu potrebno je imati dosta novca na racunu zbog protoka novca, ako vas zanima razlika izmedu spota i ugovora i nacini i razlike placanja jednog i drugoga sve vam je objasnjeno u svakom financijskom izvjescu TPNG.
-
Stvarno ne vidim razlog za prepucavanje izmedu TPNG i ATPL. Dao im Posejdon dobar vitar u leđa. Trenutne vozarine i predikcije na ATPL su jednostavno takve da bi se trebalo/morao biti unutra, a buducnost je jos bolja, po predikcijama, a TPNG je dionica gdje ce se morati biti unutra od Q3 do FI za 2021 jer ce se cjenovno korigirati vrijednost brodova i dignut ce se BV.
-
Trenutno je vrijeme ATPL i trajat ce po svemu sudeci dugo, vrijeme TPNG tek dolazi i trajat ce bar do 2025(predikcije struke) . Razlika je sto su zarade ATPL enormne i bit ce jako visoke, ali im je proslost losija, a TPNG ima dobre zarade u proslosti. Brodari su po svemu sudeci pred dobrim godinama. Ipak za TPNG cemo se trebati strpiti barem jos 2 mjeseca, Q3, Q4 ce biti jako dobri i izvuci ce zaradu za losije Q1 i Q2(ako bude losiji).
-
U kojoj dionici je bolje docekati izvjesce za Q1, u ATPL ili SAPN? Koje je vase misljenje, ovo odgađanje FI od ATPL me malo dira al opet Q1 ce biti odlican, a od SAPN takoder, pa me zanima sto mislite koja dionica ce vise potegnuti?
-
A pred izvjesce. Kad si u dionici sve te signale gledas kao pozitivne 😂. Kad nisi onda je to obicna trgovina. Sve u svemu rast 4 %, a po nacinu trgovine sutra nastavljamo sa trgovinom od 45+.
-
Bravo Mrcash, opravdavate svoj naziv bit ce nesto od vas.
https://oilprice.com/Energy/Crude-O…-This-Year.html
Nesto random vezano uz temu da me ne bi Colina bana.
-
Ne prevoze isti teret nit je ista potraznja za svim resursima pa im ni cijena prijevoza nije ista. Uglavnom sve sto vas zanima oko toga imate na temi dry bulk i TPNG( admin je kao Pierluigi Colina, lak na kartonu, voli me iskljuciti pa da ne duljim).