Krece li bjezanija do 75 kuna? Gdje li se gurate..
Posts by KicanCRO
-
-
Ovo nije blok, ovo je bloketara od 900 000 komada, 67 miliona kuna.
-
Trenutne vozarine za TPNG, BE je 11-12 k. Dobit ce biti velika velika, samo se nadam da opet to nece zakamuflirati sa nekim svojim knjigovodstvenim spackama. 4 broda su na spotu, i to tek od ovog kvartala!
-
Trenutne vozarine, BE je oko 11-12 k.
-
Tri put je dividenda bila, sa tim da je prva bila 3,95 kuna!
-
Jos 40 000 dionica u kucici, po 66 kuna.
-
Pa već su javili https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3e0185405e4.pdf
btw
- BCTI: 1248 (+13)
- MR 37 (west): 23,200 (+4600)
- MR 38 (east): 37,200 (+2600)
- LR1 (TC5): 59,700 (+9600)
- LR2 (TC1): 70,600 (+3900)
Mislim da ni oni ne mogu muljati sa ovakvim vozarinama.
-
To je kupila TP, ne Tpng.
Pa jasno, javili su na burzi da kupuju, sad ce i za ovu novu kupnju javiti, iako od sinoc to vec znamo.
-
2020 i 2021-a su ionako bile lose godine, samo 2019 te su trebali isplatiti a nisu. Ovaj Q3 ce biti pokazatelj, ako bude zarade isplacivat ce. A nekako mislim da se dobra para tuce kad kupuju 213 000 komada po 10 kuna vecoj cijeni!
-
Tankerska Next Generation isplaćuje dividendu od 3,95 kuna po dioniciBRODARSKA kompanija Tankerska Next Generation isplatit će za prošlu godinu dividendu od 3,95 kuna po dionici.www.index.hr
Zadnja je isplacena 2019-te godine.
-
Kad je prosao IPO TPNG skupilo se 208 miliona kuna, 50 posto od Tankerske, 14 posto stranih ulagaca i ostali dio(ne sve) su uzeli mirovinci. Zasto? Jer je u prospektu bilo da ce ovo biti dividendna dionica. Pa je prvu godinu isplaceno skoro 4 kune dividende, poslije se isplacivalo malo manje. Zadnje dvije godine nije bilo dividende jer su bile uzasne za tankerase. Mislim da su i mirovinci bili svjesni toga pa se nisu bunili. Sad je zapuhao drugi vitar, vidit cemo oce se mijenjati njihov modus operandi, ja samo mogu prepostavljati, nemam kuglu.
-
A koji je onda problem recimo na PXS? Isto mirovinci, ili?
I mislite li da uprava ne zna svoj posao? Odnosno mislite li da je uprava produljena ruka većinskih dionicara i da ne haje i ne mari za ostale dioničare?
Uprava je jako sposobna, a sto se tice odnosa prema dionicarima, raspitajte se kako se TP odnosila prema istima.
-
Super je ako vi tako mislite, ali cini se da ne postoj dovoljna masa sličnih mišljenja. Ja pokušavam objektivno sagledati situaciju i naći neke argumente za kretanje cijene. Valuacija je samo jedan od takvih argumenata, možda najjaci. Ali budite svjesni da postoje i drugi argumenti koje vam spominjem, a koji ne idu u istoim smjerom kao vrijednost u ovome trenutku.
Kolega stipe_Cro siguran sam da ćete otpočetka ove godine na grafu pxs pronaci barem jednu vremensku tocku koja neće biti bas tako izdašna kao rast od 3. siječnja 2022. godine. 😉
Drzim da su jedini problemi ove dionice uprava i velike kolicine dionice u njihovom posjedu i posjedu mirovinaca.
-
Da, mislim da im cijena treba vise rasti. Imaju flotu samo product tankera, index nikad nije bio viseg prosjeka u pola godine. Buducnost je isto blistava, ova branša je manje volatilna. Ako uprava opet ne odluci raditi neke svoje cirkuse(poput razlike tecaja), dobit ce biti rekordna, a ona i Q4 opet rekordna. A da ne govorim da je Q1 naj jaci za tankerase.
-
Cijena se taj dan digla 8 posto, kako mislite da ne utjece na cijenu?
Usput, BTCI je 1235 danas, opet skok, najvisi prosjek u zadnjih 6 miseci ikada u povijesti, a mi se kilavimo na 61-64 kune..
-
Kupac onih 200 000 komada je prepostavljam Tankerska Plovidba. Kad su kupili onih 50 000 tisuca dionica po 52 kune prije dva mjeseca, poslali su obavijest 6 dana poslije na burzu. Znaci prije dva miseca su bili spremni dati 52 kune a sad 66. Ne vidim potrebu da se guramo prodati ispod te cijene. Vani tankerasi tuku dobre pare, dionice su im skocile za 100 posto, ako ne budu muljali i financijski pokazatelji za Q3 TPNG ce biti i vise nego dobri s obzirom da su im 4 broda na spot ugovoru.
Kao što sam i rekao, kupac je TP..ljudi ne gurajte se ispod 66 kuna jer se ocito sprema nesto, osim sto je dobro vrijeme za tankere, TP ima neku opciju za dokap.
-
Najveći trik kojeg je Vrag izveo bio je kada je uvjerio ljude da ne postoji.
Toliko o izvještaju.
Biti će to jedno neutralno izvješće.
Usual suspects?
-
Kupac onih 200 000 komada je prepostavljam Tankerska Plovidba. Kad su kupili onih 50 000 tisuca dionica po 52 kune prije dva mjeseca, poslali su obavijest 6 dana poslije na burzu. Znaci prije dva miseca su bili spremni dati 52 kune a sad 66. Ne vidim potrebu da se guramo prodati ispod te cijene. Vani tankerasi tuku dobre pare, dionice su im skocile za 100 posto, ako ne budu muljali i financijski pokazatelji za Q3 TPNG ce biti i vise nego dobri s obzirom da su im 4 broda na spot ugovoru.
-
Vozio je za 26 500 tisuca dolara prosjecno u Q2. Sada vozi za 17 000.
-
Hafnia je najveci produktas na svijetu pa bacim oko na njega i par takvih firmi. BCTI-1211.