Trziste je za sad to percipiralo sa 11 posto rasta danas 🤷🏻♂️.
Posts by KicanCRO
-
-
9 brodova u Q4 2022? Nisam pratio ali od koga su kupili, posto nisu novi? Znaci misljenja su da ce trajati ovo vrijeme profitabilnih vozarina, valjda, kad kupuju. Zanimljiva vijest, hvala. Da ne znam tko je na celu DSX mislio bih da je sef ovaj nas sto predviđa 10 godina unaprijed punu kesu novaca za brodare 🤨😜.
-
Danas se dobro zeleni, neka pozitivna vijest koju ne mogu naci? DSX preko 9 posto gore.
-
Nisu na njoj uvik tocni podatci, tj azurirani.
-
Od kud vam ta informacija? Evo vam kretanja Libertasa.
-
Pricate o vani pa prica drzi vodu, tko ima capeove ne plovi stalno u plusu. Ipak, kad gledamo nase brodare, npr Atpl, cak je i Cal 23 malo iznad BE(a znamo da su te vozarine dosta nize toliko vrijeme unaprid), a Q4 za brodove koje ima Atpl je na solidnih 17k. Njihovi brodovi stalno plove u plusu, ocekivao sam da budu vozarine vise, nisu ali imaju idealne brodove za sadasnju situaciju. Mislim da je Atpl taoc ostalih segmenata i da nema razloga za daljni pad. Vrijeme je cupavo i ne mirise na bolje za dry bulk, opcenito( ali tko ima Supre i Paname mislim da ce proci puno bolje).
-
Danas je zadnji dan za uzeti dividendu? Skoro je taman pala za taj iznos, a jucer se vani bulkeri zelenili..Sto li ce sutra onda biti 😅. Znaci danas se prodaje 3 posto jeftinije plus tih 5 posto od dividende. Svasta..
-
Malo gledam izadnja na burzi, malo citam sto ima vani, rat, recesija, energenti, sve po starom. I onda se pitam, da li uopce na nasoj burzi trenutno imamo neki best buy? Postoji li neko izdanje koje profitira od svega ovoga? U koroni sam bar znao da ce npr. Saponija dobro poslovati, ali sada sam bez ideje. Pa eto, da pitam vas, koji je vas trenutni best buy, uz bar neko obrazlozenje?
-
Jos im 2-3 posto fali do 95 posto, mislim da tada staju sa kupovinom, ako i ostave nalog do kraja, cijenu ne virujem da ce dizati vise.
-
Evo i ja sam do kraja izasao, sad 100 posto u cashu i mislim da cu neko vrijeme i biti 80-100 posto u njemu. Prva kupovina 25.8 jer jednostavno nisam mogao ignorirati da je index zadnjih mjeseci u najvecem prosjeku ikada u povijesti, racunao da ce kvartal biti odlican, i barem 2 sljedeca kvartala, pa da cu zaraditi nekih 15 tak posto. Na kraju boom i odlicna zarada u samo mjesec dana. Mozda sam I mogao pricekati jer postoji velika mogucnost da ce dignuti jos koju kunu, al ovaj put necu riskirati i biti letargican kao sa Atpl(kupio na 220, bila 570, prodao na 450).
-
Sreca za trenutnu cijenu da kupuju, vanj je teski potop vec par dana za redom, danas gledam od 5-8 posto minusa, sentiment je takav. Da nije njihove kupnje i dividende bili bi dobrano ispod 400 kuna. Ovako mozda se nesto i promjeni vani dok oni odrzavaju cijenu. Iako cisto sumnjam, ne mirise mi na dobro.
-
Ajmo o buducim mogucnostima.
Dakle, u doba najgorih vremena za product tankere, zbog korona virusa, TPNG je refinancirala svoje kredite, samim time morali su raditi procjenu flote. Tada je njihova vrijednost bila na samom dnu. Zbog toga su svoju dobit u toj godini prikazali ka gubitak, jer im je flota izgubila na vrijednosti zbog refinanciranja kredita.
Kad bi ove godine radili procjenu vrijednosti flote, ona bi bila mnogo mnogo veca, pa bi i book bia i duplo veci.
Sad, posto mislim da ce ovaj nalog od 100 000 komada stajati dok god ne skupe, zbog buducih mogucnosti moguce da ce i podignuti na visu cijenu. Zasto? Jer ce im tribati i vise od tih 100 000 komada, mislim da ce zeljeti tih 95 posto. Koje je misljenje vas imatelja, i ostalih, da li sutra prodati dionice, cekati visu cijenu, ili uopce ne prodavati(sto meni nije opcija jer ce ici vjv na delist, a ne nateze mi se i ceka preko Hite)?
-
Nakon prve kupovine po 66 kuna sam rekao da se ne gurate, pa opet na 75, eto, sad vi koji ste prodavali po 72 ste bezveze izgubili te 3 kune, skoro je pa ocito bilo da idu po 95 posto.
-
Gdje ce mirovinci utuci ove milijune kuna od dionica TPNG, mozda ce i to malo dignuti burzu?
-
Neka mi ponude 80 i prodajem odmah. Kad su me već oprali na optimi da se bar tu usrećim
Slazem se, mislim da smo u dobroj poziciji da izvucemo sto vise, pogotovo sto nikad nisu bas bili fer prema malim dionicarima.
-
TP treba jos 15-tak posto dionica TPNG da idu u delist, cini mi se da ce sad morati od malih kupovati, trajat ce to neko vrijeme.
-
Ja imam dobru kolicinu, prosjek kupovina 55 kuna, poceo na 50, dobrano zaradio u kratko vrijeme. Ide se na delist po meni, prosjek 3 miseca ce biti 75 kuna koliko ce vjerujem i ponuditi, jer nize ne mogu.
Hm, bit će zanimljivo. Šta mislite, jel ima šanse da se pokupi što se pokupit može i ako bude blizu 95% da se ide sa kupovinom ostalog na burzi?
Triba pogledati knjigu dionicara, vidim da netko i dalje marljivo skuplja.
-
Ja imam dobru kolicinu, prosjek kupovina 55 kuna, poceo na 50, dobrano zaradio u kratko vrijeme. Ide se na delist po meni, prosjek 3 miseca ce biti 75 kuna koliko ce vjerujem i ponuditi, jer nize ne mogu.
-
Cijena je odmakla i jer se biznis zaokrenuo za 100 posto nakon korone.
-
A kad bi kupili milion, dva dionica?