Jedna zanimljivost, uz tu da je cape na najvisoj razini u zadnjih 5 mjeseci
Posts by KicanCRO
-
-
BCI 5 T/C routes 180000 23197 3580
BPI 5 T/C routes 82500 14378 -217
BSI 10 T/C routes 58328 12133 -309
BHSI 7 T/C routes 38200 12303 -140
BDI INDEX 1723 +127
Koliko vidim za sada rastu samo kejpovi, dok svi ostali i dalje padaju, ali vidjet ćemo za dalje.
Supramaxi i Handysize brodovi su na granici isplativosti, koja je oko 12k $ dok se Panamaxi
za sada još drže iznad na 14k $, ali futuresi ni za njih nisu blistavi. Promatrajmo i dalje ovaj
'SuperCiklus' ili samo još jedan Ciklus u Dry Bulku!
Freight futures am update
Capesize up ~7%
Panamax flat
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Na granici isplativosti u najgorem kvartalu u godini. Dao bog da je uvik tako u Q1. Opet da naglasim, capei su uzimali prijevoz manjim brodovima, posljedicno, rast vozarina za capesize rasteretit ce i manje segmente, te ce i oni rasti. Ne volim duljiti tu i puno pisati, ali cinjenica je da je dry bulk je tukao lovu u 2022 a i u 2023 ce.
-
Uz jucerasnji rast od 5-6 posto, ovo je vec osjetno. Kazem, razlog je otvaranje Kine, uz odlazak ponesto brodova u rezaliste i nikad nizu izgradnju novih, bit ce ovo dobrih par godina. Naravno, recesija i poneki nenadani dogadaji poput rata uvijek su opasnost na koje triba paziti.
-
Kina ukida dosta restrikcija 18.1. Stoga mislim da je ovaj run izazvan time. Sve vise ublazuju zero covid politiku, te bi Capei tribali, a i oce, rasti nakon kineske nove godine. Samim time smanjit ce se njihovo uzimanje vozarina panamama i suprama. I vozarine i cijene dionica brodara struzu po dnu.
-
Stari brodovi ce morati u rezalista, a do novogradnji ce biti tesko doci, dugorocno i srednjorocno sam uvjeren u jako dobro razdoblje svih vrsta brodara.
-
Fed podigao za ocekivanih 0,5..
-
ako sam ja dobro vidio vix ti je juče otišao preko 6% nastavlja i danas. ako tako nastavi svi znamo šta nas čeka.
Sto nas onda sad ceka ako je pao 12 posto?
-
Aha, Powell izjavio da usporavaju dizanje..dovoljno za 4 postotni rast 👌🏼👌🏼
Amerikanci idu gore dolje redovito bez sentimenta. Prvo neka dionica padne za 50 -60%, pa poslije naraste za 30-40%. To je pravo tržište za špekulante.
Ne ne, oni rastu 60 posto, pa padnu 40, pa rastu 20..oni biljeze rast a ne pad, ukupno, dok mi tavorimo.
-
Sto se u SAD-u desilo na kraju dana da biljeze ovakav rast?
Aha, Powell izjavio da usporavaju dizanje..dovoljno za 4 postotni rast 👌🏼👌🏼
-
Sto se u SAD-u desilo na kraju dana da biljeze ovakav rast?
-
Diana Shipping Inc. Reports Financial Results for the Third Quarter and Nine Months Ended September 30, 2022; Declares Cash Dividend of $0.175 per Share for the Third Quarter 2022 and Special Stock Distribution - Diana Shipping Inc.ATHENS, GREECE, November 17, 2022 – Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing in the ownership and bareboat…t.co
Izvjestaj DSX..Bozic uranio.
-
Googl jedan od rijetkih sto se nije proslavio izvjescem.
-
Poslovanje i financijski polozaj tankerske. Bacite pogled na zadrzanu dobit, mozda ce zanimati i imatelje TUHO.
-
Dosta pozitivnih vijesti iz Kine, mogao bi se nastaviti zeleni niz od zadnjeg mjeseca. Ulaganja u građevinu, ceka se jos samo prestanak sulude zero covid politike.
-
Tjedan dana rapsodije bulkera na burzi…rast od 10-20 posto u tjedan dana. Jucerasnji rast drugi najveci ovaj tjedan.
-
Gnk odlican Q3..GOOGL izvjesce izbacuje ipak 16.11, ne 30.11. Kolika prednost je kad izbace ovu brojku od 77 posto dana u Q4 i iznos, da se nasi bar oce ugledaju..
-
Brod je plovio jos nekih 6 miseci od kad je prodan, nije odma preuzet. Da nekome to nije jasno..
-
Samo Q3
lajk ......tak to rade sposobne uprave firmi koje isplačuju visoke dividende......jedna naša je na tek nešto iznad 20k pa uprava kuka da nema za veću dividendu........onako jedno pitanje za sve?......mislite li da firme koje isplaćuju niže dividende i imaju ispodprosječne vozarine u odnosu na konkurenciju imaju zapravo i ispodprosječnu upravu?......
Njihova flota. Sad opet malo proucite pa pisite, uzmite sve varijable u racunicu.
Uvik moze bolje, samo sto neki namjerno ili iz neznanja misaju kruske i jabuke, brancine i orade, godine izgradnje, nosivost, imaju li raznorazne ugradnje..
-
Supre voze za 14 k.
-
Po mojim informacijama, Tankerska zeli preuzeti TUHO, ponudili Valamaru da im vodi taj dio biznisa, ali je Valamar odbio. Ako nađu partnera koji im odgovara, ici ce u preuzimanje, po meni ce im imaoci veceg postotka dionica dobrano to naplatiti, gledajuci vlasnicku strukturu i poznavajuci neke od njih.
Naglasavam, za sad nista od toga posto ih je Valamar odbio.