1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. KicanCRO

Posts by KicanCRO

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• KicanCRO
    • March 1, 2023 at 8:03 PM
    Quote from KicanCRO

Igor Bilbija napokon u Bibliji dosao do Matejevog evanđelja, 25 poglavlje, 41-46.

Govori o dijeljenju, da se ne drzi svo bogatstvo za sebe, tako je nas Igor bio izdasne ruke ove godine. Izgleda da su i dalje srpski popovi dionicari Atpl pa nitko ne kuzi.

• KicanCRO
    • March 1, 2023 at 5:41 PM

Igor Bilbija napokon u Bibliji dosao do Matejevog evanđelja, 25 poglavlje, 41-46.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• KicanCRO
    • March 1, 2023 at 5:02 PM

I danas svi tankeri u zelenom. Tanker ce im u godinu dana po trenutnim vozarinama koje se potpisuju za 1 godinu, doniti profit od 40 do 50 miliona kuna. Za njihov dry bulk trebate pratiti BSI index. U vlasnistvu imaju dva broda po 55 posto i dva po 50 posto. Da potpisu dvogodisnji ugovor za te brodove, po 14 000 trenutno(sto je ludost znajuci kakvu 2024 predvidaju, a i u 2023 je najgore proslo), dobit na ta 4 broda bi bila 10 miliona godisnje. Znaci tanker plus 4 broda po 50 posto, dobit 50-60 miliona u godini dana od brodova. Oni se sada bave i vodenjem brodova, tehnicki i operativno gdje zaraduju dodatno, imaju i terene po Istri itd itd..

Sve u svemu za 2023 ocekujem 50 i vise miliona dobiti, nastavak smanjivanja duga, vraceno je 184 miliona duga i mnoge pozitivne stvari jer je firma napokon prodisala.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• KicanCRO
    • March 1, 2023 at 4:16 PM

Bit ce para kad je prilika prava, ima puno spavaca koji prate al ne kupuju, pa vide 15 posto dividenda zabe, atlantska 10 posto, rekordne dobiti mnogih turista, itd itd, pa se vrati na burzu zbog dobrih prilika, podcjenjenosti, unatoc svemu sto je prosao na zb. Nocas gledam Hang Seng 4 posto u plusu, sve normalno, kod nas kad se zareda malo zelenila svi se cude, prodaje se. Iako treba biti dosta oprezan jer ima opasnih situacija, ja odavno vise prilika nisam vidio na zagrebackoj burzi. Ne bude li recesije(sad vise ni ne mislim da ce je biti), bude li inflacija u uzdama a rat ne eskalira, imatelji dionica ce biti nagradeni. Tocit ce se Adzić i Galić kao tocena piva.

• KicanCRO
    • March 1, 2023 at 3:05 PM

Ja se sad nadam da ce skliznuti, to bi me natjeralo na dokup. Skliznuti moze samo zbog kolicine koju cerp prodaje, pa da ta kolicina bude pritisak na burzi(ako ne dogovore blok transakciju, ili ako ta blok transakcija bude par eura ispod ove cijene, sto nema logike), ili zbog pada indexa, sto mi se sad cini malo vjerojatnim, futuresi su za treci mjesec dosta iznad indexa. Imaoci su ode sigurni u plodne mjesece naredne pola godine, ako se ne desi neki nepredviden dogadaj , sto ne znaci da mogu biti prosjecni(ali svakako iznad be). Slag na torti bi trebala biti 2024 godina!

• KicanCRO
    • March 1, 2023 at 12:10 AM

Pola dana sam trubija da je izvjesce odlicno, da je Q4 odlican, da ne bacaju papire zbog knjigovodstvene stavke(Moler cc). Uvjeren sam da bi, da nije ovo izaslo zatukli dionicu u minus 2-3 posto, sad ce bar biti razumniji. Pojedinci znaju i za aktualnu incijativu koja je odlicna, ali eto, nema potrebe, uprava je razumna. Sad je ipak ugodnije biti u dionici nego van ;).

• KicanCRO
    • February 28, 2023 at 5:50 PM

Pa nek se potopi, naci cu resurse za dokupiti, siguran sam u duzi smjer dry bulka i tankera, za vas nema duzeg smjera, oprezni ste. Svatko ima svoj nacin, zadnje tri godine sam mogao naci 100 razloga za stajanjem u cashu. Kockar u meni ce naci 101 za biti u dionici. Da ne volim rizicnost ne bi ni bio u brodarima.

Danas su futuresi dobrano povukli, novogradnje kasne, brodovi idu u rezalista, brzina se smanjuje, nije mi jasno zasto Atpl ne kupi sve ovo od cerpa, novca se svakako ima, trpali su se na visoj cjeni kad je bilo za njihov dzep.

• KicanCRO
    • February 28, 2023 at 5:28 PM

Jedino sto na prvu lose vidim je da novogradnje dolaze tek u Q4. Nece odraditi najbolje mjesece, doci ce u Q4 2023. Postigli su odlicne vozarine, listopad najbolje godisnje vozarine.

Bit ce sigurno na otvaranju bacanja, pa vidite sto pojedinci pisu svaki dan, ima forumasa sto kuze svaku pojedinost, a ima ih sto ulete bez ikakvog znanja.

• KicanCRO
    • February 28, 2023 at 5:08 PM

Ovo je bit svega, ne bacajte bezveze papire, prosle godine kad je cijena brodova ludo rasla, u godisnjem izvjescu za 2021, dionica to ni malo nije ispratila. Kazem ovo jer kad je TPNG napravila revalorizaciju 2020 cijena dionice je bila potonila bez potrebe.

Files

E6262C03-07D9-486D-A386-852F01F67812.jpg 121.79 kB – 0 Downloads

• KicanCRO
    • February 28, 2023 at 4:52 PM
    Iza Atlantske plovidbe odlična je godina - prihodi rasli 147 posto, EBITDA čak 663 posto
    Atlantska plovidba zabilježila je u 2021. godini rast prihoda od 147 posto, uzlet EBITDA od 663 posto, te neto dobit od 447,7 milijuna kuna
    www.tportal.hr

Vi ko da se ne sjecate dobiti iz 2021 pa smo pisali da su to knjigovodstvene stavke, znalo se da ide revalorizacija, racunala se na drugom forumu. Zato nikad ne usporedujem trenutnu cijenu i book kod brodara.

• DRY BULK

• KicanCRO
    • February 28, 2023 at 1:48 PM

Gdje nestadose drukare sto u prosincu i sijecnju(prije CNY) stavljaju futurese svaki dan za Q3 i Q4? 😂😂

Nekidan jedan forumas tvrdi da dry bulk nije ciklican, a jedino pitanje je do koliko dolara ce pasti prije kineske nove godine, drugi se cudi sto se kupuje sada a jos nisu profitabilne vozarine….Usput Google u Oslu na 3 posto up, vec na 108 noka.

• Tankerasi strani i domaci

• KicanCRO
    • February 27, 2023 at 10:03 PM

Tankeri danas, nasa Alpha sa jednim tankerom izbacila vrhunsko izvjesce, cekaju nas lipi miseci unutar dionice, jedine sa tankerom 😭.

Files

0C96A7D3-8261-403F-BCA3-426791D1B9B4.jpg 101.55 kB – 0 Downloads
  • ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• KicanCRO
    • February 27, 2023 at 3:55 PM

Plasio sam se i oprezno kupovao(na 13-14 eura), sad vidim da nisam trebao imati rucnu. Odlicni rezultati, smanjen dug(konstantno). Ovo je manje vise rezultat spot trzista tankera(Iako pise da je prva voznja bila po 30 000 dan, mislim da je prosinac isao po puno vise, a sijecanj znamo po koliko). Nastavljam kupovinu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• KicanCRO
    • February 27, 2023 at 2:41 PM

Prije mjesec i po sam napisao da idu obavijesti o novougovorenim poslovima, pa se par forumasa smijalo da drukam 🤷🏻‍♂️. Naucit ce se valjda tko zna dati korisne informacije. Nazalost cijena dionice nije popratila novougovorene poslove, vjerojatno se ceka pozitivno izvjesce da se poprati cijenovno. Svakako cu nadokupljivati ovu dionicu a kolicinu odluciti osluskujuci razinu inflacije i ratom u Ukrajini.

• Tankerasi strani i domaci

• KicanCRO
    • February 23, 2023 at 8:02 PM

Bogami tankeri su dobrano povukli danas, po 5 posto rasta, ULPL je ugovor izasao 15.11 za tanker, bas me zanima koliko su uspili zaraditi za cca mjesec dana sto ce moci prikazati u izvjescu, znajuci da su tad vozarine bile i po 70 000-90 000 dolara( a BE nekih 12 000). Radujem se Q1.

• KicanCRO
    • February 23, 2023 at 5:05 PM
    Quote from Junius
    Quote from KicanCRO

Ja naprimjer ne znam od kad pratite brodare, al morat cete duze i bolje pratiti. Brodari se najcesce zbog ciklicnosti biznisa(dry bulk) prodaju u Q3 kad su vozarine na vrhuncima, a kupuje u vrijeme kineske nove godine kad su vozarine na dnu. Forum je jako koristan kad netko zna razluciti drukanje i korisne informacije, proletite ga malo prije kupovine dionica.

BDI grebe po jednoj od najnižih razinama u zadnjih 30 godina, ima par dana da se odlijepio od dna...Nijedna godina nije ista, tako da pustite te priče o cikličnosti.

Niste u pravu, cinjenica je da je svake godine index najnizi pred i za vrijeme CNY. Egzaktna je i ciklicnost, zbog ruda koje prevoze i kad se koriste. Ne pustam price zbog kojih godinama zaradujem, kad budem gubio svakako cu ih pustiti.

• KicanCRO
    • February 23, 2023 at 4:37 PM
    Quote from Junius
    Quote from Moller

mene isto čudi da su takvi vrsni ulagači dočekali 48€ u dionici unutra, a sada kada se balon jedva odlijepio od tla, bacaju sve vreće s pijeskom kao da će u Ameriku umjesto kineskog, ima tu još izvješće, pa Cerpetaka, itd.......

Ne znam odakle ovoliki optimizam i ovoliki rast dionice, barem da su pričekali da BDI pređe 1300-1350 bodova.

Ja naprimjer ne znam od kad pratite brodare, al morat cete duze i bolje pratiti. Brodari se najcesce zbog ciklicnosti biznisa(dry bulk) prodaju u Q3 kad su vozarine na vrhuncima, a kupuje u vrijeme kineske nove godine kad su vozarine na dnu. Forum je jako koristan kad netko zna razluciti drukanje i korisne informacije, proletite ga malo prije kupovine dionica.

• DRY BULK

• KicanCRO
    • February 23, 2023 at 3:38 PM

Reka bi Muco: Zelenilo samo šiba..Taman mjesec dana od kineske nove godine.

Files

5345D7E6-B5C3-4E47-9D02-DE4A717CDFCF.jpg 62.49 kB – 0 Downloads
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• KicanCRO
    • February 22, 2023 at 10:35 PM

Zar ne moraju kupovati nesto od sastavnica tog indexa? Ne moraju bas adpl?

• DRY BULK

• KicanCRO
    • February 22, 2023 at 9:56 PM

Lip rast brodara..

Files

7DF01502-915C-4E9B-93DE-892D24FE3916.jpg 62.75 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt