Ma pomalo, di je žurba? bolje da možeš kupit po 70, nego ganjat na 100-150
Posts by D_artagnan
-
-
Pa zato je decentralizirano, jedino da ugase komplet net i struju. Jedino nećeš onda doći ni do svog zlata, ili misliš kao prije XY stoljeća nosit zlatnike u kovčegu na konjima do onoga sa kim misliš izmjenjivati neko dobro
Je bilo krađa coina i bit će ih i dalje ako imaš pohranjeno na nekoj mjenjačnici
-
Može objašnjenje kako bi ti blokirao netko digitalni wallet koji imaš kod sebe i želiš sredstva prebacit na drugi preko otvorenog decentraliziranog blockchain koda?
Nije to račun u banci da ti banka blokira jer eto ima neki nalog da te se blokira.
Tko je pred 15-20 godina vjerovao da ćeš imati mobitele kakve danas imaš. Za sljedećih 10-20 godina financijski sustav kakav danas poznajemo, vjerovatno odlazi u ropotarnicu povijesti.
-
ja nikad nisam bio neki ljubitelj investicionog zlata ali u ovom trenutku je to prava stvar. mislim da prava drama još nije ni počela. trgovina cijenom zlata je u potpunosti obesmišljena ogromnim tiskanjem papirnatog novca. klasični cazino. spot tržište je nešto sasvim drugo i igrat će sve veću ulogu. zadnjih 50tak godina smo živjeli u monetarističkom sistemu (papir za nešto) a sad prelazimo u merkantilistički sistem (nešto za nešto) nitko više nije lud da ti da robu za bezvrijedan papir. tanker nafte 2 tone zlata. hoćeš nećeš ne moraš ima tko hoće. gledao sam nekog ekonomistu, svašta je rekao ali ne može mu se osporiti 40godišnje iskustvo. između ostalog da je stvarna vrijednost zlata 12000 $ za uncu, po zadnjem kursu rublje 66 za 1$ kod njih je unca cca 2100$ dok je u cazinu sad pala ispod 1900$. daljnje zaključke izvucite sami.
Tko zna, ja tipujem da će prije biti tanker 1XXX ... ETH, XRP-a, BTC-a, prebačenih u par sekundi bez mogućnosti manipulacije nekih centralnih banaka ili poluga pod utjecajem neke privilegirane ekipe?
. Zašto bi bilo tko imao privilegiju upravljati tim zlatnim rezervama, gdje će se držati i čuvati.. i dali uopće i postoje ili virtualno kupiš neku maglu.
A vlasništvo tankera, auta, kuće ... ili bilo koje druge imovine ćeš prebacit kao Blockchain NFT potvrdu vlasništva u par sekundi
-
Od ovih gore u tablici je. Iako ih ima još
-
Sad baš gledam, u posljednjih 6 mjeseci S&P 500 je pao 10,41%, za nas možda i važniji Dax je pao 12,35%. Uz to sve Crobex je rastao 5,86%, nevjerojatno. Kako to komentirate? Što očekivati dalje s obzirom da vani i dalje svi lagano tonu, a mi smo rasli pa sada stagniramo na nekom nivou iznad 2100?
Pa realno oni vani su još malo pali, moraju još. Mi smo jako malo narasli. Pogotovo brodarske dionice, to je bilo smiješno za koliko si ih mogao kupiti, samo zato što nije bilo interesa.
Pogledaj zadnjih 10-15 godina, ja sam se puno puta pitao kako da smo toliko loši općenito na ZSE, pozicije vani mi rastu a toliko su bile nabrijane već, a sve ovdje niš posebno. Već je vrijeme da se malo sredi taj nesrazmjer
-
Izgleda procurila informacija...
Cure informacije svakim burzovnim danom, a to su informacije o podcijenjenosti ATPL u odnosu na sektor.
Ne samo ATPL, i drugi brodari
-
Tko visoko leti, nisko pada 🤣
-
Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Nadam se da neće. Naime, u trezoru je svega 1% dionica tako da...
pa nek kupe ostatak na ZSE 😉💰😎
-
A buduci da su odletili nebu pod oblake na ATH vrijednosti, i treba da se ispuse puno toga, nije zdravo samo rasti. Iako realno ima tamo jos prostora za pad na dosta izdanja koja su umjetno napuhana.
-
Umjesto divke, podijelili postojecim dionicarima par dionica 😅. Recimo ja bi tako da naprave 😎
Malo više od par dionica!
Moze, 1 na svakih 10 komada sto imamo 😅. Bilo je tako prije mislim na ULPL…. I to bi bilo cak bolje rjesenje nega da isplate u novcu, jer bi morali kupovati dionice, a onda ima da odleti cijena fino 😎
-
Samo pomalo, nemoj da to odleti sad naglo 🙃
-
-
Znaci sutra ima da odletimo kad pocnes kupovati 💰💰😂😂
-
aha, zato ti ne valjaju nasi brodari trenutno jer jos nisi stigao kupit 😅
Ne, nego vidim da strani brodari, kao i cijela burza vani padaju (Nasdaq je na rubu bear marketa, 6M -19,52%), a ovdje se najavljuje veliki rast, koji bi bilo šteta propustiti, pa sam kupio u petak. Zar je to zabranjeno?
Kupio sam na Zagrebačkoj burzi, ne direktno od Atlantske plovidbe, kako kolega za kojeg je po pisanju očito da je insider insinuira. Ma ustvari svejedno mi je što je tko dok se zarađuje na porastu cijene dionice.
Ma sve 5, nek si ti nama došao u društvo, bit će nam interesantnije... pa neka svima raste
-
Bit će zanimljivo vidjeti koliko Ti je dionica AP iz trezora prodala i po kojoj cijeni. Naravno to bi danas trebali učiniti, kako mi se čini
Kupio sam dionica od Atlantske plovidbe u petak
Kakve ja veze imam sa trezorom Atlantske plovidbe, ne razumijem, a uopće me ni ne zanima? Ne znam ni tko si ti (vidim da smo na Ti), jer sam na forumu tek par mjeseci. Morat ću pročitati ovu i temu Atlantska plovidba od početka.
Nebitno mi je da li su u igri dionice Atlantske plovidbe, Jadroplova, Tankerske plovidbe, HT-a, SPAN-a, ZABA-e, HPB-a dok zarađujem novce prodajom po višoj cijeni. Buy low sell high, It's my moto.
Do prije par mjeseci sam isključivo trgovao na stranim burzama, ali u zadnje vrijeme tamo nije lako zaraditi, pa sam se prebacio ovdje.
Ono što je zanimljivo je da su dosta komentatora ovdje insajderi sa povlaštenim informacijama i znaju unaprijed što će se dogoditi, kao zaključnu cijenu dionice pojedinog dana, kada trezor prodaje dionice, da li će biti dividenda i kolika će biti, ali to je druga tema.
aha, zato ti ne valjaju nasi brodari trenutno jer jos nisi stigao kupit 😅
-
Bolje kupi svake godine neki kripto pa nek stoji, kad mala naraste bit će joj vrijednije od zlata za nove generacije klinaca
-
Hm, da… nismo, ali statistika je zahebana. Ako zatvoris trgovinu, pa sljedece godine otvoris imas enorman rast 🙃. Nadam se da cemo na godisnjoj razini ostvariti rezultate iz 2019. Da nece biti opet neki cirkus…
-
izvješće odlično, izvrsno čak! ali treba stati na loptu i prizemljiti se! u prošlosti se često događalo da iza odličnog slijedi loš i razočaravajući kvartal. ne mora biti, i nadam se da neće, ali....
Kolega samo ovaj jedan brod će im donit pola prošlogodišnjih prihoda...https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…41cf40f161e.pdf
Onda imamo prodaju i zaradu na prodaji arestiranog broda od 16 milja kuna( vidljivo tek u 2Q), te oslobađanje veza 4 (gdje je taj brod 4 godine bio), tako da se kapaciteti škvera povećavaju. Sa ovim će Lenac pokazat dobit od 10 milijuna kuna.
Uz to imamo najavu isplate dividende od 1.17kn u 7 mjesecu i tako to...
U FI navode za 2Q: Pet standardnih, ali nešto opsežnijih projekata remonata koje Viktor Lenac prenosi u drugo tromjesečje, nastavak radova na opsežnom projektu uređenja jahte i novih desetak, već dogovorenih projekata, osigurat će jednako visoku razinu zaposlenosti i prihoda za drugo tromjesečje.
Kažu 5 prenesenih projekata i deset novo ugovorenih za 2Q.
Kolege (tko god) kakvo je stanje sa brojem brodova u Lencu, ne sviđa mi se marine traffic,jer pokazuje trenutno samo 2 broda u Lencu???? Didokina???
Nemoj tjerati dionicu da raste i bježi Ivani, vidis da ti sve dislajkove daje 😅😉
-
Nama ovdje na temi fali jedan do dva drukera koji bi malo stavili temu, ako vec ne dionicu, u fokus. 😁
Recimo, ja cu sada nabrojati dva-tri podatka koja su u sustini tocna, ali malo im je iskivljeno znacenje ako ih se krivo interpretira, odnosno gleda izvan konteksta... dakle, napravit cu isto ono sto se recimo na temi ATPL svakodnevno radi.
Dakle:
- Proslogodisnja neto dobit iznosi 100 milijuna kuna (ukljuceno 60 milijuna dobiti od revalorizacije brodova, ali to je podatak koji drukeri vole zanemariti), sto je 61 kn po dionici... dakle, firma je u jednoj godini zaradila prakticki cijelu svoju trzisnu kapitalizaciju! 💪🚀 Ovaj podatak je vjerojatno mnogima promakao jer je tek sada objavljen u revidiranom godisnjem izvjescu.
- Brod star preko 20 godina, vrijednosti 6M USD ugovore na 5 godina za 27k USD vozarinu, sto uz 13,5k breakeven daje godisnji profit od 5M USD!!! Kroz 5 godina samo taj jedan brod ce im zaraditi neto 25M USD, odnosno 180M kn, odnosno 110 kn po dionici!!! 💪🚀 Samo taj jedan brod!
- Ako uzmemo trenutne futurese za 2022. kao referentne, svaki brod ce uprihoditi 30k USD dnevno, sto daje profit od 16.500 USD dnevno po brodu, a sto je dobit od 200 milijuna kn u ovoj godini, odnosno 120 kn po dionici, sto daje P/E od prakticki 0,5!!! Halooo, P/E=0,50!!! 💪🚀
Ima jos ovakvih zgodnih podataka, ali valja druk rasporediti kroz vise dana, tako drzimo temu podgrijanom. 😁
Dakle, da rezimiram... TO THE MOON!!! 🚀🚀🚀🦬🦬😇
PS
Ovog posta se ne bi ni The Kolegica posramila
U svakom slucaju hvala sto si mi otvorio oci pred godinu dana sa par dobrih analiza JDPL.
Iako sam je skupljao sitno i prije toga kad je bila ispod 20… nisam nes ozbiljnije zbog drzave i velikog duga. Od tada sam je posteno pojacao prebacujuci lagano iz drugog nebrodarskog sektora koji mi je bio za diverzifikaciju. Hebes diverzifikaciju kad se ovakve anomalije pojave,onda treba i riskirati