1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 9, 2022 at 12:34 PM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

A jeste svi trejderi, baš svejdeno gdje će cijena ovaj ili drugi tjedan. Meni je bitno samo koliko $$$$ dnevno, tjedno stiže u blagajnu, kao i koliko će dolaziti u sljedećim kvartalima i godinama.

A gdje će tada cijena biti, to će bit mokri snovi u odnosu na ove današnje dane 8)

Vi od tih silnih $$$$ jedino imate koristi ako na GS bude izglasana dividenda. Prvo treba doci poziv na GS sa prijedlogom isplate dividende. Prosli tjedan cijena dionice je porasla jer se ocekivao poziv na GS sa prijedlogom isplate dividende, a poziv jos uvijek cekamo. Bude ovaj tjedan, a ako ne onda iduci...

Kako sam već nebrojeno puta rekao, ja se nadam da neće isplatiti divku. Nadam se da pametnije razmišljaju i da će sav višak ubaciti u brodove za poslovanje i što što manje zaduživanje. A ti ako misliš da će cijena dionice ostati na 500kn, super za tebe ^^

Ovo je meni bitnije nego dal će cijena ovaj tjedan na 600 ili 500.. i dal će bit ili ne dividenda

https://www.braemarscreen.com/

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 9, 2022 at 12:05 PM

A jeste svi trejderi, baš svejdeno gdje će cijena ovaj ili drugi tjedan. Meni je bitno samo koliko $$$$ dnevno, tjedno stiže u blagajnu, kao i koliko će dolaziti u sljedećim kvartalima i godinama.

A gdje će tada cijena biti, to će bit mokri snovi u odnosu na ove današnje dane 8)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • May 9, 2022 at 8:42 AM

Jedino je blesavo u tablicu staviti turiste, prosle godine nisu imale prakticno nikakve prihode, pa sada imaju brutalan rast 🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • May 6, 2022 at 4:34 PM

Kad bi svi glavni vlasnici dionica ulazili/izlazili na svaki trzaj, vijest, a nebi dugorocno bili u tim pozicijama… na sta bi izgledalo trziste kapitala. Čista brutalna špekulacija i igra, tko zadnji magarac

• D_artagnan
    • May 6, 2022 at 11:17 AM
    Quote from maratonac

Danas stagnacija na ZSE. Čekamo idući tjedan da vidimo kaj, kak i kam.

Sljedeća 2 tjedna su ključna...

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 6, 2022 at 11:15 AM

Tehnološke su toliko nerealno visoke da one moraju pasti, tj. bilo je pitanje vremena da se ispušu jer nema smisla te valuacije.

Ali ovo je super kad padnu brodari, a vozarine bar 50%, a i duplo veće od profitabilnih 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 10:08 PM
    Quote from mitkko
    Quote from lebowski

Prvo, bolje je da se događa nego da se ne događa, a drugo, na ovim valuacijama fundamenti su toliko opipljivi da ih je nemoguće ignorirati. Kad krene panika, prvih dana padaju i brodari, ali se vraćaju brže od ostalih. A panika dođe i prođe.

Ne bih se bas slozio. Valuacije su ovdje dosta volatilna kategorija. Valuacije ovise iskljucivo o vozarinama, a znamo koliko su vozarine volatilne. Tako da se, u slucaju jaceg pada vozarina, i te valuacije preko noci pogorsaju. Nije ovo HT.

istina, jedino sad zadnjih par dana kalkulacija vozarina za 2023. Cak porasla preko 1.000 $, to je godisnje cca +2,6 mil kn po brodu…. Recimo na 12 brodova atpl.. to je ako se ne varam razlika od +22kn/ dionici 💰

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 10:04 PM
    Quote from zlocesti

Brundo.

Stvarno nije vrijeme za long

Ako padne ispod 4070, i službeno je. Čudo je kako nas zavaraju reliji, pogotovo kada su eksplozivni, i skloni smo začas zaboraviti da u stvari kupujemo tržište u padu.

Ja prva. Gledam čežnjivim okom na ZSE lijepe velike papire, i sekunda mi je falila da izvadim ozbiljan novac iz džepa. Ono -ozbiljan-

Za hiperlong.

Baš me zanima kako će se ovaj današnji potop odraziti na sutrašnje trgovanje kod nas

US 500, Standard&Poor, weekly

Display More

hm, kod nas? Pa ameri trebaju jos dosta pasti, dosta.

Da dođu na valuacije nasih kompanija, moraju u biti brutalno jos jako pasti 😅

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 12:58 PM

Ma to je kocka, ne kockam, sve u 1 poziciju i na kredit ??

Ali OK, gro ekipe kupi auto na kredit i to im je normalno. A to je kao da si sve stavio na jednu poziciju, a sutra ti može pasti stablo na auto ili da proletiš pa se zabiješ u zid... jbga. Ovako znaš da si pokušao i zaradti sa kreditom, na autu ćeš sigurno izgubiti polako ili nabrzinu ako ga stučeš ^^

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 12:54 PM

Najveća debilana koju su smislili ENERGETSKI CERTIFIKAT za solarne panele?? ono helouu proizvodiš struju, apsolutno svejedno u kojem si energetskom razredu.

Druga je priča ako griješ vodu, stavljaš fasadu, izolaciju, nove prozore.... ali za solarne fotonaponske panele ? Ti koji su to propisali su diplome kupili vjerovatno u BH ^^ ^^ ^^

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 11:53 AM

Cal23 8) , to više veseli nego ovo sada skoro, a kinezi još u žici i rusi zahebavaju ?(

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 11:50 AM

Sve je stvar precepcije, iskustva, godina, nekom je nešto puno, drugom malo. Bitno da smo svi zadovoljni ;)

Netko bi rekao i da je IB lud toliko ući u ATPL, al jbga, ako znaš što radiš i imaš dobar pregled, nije ništa problem. Ne mora ni izlaziti vani, vjerovatno ni neće ozbiljnije jer će se pokriti kroz koju godinu.

Nego kalkulacija Panamaxa za 2023. prešla 18k 8)

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 11:24 AM

A jbga i ja na dlkv, mamicu im lopovsku, srećom drugi poravnali rupe. Nije sve med i mljeko, tko kaže da nije falija, laže ^^ ili ne investira dugo. Bitno je ne polomit se skroz.

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 11:18 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Roki

8| Huh, to je ko moj cijeli portfelj

Kolega malo razmislite svi su bili u ATPL u listopadu 21, cijena cca 570kn, i danas su svi u ATPL cijena 560kn...prijavit samo dobitak, bez gubitka nema smisla.

Ako se radi o drugim dionicama onda svaka čast kolegama!!!

Pa čuj nema ni sad dobitka, sve je virtualno i fondovima i svima dok ne prodaš/kupiš

• D_artagnan
    • May 5, 2022 at 10:38 AM
    Quote from Vergilije

U prva četiri mjeseca 2022. tek tri dionička fonda u Hrvatskoj pozitivna :rolleyes:

Biće da je neka posebna strategija na djelu... već vidim sastanke

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Hm nisam ni gledao kako su fondovi, vidim da je ZSE tu oko nule +/- YTD... ja zadovoljan za svojih +41% ove godine, a brodari još nisu ni krenuli ozbiljnije 8)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • May 4, 2022 at 9:53 PM

iz clanka..….. Teško je reći što će se dugoročno događati, ali s obzirom na Jadroplovove financijske obveze i kredite, minimalni dnevni najam brodova kakvi plove u splitskoj floti trebao bi biti između 10.000 i 12.000 dolara.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • May 4, 2022 at 9:01 PM
    Quote from Chuck

KOLEBANJA NA TRŽIŠTUJadroplov prošle godine zaradio 100 milijuna kuna! Slična dobit zabilježena je i u 2020., ali uz suštinsku razliku: ‘Trendovi nisu dobri, postoji mogućnost recesije‘

Trendovi nisu dobri. Ako američki FED i ECB, europska središnja banka, povećaju kamatne stope, što bi dovelo do smanjenja inflacije, postoji mogućnost da na taj način dođe do recesije. Posebno uzimajući u obzir agresiju Rusije na Ukrajinu, koja posebno pogađa europsku ekonomiju i njezino najveće gospodarstvo – ono njemačko. Povrh toga, pitanje je i budućih odnosa Zapada prema Kini.

https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/jad…ecesije-1189708

istina, postoji mogucnost da onaj klaun stisne crveni gumb, pa odosmo svi kod sv. Petra 😇

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • May 4, 2022 at 8:57 PM

Za 200 kWh mjesecno se nikako ne isplate solari, evenatualno ako grijanje prebacis na struju preko dizalica topline, klima + danas sutra punjenje elektricnog auta …. iako to onda treba dobro izracunati

Isplati se za kuce sa vecom potrosnjom, cca 1.000+ kWh..

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 4, 2022 at 4:19 PM
    Quote from tin

BCI 5 T/C routes 180000 19235 1431
    BPI 5 T/C routes 82500 27116 525
    BSI 10 T/C routes 58328 30054 -4
    BHSI 7 T/C routes 38200 29158 191

BDI INDEX 2485 +73

Hvata se zalet.....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zalet? Pa i sadašnje vozarine su za prste polizati 8) . Čak i da su nešto niže, nema frke :S a ne što će odletiti u narednom periodu

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • May 4, 2022 at 12:24 PM

To se i ja ulovim u razmišljanju dali da se veselim što raste ili ono fak, sad mi je skuplje ako cu još kupiti ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt