1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 154
  • JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • May 20, 2022 at 3:23 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Milijarder

Moram priznati da sam sada i ponosan suvlasnik ovog brodara.

Ovde je problematična nominalna vrijednost dionice od 10kn, iako je BVPS cca 95kn...u slučaju dokapa, novi DLKV( pušing teži brale)

A šta ćeš dokapitalizirat sad kad lova stiže od posla više nego da dokapitaliziraju 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 20, 2022 at 10:08 AM
    Quote from tin

GOLDEN OCEAN GROUP OSLO BØRSBMG396372051 - STOCKNOK 156.00 20/05/2022 - 09:18 CET Since Open +2.60 (+1.69%) Since Previous Close +7.10 (+4.77%)

Kad se ubroji dividenda GOGL je trenutno na nekih +70% od prošlogodišnjeg vrha...eto što znači dobra dividenda....kad bi to imputirali na naše bulkere to bi izgledalo ovako:

ATPL 975 kn

JDPL 136 kn

ULPL 261 kn

A nemože ništa rasti po duhu svetom. Mora početi netko kupovati. A trejderi nikako da dočekaju da to skoči 15-20% da prodaju to odmah :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • May 19, 2022 at 10:54 PM

Do tad ce zaradit da isplate sve kredite 🤣 pa ce ostati samo vrijedni brodovi u NAVu bez obaveza 😎

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • May 19, 2022 at 7:40 AM

Pa ste se desava nesto neocekivano???

Vani su zestoko nerealno rasli, razvaljivali ATH i jednostavno se moraju ispuhati, neznam koliko puta sam to napisao jer nije normalno da su im tolike valuacije.

ZSE, a posebno neka izdanja su na smjesnim parametrima vec vise od desetljeca. Inace bi ja prvi potpisao da i ZSE padne koliko je narasla od 2008. … pa da padne sa tog novog ATH koliko i svi vani, posebno ameri…

• Birtija

• D_artagnan
    • May 18, 2022 at 11:01 PM
    Quote from verdi

a zamisli tek da upadne u neku oluju te bi panele potrgalo ko od šale. gdje je sol i korozija i td. u vezi te zelene energije ima toliko fiks ideja se zblazniš. ovi zeleni valjda ni srednju školi nemaju. tamo ti objasne sve. pogledajte samo priču o američkom plinu. znači najprljavija fracking tehnologija se tamo koristi. prije se je plin spaljivao na licu mjesta jer su trebali naftu. ako je veliko polje onda se dovuku cijevi pa se to koristi. ali neće plinovod skakati sa polja na polje. višak plina koji ameri prodaju je zapravo kanadski. pošto se energetska politika vodi u decenijama a ne od dana do dana već sad je jasno da će amerika jedan dio uvijek morati uvoziti. evropi mogu prodati jedino ruski uz proviziju. i tako oni sjede i dogovaraju se. tebi viski meni votka, dođu arapi pa se još nešto smota kad evo i onih iz venecuele pa malo nacrtaja a mi u evropi se možemo spremiti da posiječemo nacionalne parkove samo da se malo ugrijemo. banaliziram ali to je baš tako.

Ti ides iz krajnosti u krajnost. Ima i problema koji se trebaju rijesti, nije sve sjajno. Ali zasto bi oluja potrgala panele, ako se dobro napravi sa se vjetar ne moze zavuci ispod. Sol? Gdje na kaljenom staklu?? Aluminijskim okvirima? Realno i da odu kvragu, pa zamjene ih. Koliko dođe jedno tankanje trajekta, nece bit problem i zamjeniti svako toliko panele i baterije kad odu.

Bilo bi nerealno da paneli traju 25 godina koliko je inace garancija. Toliko ni trajekt ne traje bez obnove

• Birtija

• D_artagnan
    • May 18, 2022 at 4:21 PM
    Quote from Ledica
    Quote from D_artagnan

A valjda ce isprojektirati dobro da vide +/-, to su relativno kratke vožnje uz mogućnost priključenja na mrežu prakticno svaki put kad se priveze + solari

Solari na brodovima i trajektima ? Pa gdje postaviti panele ? Mislim da je to iluzija za sada, možda u nekoj dalekoj budućnosti će biti tehnički izvedivo, tko zna.

Pa ima mjesta, prekriju komplet dio koji je otkriven sada gdje su automobili. Naprave krov sa panelima, poprilično kvadrata ima na obje strane

Files

o_17430672_1024.jpg 151.3 kB – 0 Downloads
  • Birtija

• D_artagnan
    • May 18, 2022 at 1:51 PM

A valjda ce isprojektirati dobro da vide +/-, to su relativno kratke vožnje uz mogućnost priključenja na mrežu prakticno svaki put kad se priveze + solari

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 18, 2022 at 1:48 PM

Je istina, ako ugovore super poslove da imaju sa kim to odraditi i da im na kraju ostane i fina zarada. Znači u najboljem sličaju par godina da to vidimo, a do tada ćaoooo… ima drasticno boljih prilika koje trenutno donose fine prinose ili su stabilni sa svojim poslovanjem

• Birtija

• D_artagnan
    • May 18, 2022 at 11:57 AM
    Veliki iskorak za nacionalnog brodara. Jadrolinija gradi tri električna broda. Jedan će ići za Lošinj - Novi list
    RIJEKA - Jadrolinija je prvi put pokrenula postupak nabavke potpuno električnih brodova koji će prevoziti putnike na dubrovačkom, šibenskom i lošinjskom područj
    www.novilist.hr

Planiraju električne trajekte, ono što je JDPL kao planirao što je nelogično.

Ali super ideja, Osim što trajekt plovi uglavnom po danu i dobro osunčan, već sam trajekt ima dosta površina na koje se mogu postaviti paneli da se direkt pune baterije osim na pristaništu sa mreže.

A mogu zatvoriti i komplet područje gdje su auti i postaviti na to panele.. tu se baš poprilično kW panela mogu složiti.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 18, 2022 at 10:53 AM

Ako su DLKV ubili i izmasakrirali dok je imala milijarde ugovorene i u odrađivanju, zašto bi sad plaćao netko bilo koju cijenu ekipi koja je sav taj cirkus izvela za DLKV koji šta trenutno radi? i koji su mu budući i trenutni poslovi. Šta će ostati u DLKV i kad nešto odrade nakon što lešinari izvuku $$$ drugim kanalima van.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • May 16, 2022 at 3:57 PM

Ma badava im sve to i svi novci. Karma će ih stići prije ili kasnije, život sve naplati, prije ili kasnije.....

• D_artagnan
    • May 13, 2022 at 9:39 PM
    Quote from plavi01

Puno je love u igri treba to sve prebrojiti

Ma ne stignu sve pobrojati 🤣, samo neka rade ovako dobro.

A ovo je dobra prilika da izađu ovi sto su usli samo za brzu zaradu, da mozemo mi malo ozbiljniji pobrati pravu zaradu od malo puno vise % od tamo par desetaka kn divke,

• Birtija

• D_artagnan
    • May 10, 2022 at 10:00 PM

Ma za par godina mozda nece biti ni nas, pa je opet svejedno. Nista nije vjecno…

• Birtija

• D_artagnan
    • May 10, 2022 at 9:57 PM

I tako je sve bitno vezano za euro, pa nikakve koristi od kune.

Bitno je imati novca, a tko ima sigurno ne drzi u kunama nesto ozbiljnije niti racuna vrijednost necega.

Jedino necemo bit milijunasi na ZSE nakon NG 🤣, tj. Trebat ce puno vise 💰💰💰 da se to postigne 😎

• DRY BULK

• D_artagnan
    • May 10, 2022 at 6:42 PM
    Quote from jasko

Vrijednost brodova nastavlja rast...... ;)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

I to kakav rast. Skoro mi je draže ovo vidjeti nego da je dionica narasla ^^ .

Za ATPL fi puta oko ... +20 kn po dionici samo ovaj porast od Q1 izvješća.

• Birtija

• D_artagnan
    • May 10, 2022 at 6:39 PM

O velikog problema promijenit u eure sad preko sezone bilo koji iznos još po tečaju koji će vjerojatno bit zbog sezone povoljniji nego taj za direktno prebacivanje na računima.

• D_artagnan
    • May 10, 2022 at 5:35 PM
    Quote from lebowski

S obzirom na vrlo nizak P/NAV, a i povijest najvećeg dioničara, ima li ATPL program otkupa dionica? U ovom trenutku na potrošenih 540 kn dobiješ više od 900 kn vrijednosti, ne bi to bilo loše iskoristiti.

da, meni bi bilo draze da pokupe od ovih sta ne zele imat vise ATPL na ovim vrijednostima pa podjele dinicarima umjesto divke, recimo 1 dionicu na svakih 10-20 postojecih 😎

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • May 10, 2022 at 5:31 PM

Puni ko šipak, vec dulje vrijeme… 💰😀

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • May 9, 2022 at 1:59 PM
    Quote from Roki

Azija pada, američki futuresi opet u crvenom po 2%, europa pada opet po cca 2%, kripto pada bez dna, u zadnjih 6 mj DAX -16,3% a jedino crobex raste, u zadnjih 6 mj. Crobex +4,9%, Danas pao minimalno ~0,2%, desetinu spram nekih relevantnih. Ja ovu burzu stvarno ne razumijem. Sreća pa nisam trejder, sve bi popušio nabrzaka. Ovako čekam po par % dividendi i ja sretan...

To je i uredu, vani su pregrijani poprilicno bili.

Mi smo bilo zabijeni u blato, pa nemos ni pasti dalje 🤣🤣🤣, a i da padne tako su slabe valuacije da nis neces ni izgubit

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • May 9, 2022 at 12:48 PM
    Quote from Chuck
    Quote from D_artagnan

Kako sam već nebrojeno puta rekao, ja se nadam da neće isplatiti divku. Nadam se da pametnije razmišljaju i da će sav višak ubaciti u brodove za poslovanje i što što manje zaduživanje. A ti ako misliš da će cijena dionice ostati na 500kn, super za tebe ^^

Ako ne isplate dividendu onda dugorocni institucionalni investitori nemaju sto ovdje raditi.

Bude retail pokupio sve te desetke tisuca dionica na 1000 kn i cekat ce dividendu i iduce godine i one iza....a iduce godine jos dolazi recesija...

Ja sigurno necu kupovati na 1000 kn ili po par tisuca kuna, kako kolega trola.

Jos jednom vas pitam, sto vi imate od poslovanja ako ne dobijete godisnju dividendu?

Vidim da baš ne razumiješ neke stvari. A niš nauči ;)

• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 154
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt