1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • January 15, 2024 at 11:48 AM

Pa neznam, i nije mi neka logika. Onda su trebale cijene i pasti ako nešto izbace ili smanje poreze, a znamo da nije tako.

Logika je ako ima jako puno upita za najam, rentanje da dižeš cijene dok god imaš upita i možeš prodati. Ako stanu upiti ili ti se smanje drastično, spuštaš cijenu dok ne postigneš prodaju koja te zadovoljava.

• Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • January 15, 2024 at 9:21 AM

Ovako bi trebalo uvesti da se vidi placa. Dogovr u netu i onda koliko kome i gdje ostane… i da ljudi vide na sta se trosi koji euro…

Nađi: Ako je bruto 2000 eura, pogledajte neto u Samoboru, Zagrebu, Osijeku i Rijeci
    DAVOR Nađi iz stranke Fokus objavio je izračun neto plaće na isti bruto iznos u različitim gradovima.
    www.index.hr
  • Aktualno (vijesti)

• D_artagnan
    • January 15, 2024 at 9:07 AM
    Quote from KultLicnosti

Osim pukog ekonomskog interesa, svojstvenog svakom međudržavnom odnosu, kineske investicije rezultat su i specijalnih veza koje mađarski premijer Viktor Orban održava s kineskim režimom. Mađarska ne dijeli skepsu većine europskih država prema kineskim ulaganjima, a u kontekstu sve većih političkih trzavica. Očito, ne na svoju štetu.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…0-osoba-1355428

E da, a da smo mi potpisali onaj prvi ugovor za kontejnerski terminal u Rijeci na zagrebackoj obali sa kinezima… tko zna sta bi se jos napravilo od tvornica, uz zeljeznicu… al nasi politicari znaju najbolje sta treba 🥴.

Aj barem su peljeski most, stigli dati kinezima da odrade nabrzaka…

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• D_artagnan
    • January 15, 2024 at 8:58 AM

A dobro, bolje su prosli od onih koji su ostavili u bankama lovu.

U svakom slucaju odlican potez vlade i samo nek nastave tako, pa tko voli nek izvoli, ili ako neznaju, ne zele bolje i malo izazovnije, rizicnije. Barem u necem misle na svoje građane.
    Jos bi trebali obveznice izdavati sa pomakom, recimo svaki kvartal.. tako da ekipa skuzi i raspodjeli na 25%, pa prakticno svaki kvartal ima neko dospjece.

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • January 15, 2024 at 8:53 AM
    Quote from zdenkic

meni je najbolji dio icega kada ekipa konstantno drobi kako ce se uvodjenjem poreza, smanjiti najamnine

svakom tko ima dva zrna u glavi zna da ce se cim uvede porez, najamnina povecati preko noci za taj isti iznos.

i nije mi jasno kako ljudi puse to naveliko

Hm, meni nije jasno zasto ce se povecati za toliko? Pa ako mozes i sad prodati za toliko vise, sto ekipa ne proda, iznajmi?

Valjda ce to napraviti po najvisoj cijeni koju mogu dobiti da budu OK popunjeni. Kao i kad su rekli da ce se smanjiti porezi na hranu, da ce pojeftiniti? Oce, kad ne bude isla prodaja, pa budu imali manji prihod i dobit. Trziste i zakon ponude/potraznje obicno to iznivelira. Osim kod kartelskog uzdruzivanja, tipa banaka,telekoma, koji zajdno dizu cijene….. Ili se varam?

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • January 14, 2024 at 9:17 PM

Ma nesposobna ekipa totalno. Umjesto da rade na sređivanju rashodovne strane proracuna, smanjenju nepotrebnih opcina i uhljeba, ili sređivanju nagrađivanja djelatnika koji odrade odlicno posao u javnim ustanovama, oni gledaju samo kako bi novi porez uveli.

Bas me zanima kako bi procjenili vrijednost neke nekretnine ili zemljista, 2 stana, kuce, jedna do druge, mogu imati visestruko razlicite vrijednosti. Po m2 nemogu jer nekad 50m2 jednog stana moze biti bolje i kvalitetnije sređen od nekog tko ima 150m2.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • January 14, 2024 at 3:46 PM

Upravo to, mali tu malo mogu, ali ovi veliki koji su na veliko i izgubili, iako ne svog novca, nego svacijeg,tj. nicijeg.. tu je glavni problem, a oni koj8 upravljaju ne odgovaraju za propuste, osim sto dobivaju bonuse dak je ka dobro poslovanje 😒

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • January 14, 2024 at 2:36 PM
    Quote from tollway

sada kada sam odvrtio film unarag, ne mogu se oteti dojmu da je priči kraj! činjenica da nitko iz uprave i nadzornog odbora nije sudjelovao u dokapu mi presudna. dakle, deal je sklopljen. a onda kada vidim da su tek nekolicina iz topa sto sudjelovala..... govori sama za sebe!

i meni najprije izgledalo nemoguće, ali uopće se neću iznenaditi ako prijeđu i 75%. ako su na tuho došli od nule do 90% za par mjeseci.....

Ha cuj, za sudjelovati si morao imati extra €€€ spremljnih malo vise, za ovako par komada, destake ili koju stotinu, si mogao uzet i preko ZSE jeftinije.

A i sam znas da su ovi iz uprave i nadzornog su uglavnom dobivali dionice za rezultate 😉

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • January 13, 2024 at 9:20 AM

Pa nek i to ostane zabiljezeno 😉

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 10:46 PM

Treba sve sto se radilo na ZSE, sa imenima aktera i kompanija, sloziti na jedan web da ostane za 💪 anale i podsjetnik buducim generacijama kakva je ekipa bila na ovim prostorima i sta su bili sposobni napraviti protiv svojih građana 😏

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 8:48 PM

Brutalno, nisam to ni znao 😒

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 8:38 PM

I ti stvarno mislis da ce spustiti 20%, a da im nece netko uletiti i pokupit to sto budu stavljali na prodaju 🥴🥴🥴 pogotovo ako vozarine budu donosile finu zaradu, a smanjili izlozenost kreditima, jer su prodali ovaj brod i dosla lova od dokapa.

Sljedece izvjesce ce biti zanmiljivo da se vidi slika stanja. A ovu ponudu moraju dali po zakonu.

Ipak himr mislim nije u rangu atpl, i ja bi prodao himr, i maknuo se 😉

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 4:15 PM
    Quote from Shogun

Zanimljivo, ona stvarno misli (a i dosta drugih u atpl) da je glavni razlog dokapa smanjivanje broja malih dionicara. Pomalo naivno....

S druge strane, da je Tankerska vec sada mislila preuzeti Atpl. mogli su ponuditi vecu cijenu 60-70 eura i vise bi malih upalo u mrezu.

Osobno mislim da ce nakon ponude ostati status quo, tankerska na 45-55% a ostatak postojeci dionicari.

Isto tako ne mislim da ce dizati cijenu barem ovu godinu, vec ce ovisiti o stanji vozarina.

To je naravno, moje osobno misljenje. Zaokruzit cu svoj broj dionica na 4500 ovaj tjedan, treba mi jos 191 dionica i cekati.

To i ja mislim, da će toliko možda skupiti.

Iako bi možda čak i bilo dobro da sada izađu ovi do 100 tinjak komada, to je ukupno cca 150k komada, 7% koje je sada podijeljeno na oko 6k dioničara i ostane malo većih 1.500 dioničara.
    Bar nakon što ovo sad prođe neće se lako rušiti cijena.

• Razotkrivamo portfelje

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 1:52 PM
    Quote from Lynx
    Quote from zlocesti

Kodt je overbought, smrcko

Ako ga svi imate tko ce za vas stati na bid ?

KODT je hrvatski TSM. Na Tajvanu doslovno svaka obitelj ima značajan dio svog net worth u toj dionici.

Ako bi Hrvati postali financijski pismeni broj dioničara bi nam se na ovoj dionici trebao povećati za nekoliko redova veličine.

Naravno, neće Hrvati postati financijski pismeni.

Danas više ljudi ima jedan HT nego KODT. Čudni ljudi.

A cudno sve, al nezazivaj vraga, da se ne desi neki igrac sa €€€ koji napravi dokap sa min ulogom pa onda napravi ponudu i ne pokusa se rijesiti dionicara

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 8:32 AM
    Quote from Sheriff
    Quote from mikromakrto

Jednu stvar ne kužim, kakav je to ETF koji ulaže samo u BTC?

Smisao ETFova je jednostavno održavanje, male naknade, a prije svega diverzifikacija. Kakva je diverzifikacija ako se ulaže samo u jednu stvar, koja je prednost takvog ETFa?

Možda griješim, ali to bi bilo isto kao da netko izbaci ETF AAPL ili ADPL ili KO. Ili potpuno griješim?

Ne možeš gledati taj ETF iz svojih cipela što mi per default podrazumjevamo pod klasičnim ETF-om. Basket of assests.

2004 je lansiran Gold ETF i omogučio je jednostavan pristup tom asset classu običnom retailu kao i inv. I mirovinskim fondovima na legalan i reguliran način. Ameri mogu svoj 401 mirovinski stup stavljati razne assete i ok je staviti dio npr 5% u gold etf. Gold etf je porasao 9x od osnutka.

Također je sada 'nova' asset klasa, digitalne valute BTC ponuđena retailu da klikom miša kod postoječih upravitelja npr blackrock, fidelity) svoj portfelj diverzificiraju i stave npr 5% u btc. Tome sluzi taj etf.

Fideliy je najveci upravljac mirovinskih fondova u usa i njima kao i ostalim fonovima je moguce da 'diverzificiraju' svoj kompletan portfelj izlaganjem btc-u.

Karikiram, jedan mjesoviti fond tipicno ima dionice, obveznice a sada dio moze izloziti btc-u jer do sada nije mogao (dok nije btc etf approved).

A fondovi se natjecu za prinos i proviziju, ides u onaj koji dobro upravlja i radi najveci prinos. Vojska finacijskih savjetnika upravo to i radi, jer kad jedan blackrock i fidelity imaju btc onda ostali nemaju izbora. Mali fondovi gledaju velike sto rade. Vise nije fuj u tom svjetu govoriti ili drzati btc.

Target populacija su boomeri, ne da se njima setapiri crypto wallet. Ici na coinbase, kupiti btc, prebaciti na svoj wallet i onda izgubiti passphrase. To je sada sve zaobiđeno.

Display More

Hmmm da, ali nekako mi logicnije i sigurnije za posjedovati direkt kripto, nego preko etfa, kupis/prodas cas posla bilo koji coin ako zelis kockati, prakticno bez provizija i nitko nezna koliko imas niti ti moze to blokirati ili neznam sta.

Ja bi prvi bjezao ca od tog etfa koji ima nesto i u kriptu.

• D_artagnan
    • January 12, 2024 at 8:10 AM

Intersantno sta ti je psihologija između kapitala, dionica, nekretnina..

Imas par kuca, terena (dionica) dođe u susjedstvo netko zlonamjeran sa brdo €€€ i ponudi ti upola manje od realne vrijednsti jer se zeli domoci i tvojih kuca da okrupni terene, buduci da zeli tu raditi dalje i zarađivati poprilicno (jer nebi ni kretao u kupnju kuca i terena) i ti mu prodas samo zato sto su mu par vecih izmjesta prodali (naravno uz premiju ispod stola da te uplasi) jer eto on mora zakonski dati ponudu i ti odlazis dalje u drugo mjesto zivjeti 🥴. Ti se ustrtaris jer mislis da ce stvarno svi drugi u mjestu prodati nekretnine i terene po smjesnoj cijeni 😅. Pa brate mili prodaj mu, ali po malo pamtenijoj cijeni.

Da ti netko tako napravi na nekretnini, digao bi se na sve 4 i tu svoju bi mu prodao bar duplo, troduplo skuplje kad je vec bas zapeo za tu lokaciju. Pogotovo sto znas da ce u buducnosti i vrijednost tvoje nekretnine rasti jer on planira nesto raditi.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • January 11, 2024 at 8:21 PM

Pa ono, ja stvarno neznam tko bi ulozio u takav ETF, jer ako si za kripto, uzmes sam sta ti je interesantno od njih par tisuca raznih, pa kockas…

Etf ima smisla samo da indexno prati određeno podrucje jasno definirano

• D_artagnan
    • January 11, 2024 at 5:35 PM
    Quote from Shogun

E misa mu poljubim😁, zovem Atlantsku da pitam da li cemo imati njihovo misljenje, osiguranje kaze nema nikoga, svi na rucku. Moze li netko to male Suice, ona je odgovornavza odnos s javnoscu???

A ka da je bitno njihovo misljenje, pa oni su to i iskemijali u dogovoru sa Tankerskom da se odradi dokap, nisu mogli bez ekipe iz unutra.

Sto znaci da znaju puno vise od svih nas, sto je i logicno, koliko sve to skupa vrijedi, jer nebi sve to radili, za neku zaradu malu, tipa 50-100% u par godina 😉

Pa im ti prodaj 🤣🤣, zamisli samo kad se vozarine malo refresaju, pogotovo nakon ovog u suezu, manjka brodova koji stizu na trziste za 2-3-4 godine 🤟💪.

A divke ni ne moraju isplacivati sljedecih 10 godina, samo neka zarađuju dobro i prodaju dionice na ovim vrijednostima po kojim su i usli da drze cijenu 🤣🤣

• D_artagnan
    • January 11, 2024 at 2:28 PM
    Quote from safarick
    Quote from D_artagnan

Jasno da nitko normalan neće pristat na ponudu.
    Nego jedno razmišljanje, ako je vlasnik Tankerske, Zaklada tankerske iz Austrije, a da su ... ko fol članovi te zaklade radnici?? je moš misliti....
    kako oni prodaju kupuju svoje udjele u toj zakladi? Jer ako su radnici, pomorci, onda sigurno netko nekad želi kupiti/prodati to svoje suvlasništvo iz zaklade?
    Moje je mišljenje da radnici nisu suvlasnici u toj zakladi, pa neka me netko razuvjeri :/

Radnici nisu sigurno....zna se dobro bez koga se u zadru ne smije ni prdnuti...tako da su pravi vlasnici vrlo vjerojatno zna se ekipa...uz pokojeg advokatića...ali to nebumo tako lako saznali...pogotovo sad pred izbore

Bingo... trebalo je spremiti lovu od farbanja tunela, prenamjena zemljišta i drugih zna se rabota, pa najlakše preko zaklade iz vana

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • January 11, 2024 at 2:10 PM

Je sad se svi mladi trebaju odselit u Međimurje 🥴

1. Privacy Policy
  2. Kontakt